עזרה נוסטלגיה > מחפשת תמונות ומידע ישנות של מקומות מסוימים בירושלים

• הוסף לסימניות
שארחה ברח מגן החיות
יואו איזה אקשן היה ברחוב.
יש כאן עוד מישהי שזוכרת את זה?

היתה שם גם רכבת קטנה כזו בצד שמרל בכניסה של גן החיות
זה באמת היה!
גם הרכבת זכורה לי רק היתה בתשלום נוסף ו"יצא לנו העיניים"

• הוסף לסימניות
יש אפשרות טכנית להוריד את הקובץ?
או אולי להפעיל הסרטת מסך בזמן של תצטרך את המחשב..?
לי זה מאוד מאוד יעזור!!
יש לי גם נטפרי
מצאתי את הקישור בהשתלטות מרחוק על מחשב עם סינון אחר ואני לא מצליחה לעשות צילום מסך
אולי כשאהיה מול המחשב ההוא אצליח

• הוסף לסימניות
נשמע מעניין?
למדת באזור?
אשמח לשמוע עוד פרטים..
כל הקטע שלי זה להביא את הסיפורים הקטנים האלו שמראים את ההווי... אם יש לך עוד כאלה.. או איך לנפח אותם זה מאוד יעזור
רק נתחיל וכל בוגרות סמינר הישן פה :)

• הוסף לסימניות
כשהעבירו את גן החיות אמרו שעשו את זה כי היו 2 גני חיות זה לצד זה ואין ענין בזה.
הסמינר הישן- והתנכ"י.
נס שנכנסתי לסמינר בשנה שסגרו את גן החיות שם

• הוסף לסימניות
יש אפשרות טכנית להוריד את הקובץ?
או אולי להפעיל הסרטת מסך בזמן של תצטרך את המחשב..?
לי זה מאוד מאוד יעזור!!

נשמע מעניין?
למדת באזור?
אשמח לשמוע עוד פרטים..
כל הקטע שלי זה להביא את הסיפורים הקטנים האלו שמראים את ההווי... אם יש לך עוד כאלה.. או איך לנפח אותם זה מאוד יעזור :)

מעריכה!!
כל מי שלמדה בסמינר הישן בשנים שלפני העברת גן החיות/תנובה תוכל לספר לך עליהם
ברחוב ירמיהו, כ-5 מטר מהירידה היום למנחת יצחק היה שער הכניסה לתנובה.
ברחוב שמגר איפה שנמצא הבנין הםינתי של שמגר-ירמיהו לכל האורך עד סוף הבנין הארוך הזה [עד הגינה] היתה גדר ברזל ומעברה השני היו כל המשאיות של תנובה.
יום אחד כשחזרתי מהסמינר התנגשו 2 משאיות זה בזה----
לראות אלפי לבנים נשפכים החוצה, מתערבבים עם חלב משקיות שהתפוצצו
יואו כמה צחקנו

• הוסף לסימניות
סיפורה של תחנת הקמח במאה שערים על פי האגדות הירושלמיות ,מתחיל בשנת 1888 , (השכונה עצמה הוקמה בשנת 1871) , בעת שהערבי ראמיס הקים את הטחנה במאה שערים, בעיה רצינית אחת הייתה לראמיס כיוון שהיה ערבי , שאת הקמח לאפייה קנו נשות מאה שערים מידי הטוחנים היהודיים בעיר העתיקה ואזור שער יפו.

כשהבין את החרם הבלתי כתוב שנעשה לו הכניס שותף יהודי על מנת לתת לו אצטלת הכשרות ,שותפו החדש משה שכונה מיילנער ( הטוחן ביידיש) , בהמשך לשותפות זאת מכר ראמיס את חלקו בטחנת הקמח ולשותפות הצטרפו היהודים האחים מנדיל (מנדל ) והשותף הנוסף נתנאל כהן,העסקים התנהלו בעצלתיים עד אשר צורף טוחן מומחה שעפסיל מילנר (מילנער) בן למשפחת טוחני הקמח משפחת בכרך בירושלים העתיקה,בראשית דרכו בתחנה הכניס ושיפר את מנגנוני הטחינה ואבני הרחיים והחל לייצר קמח דק ומשובח יותר דבר שהגדיל את פרסומו ומכירותיו .

כאשר כושר התפוקה של טחינת הקמח עלה , פתחו השותפים בית מאפה בסמוך לטחנה לאפיית לחם ועוגות בכמויות קמח העודפות,בקומתה השנייה של הטחנה, למרות רעש היצור פתח התושב יהושע ברמץ בשנת 1908 ,את בית המלון ארץ ישראל הראשון בשכונת מאה שערים , ובבית המלון הקים מסעדה שבה נהרו לסעוד רבנים ותלמידים, בבית המלון הזה התארחו רבנים ואדמורים מפורסמים ובאולם המסעדה נערכו חתונות של צאצאי גדולי הרבנים .

אותו יהשוע ברמץ פתח את בית המלון ארץ ישראל השני בשנים 1958- 2008 בשכונת אל אמירה בחלקו המזרחי של רחוב המלך גורג מול בית הכנסת הגדול, ובמקום ישיבה ברמץ שינה המבנה את ייעודו והפך למלון ארץ ישראל,של משפחת ברמץ,המלון שימש את העדה החרדית כמלון ייחודי וכשר , תחילתו של המלון בשנת 1908 בשכונת מאה שערים,ובשנת 1958 עבר לרחוב קינג גורג במקום הישיבה .
המשך תולדות טחנת הקמח
בעת שראמיס הקים את טחנת הקמח, נטחן הקמח בין אבני רחיים עגולות שהופעלו בכוחו של אדם תוך פעולת סיבובם, לאחר מכן חובר מנגנון יצול לבעלי חיים לאבו עגולה גדולה שסובבה במעגל את אבני הרחיים וגרמו לטחינת גרגרי החיטה לקמח בשעות היום ובשעות הלילה לאור העששיות .
כאשר החלו להגיע מנועי הקיטור והשליכו את בעלי החיים מפרק טחינת הגרגרים ולאחריהן מנועי הקורסין והדלקים בטרם הגיע החשמל להפעלת הטחנות , בקיצור חידושי המודרניזציה הוסיפו רעש שחדר לבתי השכנים הקרובים וברחבי השכונה, שזקני העיר מספרים שבעת שנדמו הרעשים עקב תקלה במכונות ,יצאו התושבים בהמוניהם לראות באם ישנו איזה אירוע בשכונה , מוסיפים ליצני השכונה כי בעת ההיא נאלצו האברכים להאזין לתלונות נשותיהן בלי תירוצים של חירשות .
תחנת הקמח של מאה שערים לא פסקה מלעבוד גם בימי מלחמת העולם הראשונה ,השנייה ומלחמת השחרור למרות שנפגע המבנה מפגזי הלגיון הערבי וגרם לפציעת מספר עובדי מאפייה , התחנה המשיכה לעבוד והייתה אחת מספקיות הקמח הבודדות בירושלים לאפיית הלחם .
הקדמה וכושר התפוקה של טחנות הקמח המודרניות ,לאחר מלחמת השחרור במיוחד תחנת הקמח הגדולה של אנגל בירושלים , גרמו לתחנה להפסיק לפרפר ולסגור את דלתותיה בשנת 1954 , למרות הפגיעות במבנה מתקופת המלחמה , תוקנו הפגיעות ובית המלון שהיה מעל לטחנת הקמח המשיך לפעול עד שנת 1958, בשנה זאת למרות אישור המהנדסים התמוטטה רצפת המלון , כתוצאה מכך נאלץ ברמץ להשקיע סכומי עתק ולעבור למיקומו החדש ברחוב המלך גורג.
לאחר קריסת רצפת מלון ארץ ישראל בקומה מעל לטחנת הקמח , נבדק המבנה שוב ותוצאותיה הורו להרוס את המבנה במהרה, פעולת העלמת המבנה נעשתה בידי הטרקטורים בנובמבר 1959 , תם ונשלם עוד פרק בטחנות הקמח של ירושלים .
תודה רבה!
האמת שנראה לי נתקלתי במקור.. רק שתמונות על המקום ממש ממש לא מצאתי.. רק כמה בודדות
אבל באמת מעריכה!!

את שאגות האריה מגן החיות שמענו ברחובות הסמוכים
מהעבר השני הרחנו ריח של חלב חמוץ שנשפך בתנובה
גבולות גן החיות ותנובה נשקו זה לזה.
על הקיר בכניסה לגן החיות, קיר בטון שגבל עם תנובה והיה ירידת רחוב ברנדייס לכיון גם החיות והסמינר הישן היה מצויר דולפין [אולי? ואולי חיה אחרת].

אנ זוכרת שפעם אחת הפחידו אותנו שארחה ברח מגן החיות
יואו איזה אקשן היה ברחוב.

היתה שם גם רכבת קטנה כזו בצד שמרל בכניסה של גן החיות.
ואי צחקתי פה
נשמע בהחלט חוויה..

איזה אשכול כיפי...
אז ככה-גן החיות:וראו את קצה צואר הג'ירפה מחלונות של כיתות מסויימות...
יש לי ממש זכרון מהאכלת החיות שם, מאיך העובד היה נראה (קבצן, לא חולצה עם לוגו ולא כלום)
מעבר מנדלבאום-
יש שם היום מוזיאון על הגבול.ממש על תחנת הרכבת הקלה של שבטי ישראל בודאי יש שם מידע מפורט
מוזכר בספרי ירושלים רבים, למשל :מתוך ההפיכה של פ.שטיינר ועוד.
בית טיכו-
יש מוזיאון קטן בסמטה שעולה מרח' יפו-רח' החבצלת כמדומני על תולדות האומנית אנה טיכו והתקופה.
מתחם שנלר-
מחנה צבאי בריטי, היו רבנים שהלכו שם לשתדלנות או נעצרו
בספרים על רבנים בירושלים כמו הרב אריה לוין הרב יודלביץ ר' שמואל סלנט הרב זוננפלד מוזכר לעיתים
ולהבדיל בספרים על המחתרות טרום הקמת המדינה. תלוי מה אופי הפרוייקט.
על עץ חיים יש המון חומר בספרים על ר' אריה לוין שלימד שם (כמדומני גם למד) ותמונות.
ידוע לי על הסטוריון מומחה אשאל אם יש לו סרטונים/חומר
בהצלחה!
שתפי עוד, זה מעניין!
שמחה שזה כיף לך :)
חח
אצלי זה לגמרי בתור לימודים, את עוזרת לי להנות..
תודה רבה על כל המידע!!
אני יעבור עליו אח"כ יותר בפירוט.. שרמה של ממש להגיע למקומות וכו..
תודה!!

ואי לא מספיקה לצטט את כולם
אבל קוראת הכל וכל תגובה עוזרת!!

• הוסף לסימניות
אגב, בסוף רחוב שמגר, מול בית הלוויות במקום שעומד היום הבנין הגדול של כל החנויות היה מפעל של הסקות בשם בנית.
כמה רעש!!!!!!!!

• הוסף לסימניות
אפשר למחוק את המייל

• הוסף לסימניות
לגמרי
באמת אני זוכרת שמישהו עמדה והסתכלה ויצאו לה העיניים, זו היית את?
והיה גם קיוסק קטןם בכניסה לגן חיות שתלמידות מהסמינר הישן היו מתפלחות אליו בהפסקה כדי לקנות ארטיק.
זה היה ממש בכניסה, לא היה צריך להכנס לגן חיות ממש.

• הוסף לסימניות
לגמרי
באמת אני זוכרת שמישהו עמדה והסתכלה ויצאו לה העיניים, זו היית את?
והיה גם קיוסק קטןם בכניסה לגן חיות שתלמידות מהסמינר הישן היו מתפלחות אליו בהפסקה כדי לקנות ארטיק.
זה היה ממש בכניסה, לא היה צריך להכנס לגן חיות ממש.
היה סיפור שהסתובב על אחת המורות שגערה "שלא שם חלקנו כהם" והחוותה לכיוון אחד הכלובים...
זה נכון?

• הוסף לסימניות
לפני שהעבירו את הגן החיות נתנו לכל המוסדות סיור חינם...
ותנובה זה ממש לא ישן, אבל הילדים (מהעידן של לפני עידן ההצפה של חומר מודפס) היו הולכים לתנובה לבקש פרסומים בשביל לקשט את מחברת 'הפרה והחלב'.

לגבי שנלר. הסרט של שולי רנד - אושפיזין צולם בשנלר, כך שיש שם בהחלט הסרטת של המקום.

• הוסף לסימניות
לפני שהעבירו את הגן החיות נתנו לכל המוסדות סיור חינם...
ותנובה זה ממש לא ישן, אבל הילדים (מהעידן של לפני עידן ההצפה של חומר מודפס) היו הולכים לתנובה לבקש פרסומים בשביל לקשט את מחברת 'הפרה והחלב'.

לגבי שנלר. הסרט של שולי רנד - אושפיזין צולם בשנלר, כך שיש שם בהחלט הסרטת של המקום.

תודה!
יש לך את הסרט הזה?

• הוסף לסימניות
ההורים שלי גרים ממש בגן החיות לשעבר,
ואחים שלי טוענים שבחדר שלי היה החמור
כל פעם שעיצבנתי את אחי, הוא היה מסנן,
באמת ידעו איפה לשכן אותך...

• הוסף לסימניות
מקפיצה!
אגב אני כבר כמעט גומרת לערוך את כל התוכן על תנובה..
והתחלתי במקביל על הגן חיות.. הסיפורים שלכם ממש עוזרים!
ובגדול כל החומר ששלחתם לי.. בלי זה לא הייתי מסדרת..
אז שוב תודה תודה!!!
ומקפיצה שוב את רשימת המקומות.. מדגישה את מה שיותר חשוב לי..
בעיקרון אני עם חסימה של נטפרי..
ניסיתי חלק מהקומות לחפש ממחשב בלי סינון... אבל לא הספקתי על כל המקומות..
אז אם יש כאן מישהו בלי חסימה אני ממש ממש אשמח שיחפש מה שיש לו כוח..
תודהההההה!!
  • מתחם שנלר לפני הפרויקט..
  • שדה תעופה שהיה בכנפי נשרים
  • עץ החיים
  • מתחם השידור והטלוויזיה
  • מעבר מנדלבוים
  • כפר שייח באדר
  • טחנת קמח ברחוב בית הדפוס
  • טחנת הקמח מאה שערים,
  • גן חיות בסורוצקין,
  • בית טיכו
  • תנובה הישנה

• הוסף לסימניות
מקפיצה!
אגב אני כבר כמעט גומרת לערוך את כל התוכן על תנובה..
והתחלתי במקביל על הגן חיות.. הסיפורים שלכם ממש עוזרים!
ובגדול כל החומר ששלחתם לי.. בלי זה לא הייתי מסדרת..

• שדה תעופה שהיה בכנפי נשרים
ההאנגרים עדיין קיימים במתחם של רמי לוי

• הוסף לסימניות
גרנו בעזרת תורה מול הגן חיות
מהחלון ראינו את הגמלים שהיו בכלוב ועוד כל מיני
את שאגות האריה היינו שומעים כל הזמן
פעם ההורים שלי השכירו את הדירה כנראה לחופש
אבל אחרי יום א' השוכרים התקשרו לבטל
בטענה ששאגות האריה כ"כ מפחידות אותם שהם לא מוכנים להשאר יום א' שם
היה אגם קטן באמצע הגן חיות והיה אפילו שיט
היה לנו מנוי והיינו קופצים לגן חיות כל הזמן מעבר לכביש
באופן כלל זה לא היה גן חיות כ"כ גדול
בימים ההם זה היה נראה גדול
בשעתו שבנו את מנחת יצחק קראו לשכונה גן חיות
והיה מקובל לומר אתם גרים בגן חיות וכדו'
תנובה היתה שמה עןוד הרבה שנים
זה ממש לא עתיק
אולי צריך לשאול על תנובה הישנה שהיתה ברח' יחזקאל
איפה שהיום בנק דיסקונט בזאר שטראוס וכו'

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה