נוף שאהבתי

• פותח הנושא free
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
צולם כלאחר יד, מצלמת קנון A610.
(התמונה עולה כאן קונטרסטית מדי, יש פתרון?)

קבצים מצורפים

• IMG_65092.jpg
    3.6 MB · צפיות: 12
  • הוסף לסימניות
התמונה יפה,
הייתי קורפ קצת למטה,
יש שם מדי שטח מת.
לגבי הקונטרסטיות,
אין מה לעשות, ככה זה בכאילו צילומים,
שהשמים מדי בהירים והשאר כהה...

• הוסף לסימניות
תמונה יפה באופן כללי, בהחלט נוף פסטורלי.
יש בעיה קטנה עם זוית הצילום כי ממש מומלץ לקרופ למטה ובכזה מקרה הזוית מאבדת מהיופי שלה.
לגבי הקונטרסטיות, זה אבוד כי השמים שרופים (Over exposure). להבא, או HDR, או צלמו בRAW (שתי אופציות שלא קיימות בדרך כלל בקומפקטיות.)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י DDFF;421937:
יש בעיה קטנה עם זוית הצילום כי ממש מומלץ לקרופ למטה ובכזה מקרה הזוית מאבדת מהיופי שלה.
לגבי הקונטרסטיות, זה אבוד כי השמים שרופים (Over exposure). להבא, או HDR, או צלמו בRAW (שתי אופציות שלא קיימות בדרך כלל בקומפקטיות.)
אל בטוחה שהשמים שרופים לגמרי, אם הוא יודע לעבד, אולי יוכל "להכהות" (בורה בפוטושופ) את איזור השמים ויתקבלו פרטים, כי אני רואה מעט תכלת ועננים מאוד מאוד חיוור אבל קיים.... לדדעתי יש עם מה לעבוד...
תמונה לפאזל...
(CK היתה נוסעת עם ההורים לחו"ל כשהיתה קטנה וכאלה פאזלים היתה מקבלת...)

• הוסף לסימניות
אגב, התבוננתי שוב בתמונה-
לא הייתי חותכת למטה, זה יפה, ומוביל את העין למרחב, לבניינים, והבניינים מובילים לשמים (הבהירים מדי, בתמונה לא מעובדת זו), אלה לא מים חלקים, אלא עם תנועה- גלים קטנים, אם זה היה יום ללא רוח, החלק הזה אכן היה מיותר לגמרי, אבל זה יפה, נותן תחושה של מרחב, של תלת-מימדי, שיש עוד דברים חוץ מהבנין והעצים...
ו- DDFF - השמים ממש לא בחשיפת יתר- איך יכולה להיות חשיפת יתר, אם רואים תכלת ועננים, תתבונן שוב...;)
יש מה לעבוד איתה, היא יפה, ואפשר להעצים את השמים, ואז בכלל לא כדאי לחתוך את המים, אפילו לא קצת, כי זה יתן עומק וקונטרסט מול השמיים (שאם אני רואה נכון ממש יפים, עם עננים "עסיסיים"...)
>דעה אישית בלבד<:)

• הוסף לסימניות
את הנוף גם אני אהבתי, את הצילום פחות.

הצילום לא מגובה טוב, הוא ממקום מידי גבוה, אבל כנראה שלבא בסירה מתחת הגשר (צולם מגשר, לא?) לא היה שייך. :)

כ"כ מאד מומלץ בתמונות כאלה לשמור על חוק השלישים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ck770;422004:
אל בטוחה שהשמים שרופים לגמרי, אם הוא יודע לעבד, אולי יוכל "להכהות" (בורה בפוטושופ) את איזור השמים ויתקבלו פרטים, כי אני רואה מעט תכלת ועננים מאוד מאוד חיוור אבל קיים.... לדדעתי יש עם מה לעבוד...
תמונה לפאזל...
(CK היתה נוסעת עם ההורים לחו"ל כשהיתה קטנה וכאלה פאזלים היתה מקבלת...)
השמים לא שרופים,
אבל אם יכההו את התמונה אז החלק התחתון ייעלם.
חידת השמיכה הקצרה.

• הוסף לסימניות
אני דוקא אהבתי את החלוקה האמצעית כאן, שמדגישה לדעתי את ההשתקפות העדינה.
התמונה במקור ממש ממש לא שרופה ,לא יודעת מה הבעיה.
אגב, ניסיתי לעשות HDR בכמה מקומות שהייתי (ע"י פוטומטיקס), אבל כנראה בגלל שצילמתי בלי חצובה,
התמונות לא מדויקות ולא הצלחתי להוציא משהו מוצלח.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י DDFF;421937:

דווקא במצלמות הקומפקטיות של קנון אפשר להריץ את CHDK שמשדרגת את המצלמה בכמה וכמה דברים, אחד מהם הוא צילום ב-RAW. בתור אחד שניסה זאת בעבר אני יכול להמליץ בחום.
פרטים נוספים אפשר למצוא כאן.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אמיש;422680:
דווקא במצלמות הקומפקטיות של קנון אפשר להריץ את CHDK שמשדרגת את המצלמה בכמה וכמה דברים, אחד מהם הוא צילום ב-RAW. בתור אחד שניסה זאת בעבר אני יכול להמליץ בחום.
פרטים נוספים אפשר למצוא כאן.
פייייי.....
אם זה עובד....
אתה גאון..
אבל אם הבנתי נכון,
זה עובד על מצלמת קנון a590
מה עם שאר המצלמות?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י איציק'ל;422789:
פייייי.....
אם זה עובד....
אתה גאון..
אבל אם הבנתי נכון,
זה עובד על מצלמת קנון a590
מה עם שאר המצלמות?

אני לא יכול להתחייב על כל המצלמות הקומפקטיות של קנון, אבל זה ממש לא רק ב-A590. המצלמה בה אני עשיתי זאת הייתה ה-S2 (לא ממש קומפקטית, אבל לא משנה...)

כאן אתה יכול למצוא את כל החומר בעניין (באנגלית).

• הוסף לסימניות
ראיתי והורדתי קושחה למצלמה,
הבעיות שלי הן:
1:
אני לא רואה את האופצייה הזו בתפריט של המצלמה.
2:
אין לי מושג אם בקושחה שהורדתי יש את האופציות האלו.

אני מבין שגם לך אין מושג.
לכן לא הלאה אותך.
בכל אופן תודה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י איציק'ל;422855:
ראיתי והורדתי קושחה למצלמה,
הבעיות שלי הן:
1:
אני לא רואה את האופצייה הזו בתפריט של המצלמה.
2:
אין לי מושג אם בקושחה שהורדתי יש את האופציות האלו.

אני מבין שגם לך אין מושג.
לכן לא הלאה אותך.
בכל אופן תודה.

כאן תמצא מדריך שמסביר בדיוק מה צריך לעשות. אני דווקא מבין בזה, אז אל תתבייש לשאול...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י איציק'ל;422203:
השמים לא שרופים,
אבל אם יכההו את התמונה אז החלק התחתון ייעלם.
חידת השמיכה הקצרה.
לא בטוחה שזה יכהה את כל התמונה, אין אפשרות לעבד רק חלק מהתמונה? ולסמן את אזור השמים, "לצבוע אותם" באותה פונקציה של הכהייה, או רוויה, או אנ'לוידעת איזה...?:eek:

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ck770;422955:
לא בטוחה שזה יכהה את כל התמונה, אין אפשרות לעבד רק חלק מהתמונה? ולסמן את אזור השמים, "לצבוע אותם" באותה פונקציה של הכהייה, או רוויה, או אנ'לוידעת איזה...?:eek:
קוראים לזה: Photoshop

• הוסף לסימניות
אוקיי,
הורדתי את התוכנה קארדטריקס,
במדריך הוא אומר לי שעלי ללחוץ על התמונה של הSD ע"מ לפרמט את הכרטיס,
אבל אני לא מוצא את האייקון,
בכלל נראה לי שהוא לא הוריד את התוכנה הנכונה,
יש מצב לקצת הסברים??

עריכה:
אוקיי,
הצלחתי למצוא את התוכנה ולפרמט את הכרטיס,
נותר לי רק לחפש את ה- Firmware של המצלמה שלי,
המדריך נותן קישור חיפוש לאתר באותיות קריליות,
איך אני מוצא את הגרסה של המצלמה שלי?

זה ממש יעזור לי אם תוכל למצוא לי את האופציה למצלמה שלי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י איציק'ל;422978:
אוקיי,
הורדתי את התוכנה קארדטריקס,
במדריך הוא אומר לי שעלי ללחוץ על התמונה של הSD ע"מ לפרמט את הכרטיס,
אבל אני לא מוצא את האייקון,
בכלל נראה לי שהוא לא הוריד את התוכנה הנכונה,
יש מצב לקצת הסברים??

עריכה:
אוקיי,
הצלחתי למצוא את התוכנה ולפרמט את הכרטיס,
נותר לי רק לחפש את ה- Firmware של המצלמה שלי,
המדריך נותן קישור חיפוש לאתר באותיות קריליות,
איך אני מוצא את הגרסה של המצלמה שלי?

זה ממש יעזור לי אם תוכל למצוא לי את האופציה למצלמה שלי.

כאן אתה יכול למצוא את הקושחה שמתאימה למצלמה שלך.
תוריד את הגירסה שמתאימה לקושחה הנוכחית שלך (לפני השידרוג), לפי ההוראות במדריך הקודם לבדיקת הגירסה הנוכחית.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י DDFF;422962:
זה RAW אמיתי?

כן, זה ה-RAW של קנון, CRW או CR2, לפי בחירתך. במדריך הזה יש לינק לתוכנה קטנטנה להמרה לקובץ RAW של פוטושופ - DNG.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה