נדרשת רק תשומת לב

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פוינט ק גת;1242337:
הלכתי בצהרי יום הפורים ברח' מאה שערים, כנראה שבלי ידיעתי התחפשתי לשומרת הטף.
זאטוטים קטנים הסתובבו על הכביש בלי השגחה, קטנטונת אחת בת לא יותר מ-3 הסיעה את הבימבה במ ר כ ז הכביש (ברח' יואל), כנראה חשבה שכך מהדרים ב"ונהפוך הוא".

איפה האמא????? השתכרה???
אני לא יכולה לדמיין את זה אפילו...

• הוסף לסימניות
זה לא קורה דווקא תוך כדי ניקיונות....
חוסר אחריות או יתר "סמוכניקיות" מתבטאים בכל מיני מקומות-
השבוע הייתי במשביר בקניון פ"ת,
תו"כ שוטטות אני רואה עגלת תינוק עם תינוקת קטנה בת 8 חד' בערך,
יפה, מטופחת, חייכנית ובודדה!!!
אחת המוכרות שמה לב ראשונה, היא מנסה לברר של מי התינוקת,
עברה בין כל הקונים ברדיוס הקרוב ואת האם לא מצאה.
בינתיים באו לעזרתה עוד מהקונים, מנסים למצוא את האמא הנוטשת,
מישהוא כבר התנדב לקחת אותה (היא באמת הייתה מתוקה...)
ככה במשך רבע שעה לפחות!!!
אני לא התערבתי מסיבה פשוטה ובכלל לא נעימה-
היה ברור לי שהאישה חרדית, עמדתי והסמקתי בשבילה ובשבילי
וניסיתי לשכנע את עצמי שאני טועה.
לצערי הרב התבדתי! באה האמא, צעירה ומטופחת,
לקחה את הילדה מלמלה כמה מילים והמשיכה הלאה.
עשרים דקות! תינוקת קטנה! באמצע חנות ענקית מלאה באנשים זרים! הרבה ערבים! איך???
(אפ' שלא הצלחתי לדמיין אפ' את עצמי משאירה את ילדתי היקרה מופקרת ככה בסופר בתוך בב"ב!)
וזה קורה וקורה וקורה, ולצערי הרב, בציבור שלנו! מבלי להכליל,
אני הולכת ברבי עקיבא ורואה עגלה חונה מחוץ לחנות, (מאויישת) והאמא עסוקה בקניות.
תסבירו לי איך זה קורה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אפרתה;1242294:
כשדיברתי על חלון קרוב לא מדובר על ליד כביש כמובן, אני צריכה לאמר את זה?

סליחה...באמת.
ח״ו ממש לא דיברתי עלייך!

השתמשתי בדברייך רק כ״דוגמא״...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רותי בן שימול;1242310:
עוד לא הבנתי מה פחד פחדים בסנט מוריץ.
בארון גבוה
עם סוגר הרמטי (ההברגה של הפקק על גבי הבקבוק לא ניתנת לפתיחה!)
כפפות
חלונות פתוחים
שטח נקי מילדים

אחריות. זה הכל.

גם המדביר של משפחת גרוס עבד בעיקרון לפי ההוראות...
סנט מוריץ הוא נוזל רעיל, שלא כמו ספריי נגד ג'וקים שהוא לא ממש נוזל אלא מתאדה. נוזל זה אומר- טיפה שמשפריצה בעין עלולה לגרום עיוורון, טיפה שמשפריצה על היד אוכלת את העור, וזה ממקרים שאני מכירה מקרוב ומאין ספור מקרים של פציעות. נשימה של האדים מזיקה לנשימה וחלון פתוח לא עוזר לגמרי, ממש לא. כפפות- פעמים רבות לא מספיקות. והנה הסיפור של רותי 12 לפני כמה הודעות מספק לך הוכחה.
(ומה אם הילד מצליח להפיל מהארון ונשבר הסגר? זה הרי לא מברזל...)

אני לא חושבת שצריך להחזיק את זה בבית, זה לא אינפוזיה ולא אוכל נפש... אם משפשפים טוב גם חומרים הרבה יותר פשוטים ולא מסוכנים עושים את העבודה.

• הוסף לסימניות
אני כ"כ מזדהה עם הכותבות כאן.
יצא לי השבוע לנסוע כמה פעמים ברחובות בני ברק, ומצאתי את עצמי שוב ושוב מעירה לאמהות (במקרה שהיתה אמא בשטח..) :(
לצערינו, בלי רצון להכליל, דוקא בציבור שלנו המצב נוראי.

ולציבור הנהגים - סעו בזהירות!! במיוחד בימים אלו שהילדים בחופש ונמצאים רוב היום מחוץ לבית. אל תסעו מהר גם כשהכביש נראה ריק, כי א"א לדעת מאיפה יקפוץ לכם זעטוט... או רוכב אופניים בן 9 שמרכיב עוד שני ילדים... וגם מבוגרים לא אחראיים (מהם זה מתחיל - וזה החינוך שהילדים רואים! :() שהולכים על הכביש עם עגלות, עם קניות, בלי טיפה של שימת לב.

• הוסף לסימניות
אני מיואש מלהעיר לאנשים..
במיוחד אצלנו במושב.
משפחה שאוכלת רק מזון אורגני וכדומה, לא מהססת לשלוח תינוקות בני שנה על בימבה בכביש.
לאחר שהערתי להם מספר פעמים, והם כביכול קיבלו את מה שאמרתי ברצינות, פגשתי את בן השנתיים שלהם במרחק קצר מאוד מגלגלי המכונית שלי. לאחר שפשוט התפרץ אל הכביש כהרגלו.
הסיבה היחידה לכך שבלמתי היא שאני פשוט שם את הרגל על הברקס כשאני עובר ליד הבית שלהם.....

צחוק לעגני במיוחד קיבלתי מאברך אחר, שבחר בפורים האחרון להסיע את ילדיו על גג המכונית, כנראה כדי להרבות להם את שמחת הפורים...
אמרתי לו שאם הוא לא מוריד את הילדים מהגג אני מזמין את המשטרה, וכמובן תיעדתי את הסצנה.
הוא התחיל: "אז אתה מויסר, הא?" וחיוך לעגני נמרח על פניו.
אני:"בוודאי, אתה רודף, ולפיכך אין לי שום סיבה לחשוש מלהיות מויסר, מה גם שר' ניסים קרליץ, ר' משה הלברשטאם, המנחת יצחק ושורה ארוכה של פוסקים, פסקו שאין כל חשש למסור אדם כזה למשטרה".
הוא (מגביר את הגיחוך) :"חוץ מזה אני בסדר? אתה רוצה לראות אם יש לי טסט?"

עם מטומטם כזה אין מה לדבר בכלל, גם אם הוא יעמוד למשפט הוא יהיה בטוח שהוא בסדר, אבא טוב, שעושה לילדים שלו כיופים...

משפחה אחרת שולחת את הילד בן ה4 אל הגן באופנים, תוך אזהרה שייסע רק בצד של הכביש....

משפחות שלמות של נופשים שצועדים לרוחב הכביש, מעניקות מבטים לגלגנים למשוגע הזה שצופר להם ומבקש מהם לעלות על המדרכה.. (הכלל של "בנופש הכל מותר", לא פוסח על נושא הבטיחות..)

בקיצור, נראה לי שאני מפסיק להעיר לאנשים זה פשוט לא עובד..

• הוסף לסימניות
ולראות ילדה בת 6/7 שומרת על תינוק בעגלה +ילד שאוחז בעגלה מכל צד וככה לעבור כבישים? העיקר האמא הולכת לישון/מנקה את הבית?!קצת שימת לב!(פן יהיה מאוחר מדי)

• הוסף לסימניות
מפחדים להתלונן למשטרה? בואו תקבלו מושגים:
היינו במוזיאון המדע בלונדון עם הילדים, הקטן היה עם בעלי, ואז הוא שם לב שכבר חמש דקות הילד לא איתו.
אנחנו מתחילים לחפש אותו, ואז שומעים הודעה בכריזה על ילד שנמצא ותאורו עונה למה שאנחנו מחפשים (לא הזכירו את הכיפה משום מה.)
ניגשתי לקחת אותו, חשבתי שזו פרוצדורה פשוטה: אומרים תודה ולוקחים את הזאטוט.
במקום זה נדרשתי להיכנס לחדר, שבו ישבו: שוטר, אחראית מטעם האתר, ושומר.
עברתי חקירה צולבת של 10 דקות (ארוכות נורא) איך הילד נעלם, מתי שמנו לב לכך (לפני או אחרי הכריזה), איך היו הסדרי השמירה שלנו, האם היה ברור לנו מי שומר על מי וכו' וכו'. היה לא נעים.
שוחררתי בהתראה שזה מאוד מסוכן להשאיר ילדים רגע אחד ללא השגחה (היו שם הרבה מקרים מזעזעים של חטיפות), ושפעם אחרת זה עלול להסתיים במעצר!
ואני בכלל תיירת!
מה שברור, שלא הורדתי את העיניים מהילדים לשניה אחר כך.

זה כמו בכביש - נהג עשוי לצפצף על התמרורים בתחושה של 'אני חסין תקלות', אבל איום של קנס של 1000 שקל יעשה לו את זה.
אז אולי צריך להחיל את השיטה גם כאן.

אל תרגישו לא נעים להעיר. אני מעירה ומעירה, כי גם לי יש אחריות בתור צופה.
אני מעירה לאם אפילו כשאני רואה תינוק שוכב בעגלה אופקית מול השמש, ממצמץ וסובל (חמודה, למה שלא תשתמשי בגגון?).
לחץ חברתי הוא לחץ חזק מאוד.
נכון שעל כל ילד יש מלאך שומר, אבל אין צורך להשאיר לו מדי הרבה עבודה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י YAELJ;1242355:
אני לא התערבתי מסיבה פשוטה ובכלל לא נעימה-
היה ברור לי שהאישה חרדית, עמדתי והסמקתי בשבילה ובשבילי
וניסיתי לשכנע את עצמי שאני טועה.
לצערי הרב התבדתי! באה האמא, צעירה ומטופחת,
לקחה את הילדה מלמלה כמה מילים והמשיכה הלאה.

זה ממש מלחיץ מה שאת מספרת רק דבר אחד לא הבנתי, מאיפה היה ברור לך מהתחלה שהאמא חרדית, אם זה מקום חילוני וגם אצל חילוניים זה קורה גם קורה...
מצער שבסוף הסתבר שהיא חרדית אבל אין לזה שום קשר לגוף המקרה כי בכל ציבור יש את כל סוגי האנשים חבל ליצור סטיגמות מכל סוג שהוא.

• הוסף לסימניות
לאף אחד לא נעים שיוצרים לו סטיגמות.
אבל לצערנו זאת מציאות שרואים בערים החרדיות,ילדים קטנים בני 5-6-7-8 שדוחפים עגלות ומכל צד עוד זאטוט או שניים, פחות מצוי בחוץ. זכורה לי כתבה אדומה ומהדהדת שכתב משה מיכאל צורן בהמודיע בעניין הזה. העיתון לא היה נותן לכתוב בחריפות כזו לו לא היה מדובר במציאות אמיתית.
לנהגי מוניות למשל, סיוט לעבור את בני ברק. תשאלו כל נהג.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Nיכל;1242400:
אני כ"כ מזדהה עם הכותבות כאן.
יצא לי השבוע לנסוע כמה פעמים ברחובות בני ברק, ומצאתי את עצמי שוב ושוב מעירה לאמהות (במקרה שהיתה אמא בשטח..) :(
לצערינו, בלי רצון להכליל, דוקא בציבור שלנו המצב נוראי.

ולציבור הנהגים - סעו בזהירות!! במיוחד בימים אלו שהילדים בחופש ונמצאים רוב היום מחוץ לבית. אל תסעו מהר גם כשהכביש נראה ריק, כי א"א לדעת מאיפה יקפוץ לכם זעטוט... או רוכב אופניים בן 9 שמרכיב עוד שני ילדים... וגם מבוגרים לא אחראיים (מהם זה מתחיל - וזה החינוך שהילדים רואים! :() שהולכים על הכביש עם עגלות, עם קניות, בלי טיפה של שימת לב.
את צודקת בכל מילה, אם היה לי זמן הייתי מוסיפה עוד,
אבל ברצוני להוסיף קריאה לנהגים:
אל תחנו את האוטו על המדרכה, או על חצי מדרכה, אפילו לא ל5 ד'!
במדרכות הצרות של בני ברק אתם גורמים לי, לאמא עם עגלה וילדים סביב- להסתכן ולרדת לכביש! ק"ו שהילדים בלי האמא.

• הוסף לסימניות
הנאמר פה מצמרר אותי, אני לא יכולה לדמיין איך אמא יכולה ככה להפקיר את הילדים שלה..
ומשום מה זה מזכיר לי שראיתי פעם ילד בחלון אדום וצורח, ואמא שלו- "שוטפת את הבית"
תגידו לי מה זה הדבר הזה???????
לא עדיף ילד חמוד בבית מלוכלך על ילד אומלל בחלון???
(ואני לא מדברת על זה שהחלון, כמה שיהיה חזק, עדיין יום אחד ח"ו יכול לקרוס...!!!")

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י סא;1242432:
את צודקת בכל מילה, אם היה לי זמן הייתי מוסיפה עוד,
אבל ברצוני להוסיף קריאה לנהגים:
במדרכות הצרות של בני ברק אתם גורמים לי, לאמא עם עגלה וילדים סביב- להסתכן ולרדת לכביש! ק"ו שהילדים בלי האמא.

לא רק בבני ברק, גם בירושלים...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י סא;1242432:

אני לא באה להצדיק את אלו שחונים על מדרכות! אבל לצערי אני רואה בב"ב יותר ויותר אנשים על הכבישים בזמן שהמדרכות פנויות.
וכשאני מעירה לאנשים, אני מקבלת תשובות נלעגות ומטופשות!! אנשים מבוגרים פשוט צוחקים בפרצוף כשאומרים להם "למה נועדה המדרכה" או "יש מעבר חציה":mad:
אחרי כל נסיעה בב"ב (אולי זה בעוד ערים כך, אבל אני פחות נמצאת) אני אומרת שכל יום שאין אסונות זה פשוט ניסים גלויים!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Nיכל;1242452:
אני לא באה להצדיק את אלו שחונים על מדרכות! אבל לצערי אני רואה בב"ב יותר ויותר אנשים על הכבישים בזמן שהמדרכות פנויות.
וכשאני מעירה לאנשים, אני מקבלת תשובות נלעגות ומטופשות!! אנשים מבוגרים פשוט צוחקים בפרצוף כשאומרים להם "למה נועדה המדרכה" או "יש מעבר חציה":mad:
אחרי כל נסיעה בב"ב (אולי זה בעוד ערים כך, אבל אני פחות נמצאת) אני אומרת שכל יום שאין אסונות זה פשוט ניסים גלויים!!
אם כבר מדברים, אז אולי כדאי לדבר על הנהגים עצמם.
יש חוק שאומר שאמורים לעצור להולכי רגל במעבר חציה? אם כן, הרוב המוחלט אינם מצייתים לחוק הזה.

• הוסף לסימניות
לפיירי יש חומר שדי דומה בפעולה שלו לסנט מוריץ, הוא נקרא פיירי פלטיניום, הרייח חלש בהרבה. והוא מצויין לרוב המקרים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י GRN;1242456:
יש חוק שאומר שאמורים לעצור להולכי רגל במעבר חציה? אם כן, הרוב המוחלט אינם מצייתים לחוק הזה.

נכון.
אגב, החוק אומר שרק אם הולך הרגל ירד לכביש חובה לעצור לו.
ואני, דוקא בבני ברק, יותר מכל עיר אחרת, כשאני רואה הולכי רגל שרוצים לחצות במעבר חציה אני עוצרת. לצערי זה נדיר. הרוב מאלצים אותך לבלום באמצע כביש בלי קשר למעבר כלשהו (וברחובות שיש גדר מפרידה בין הנתיבים, אז אני כבר יודעת שאיפה שיש פירצה בגדר שם תמיד קופצים לכביש)

• הוסף לסימניות
לא קראתי הכל, . אבל אני כן חושבת שיש משהו היסטרי מדבק בערבי פסחים דווקא. כאילו אם אני לא מנקה כמו השכנה, משהו דפוק אצלי. וזה כן קורה ומבלבל גם אימהות שהן בדר"כ מאד אחראיות ושומרות
מכירה אם עובדת במשרה מלאה שתמיד הוזילה מכספה בלי חשבון לביביסיטר כשהייה צריך ומעולם לא השאירה לבד לא בחנות בגדים, לא בבית (וקפצה למכירה, כמה כאלו יש ,הא? מזעזע) אך בערב פסח לא מצאה ביביסיטר. הבית חגג ובכורתה הייתה בת שבע. בלית ברירה שלחה איתה למטה את התינוקת בת 11 חודש. היתה לה נקודת תצפית מעולה מכל חלונות הבית אבל היא לא יכלה להבחין שהתינוקת מאדימה ומאדימה מהשמש והעין מתנפחת. זה נגמר באשפוז מאד לא נחמד את ליל הסדר נאלצו לחגוג בבית חולים.
לכן אני חושבת שיש עניין להציף את הנושא ולצעוק , לצרוח : עזבו את הפנלים. תעשו לפי ההלכה . אל תתנו לנחלי המים שיורדים מהשכנים לבלבל את שיקול דעתכם ואל תתנו ללחץ הפנימי של התקופה לגרום לכם לזנוח את היקרים מכל.

• הוסף לסימניות
מקרה מזעזע שהייתי עדה לו היום בצההריים!
ילדה השאירה עגלת תינוק מאוישת כמובן מחוץ לחנות המכולת, לפתע התדרדרה העגלה, ירדה אל הכביש... ופשוט חצתה אותו למדרכה ממול, שנייה לאחר מכן עברה שם משאית זבל... אני עדיין לא מסוגלת להירגע מהמחזה הזה!!!
מיותר לציין שהילדה כלל לא שמה לב לכך, כי הרי שלחו אותה למכולת... ואינני מאשימה אותה כי באמת אין לה את הניסיון הדרוש אולי להבין ולצפות מה יקרה, לא יודעת מה לומר חייבים לשנות את ההרגלים הללו, זה כ"כ מצער לקרוא הכל, למה מחכים שיקרה אסון ח"ו ????

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י GRN;1242456:

לא נעים לומר, אבל זה שוב רק בערים החרדיות.
אני גרה בעיר מעורבת ואין מצב שלא עוצרים לי במעבר חציה אפילו אם עוד לא החלטתי סופית לעבור.. (אגב גם בשבת, שאז זו בעיה הלכתית)

ובב"ב ועוד יותר בירושלים- לא שמעו על דין קדימה להולכי רגל במעבר חציה. לא ברור למה אין אכיפה על זה. היכן שאני גרה יש מארבים על זה של משטרת התנועה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה