דרוש מידע נוהל חדש בגן של הילדה

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
אני מעריך שבאותו גן אין בחוץ פעמון. והפיקוח מחייב לנעול את הדלת החל מהשעה 9. וכמובן הגננת לא יכולה כל דקה לרוץ לראות אולי מישהי הגיעה. אם אכן זה המצב, צריך "להרים" את ההנהלה, מדוע עדיין אין פעמון בחוץ. ולא להתגולל על הגננת. שבדר"כ אינה "נספרת" ע"י ההנהלה.
זה לגמרי יתכן, אבל אי לזאת ובהתאם לכך:
'מי אמר שהעונש עבורה?'....
נראה שזה פשוט עונש ידוע מראש ולא בעיה של הליכה לדלת.

• הוסף לסימניות
באותו היום אני הייתי מוציאה את הבת שלי זה רק מראה על הסגנון הרוע של הגננת מה מפריע לה??
אני מכניסה את הבת שלי בשקט אומרת שלום וזהו למה לעשות מזה סיפור? תאמינו לי אני גננת 9 שנים ואף פעם לא הענשתי הורים !!
אז אולי תתחילי לחשוב על זה? הם משלמים לך כסף, מה דעתך לחנך גם אותם?

• הוסף לסימניות
למה כולם בהלם??
שעת הכניסה הרשמית היא עד 8:30. נקודה.

חשבתם על מה הורים שמאחרים גורמים לגננות?
עד 9:15 בממוצע בגננת עובדת ב -
ללכת לפתוח את השער,
ללכת לפתוח את השער,
ללכת לפתוח את השער,
ללכת לפתוח את השער,
ללכת לפתוח את השער,
ללכת לפתוח את השער,

השעה הזו היא שעת איכות של הילדות עם הגננות.
מוציאים בשעה הזו דפי דידקטיקה ומשחקים פתוחים שאין להן במהלך היום,
לפחות לא בגן חובה.

אצלנו היו שנים (ועדיין)
שגני הילדות היו ממוקמים בתוך מבנה התיכון( :eek: )
זמן הליכה בממוצע כולל כל המדרגות מהגן ועד לשער היה מספר דקות מכובד.
הגננות הודיעו חד וחל כי לאחר 8:30 השער נפתח כל 15 דקות בלבד.
ההורים היו מתאימים את עצמם.

ומי שמכיר מעט מה זה ביוקרטיה,
יודע מה זה אומר להוציא התקנה של זמזם המאפשר פתיחה של השער מתוך הגן.

סליחה שאני דעת יחיד כאן בין רבים אבל מעט מחשבה על הגננות.
ואני לא גננת, לא בהווה ולא בעבר.
רק אמא לילדה מתוקה
שהיתה שנה שלמה בגן עם שעות פתיחה מוגדרות.
ומעולם!!! לא עלה בדעתי לכעוס על הגננות.

• הוסף לסימניות
היתה כאן שפיטה, הכרעת דין ותליה של הגננת בכיכר העיר,
כשלא נתנו לה אפילו יכולת תגובה...
כשלא וידאו בחקירה צולבת את הנתונים של מי שמספר, שאולי קצת נופחו מכח הכעס.
אני לא גננת, ובכל זאת זה צרם לי מאוד מאוד.

• הוסף לסימניות
בלת"ק
זה הנוהל הרישמי בעיריות רבות,
זו הנחיה שהגננות והסיעות מקבלות ולא מתירים להן לחרוג, אלא אם יורד גשם שוטף בחוץ..

לא מביעה דעה אישית בענין.

• הוסף לסימניות
קודם כל הגננת לא צרכיה לרוץ ולפתוח יש סייעת.
אני לא כל כך מונחת בחוקי גן אני אישית מכירה גן עירייה דת"ל בבית שמש שפותחים בכל שעה ולא עלה אף פעם בדעת הגננת או הסייעת להשים לזה סוף.
בכלל לא פשוט שמותר לא לפתוח לילד-צריך לברר זאת גם מישהי שקיבלה אישור מהקב"ט ביער מסוימת זה לא אומר חוק כללי!
מה שכן, במעון אני יודעת בברור שהורה יכול לבוא מתי שירצה אפילו ב2 בצהריים לביביסיטר לשעתיים.
אני לפעמים ביום חופשי מביאה את הילדה שלי מאוחר(אך היא קמה כמובן בשעה הרגילה 7:00)לא שהיא לא נרדמת או משהו אבל גם אם..
והמנהלת התלוננה אמרה לי מסכנה הילדה, מסכנות המטפלות, אמרתי לה :לילדה אל תדאגי ,יש לה אמא ואם את מרחמת על המטפלות אתם מקבלים מספיק כסף לדאוג לתעסוקה גם לילדים שלא נרדמים,זה שמהטפלות מקבלות כמעט מינימום לא אמור להיות על המצפון שלי ,אלא על המצפון שלכם!!!!
אם מטפלת במעון הייתה מקבלת 10K לפחות-(שכר שלדעתי מטפלת אמורה לקבל בזכות ולא בחסד) ובשעת השינה לא היתה נדרשת לעשות יצירות וכו'הרבה דברים היו שונים ומקבלים פרופורציה נכונה.
כמו כן הרבה לא מודעים לעובדה שמעון בשישי אמור להיות פתוח עד אחת בצהריים וכמובן זה קשה וכו וכו' הכל נכון-אז לפחות תקזזו את הכסף שאתם מקבלים על השעה הזו!!
זה 4 שעות בחודש!
אצלנו במקום השעה הזו נותנים להגיע 10 ד' אחרי 4 ללא גביית קנס
המטפלות אומנם עוזבות ב4 אך יש בייביסיטר ששומרת על כולם בכיתה אחת.
אם החרדים היו יודעים להגדיל ראש ולעמוד על מה שמגיע להם הכל היה נראה אחרת.
(לא שזו עילה לנצל אותם)

• הוסף לסימניות
צרם לי המשפט - זה שמהטפלות מקבלות כמעט מינימום לא אמור להיות על המצפון שלי ,אלא על המצפון שלכם!!!!
סליחה עדין זה לא אומר שאת לא צריכה להתחשב וזה בכלל לא משנה מי עשק אותה (את המטפלת)

• הוסף לסימניות
בלת"ק
הייתי מתקשרת למנהלת של הגנים ומתלוננת.
את הבת הבאה לא הייתי מסכימה להכניס לגננת הזו

• הוסף לסימניות
בלת"ק
הייתי מתקשרת למנהלת של הגנים ומתלוננת.
את הבת הבאה לא הייתי מסכימה להכניס לגננת הזו
לא ראית את הגננת ואם זה החיסרון היחיד שלה והילדה שמחה ללכת לגן ויודעת את הנלמד אז כן הייתי שולחת בת נוספת

• הוסף לסימניות
הכל אולי צודק
אבל מה לעשות קשה לפעמים עד כמעט בלתי אפשרי להביא תמיד בזמן
יש משפחות בכל מיני מצבים
יש אמהות שעובדות במשמרות לילה ולא תמיד הילדים בבית מסתדרים
יש נשים שהתנהלות הבוקר קשה להם
יש ילדים שחייבים בבוקר לאכול ואחר כך ללכת לשירותים ו..
יש ילדים שקמים עם כאבים ורוצים לראות שהם בסדר לפני ששולחים
יש כל מיני אילוצים
במיוחד במשפחות עם חנ"מ או adhd לא הכל תמיד צפוי

ונכון שלגננת קשה , הפיתרון חייב להיות זמזם או משהוא דומה כמו קוד שידוע רק להורים אם זה מרחק גדול והורים חייבים להפעיל לחץ

יש עוד הרבה עבודות שצריכים להפסיק כל הזמן לקבלת קהל באמצע ריכוז ועבודה משמעותית

בלי לזלזל ח"ו הגננות של הילדים שלי נפלאות!!

• הוסף לסימניות
סביר לעשות שעות קבועות לפתיחת השער. מאד לא פשוט לרוץ לפתוח כל רגע...
הבעיה היא בתחושה הקשה של ההורים ובמקום המחנך..
אנשים מקבלים בהבנה נהלים, בפרט אלו שנועדו לשמור על בטחון ילדיהם
רק חבל שזה נעשה בכזו צורה
אפשר "להפיל" את זה על הקב"ט וכו'
ולא ממקום שמחנך את ההורים ומותיר אותם בתחושת חמיצות ותהיה על התנהלות הגן.
מישהו חשב גם איך מרגישה הילדה??
גננת שמתבלבלת ומנסה לחנך הורים עלולה גם להעביר רגשות אשם לילדה.
כדאי להגיע להדברות עם הגננת שזה יהיה נוהל ברוח טובה ולא כקנס או סדרת חינוך למאחרים.

• הוסף לסימניות
צריך לפנות לעירייה שתתקין עינית וכפתור פתיחה מהגן
מבינה את הגננת לגמרי!
היא לא צריכה לרוץ כל שניה לפתוח

• הוסף לסימניות
אצלנו היו שנים (ועדיין)
שגני הילדות היו ממוקמים בתוך מבנה התיכון( :eek: )
זמן הליכה בממוצע כולל כל המדרגות מהגן ועד לשער היה מספר דקות מכובד.
הגננות הודיעו חד וחל כי לאחר 8:30 השער נפתח כל 15 דקות בלבד.
ההורים היו מתאימים את עצמם.
אז יש שומר שפותח את השער:)
מה התפקיד הזה קשור לגננת?

• תודה
Reactions: sem
  • הוסף לסימניות
צריך לפנות לעירייה שתתקין עינית וכפתור פתיחה מהגן
מבינה את הגננת לגמרי!
היא לא צריכה לרוץ כל שניה לפתוח
מסכימה איתך לגמרי...
לפתוח כל שניהה זה ברור הגננת צריכה לעשות !, ההורה מאחר בלקיחת הילדה אוי ואבוי עם הגננת תעז לאמר להורה סליחה אבל איחרת, הורים סליחה ואם כל הכבוד אני לא גננת אבל הגזמתם כמו שאתם עובדים מ8-4 ויש חוקים בעבודה שצריך לבוא מוקדם, יש זכות וחובה לגננות לעשות חוקים משלהם לגן, וכן זה נורא מפריע לריכוז שהילד מאחר לשעת האוכל/ נכנס לריכוז אחרי כולם זה גורם לשאר הילדים חוסר ריכוז
ולכל המתלוננים והמתלוננות נראה אתכם פעם גננות, בקושי עם הילדים מ4-7 אתם מסוגלים להיות......
ועוד נקודה כן הגננות מקבלות שקל וחצי , והגיע שגם ההורים יקימו על זה צעקה כמו שיודעים להקים צעקה על הפעמון הגיע הזמן להקים צעקה על שכר הגננות שלנו שמחנכות את ילדינו , ועוד נקודה למחשבה היום מסלול גנות יורד ויורד וכמעט שבנות לא הולכות למסלול הזה נטו בגלל השכר, עוד כמה שנים מי יחנך את ילדינו חשבתם על זה פעם?

• הוסף לסימניות
אז יש שומר שפותח את השער
התיכון לא הסכים שההורים והילדות יכנסו מהשער הראשי (ובצדק)
פתחו לגנים פתח מיוחד מאחורה. בלי שומר.

• הוסף לסימניות
רק להעמיד את העובדות.
יש בכל גן ממוצע של 35 ילדות. (מקסימום)
מתוכם לפחות חצי (18) מגיעות בזמן ממש
ועוד כמה וכמה (נניח 10) מגיעות עד הסגירה הראשונה שהיא בשעה 8:30.
בכל יום יש לפחות ילדה אחת שלא מגיעה לגן בכלל.
נשארנו עם 6 ילדות שאולי מאחרות באמת (לדעתי הגזמתי קצת)
גם הגננות הכי קוצות נאלצות הרי לפתוח את הגן כל רבע שעה, זה אומר שהם הולכות איזה 4 פעמים לפחות.
אז מה?
בשביל המאמץ של ללכת עוד פעמיים? בשביל זה להציק, להעניש, להשפיל, הורים וילדות?????
יש 3 גננות בכל גן, יתכבדו ויתחלקו בנטל.
תלך כל גננת פעמיים לפתוח את הגן, ולא יקרה לה מאום.
תחייך לילדה ותכניס אותה לגן בתחושה טובה, ולא תעניש אותה על חטאי הוריה.

וגם אם הגזמתי במספרים, וכל גננת תצטרך ללכת 3 פעמים ולא 2, אז מה???? זה קשה ללכת? באמת? גם לקופאית קשה לעבוד וגם למזכירות קשה, ומי מדבר על מה שהמורות עוברות כל יום??? (והשכר של כל אלו, כמדומני, מועט משל הגננות, ובהרבה)

אפשר לחשוב, מגיעה לה הגננת בכל בוקר לגן ממוזג עם ילדות מתוקות, ורוצה לשבת כל הזמן ולחייך אליהם במתיקות, וההורים המעצבנים האלה שלא מוכנים להתיישר לפי החליל שלה, מעיזים לקום יותר מאוחר ממה שתכננה, לדפוק על הגן אחרי שהתיישבה על הכסא!! ואימאל'ה, היא צריכה לקום מהכסא???!!! מה קרה??!!!!
תקום פעם פעמיים שלוש.
לא קרה כלום.
כולנו עובדים קשה.

האופציה האחרת של להציק להורים שלא חטאו, גרועה הרבה יותר בעיני.

מוכרח להוסיף שאני מעריך מאד מאד את העבודה של הגננות של ילדותי. ומשתדל לשלוח להם פתקים ועוגות ומעדנים טובים. ואני גם יודע שהן עובדות קשה, ולא תמיד המצב חייכני ומתקתק כמו שתיארתי.....
אבל זה לא סותר את כל מה שאמרתי.

אתמצת את דברי : כן, להיות גננת כרוך גם בלקום מהכסא ולפתוח את הגן כמה פעמים בכל בוקר. - הפתעתי אתכם????

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
שאלה מתוך סקרנות:
הגננת המדוברת יש לה טלפון חכם? ויכולה לפספס איזה סאטטוס...
או שמקדישה את כל כולה למען הילדות

• הוסף לסימניות
רק להעמיד את העובדות.
יש בכל גן ממוצע של 35 ילדות. (מקסימום)
מתוכם לפחות חצי (18) מגיעות בזמן ממש
ועוד כמה וכמה (נניח 10) מגיעות עד הסגירה הראשונה שהיא בשעה 8:30.
בכל יום יש לפחות ילדה אחת שלא מגיעה לגן בכלל.
נשארנו עם 6 ילדות שאולי מאחרות באמת (לדעתי הגזמתי קצת)
גם הגננות הכי קוצות נאלצות הרי לפתוח את הגן כל רבע שעה, זה אומר שהם הולכות איזה 4 פעמים לפחות.
אז מה?
בשביל המאמץ של ללכת עוד פעמיים? בשביל זה להציק, להעניש, להשפיל, הורים וילדות?????
יש 3 גננות בכל גן, יתכבדו ויתחלקו בנטל.
תלך כל גננת פעמיים לפתוח את הגן, ולא יקרה לה מאום.
תחייך לילדה ותכניס אותה לגן בתחושה טובה, ולא תעניש אותה על חטאי הוריה.

וגם אם הגזמתי במספרים, וכל גננת תצטרך ללכת 3 פעמים ולא 2, אז מה???? זה קשה ללכת? באמת? גם לקופאית קשה לעבוד וגם למזכירות קשה, ומי מדבר על מה שהמורות עוברות כל יום??? (והשכר של כל אלו, כמדומני, מועט משל הגננות, ובהרבה)

אפשר לחשוב, מגיעה לה הגננת בכל בוקר לגן ממוזג עם ילדות מתוקות, ורוצה לשבת כל הזמן ולחייך אליהם במתיקות, וההורים המעצבנים האלה שלא מוכנים להתיישר לפי החליל שלה, מעיזים לקום יותר מאוחר ממה שתכננה, לדפוק על הגן אחרי שהתיישבה על הכסא!! ואימאל'ה, היא צריכה לקום מהכסא???!!! מה קרה??!!!!
תקום פעם פעמיים שלוש.
לא קרה כלום.
כולנו עובדים קשה.

האופציה האחרת של להציק להורים שלא חטאו, גרועה הרבה יותר בעיני.

מוכרח להוסיף שאני מעריך מאד מאד את העבודה של הגננות של ילדותי. ומשתדל לשלוח להם פתקים ועוגות ומעדנים טובים. ואני גם יודע שהן עובדות קשה, ולא תמיד המצב חייכני ומתקתק כמו שתיארתי.....
אבל זה לא סותר את כל מה שאמרתי.

אתמצת את דברי : כן, להיות גננת כרוך גם בלקום מהכסא ולפתוח את הגן כמה פעמים בכל בוקר. - הפתעתי אתכם????
לא יודעת האם נכון או לא, נתון לדיון
הזלזול צורם!!!

אני לא גננת

• הוסף לסימניות
בלת"ק
בהרבה מעונות (וגם בגן של הבן שלי) התקינו קודן
אפשר לבקש מההנהלה להתקין כזה גם בפתח הגן.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה