מידע שימושי נהג יקר, אני סולח לך.

• הוסף לסימניות
אתה אכן צודק.
היית חייב לעקוף את הרכב שעקף אותך.
אני בטוח שלא שמת לב שבטיסה הפרועה שלך בלילה גשום וסוער שטפת 2 משפחות כולל תינוקות במקלחת של מי ביוב קפואים, הרסת את הפאות של שתי הנשים, וכל הבגדים והעגלות טעונים כביסה יסודית.
2 התינוקים קטנים רעדו מקור הרבה אחרי שהגעת הביתה ברכב המחומם.
אבל העיקר שהצלחת לעקוף את הרכב הירוק שנסע לפניך.

• הוסף לסימניות
מצורף

• הוסף לסימניות
במרכז החדר עמד אדם, פניו חיוורות ועיניו מלאות פחד. הוא היה יוסי, אדם פשוט, שיום אחד, בעת נסיעתו, פגע במישהו שעמד ליד שלולית. המים התיזו לכל עבר, ובגדיו של הנפגע נרטבו. כעת, הוא עמד לדין על כך, כאשר המלאך הקטיגור, עם קולו העמוק, טען: "יוסי, אתה לא רק פגעת באדם, אלא גם בזכויותיו. הוא סבל, והבגדים שלו ניזוקו. עליך לשוב לעולם הזה ולפצות אותו!"
פה זה מצוייר על אדם שעשה את זה פעם אחת בטעות, ישנם נהגים שבחורף ממוצע מזיקים מאות אנשים (!!!)
במיוחד בערים צפופות כמו בני ברק ששם מצד אחר יש שלוליות אדירות בכבישים ומצד שני אין לאיפה לברוח במדרכה...

• הוסף לסימניות
לדעתכם על איזה מהירות נהג שרוצה להשפריץ, הוא צריך לנהוג?

ועל איזה מהירות הוא צריך לנהוג אם הוא לא רוצה להשפריץ?

• הוסף לסימניות
@הבזק של שפיות זה מה שהוא צריך.
מבלי להיכנס לחישובי מהירויות שונים ומשונים, כל נהג שיחטוף פעם אחת מקלחת הגונה ככל הנראה לא יעשה את זה להולך הרגל שמתהלך לצידו ובסך הכל רוצה להגיע הביתה יבש חלקית

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
מה שאני התכוונתי לומר זה: זה לא עניין של מהירות כזו או אחרת, (בפרט שזה תלוי בהרבה דברים משתנים - לפני כמה זמן ירד הגשם, כמה התשתיות טובות, כמה המדרכה רחבה, כמה הראות של הנהג טובה וכדו',)

זה כן עניין של לחדד את השימת לב ולהיות עם רצון טוב להימנע ככל האפשר מפגיעה בזולת.
אחרי שיהיה את זה - כל השאר כבר יהיה הרבה יותר פשוט.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
לדעתכם על איזה מהירות נהג שרוצה להשפריץ, הוא צריך לנהוג?

ועל איזה מהירות הוא צריך לנהוג אם הוא לא רוצה להשפריץ?
אם אין אפשרות ליסוע בלי להשפריץ על אנשים מבחינה הלכתית אסור לו ליסוע!!!
ואני לפעמים נהג

• הוסף לסימניות
מה שאני התכוונתי לומר זה: זה לא עניין של מהירות כזו או אחרת, (בפרט שזה תלוי בהרבה דברים משתנים - לפני כמה זמן ירד הגשם, כמה התשתיות טובות, כמה המדרכה רחבה, כמה הראות של הנהג טובה וכדו',)

זה כן עניין של לחדד את השימת לב ולהיות עם רצון טוב להימנע ככל האפשר מפגיעה בזולת.
השאר כבר יקרה לבד.
לפעמים צריך ליסוע על 23 קמש כדי שלא ישפריץ, שזה מהירות נמוכה מאוד.
שמתי לב, שלפעמים כדאי כמה שיותר להתרחק מהמדרכה. וליסוע על אמצע הכביש.

• הוסף לסימניות
אם אין אפשרות ליסוע בלי להשפריץ על אנשים מבחינה הלכתית אסור לו ליסוע!!!
ואני לפעמים נהג
מי אמר?

בעצם זה השאלה למי שייך הרחוב? הכביש והמדרכה?

• הוסף לסימניות
בהגיון פשוט איך יש לך אפשרות להזיק למישהו אחר???
מותר לי ללכת עם סכין ברחוב במקרה שאין אפשרות לברוח ממנו??
זה שייך לכולם אבל הולך הרגל למזיק והנהג לפעמים מזיק
אני חושב שאפשר להיזהר אבל התשובה המיתממת כאילו אין ברירה היא תשובה אגואיסטית

• הוסף לסימניות
מי אמר?

בעצם זה השאלה למי שייך הרחוב? הכביש והמדרכה?
מה הפירוש למי שייך הרחוב?
מחר אני ילך עם קרשים של סוכה וישרוט את כל הרכבים ואני אתרץ את מעשי הנפשעים בכך שהרחוב שייך להולכי הרגל?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה