דרוש מידע נוהל חדש בגן של הילדה

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
אני יודעת שלפי משרד החינוך זה ההנחיה,
מהשעה 9 לפתוח את הגן כל חצי/רבע שעה
אגב, ראיתי בהרבה גנים על השער בחוץ הודעה כזאת

• הוסף לסימניות
האמת שלא כדאי לאחר לגן גם אם הגננת שותקת כי מאוד קשה לצוות הגן לרוץ ולפתוח כל רגע במקום לנהל ריכוז סיפור וכו' קשה להחזיר את הילדות בחזרה לריכוז נורמלי, אבל אסור לגננת להעניש את ההורים זה לא חינוכי ואין שום סיבה לגזול את זמנו של ההורה גם קצת מפחיד אותי שהם לא רוצים לפתוח כל כך מהר מה אם מסתירים שם? גם גננת כל כך קשה אני לא הייתי שולחת את הילדים שלי לשם, אני חושבת שכדאי לכם לפנות להנהלה לבקש כאילו את טובת הגננת שמאוד קשה לה לפתוח ואתם רוצים לא להפריע לה לכן שיהיה קוד בכניסה וכך אתם ההורים תכלו להיכנס כשתרצו שוב כן להשתדל לא להיכנס סתם כי זה כן מפריע

• הוסף לסימניות
באותו היום אני הייתי מוציאה את הבת שלי זה רק מראה על הסגנון הרוע של הגננת מה מפריע לה??
אני מכניסה את הבת שלי בשקט אומרת שלום וזהו למה לעשות מזה סיפור? תאמינו לי אני גננת 9 שנים ואף פעם לא הענשתי הורים !!

• הוסף לסימניות
זה היה גן חובה, הילדה היתה הולכת לבד לגן וכשיצא לי לשמוע מכך היתי בהלם וידעתי שאני לא אשלח אותה יותר לבד בזמן שהיא עלולה להיות מבחוץ.
לא הייתי שולחת ילדה בגן חובה לבד אחרי 9, גם אם הגן היה פתוח.
זו שעה שהרחובות ריקים וזו סכנת נפשות אמיתית.

• הוסף לסימניות
אני במקום הגננת גם הייתי עושה משהו כזה.

א. לא לעניין לרוץ כל רגע לשער לפתוח. ולהשאיר פתוח ודאי שלא.
ב. מאוד קשה לנהל סדר יום כשכל פרק זמן מופיעה ילדה ודורשת צומי ויחס מהתחלה.
ג. ילדה שמאחרת - מפסידה! בד"כ בבוקר יש את כל הדברים הנחמדים, המשחקים הכיפיים, יחס מיוחד מהגננת וכו'

הגננת לא מחויבת לרוץ כל רגע להכניס את הילדות פנימה. ואפילו אם יש שומר או קוד, האחריות של הגננת מתחילה מהרגע שהילדה נכנסת בכותלי הגן ולא שניה קודם. כולל אם היא שהתה בחצר חצי שעה לפני.

לא הייתי מוציאה את הילדה שלי. אם הייתי מרגישה שזה קיצוני הייתי מבררת עוד קצת מה קורה בגן.
כמוכן, אם יש גננת שלא אכפת לה זה לא אומר כלום על אלו שקשה להן.

• הוסף לסימניות
גן?
מעון?
אני כגננת בגן עירוני קיבלתי נוהל מאוד ברור ההקב"ט:
בשעה 8.30 השער נסגר!
נפתח פעם נוספת ב8.45 וב9.00
וכך כל רבע שעה, מקרה של איחור חריג כל יום צריך להגיע לאגף החינוך בעיר!
זה חלק מהבטיחות לאחר שקרו מקרים,
כמובן שאם ישנה בקשה מיוחדת או משהו חריג צריך להיות אנושיים ולפתוח אבל זה חורג מכללי הבטיחות!!!

• הוסף לסימניות
נשמע לי שיש כאן נוהל בטיחות תקין שאולי ההורים מסתכלים עליו כעונש??
יש מצב?
על פי חוק, החל מהשעה 8:30 שער הגן אמור להיות נעול,
והיות והגננת או הסייעת אינן יכולות להיות רובוט ולפתוח את השער כל 5-7דק' לכל הורה במיוחד,
קובעים זמנים קבועים בהם השער נפתח.
אם הורה הגיעה בשעה 9:07 והשער אמור להיפתח רק ב9:30 זה לא עונש. זו הסתכלות שגויה של ההורה.

אולי הגיע הזמן להבין שגם לילד בגן חשובה מערכת שעות מסודרת ובריאה.

• הוסף לסימניות
נשמע לי שיש כאן נוהל בטיחות תקין שאולי ההורים מסתכלים עליו כעונש??
יש מצב?
והיות והגננת או הסייעת אינן יכולות להיות רובוט ולפתוח את השער כל 5-7דק' לכל הורה במיוחד,
קובעים זמנים קבועים בהם השער נפתח.
אם הורה הגיעה בשעה 9:07 והשער אמור להיפתח רק ב9:30 זה לא עונש. זו הסתכלות שגויה של ההורה.

אולי הגיע הזמן להבין שגם לילד בגן חשובה מערכת שעות מסודרת ובריאה.
נכון אבל יש יוצא מין הכלל ואי אפשר את המשטר הזה, שההורים לא הצליח להכניס את הילדה לגן בגלל איזה קושי קטן להוציא את הילדים מהבית הלך כל הבוקר, כשזה פעם בה זה דבר אחד אבל אם זה התנהלות יום יומית זה דבר שני.
קשה לגננת בבקשה קוד כניסה זה הכל.

• תודה
Reactions: sem
  • הוסף לסימניות
ההוראה הזאת והזמנים כתובים על השער של הגנים מבחוץ ככה שההורה יודע מתי הגיע וכמה זמן יש לו לחכות.
ואם הוא יודע שהשער סגור בזמן הקרוב שלא יצא מהבית, ויחכה במזגן עד השעה שקבעו מראש.

• הוסף לסימניות
ההוראה הזאת והזמנים כתובים על השער של הגנים מבחוץ ככה שההורה יודע מתי הגיע וכמה זמן יש לו לחכות.
ואם הוא יודע שהשער סגור בזמן הקרוב שלא יצא מהבית, ויחכה במזגן עד השעה שקבעו מראש.
ובנתיים כל הבוקר נגמר, הנוהל הזה יכול להיות בגן חילוני כי אין הרבה ילדים אבל הורים שיש להם כמה ילדים צריכים לרוץ מפתיחה לפתיחה זה לא רלונטי

• הוסף לסימניות
נכון אבל יש יוצא מין הכלל ואי אפשר את המשטר הזה, שההורים לא הצליח להכניס את הילדה לגן בגלל איזה קושי קטן להוציא את הילדים מהבית הלך כל הבוקר, כשזה פעם בה זה דבר אחד אבל אם זה התנהלות יום יומית זה דבר שני.
קשה לגננת בבקשה קוד כניסה זה הכל.
והגננת כן יכולה לעמוד במשטר מול ההורים וכל 5 דק' לצאת- לפתוח - ולחזור, ושוב לצאת לפתוח ולחזור..?!
ובואי לא נדבר על מה שקורה בגן כשהגננת או הסייעת כל מס' דק' צריכות לעשות טיילת לשער וחזור, וכל פעם מגיעה ילדה אחרת שצריכה יחס מיוחד..(וכן, מגיעה לה היא לא אשמה שבאה באיחור).

למה זה כ''כ ברור לנו שצוות החינוך אמור תמיד לכרוע אפיים מול גחמותיהם של ההורים?
נסו קצת לחשוב על הצד השני, זה יוריד הרבה מאד מהעצבים.

בשביל מקרה חד פעמי יש טלפון, ואפשר להתקשר לגננת מראש, עוד לפני שיוצאים מהבית ולבקש משהו חד פעמי.
היא תסכים אין סיבה שלא. אבל אי אפשר לצפות ממנה שתדע מראש איזה הורה לא ירגיש טוב מחר בבוקר והילדה שלו תבוא באיחור חד פעמי.

בקשר לקוד וכ' זה התפקיד של ההורים, לגננת אין מספיק כח מול ההנהלה. גם אם היא מאד רוצה היא לא תצליח.
תיהיו יזמתיים ותתאגדו מס' הורים, הגננות יצטרפו בשמחה, תפנו להנהלה ותדרשו להתקין מערכת אלקטרונית בדחיפות.
ובנתיים כל הבוקר נגמר, הנוהל הזה יכול להיות בגן חילוני כי אין הרבה ילדים אבל הורים שיש להם כמה ילדים צריכים לרוץ מפתיחה לפתיחה זה לא רלונטי
בד''כ זה זמנים קבועים בכל הגנים ככה שאפשר בהחלט לתמרן ולהספיק במס' דק'.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
אני לא אומרת שאין להתחשב בגננת נכון צריך לשלוח את הילדה בזמן וכן צריך וטוב שיהיה מודעות שהגננת קשה לה אבל כשיש מודעות חזקה לעניין ויש דרכים אחרות כמו לכתוב בכתב הסבר להורים כמה זה קשה לנהל גן כשכל רגע צריכים לפתוח את השער, אבל כשזה קורה להורים פעם בה אין שום סיבה שהבוקר שלהם יגמר

• הוסף לסימניות
אני לא אומרת שאין להתחשב בגננת נכון צריך לשלוח את הילדה בזמן וכן צריך וטוב שיהיה מודעות שהגננת קשה לה אבל כשיש מודעות חזקה לעניין ויש דרכים אחרות כמו לכתוב בכתב הסבר להורים כמה זה קשה לנהל גן כשכל רגע צריכים לפתוח את השער, אבל כשזה קורה להורים פעם בה אין שום סיבה שהבוקר שלהם יגמר
נכון אין סיבה.
לכן ציינתי שבמקרה כזה פשוט תתקשרי מס' דק' לפני לגננת ותבקשי שבעוד מס' דקות כשהילדה תגיע אם אפשר שהסייעת תפתח לה את השער.
אל תצפי שכל גננת תגולל בפניך ''מסכת קשיי עבודה'' לא כל אחת תעשה את זה, וישנן רבות שהדרך שלהן להתמודד זו מסיכת קשיחות ונהלים בחיוך, ויש כאלו שיסבירו בצורה נעימה.
תכל''דס הנקודה היא אותה נקודה כשמבינים אותה הרבה יותר קל להתמודד.

בהצלחה והרבה נחת!!

• הוסף לסימניות
אין בעיה חוק? מה אתם מקפידים על מסיכה במקום סגור? רובם ודאי לא!! אחרי החוק יש אנושיות ,האבא לא שחקן
היה לו סיבה מוצדקת!
הנוהל הנ''ל מופנה לכאלה שעושים זאת תדיר כל יום ואכן אני מצדיקה את החוק בנידון
לא שייך שאחד ההורים יתעורר מאוחר וישלח כל יום את הילדה מתי שבא לו כי אתמול הוא חגג עד 2:00 בלילה
זה באמת מקרים שבהם צריך את החוק אבל אם מדובר במקרה חד פעמי אז זה באמת מרוע.

• הוסף לסימניות
חיכיתי מתי תבוא גם ההודעה הזו...
האמת שלא כדאי לאחר לגן גם אם הגננת שותקת כי מאוד קשה לצוות הגן לרוץ ולפתוח כל רגע במקום לנהל ריכוז סיפור וכו' קשה להחזיר את הילדות בחזרה לריכוז נורמלי,
לא שאני מצדיק את ההתנהגות של הגננת, ממש לא. אבל צריך לזכור גם את זה
גילוי נאות, אשתי לא גננת. אבל חושב שאם יחשבו על התיסכול של הגננת כשהורה נכנס מאוחר - ההתקפות יישמעו בנימה קצת שונה, וגם אם לא מצדיקה - לפחות יבינו שזו טעות שנובעת מרוב תסכול.
סליחה אם עצבנתי כאן מישהו

• הוסף לסימניות
אין בעיה חוק? מה אתם מקפידים על מסיכה במקום סגור? רובם ודאי לא!! אחרי החוק יש אנושיות ,האבא לא שחקן
היה לו סיבה מוצדקת!
הנוהל הנ''ל מופנה לכאלה שעושים זאת תדיר כל יום ואכן אני מצדיקה את החוק בנידון
לא שייך שאחד ההורים יתעורר מאוחר וישלח כל יום את הילדה מתי שבא לו כי אתמול הוא חגג עד 2:00 בלילה
זה באמת מקרים שבהם צריך את החוק אבל אם מדובר במקרה חד פעמי אז זה באמת מרוע.
מה זה שונה ממה שאמרתי?
יש הבדל בין שעות פתיחה מוסכמות מראש, נגיד כל רבע שעה, לבין אם הגעת אחרי 9 תמתין 10 דקות....
שניהם זה בעצם אותו סיפור, הראשון זה הסבר הגננת והשני זה ההורה ''המסכן''.

• הוסף לסימניות
שניהם זה בעצם אותו סיפור, הראשון זה הסבר הגננת והשני זה ההורה ''המסכן''.
זה לא בדיוק אותו דבר. המקרה הראשון הגיוני ומובן, גם אם הוא לא נוח להורים. המקרה השני נועד "לחנך" את ההורים, לא לעזור בניהול הגן (מה זה משנה לגננת אם היא פותחת ב9:08 או ב9:18? שתיהן שעות לא מוגדרות מראש...)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה