עזרה נוסטלגיה > מחפשת תמונות ומידע ישנות של מקומות מסוימים בירושלים

• הוסף לסימניות
שלום לכולם!
אני בס"ד עושה פרויקט נוסטלגי שנותן מידע למטיל בירושלים על עבר המקום בצורה אישית.
מידע בתמונות ובסיפורים אישיים..

ולכן אם גרתם באחד האזורים שמוזכר כאן...
או שמכירים את המקום
אשמח ממש לשמוע סיפורים חוויות וכמובןן אם יש תמונות או סרטונים :)
  • תנובה הישנה
  • מתחם שנלר לפני הפרויקט..
  • שדה תעופה שהיה בכנפי נשרים
  • עץ החיים
  • מתחם השידור והטלוויזיה
  • מעבר מנדלבוים
  • כפר שייח באדר
  • טחנת קמח ברחוב בית הדפוס
  • טחנת הקמח מאה שערים,
  • גן חיות בסורוצקין,
  • בית טיכו

חרשתי את כל גוגל..
אולי מכאן תבוא הישועה..

ואם תוכלו להעביר הלאה למישהו שידע לעזור- זה חסד!!
תודה! שתמיד תהיו מהעוזרים!!..

• הוסף לסימניות
ברוב המקומות שציינת לא היו מבני מגורים
תנובה הישנה היתה פשוט תנובה הישנה, מפעל תנובה, הכניסה היתה מירמיהו, בפתח עמדה פרת -דמה נחמדת
מתחם שנלר היה מחנה צבאי
מתחם הטלויזיה היה ...כמה פשוט, בנין רשות השידור שבסמוך אליו היו צלחות לוויניות ענקיות
גן החיות לא היה בסורוצקין אלא בסוף בריינדס על פני רחוב מנחת יצחק דהיום ואינני חושבת שאי מי מתושבי פרוג היה מתגורר שם

• הוסף לסימניות
ברוב המקומות שציינת לא היו מבני מגורים
דבר ראשון תודה על התשובה המפורטת!!!
לא התכוונתי דווקא אנשים שגרו שם.. אלא אולי מישהו שעבד שם או מכיר מישהו כזה.. או מישהו שביקר.. אחד שיכיר.. כמו שנתת לי מידע על שאר המקומות :)

• הוסף לסימניות
גן החיות לא היה בסורוצקין אלא בסוף בריינדס על פני רחוב מנחת יצחק דהיום ואינני חושבת שאי מי מתושבי פרוג היה מתגורר שם
בקשר לגן חיות.
את מתמצאת בכל מה שהלך שם?
התחלתי להסתבך.

קראתי מאן שהוא את הקטע הזה.

גן החיות התנ''כי נוסד כפינת-חי קטנה ברחוב הרב קוק במרכז ירושלים, בשנת 1940. בעל החיים הראשון היה לטאת כוח אפור שהובא לגן על ידי חיילים בריטיים מחולות מישור החוף. מקימו ומייסדו של הגן היה פרופ' אהרון שולוב ז''ל, מראשוני הזואולוגים באוניברסיטה העברית. בשנת 1941 הועבר גן-החיות לשטח של ארבעה דונמים וחצי ברחוב שמואל הנביא בירושלים. בשנת 1947 עבר הגן להר הצופים, לשטח שהעמידה לרשותו האוניברסיטה העברית. במהלך מלחמת השחרור נקלע גן החיות למובלעת של האוניברסיטה העברית בהר הצופים. בשל סבלם של בעלי-החיים במלחמת השחרור ולאחריה הוחלט להעביר את הגן לשטח חדש וגדול, שישים דונם בגבעת קומונה, סמוך לשכונת רוממה. לאחר משא ומתן עם הירדנים ובהתערבות האו"ם התקבל אישור להוריד את בעלי החיים אל גן החיות שנבנה ברוממה, מתוך 200 בעלי חיים שעלו לגן החיות בהר הצופים נותרו רק 18 בעלי חיים ביניהם אריה, נמר, צבוע, שני נשרים, שני קנגרו ושני דובים. גן החיות ברוממה נחנך ב-17.9.1950. בשנת 1992 נסגר גן החיות הישן והחל תהליך העברתו למשכנו החדש.עוד על ההיסטוריה של גן החיות התנ"כי ושל מייסדו פרופ' אהרון שולוב ניתן לקרוא בספר "וגר זאב עם כבש" שנכתב על ידי שולוב ופורסם על ידי גן החיות בשנת 1981. בשנת 1992 נפתח הגן החדש באזור מנחת-מלחה שבדרום מערב העיר לתקופת הרצה וביום ה- 9.9.1993 נערך טקס הפתיחה הרשמי של גן-החיות התנ"כי בירושלים ע"ש משפחת טיש.

יודעת יותר לפרט לי על כל הקטע המודגש למה זה המידע היחיד שאני יודעת..
בוא נגיד אפילו תמונות
מצאתי רק את התמונה הזו שזה הגן חיות הישן. עכשיו אין לי מושג איזה.. באיזה שנה... אולי את תדעי..?
220px-Jerusalem_Biblical_Zoo_1940s.jpg

• הוסף לסימניות
היה לי סרטון שמתעד את גן החיות התנכי הישן, מצאתי אותו כנראה ביוטיוב.
אני צריך לחפש אותו בכוננים שאינם מחוברים למחשב כרגע.

• הוסף לסימניות
  • תנובה הישנה
בקשר לגן חיות.
את מתמצאת בכל מה שהלך שם?
התחלתי להסתבך.

קראתי מאן שהוא את הקטע הזה.

גן החיות התנ''כי נוסד כפינת-חי קטנה ברחוב הרב קוק במרכז ירושלים, בשנת 1940. בעל החיים הראשון היה לטאת כוח אפור שהובא לגן על ידי חיילים בריטיים מחולות מישור החוף. מקימו ומייסדו של הגן היה פרופ' אהרון שולוב ז''ל, מראשוני הזואולוגים באוניברסיטה העברית. בשנת 1941 הועבר גן-החיות לשטח של ארבעה דונמים וחצי ברחוב שמואל הנביא בירושלים. בשנת 1947 עבר הגן להר הצופים, לשטח שהעמידה לרשותו האוניברסיטה העברית. במהלך מלחמת השחרור נקלע גן החיות למובלעת של האוניברסיטה העברית בהר הצופים. בשל סבלם של בעלי-החיים במלחמת השחרור ולאחריה הוחלט להעביר את הגן לשטח חדש וגדול, שישים דונם בגבעת קומונה, סמוך לשכונת רוממה. לאחר משא ומתן עם הירדנים ובהתערבות האו"ם התקבל אישור להוריד את בעלי החיים אל גן החיות שנבנה ברוממה, מתוך 200 בעלי חיים שעלו לגן החיות בהר הצופים נותרו רק 18 בעלי חיים ביניהם אריה, נמר, צבוע, שני נשרים, שני קנגרו ושני דובים. גן החיות ברוממה נחנך ב-17.9.1950. בשנת 1992 נסגר גן החיות הישן והחל תהליך העברתו למשכנו החדש.עוד על ההיסטוריה של גן החיות התנ"כי ושל מייסדו פרופ' אהרון שולוב ניתן לקרוא בספר "וגר זאב עם כבש" שנכתב על ידי שולוב ופורסם על ידי גן החיות בשנת 1981. בשנת 1992 נפתח הגן החדש באזור מנחת-מלחה שבדרום מערב העיר לתקופת הרצה וביום ה- 9.9.1993 נערך טקס הפתיחה הרשמי של גן-החיות התנ"כי בירושלים ע"ש משפחת טיש.

יודעת יותר לפרט לי על כל הקטע המודגש למה זה המידע היחיד שאני יודעת..
בוא נגיד אפילו תמונות
מצאתי רק את התמונה הזו שזה הגן חיות הישן. עכשיו אין לי מושג איזה.. באיזה שנה... אולי את תדעי..? צפה בקובץ המצורף 1108142
על התמונה בויקיפדיה - המכלול כתוב שזה תמונה משנות ה40 אז גן החיות עוד לא היה ברוממה

• הוסף לסימניות
מעבר מנדלבוים זהו בעצם הגבול ישראלי ירדני,
איפה ששוכנת כעת ישיבת "חוט של חסד" של הרב ארוש שליט"א.

קבצים מצורפים

• גבול ישראל ירדן.jpg
    גבול ישראל ירדן.jpg
    KB 271.8 · צפיות: 109
  • 4.-שוטרים-ישראלים-וירדנים-מעבר-מנדלבאום-ירושלים-1958-10966700300.jpg
    4.-שוטרים-ישראלים-וירדנים-מעבר-מנדלבאום-ירושלים-1958-10966700300.jpg
    KB 612.2 · צפיות: 121
  • ירושלים-מעבר-מנדלבאום.jpg
    ירושלים-מעבר-מנדלבאום.jpg
    KB 115.1 · צפיות: 117
  • תמונה.jpg
    תמונה.jpg
    KB 8.4 · צפיות: 102
  • הוסף לסימניות
היה לי סרטון שמתעד את גן החיות התנכי הישן, מצאתי אותו כנראה ביוטיוב.
אני צריך לחפש אותו בכוננים שאינם מחוברים למחשב כרגע.
ואי זה נורא נורא נורא יעזור לי!!!!!
אין לי גישה כרגע ליוטיוב.. אם מישהו יוכל למצוא אני ממש יודה!

על התמונה בויקיפדיה - המכלול כתוב שזה תמונה משנות ה40 אז גן החיות עוד לא היה ברוממה
אין לי מילים!!!
לא יודעת איך לא הגעתי לקישור הזה..
הכוונה לשכונת עץ חיים? (בכניסה לעיר)
או לחיידר עץ חיים?
חיידר עץ חיים

ושוב תודה תודה תודה תודה לכולםםם!!!!

• הוסף לסימניות
מעבר שער מנדלבאום היה בין השנים 1948–1967 מעבר יחיד בגבול בין שני חלקיה של העיר ירושלים, בתקופת העיר החצויה, בין החלק המערבי של העיר שהיה נתון לשליטה ישראלית לבין החלק המזרחי שהיה נתון לשליטה ירדנית. מיקום מעבר מנדלבאום היה בצומת הרחובות שמואל הנביא ודרך סנט ג’ורג’. רחוב זה היה הדרך הראשית מירושלים לכיוון רמאללה והר הצופים, שנחצה ונחסם על ידי הגבול עם ירדן. מחצית הרחוב דרך סנט ג’ורג’ שנותרה בצד הישראלי מהמעבר עד פינת רחוב מאה שערים, הוסב להמשכו של רחוב שבטי ישראל. חלקו הירדני של דרך סנט ג’ורג’ נשאר בשמו זה עד היום.

במתחם מעבר מנדלבאום היום נמצא כביש מס’ 1 המחבר את צפון ירושלים למרכז העיר ולשכונות הדרומיות של ירושלים. השם מעבר מנדלבאום ניתן על שם בעליו של הבית, שמחה מנדלבאום אשר החליט בשנת 1927 להקים בית גדול (בעל 20 דירות) למשפחתו בסמיכות לשכונות בתי אונגרין, מאה שערים ובית ישראל. הבניין הוקם על חלקה גדולה שנרכשה מידי הווקף בדרך שהוליכה לאוניברסיטה בהר הצופים.
עם סיום הבנייה בשנת 1929 סירב הווקף להמשיך למכור אדמות ליהודים, וכך הבניין נשאר קיצוני וחשוף לשכונות הערביות שמצפון לחומת העיר העתיקה. עקב מיקומו החשוב בקו התפר החליטו במפקדת “ההגנה” להקים במקום מחסום להגנת ירושלים מפני התקפות ערבים מכוון שיח’ ג’ראח. עם פרוץ מלחמת העצמאות והתגברות ההתקפות בחודש מרס 1948 המשפחה נטשה את הבית לטובת ארגון “ההגנה”. האזור הפך לשדה מערכה בזמן מלחמת העצמאות בין הליגיון הירדני לצה”ל ובמקום נערכו קרבות קשים על השליטה בצומת ובאזור.

ב-13 אפריל 1948 הותקפה שיירת הדסה שיצאה להר הצופים בתחומי בשכונת שיח’ ג’ראח. בהתקפה זו נהרגו 79 איש. שיאם של הקרבות באזור היו במאי 1948, עת פרץ טור משוריין ירדני מכיוון שיח’ ג’ראח ונבלם על ידי לוחמי “ההגנה”. במסגרת מבצע “עשרת הימים” ב-18 יולי 1948 עברה השליטה לידי חיילי הלגיון הירדני שפוצצו את המבנה. ב-19 ביולי 1948 השתלטו מחדש כוחות צה”ל על שרידי המבנה.

אחר מלחמת העצמאות נקבע בהסכם שביתת הנשק ברודוס כי מעבר מנדלבאום ישמש כמעבר גבול בין שתי המדינות. הכניסה מהצד הישראלי מכיוון צפון, ואילו מדרום נערכו הבדיקות הביטחוניות ומפגשי המשפחות ותחנת המשטרה הירדנית. מעבר שער מנדלבאום שימש בעיקר למעבר דיפלומטים ואנשי או”ם, וכן למעבר של צליינים נוצרים בחג המולד. מן המעבר יצא אחת לשבועיים “שיירה דו-שבועית” אל מובלעת הישראלית בהר הצופים.

ב-6 ביוני 1967 פרצו חיילי חטיבת הצנחנים דרך המעבר בדרכם לכיבוש העיר העתיקה כאשר חיילי גדוד 28 השתלטו על המעבר. לאחר סיום הלחימה פינתה עיריית ירושלים את חומת העיר כולל שטח המעבר, ושרידיו של מעבר מנדלבאום נעלמו. הבניין היווה את נקודת המשטרה ושימש עד לשנת 2004 כמשכנו של בית הדין הארצי לעבודה. לאחר סיום בניית כביש מספר 1 הוקמה במקום כיכר על שם פיקוד המרכז שבמרכזה עומד פסל שעון שמש. בסמיכות למעבר מנדלבאום הוקם מוזיאון קו התפר או בשמו הקודם בית (עמדת) תורג’מן, שנמצא ברחוב חיל הנדסה 4 ומתמקד בסובלנות ובדו קיום בין יהודים לערבים.​

המבנה הוכרז לשימור על ידי עיריית ירושלים.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
זה סרטון של גן החיות ברוממה
לא בדקתי אותו - אז אין לי מושג על התוכן

• הוסף לסימניות
יש מישהו שזה פתוח לו?
אשמח לצילומי מסך..
וזה מהקישור ש @א.ש! שם..
http://www.tnuvastory.co.il/pdf/binder1.pdf

זה סרטון של גן החיות ברוממה
לא בדקתי אותו - אז אין לי מושג על התוכן
תודה!
יש שם נשים? בעיקרון אני בנטפרי וצריך לשלוח לבדיקה.. אם יש נשים זה אבוד מראש שיפתח..
בדקת באתר של המועצה לשימור אתרי מורשת ישראל?
יש שם מידע על
מעבר מנדלבאום
ישיבת עץ חיים
מתחם שנלר - בית היתומים
וכנראה עוד
האמת שכבר לא זוכרת איפה בדקתי אבל אני יקרא שם שוב..

מעריכה באמת!

• הוסף לסימניות
אבדוק עם מישהו מומחה לירושלים ואעדכן בעז"ה

• הוסף לסימניות
לא בדקתי אבל לכאורה כן.
יש אפשרות טכנית להוריד את הקובץ?
או אולי להפעיל הסרטת מסך בזמן של תצטרך את המחשב..?
לי זה מאוד מאוד יעזור!!
איכסססס.
ביום ראשון הגיעו לסמינר עם אף סתום.
הסריח מחלב חמוץ
נשמע מעניין?
למדת באזור?
אשמח לשמוע עוד פרטים..
כל הקטע שלי זה להביא את הסיפורים הקטנים האלו שמראים את ההווי... אם יש לך עוד כאלה.. או איך לנפח אותם זה מאוד יעזור :)
אבדוק עם מישהו מומחה לירושלים ואעדכן בעז"ה
מעריכה!!

• הוסף לסימניות
סיפורה של תחנת הקמח במאה שערים על פי האגדות הירושלמיות ,מתחיל בשנת 1888 , (השכונה עצמה הוקמה בשנת 1871) , בעת שהערבי ראמיס הקים את הטחנה במאה שערים, בעיה רצינית אחת הייתה לראמיס כיוון שהיה ערבי , שאת הקמח לאפייה קנו נשות מאה שערים מידי הטוחנים היהודיים בעיר העתיקה ואזור שער יפו.

כשהבין את החרם הבלתי כתוב שנעשה לו הכניס שותף יהודי על מנת לתת לו אצטלת הכשרות ,שותפו החדש משה שכונה מיילנער ( הטוחן ביידיש) , בהמשך לשותפות זאת מכר ראמיס את חלקו בטחנת הקמח ולשותפות הצטרפו היהודים האחים מנדיל (מנדל ) והשותף הנוסף נתנאל כהן,העסקים התנהלו בעצלתיים עד אשר צורף טוחן מומחה שעפסיל מילנר (מילנער) בן למשפחת טוחני הקמח משפחת בכרך בירושלים העתיקה,בראשית דרכו בתחנה הכניס ושיפר את מנגנוני הטחינה ואבני הרחיים והחל לייצר קמח דק ומשובח יותר דבר שהגדיל את פרסומו ומכירותיו .

כאשר כושר התפוקה של טחינת הקמח עלה , פתחו השותפים בית מאפה בסמוך לטחנה לאפיית לחם ועוגות בכמויות קמח העודפות,בקומתה השנייה של הטחנה, למרות רעש היצור פתח התושב יהושע ברמץ בשנת 1908 ,את בית המלון ארץ ישראל הראשון בשכונת מאה שערים , ובבית המלון הקים מסעדה שבה נהרו לסעוד רבנים ותלמידים, בבית המלון הזה התארחו רבנים ואדמורים מפורסמים ובאולם המסעדה נערכו חתונות של צאצאי גדולי הרבנים .

אותו יהשוע ברמץ פתח את בית המלון ארץ ישראל השני בשנים 1958- 2008 בשכונת אל אמירה בחלקו המזרחי של רחוב המלך גורג מול בית הכנסת הגדול, ובמקום ישיבה ברמץ שינה המבנה את ייעודו והפך למלון ארץ ישראל,של משפחת ברמץ,המלון שימש את העדה החרדית כמלון ייחודי וכשר , תחילתו של המלון בשנת 1908 בשכונת מאה שערים,ובשנת 1958 עבר לרחוב קינג גורג במקום הישיבה .
המשך תולדות טחנת הקמח
בעת שראמיס הקים את טחנת הקמח, נטחן הקמח בין אבני רחיים עגולות שהופעלו בכוחו של אדם תוך פעולת סיבובם, לאחר מכן חובר מנגנון יצול לבעלי חיים לאבו עגולה גדולה שסובבה במעגל את אבני הרחיים וגרמו לטחינת גרגרי החיטה לקמח בשעות היום ובשעות הלילה לאור העששיות .
כאשר החלו להגיע מנועי הקיטור והשליכו את בעלי החיים מפרק טחינת הגרגרים ולאחריהן מנועי הקורסין והדלקים בטרם הגיע החשמל להפעלת הטחנות , בקיצור חידושי המודרניזציה הוסיפו רעש שחדר לבתי השכנים הקרובים וברחבי השכונה, שזקני העיר מספרים שבעת שנדמו הרעשים עקב תקלה במכונות ,יצאו התושבים בהמוניהם לראות באם ישנו איזה אירוע בשכונה , מוסיפים ליצני השכונה כי בעת ההיא נאלצו האברכים להאזין לתלונות נשותיהן בלי תירוצים של חירשות .
תחנת הקמח של מאה שערים לא פסקה מלעבוד גם בימי מלחמת העולם הראשונה ,השנייה ומלחמת השחרור למרות שנפגע המבנה מפגזי הלגיון הערבי וגרם לפציעת מספר עובדי מאפייה , התחנה המשיכה לעבוד והייתה אחת מספקיות הקמח הבודדות בירושלים לאפיית הלחם .
הקדמה וכושר התפוקה של טחנות הקמח המודרניות ,לאחר מלחמת השחרור במיוחד תחנת הקמח הגדולה של אנגל בירושלים , גרמו לתחנה להפסיק לפרפר ולסגור את דלתותיה בשנת 1954 , למרות הפגיעות במבנה מתקופת המלחמה , תוקנו הפגיעות ובית המלון שהיה מעל לטחנת הקמח המשיך לפעול עד שנת 1958, בשנה זאת למרות אישור המהנדסים התמוטטה רצפת המלון , כתוצאה מכך נאלץ ברמץ להשקיע סכומי עתק ולעבור למיקומו החדש ברחוב המלך גורג.
לאחר קריסת רצפת מלון ארץ ישראל בקומה מעל לטחנת הקמח , נבדק המבנה שוב ותוצאותיה הורו להרוס את המבנה במהרה, פעולת העלמת המבנה נעשתה בידי הטרקטורים בנובמבר 1959 , תם ונשלם עוד פרק בטחנות הקמח של ירושלים .

• הוסף לסימניות
את שאגות האריה מגן החיות שמענו ברחובות הסמוכים
מהעבר השני הרחנו ריח של חלב חמוץ שנשפך בתנובה
גבולות גן החיות ותנובה נשקו זה לזה.
על הקיר בכניסה לגן החיות, קיר בטון שגבל עם תנובה והיה ירידת רחוב ברנדייס לכיון גם החיות והסמינר הישן היה מצויר דולפין [אולי? ואולי חיה אחרת].

אנ זוכרת שפעם אחת הפחידו אותנו שארחה ברח מגן החיות
יואו איזה אקשן היה ברחוב.
יש כאן עוד מישהי שזוכרת את זה?

היתה שם גם רכבת קטנה כזו בצד שמרל בכניסה של גן החיות.

• הוסף לסימניות
איכסססס.
ביום ראשון הגיעו לסמינר עם אף סתום.
הסריח מחלב חמוץ
איזה אשכול כיפי...
אז ככה-גן החיות:וראו את קצה צואר הג'ירפה מחלונות של כיתות מסויימות...
יש לי ממש זכרון מהאכלת החיות שם, מאיך העובד היה נראה (קבצן, לא חולצה עם לוגו ולא כלום)
מעבר מנדלבאום-
יש שם היום מוזיאון על הגבול.ממש על תחנת הרכבת הקלה של שבטי ישראל בודאי יש שם מידע מפורט
מוזכר בספרי ירושלים רבים, למשל :מתוך ההפיכה של פ.שטיינר ועוד.
בית טיכו-
יש מוזיאון קטן בסמטה שעולה מרח' יפו-רח' החבצלת כמדומני על תולדות האומנית אנה טיכו והתקופה.
מתחם שנלר-
מחנה צבאי בריטי, היו רבנים שהלכו שם לשתדלנות או נעצרו
בספרים על רבנים בירושלים כמו הרב אריה לוין הרב יודלביץ ר' שמואל סלנט הרב זוננפלד מוזכר לעיתים
ולהבדיל בספרים על המחתרות טרום הקמת המדינה. תלוי מה אופי הפרוייקט.
על עץ חיים יש המון חומר בספרים על ר' אריה לוין שלימד שם (כמדומני גם למד) ותמונות.
ידוע לי על הסטוריון מומחה אשאל אם יש לו סרטונים/חומר
בהצלחה!
שתפי עוד, זה מעניין!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה