קורונה נגיף הקורונה המשתולל - 1

מצב
הנושא נעול.
"בבתי כנסיות שאני מתפלל אין מגבות כבר שבוע ימים, כל אחד מביא מגבת מהבית"
להערת ראש הממשלה שאפשר מגבות מנייר, הגיב ליצמן, שבמקום שהוא מתפלל אי אפשר לספק נייר לכולם.
.
אמיתי??

לא נכון ולא נכון
אם ילדים לא נדבקים אז הם ממשיכים לשמש כנשאים
ושום דבר שנעשה לא יעזור (חוץ מבידוד לכל החיים)
הגיע הזמן לקלוט שאין מה לעשות חוץ מלהתפלל
את זה לא ידעתי!!!!
באמת פחד
אין עוד מבלדו!
אין לנו על מי להישען אלא על אבינו שבשמים

השר ליצמן בדבריו במסיבת העיתונאים המיוחדת [עם שטריימל לראשו]

לא לבקר קשישים מעבר לצורך שהם צריכים
למעט בביקורים בבתי חולים

בבתי כנסיות שאני מתפלל אין מגבות כבר שבוע ימים, כל אחד מביא מגבת מהבית
להערת ראש הממשלה שאפשר מגבות מנייר, הגיב ליצמן, שבמקום שהוא מתפלל אי אפשר לספק נייר לכולם.

רבותי, זה רציני, וצריך לשמוע ולהקשיב, להפנים ולא להתחכם.
קודם כל מה לגבי הקשישים ושאר בעלי הסיכון עצמם. לבוא לבית הכנסת או להתפלל ביחידות ? להשתתף בשמחות ? בסעודה שלישית בבתי כנסת ? והאם באמת כבר כדאי לכל בעלי הסיכון לגזור על עצמם מעין בידוד מרצון עד יעבור זעם ?

אבל בהגיון אם רוצים למגר את הקורונה
צריך להשבית 14 יום את המדינה
וסיימנו עם זה!!!
ממש לא!!
בא נאמר שיש משפחה שיש שם מבודד אחד ו-5 ילדים יכול להיות מצב שביום השלישי יידבק אחד וביום החמישי נדבק עוד אחד וביום השישי של החולה השלישי נדבק עוד אחד
שבועיים זה לא מספיק בשביל למגר את המחלה

אם כך צריך שלכל אחד יהיה תנור או מקרוגל כשר לפסח למען יוכל להכניס את המצות לכמה דקות כי אולי האורזים במאפייה היו נגועים
הטמפרטורה הממוצעת במאפיות היא לא מעל 26 מעלות??

קודם כל מה לגבי הקשישים ושאר בעלי הסיכון עצמם. לבוא לבית הכנסת או להתפלל ביחידות ? להשתתף בשמחות ? בסעודה שלישית בבתי כנסת ? והאם באמת כבר כדאי לכל בעלי הסיכון לגזור על עצמם מעין בידוד מרצון עד יעבור זעם ?
מדבריהם של ראש הממשלה ושר הבריאות ומנכ"ל משרד הבריאות, עלה בבירור שמבוגרים, ולא דווקא קשישים, שלא ייצאו מהבית לשום התקהלות. וזה קל וחומר מזה שלא יבואו לבקר אותם.
ראש הממשלה אמר שהוא ממליץ לכל אחד לא לצאת לשום התקהלות שאינה חיונית. גם אם אין שם מאה איש.
בוודאי שהמבוגרים יותר צריכים יותר להקפיד על כך.

בבית הכנסת שאני מתפלל כבר יש מודעה טריה, שהשבת לא תיפתח עזרת נשים לנשים, ויתקיים מנין נוסף לגברים בעזרת נשים, כדי לפצל את המניינים

מה זאת אומרת?
לכל יצור בעולם יש מקומות שבהם הוא יכול לחיות/ למות
למשל בני אדם לא ישרדו בתוך אוקיינוס ודגים לא ישרדו מחוץ לאוקיינוס
אולי אפשר כבר להפסיק עם השיח הבלתי ענייני הזה.
מדברים כאן על דברים רציניים שנוגעים לכל אחד מאיתנו, ובמקום זה מדברים על שיעורי מדע. את זה תשאירו למומחי הבריאות. כאן זה מקום עזרה הדדי, ולא מקום לפטפטת מיותרת.

במיוחד כשיש הנחיות חדשות שנוגעות לכל אחד ואחד מאיתנו, ומשנות מהותית את שגרת החיים.

לגבי איסור התקהלויות של מעל מאה איש "למעט חריגים - כפי שיפרסמו בהמשך",
מישהו יודע לגבי חתונות?

אמרו פה היום שיש 82 חולים
מאיפה המידע הזה?
כי בכל מקום אני רואה 77
מכלכליסט

הגעתי לבקר את סבתא שלי השוהה בדיור מוגן, היום,
והודיעו שיש הנחיה חדשה לא להכניס מבקרים כלל!
כל המבקרים היו בחוץ, והמבוגרים יצאו אליהם.
סבתא שלי בתחילה קצת התעצבנה..
היא רצתה לארח אותנו בדירה שלה.
אבל אמרתי לה שהיא צריכה לשמוח כי זה לטובתה!
ממש שמחתי שנקטו בזהירות.

לגבי איסור התקהלויות של מעל מאה איש "למעט חריגים - כפי שיפרסמו בהמשך",
מישהו יודע לגבי חתונות?
אני לא יודע מה עם חתונות, ואין סיבה שהם יוחרגו.

מה שאני כן יודע, ממנהל ישיבה גדולה, שקיבל הודעה משר הבריאות, שהישיבות בהחרגה. הישיבות יוכלו לקיים לבינתיים, בהדגשה על בינתיים, את סדרי הלימוד הרגילים.
שר הבריאות אמר, שבהחלט יתכן שעד שבת זה ישתנה, וגם הישיבות יצטרכו לצמצם את ההתקהלויות עד מאה איש, מה שאומר שיצטרכו לפזר את התלמידים בבתי המדרשות השונים, ולא כולם בבית מדרש אחד.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה