רכבים נהיגה: ידני או אוטומט?

• הוסף לסימניות
נו ומה זה דורש?
לדעתי בערך פי שלש ביכולת הריכוז והשליטה.
זה לא דורש יותר מ28 אולי 30 שיעורים , העבודה קצת יותר מאומצת אבל שווה את המאמץ,
אם יורשה לי לחלוק... לדעתי זה דורש פי 2 - פי3 שיעורים, ממה שהייתם צריכים לאוטומט, ז"א אם אדם רגיל צריך 20+ שיעורים בערך על אוטומט, בידני תצטרכו לפחות 40.
וכן גם לנשים יש כבוד לומר עשיתי על ידני
אני לא חולק על זה, רק כתבתי שאצל נשים אין בושה להגיד עשיתי על אוטומט....

בכל מקרה מי שיש לו זמן כסף וסבלנות, אני יאחל לו בהצלחה!

• הוסף לסימניות
היתרון היחיד שנראה לי בלמידה על ידני- אם רוצים להמשיך לרישיון C, שרוב הרכבים הגדולים והמשאיות הם, בינתיים, ידניים
וגם - אם רוצים לשכור רכב באירופה, ששם עדיין הרוב ידני

• הוסף לסימניות
בלת"ק למדתי על ידני לפני כמה שנים ומאז לא נהגתי על ידני אפילו פעם אחת. מיותר.

• הוסף לסימניות
עשיתי על ידני ולא מתחרטת עברתי טסט ראשון וכמה פעמים כבר יכולתי להיתקע אם לא היה לי ידני

• הוסף לסימניות
כן, אז...
ישנם גברים שמרגישים נחיתים לעשות על אוטומט
אה, ברצינות? הרגשתי משהו...
סתם... הוצאתי רישיון על אוטומט ולא הרגשתי שום נחיתות כלשהי, הפוך - הרגשתי טוב מזה שקיבלתי רישיון אחרי 28 שיעורים וטסט ראשון. משא"כ חבר שהתעקש על ידני היה צריך לעבור 7 טסטים. אם כבר אז הוא הרגיש רע, לחכות חודש בין טסט לטסט ולשלם על זה כ"כ הרבה כסף - זה היה ממש מיותר.
וכמובן שכל הרכבים שהוא נהג עליהם עד היום היו רק אוטומטיים...

• הוסף לסימניות
לא יודעת מה איתכם,
אבל עם ההילוכים אני מסתדרת מצויין ב"ה

מה שאני לא מצליחה ליקלוט זה ההגה
בפניות אני לוקחת יותר מידיי
וכשאני מנסה להיות עדינה, אני תוקעת את החלק האחורי של האוטו במדרכה
יש לכם איזו עיצה?

• הוסף לסימניות
לא יודעת מה איתכם,

יש לכם איזו עיצה?
עניין של נסיון ותרגול
יש כאלה שעוזר להם לתרגל פניה מסויימת ולסמן כמה הגה מסובבים שם (שמינית, רבע, חצי), ואז גם כשהמורה אומר להוסיף מנסים להגדיר לעצמכם בראש להוסיף עוד שמינית או עוד רבע.
העצה הזו מתאימה לראש מאוד מסויים יש כאלה שלא יכולים לנסות את זה אפילו...
כמובן שזה רק בהתחלה ואח"כ הכל רק בראש

• הוסף לסימניות
לא יודעת מה איתכם,

יש לכם איזו עיצה?
כשאת יוצאת את מסובבת בערך 45 מעלות
תשארי על זה אל תמשיכי לסובב עוד

כי מה שקורה את ממשיכה לסובב עוד ואת לא לוקחת בחשבון הגלגלים בסיבוב הם לא ישרים.
יש את הבעיה הזו גם בכיכר
וזה באמת עניין של נסיון

• הוסף לסימניות
אני נוהג על ידני עשיתי רישיון לפני שנתיים וחצי וטסט ראשון קצת מאמץ וזה שוה
נהיגה בידני יותר זולה וחוויתית

• הוסף לסימניות
אני לא אסכים עם כל הנ"ל.
עשיתי רישיון על ידני לפני 3 שנים. נהנית מכל רגע. אין לי חוש טכני טוב במיוחד, שלא לדבר על קואורדינציה.
עברתי בטסט רביעי, אבל זה פחות ממה שעברו אחיותי באוטומט.
בעלי עבר טסט ראשון אחרי 28 שיעורים, כך שכל מקרה לגופו.
נהגתי לראשונה ברכב אוטומט לפני שנה+-, אחרי אלפי קילומטרים בידני. לא הייתי מחליפה לרגע.
בעיני אי אפשר להשוות את הבנת הרכב והכביש של נהגים על ידני לעומת על אוטומט (כמה נהגים על אוטומט לא יודעים מה המטרה של ה-1 ו-2 שמסומנים להם בתיבה?)
אל תתחרטי,
זה שווה את זה.

• הוסף לסימניות
אה, ברצינות? הרגשתי משהו...
סתם... הוצאתי רישיון על אוטומט ולא הרגשתי שום נחיתות כלשהי, הפוך - הרגשתי טוב מזה שקיבלתי רישיון אחרי 28 שיעורים וטסט ראשון. משא"כ חבר שהתעקש על ידני היה צריך לעבור 7 טסטים. אם כבר אז הוא הרגיש רע, לחכות חודש בין טסט לטסט ולשלם על זה כ"כ הרבה כסף - זה היה ממש מיותר.
וכמובן שכל הרכבים שהוא נהג עליהם עד היום היו רק אוטומטיים...
ישנם גברים שמרגישים נחיתים לעשות על אוטומט
כנראה אתה לא... בכל מקרה אם לא שמת לב ההמלצה שלי הייתה באופן כמעט גורף על אוטומט.. בין היתר בגלל הסיבות שמנית.

• הוסף לסימניות
אוטומט יותר קל ומהיר.
יש טענה שאם תתקע ותטצרך מכונית של מישהו ובדיוק זה יהיה ידני אז תיתקע. אבל תעשה סקר סביבך לכמה אנשים יש ידני.....

• הוסף לסימניות
יש טענה שאם תתקע ותטצרך מכונית של מישהו ובדיוק זה יהיה ידני אז תיתקע. אבל תעשה סקר סביבך לכמה אנשים יש ידני.....
ולכמה מתוכם יש ביטוח שמתאים לך בגיל ובוותק
וכמה מתוכם יהיה נעים לך לבקש
וכמה מתוכם תופתע שלא נותנים בקלות כפי שחשבת (כן, כולל הורים ואחים)

• הוסף לסימניות
בלת''ק,
אם זה מאמץ קטן אז הוא שווה את זה.
אם זה מאמץ גדול מידי, וותרו על זה.
אא''כ אתה מישהו שמתכנן לצאת לעבוד אז סביר מאוד שבעבודות עם רכבים תתקל בדרישות לרישיון עם גיר רגיל.

• הוסף לסימניות
עשיתי על ידני ולא מתחרט בכלל...
אמנם השתמשתי רק פעם אחת אבל היה שוה:
הלכתי לחברת השכרה ורציתי דווקא ידני כדי לתרגל, הם התעקשו איתי שלא, לא הבנתי למה הרי עשיתי הזמנה מוקדמת על ידני הכי זול אז למה סתם אוטומט?
מה התברר בסוף? היה להם רק מתוך 50 מכוניות בחניה רק 1 ידני, ורשמית היא עולה 1300 ש"ח ליום (bmw) וכיון שעשיתי הזמנה מוקדמת הם חייבים לשדרג אותי, כשגילתי את זה בכלל נהנתי, ובסוף "התפשרתי" איתם לטיוטה מנהלים + מיכל דלק מתנה...
בהנאה לכל המקנאים...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת