נדרשת רק תשומת לב

• הוסף לסימניות
אז נכון שבת ה10 נראתה אחראית במיוחד, וכנראה האמא שהיתה שקועה בתוך העבודות והזיעה מחמת העבודה, אבל בחוץ היה קר ויש גבול ליכולות של ילדה בת 10.

חברה שלחה לי סיפור טרי מגינה ירושלמית אתמול, לא צינזרתי:

"אתמול הייתי בגינה עם הילדים, והיתה שם ילדה בת תשע עשר ששמרה על שלושת אחיה הקטנים. והיא היתה אמנם אחות חמה ומסורה, אבל גם מאוד התחשק לה לשחק במתקנים
אז היא שיחקה ושכחה מאחיה התינוק שצרח בעגלה היה לבוש עם גופיה, והתחיל ממש להתקרר. והוא היה בן שלושה חודשים בערך ורעד מקור והיא מידי פעם שלחה את אחיו הגדול לראות מה קורה איתו והוא בא וראה ילד צורח והלך (ז"א שלחה את האח שלא בדיוק יודע לדבר כנראה) ואותו אחד בן שלוש בערך, הסתובב ועשה רושם של צריך לשרותים
לפתע ראיתי את מכנסיו מתחילות להירטב והוא עם הידיים בדק שאכן כך... ואז עמד אומלל עם רגליים מפוסקות וחיכה שהזרם יפסיק. אחר כך קראתי לילדה ואמרתי לה שתיקח אותו מיד הביתה.

"היא היתה אחות טובה. זה מה שריחמתי על האמא. סוג ילדה שעוזרת. היא טיפלה באחים שלה מצוין כשהיא שמה לב... אבל זה גדול על ילדה בת 10 להיות אמא ל3 ילדים...
זה מה שהציק לי. דווקא הנקודה הזאת. שהיא עשתה רושם של ילדה שאפשר לסמוך עליה.
כשהיא אחזה שהתינוק בוכה היא ממש נבהלה שהיא לא שמה לב קודם
ואספה אותו בחיבוק חם כזה
אבל היא קטנה מידי...
ריחמתי על הילדה הזאת"..

רבותי. קצת תשומת לב.

• הוסף לסימניות
וכבר אמרו חז"ל: "... והילדים הם לא קרבן פסח"...;):(

• הוסף לסימניות
צודקת מאד מלפפון, צריך לשים לב מה היכולות של הילד וגם כל הזמן לפקח ולבדוק שאכן זה עומד במבחן המציאות.
ד' יעזור וישמור על כולם.

• הוסף לסימניות
מסכימה איתך בגדול
ודברנו ע"ז בשנים עברו פה...
אבל מה לעשות ?
ואגב עוד סיפור שממנו צריך ללמוד אין האמצעי מקדש את המטרה ובמיוחד שאין שום מטרה קדושה לעמוד ולקרצף ! (תשמעו בקול הלשון הלכות מה לנקות ומה מיותר לנקות -שיעור 1122)
אז כך :
שלחתי את תלמידתי שצריכה כסף לכמה בתים לנקות (שאיני מכירה השמועה עברה מפה לאוזן)
והאשה התיזה כמויות הסטריות של סנט מוריץ בתנורה ,כדי שתלמידתי תנקה , והיא אומרת לה "אל תשימי הרבה , זה מסוכן" והאשה עונה לה :" אז בשביל מה הבאתי אותך?-אני רוצה שזה יהיה פרפקט"
אז בגלל הפרפקט שלה למרות ששמה 2 כפפות על כל יד תלמידתי התאשפזה מיד אח"כ בגלל כוויות חמורות ידיים נפוחות ואי יכולת להזיז את הידיים.
נשים יקרות! תחשבו ע"ז ....

• הוסף לסימניות
תינוק בן שלושה חודשים עם ילדה בת 10???????
?????????????????

• הוסף לסימניות
אצלי ילד עד גיל שנה לא הולך בלי אמא.
ואני אומרת את זה גם לכל האמהות שמתעצבנות עליי למה התינוק התורן מגיע אתי למסיבות סוף שנה וחנוכה של האחיות הגדולות יותר.
ואני חושבת שהמסיבות חשובות מאד, אבל הילד לא צריך לשלם את המחיר.
במסיבה האחרונה השארתי אותו אצל שכנה בת 40, וזה כשכבר מלאה לו שנה, והגננת שלחה כמה תזכורות שלא להביא תינוקות למסיבה...

אני לא מאשימה את האמא שרצתה לסיים את הבית, ושלחה את בתה האחראית לשעתיים לגינה, אני רק מבקשת ממנה תשומת לב גם מתוככי הארון.

• הוסף לסימניות
אגב, משהי יודעת מה החוק אומר בענין?
דברתי לא מזמן עם משהי ולא זכרתי מה בדיוק החוק, מעל איזה גיל ילד נקרה מבוגר שאפשר לשלוח איתו קטן?
ואל תדאגו יש לי רק 2 קטנטנים זה רק לסבר לה את האוזן...
היא כעסה שמשהי אמרה לבן שלה שהיא תקרא למשטרה כי הוא חיכה עם התינוקת למטה...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י האיה;1242108:
אגב, משהי יודעת מה החוק אומר בענין?
דברתי לא מזמן עם משהי ולא זכרתי מה בדיוק החוק, מעל איזה גיל ילד נקרה מבוגר שאפשר לשלוח איתו קטן?
ואל תדאגו יש לי רק 2 קטנטנים זה רק לסבר לה את האוזן...
היא כעסה שמשהי אמרה לבן שלה שהיא תקרא למשטרה כי הוא חיכה עם התינוקת למטה...

עד גיל 9 ילד לא יכול להיות אחראי.
הם יכולים להיות מקסימים נהדרים ובוגרים לגילם אבל כשמתבקשת אחריות אמיתית כמה שהם ירצו הם לא יכולים לקחת אחריות כי אין להם אותה.
רק בגיל 9 זה מתחיל להבשיל אצלם.

ממש כאילו מתווסף להם 'אינזים' שהיה חסר קודם במערכת.

זה יכול להתבטא למשל בילד שבדרך כלל יודע לשמור על אח קטן אבל כשהוא צריך לעבור איתו את הכביש ופתאום משהו מבהיל את שניהם, הוא יציל את עצמו ולא יוכל לחשוב באותו רגע גם על הקטן שבאחריותו.
וזו כמובן רק דוגמא.

• הוסף לסימניות
אני מזועזעת מהסיפורים.
הילדים שלנו כ"כ יקרים, גם אם הם הגיעו בקלות, אנא שימרו עליהם!!!

• הוסף לסימניות
;)
נכתב ע"י מלפפון;1242107:
אצלי ילד עד גיל שנה לא הולך בלי אמא.
ואני אומרת את זה גם לכל האמהות שמתעצבנות עליי למה התינוק התורן מגיע אתי למסיבות סוף שנה וחנוכה של האחיות הגדולות יותר.
ואני חושבת שהמסיבות חשובות מאד, אבל הילד לא צריך לשלם את המחיר.
במסיבה האחרונה השארתי אותו אצל שכנה בת 40, וזה כשכבר מלאה לו שנה, והגננת שלחה כמה תזכורות שלא להביא תינוקות למסיבה...

אני לא מאשימה את האמא שרצתה לסיים את הבית, ושלחה את בתה האחראית לשעתיים לגינה, אני רק מבקשת ממנה תשומת לב גם מתוככי הארון.

אני כן מאשימה

• הוסף לסימניות
גם ילדה בת 12 שצריכה לשמור על 10 ילדים קטנים ובגילאים שונים (שחלקם משתעממים מהר בגלל זה)
לא מסוגלת באמת להיות אחראית על כולם ואפילו אם יש לה עוזרת בת 10.

אז צוחקים עלי שאני סתם פחדנית ואני מגזימה וכ"ו...

אני מעדיפה להיות כזאת ולהישאר שלווה ורגועה ששלומם של הילדים שעליהם אני מופקדת בטוח.

• הוסף לסימניות
לדעתי זה נובע מחוסר בשלות וחוסר מודעות חמורה של האם.
על אף שעברה את את גיל 9.
אני כבר שלפתי ילד מקרבת גלגלי משאית שניה לפני,
כשהבת 14 עסקה בספר מרתק.

• הוסף לסימניות
אני מזועזעת ונדהמת, קראתי וממש בכיתי על הילדים האומללים, עדיף למכור 70% מהבית לפסח ולא להגיע לכאלו מצבים.

• הוסף לסימניות
יאלה, באמת, כאילו שמי שלא מנקה לפסח לא מגיע למצבים האלה, זה פשוט לא קשור לפסח, יכולה אישה לשבת ליד מחשב במשרד והילדים זרוקים בבית עם ילדה בת 8, זה לא קשור בעיסוק אלא באחריות של האם. וזה כמעט אנטישמי לחשוב שרק ניקוי לפסח הוא זה שמביא את הילדים למצבים האלה, (הרי יש שמוכרים את הבית ועדיין הילדים מוזנחים ויש מטופטפים שגם הילדים מושגחים ב100%).
נכון שאם שהיא עקרת בית זה לא אמור לקרות לה בהזדמנויות אחרות אבל ראינו וראינו בכל ימות השנה אז אנא...
מלפפון כתבה תזכורת נכונה, התזכורת נכונה לכל ימות השנה ופסח כשר ושמח לכולם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אפרתה;1242169:
יאלה, באמת, כאילו שמי שלא מנקה לפסח לא מגיע למצבים האלה, זה פשוט לא קשור לפסח, יכולה אישה לשבת ליד מחשב במשרד והילדים זרוקים בבית עם ילדה בת 8, זה לא קשור בעיסוק אלא באחריות של האם. וזה כמעט אנטישמי לחשוב שרק ניקוי לפסח הוא זה שמביא את הילדים למצבים האלה, (הרי יש שמוכרים את הבית ועדיין הילדים מוזנחים ויש מטופטפים שגם הילדים מושגחים ב100%).
נכון שאם שהיא עקרת בית זה לא אמור לקרות לה בהזדמנויות אחרות אבל ראינו וראינו בכל ימות השנה אז אנא...
מלפפון כתבה תזכורת נכונה, התזכורת נכונה לכל ימות השנה ופסח כשר ושמח לכולם.
אני שוב בהלם:
ילדה בת 8 שומרת על תינוקת בן כמה חודשים? ועוד באופן נורמלי?
זה הזוי
ויותר הזוי מכך שזה נראה כאן שזה נורמלי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רותי12;1242102:
שלחתי את תלמידתי שצריכה כסף לכמה בתים לנקות (שאיני מכירה השמועה עברה מפה לאוזן)
והאשה התיזה כמויות הסטריות של סנט מוריץ בתנורה ,כדי שתלמידתי תנקה , והיא אומרת לה "אל תשימי הרבה , זה מסוכן" והאשה עונה לה :" אז בשביל מה הבאתי אותך?-אני רוצה שזה יהיה פרפקט"
אז בגלל הפרפקט שלה למרות ששמה 2 כפפות על כל יד תלמידתי התאשפזה מיד אח"כ בגלל כוויות חמורות ידיים נפוחות ואי יכולת להזיז את הידיים.
נשים יקרות! תחשבו ע"ז ....

:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(
עצוב מאוד! ירד לי דמעות כשראיתי את זה!

• הוסף לסימניות
מה אתם אומרים? מותר לילד בן 4 לרדת לבד בחניה כדי לשחק עם שכנים? (על פי רוב יש שם גם אמהות, אבל לא תמיד)
אני מה זה מפחדת לתת לו לרדת לבד! האם אני צודקת? או זה בסדר?!
ושחכתי להדגיש! הוא זה שמבקש ממני כל הזמן שרוצה לרדת! (ולא אני רוצה להתפטר ממנו ;))

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רותי בן שימול;1242139:
גם ילדה בת 12 שצריכה לשמור על 10 ילדים קטנים ובגילאים שונים (שחלקם משתעממים מהר בגלל זה)
לא מסוגלת באמת להיות אחראית על כולם ואפילו אם יש לה עוזרת בת 10.

אז צוחקים עלי שאני סתם פחדנית ואני מגזימה וכ"ו...

אני מעדיפה להיות כזאת ולהישאר שלווה ורגועה ששלומם של הילדים שעליהם אני מופקדת בטוח.

אני לא שולחת אף ילד שצריך השגחה(עד גיל 7 לפחות צריכים השגחה) אפילו עם אח בן 12 אלא אם כן זה שבת אין מכוניות ורק לחצי שעה מקסימום
תגידו שאני פחדנית - מעדיפה להיות כזו מאשר האשה הנ"ל

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נ פלוס;1242177:
מה אתם אומרים? מותר לילד בן 4 לרדת לבד בחניה כדי לשחק עם שכנים? (על פי רוב יש שם גם אמהות, אבל לא תמיד)
אני מה זה מפחדת לתת לו לרדת לבד! האם אני צודקת? או זה בסדר?!
ושחכתי להדגיש! הוא זה שמבקש ממני כל הזמן שרוצה לרדת! (ולא אני רוצה להתפטר ממנו ;))

צודקת אפילו עד גיל 6 -7

• הוסף לסימניות
אני לא נותנת בגיל 4 לרדת לשחק לבד וגם לא בגיל 8. רק במקום שיש לי גישה מהחלון ואני יכולה לבדוק כל כמה דקות מה קורה. ובגיל 4 בכל מקרה לא.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה