דרוש מידע נופש חברה שלא מותאם לעובדות החרדיות - האם זה חוקי?

• הוסף לסימניות
לפחות הוא לא אמר שהנופש חובה,
כבר קרה לי שמעסיק עשה אירוע במסעדה והודיע לי שזה חובה ממש,
העדפתי לעבוד בזמן הזה מלשבת במסעדה כמו גולם.
והגעתי וישבתי בחוסר נעימות בלי לאכול ובאמת שזה לא כיף.
נכון

• הוסף לסימניות
לפחות הוא לא אמר שהנופש חובה,
כבר קרה לי שמעסיק עשה אירוע במסעדה והודיע לי שזה חובה ממש,
העדפתי לעבוד בזמן הזה מלשבת במסעדה כמו גולם.
והגעתי וישבתי בחוסר נעימות בלי לאכול ובאמת שזה לא כיף.
לפי התוכנית החילונית של הנופש, אם המעסיק היה אומר שזה חובה, אני חושבת שזה היה לא חוקי מבחינת כפיה דתית

• הוסף לסימניות
אצלינו כמעט הכריחו לבוא לנופש
ובאמת רב החברה נסעה
הייתי צריכה לעבוד בשלושה ימים האלו (לא רק אני, אבל עבדתי מהבית)
זה מעצבן, זה מתסכל
אבל אני לא רואה אופציה אחרת
כאילו, מה הם אמורים לעשות איתי עכשיו? לצ'פר על זה שלא באתי?

• הוסף לסימניות
לפי התוכנית החילונית של הנופש, אם המעסיק היה אומר שזה חובה, אני חושבת שזה היה לא חוקי מבחינת כפיה דתית
חד משמעית אי אפשר להכריח לנסוע לנופש
חילוני או חרדי
אם יש לי בעיה עם לישון מחוץ לבית?
אלרגיה למשהו?
או בכלל
לא בא לי להעדר שלושה ימים רצוף (במקרה שלי, אני לא יודעת כמה זמן אצלך)
אצלינו אמרו שזה חובה והמנהלת קראה לי לשיחת הבהרה כמה זה חובה וכו
אמרתי לה שזה ממניעים דתיים
אבל תכלס, כשאני חושבת על זה
מישהו יכול להכריח אותי לישון במקום שאני לא מעונינת??
לבלות במלון?
כאילו לא הבנתי

• הוסף לסימניות
אצלינו כמעט הכריחו לבוא לנופש
ובאמת רב החברה נסעה
הייתי צריכה לעבוד בשלושה ימים האלו (לא רק אני, אבל עבדתי מהבית)
זה מעצבן, זה מתסכל
אבל אני לא רואה אופציה אחרת
כאילו, מה הם אמורים לעשות איתי עכשיו? לצ'פר על זה שלא באתי?
אני יודעת שיש חברות שנותנות לעובדות למשל שובר לנופש זוגי, הרי יש להם תקציב לכל עובד,
לכן אני לא מבינה את ההיגיון של המעסיק

• הוסף לסימניות
בעבר עבדתי במקום שכש"ויתרו" לי לא לבוא לאירועים כאלו- שמחתי והייתי כמה שיותר בשקט.... ;) בטח לא התלוננתי. (היתה פעם שנסעתי עד חור באיפשהו, כדי להיות רק בחלק העיוני-מקצועי, ומיד ברחתי.זה למשל היה ממש לא נחמד...)
כיום ב"ה נותנים לנו את האפשרות לקחת את התקציב לעצמנו, ולהביא קבלה.

• הוסף לסימניות
אני יודעת שיש חברות שנותנות לעובדות למשל שובר לנופש זוגי, הרי יש להם תקציב לכל עובד,
נשמע לי הזוי
המטרה של הנופש היא לא מתנה לעובד
אלא גיבוש והעשרה
למה שישלם על גיבוש זוגי?

• הוסף לסימניות
אני דווקא לגמרי מבינה.
גם את התסכול ואת הנקודה שאת מעלה לגבי שביעות רצון עובד, אבל תחשבי רגע מהצד של המעסיק -
אם יתנו לכל החרדיות נופש זוגי - שנה הבאה כולם ימציאו מניעים דתיים או אלרגנים או לא יודעת מה למה הם לא יכולים לבוא כי הם מעדיפים לצאת עם הבנזוג.
אם זה משהו ממש חריג, עובדת אחת בלבד, אולי איכשהו.
אני עובדת במקום עם רוב דתי וחרדי ויש מחלקה עם עובד גבר אחד והשאר בנות. אז במקום יום גיבוש נותנים לו שובר זוגי למסעדה, אבל זה מקום שמבין את הערכים, ועובד אחד בלבד. אם המנהלים לא היו חרדיים - לא חושבת שזה היה קורה. הרי כל המטרה של יום גיבוש היא לגבש את הצוות

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
לא חייבים.
אבל,
האם נתח העובדות החרדיות הוא יחסית גדול בהשוואה לשאר העובדים?
אם כן, ממש מוזר וחבל שלא באים לקראתכן. לעשות לכן יום גיבוש נפרד.
אולי אחת מכן יכולה להציע לו לארגן יום גיבוש לחרדיות שלא הלכו (הכוונה היא להתנדב לארגן! לא לבקש שמישהו אחר יארגן לכם). יש מעסיקים שיזרמו עם זה.

• הוסף לסימניות
לא הצלחתי לקרוא הכל, אבל אני תמיד ראיתי את זה בצורה שגם המעסיק קצת "מפסיד" מזה שהוא מעסיק חרדיות.
יש לו צוות הרמוני ונחמד ומגובש ובצד כמה עובדות שלא מספיק נחמדות עם כולן וקצת מבודלות (ב"ה!!!!)

תמיד הסתכלתי על זה שאם הוא מפרגן לנו, כל הכבוד לו! אבל במחילה, הוא לא חייב לי כלום...

• הוסף לסימניות
לא הצלחתי לקרוא הכל, אבל אני תמיד ראיתי את זה בצורה שגם המעסיק קצת "מפסיד" מזה שהוא מעסיק חרדיות.
יש לו צוות הרמוני ונחמד ומגובש ובצד כמה עובדות שלא מספיק נחמדות עם כולן וקצת מבודלות (ב"ה!!!!)

תמיד הסתכלתי על זה שאם הוא מפרגן לנו, כל הכבוד לו! אבל במחילה, הוא לא חייב לי כלום...
העובדות המבודלות האלו הרבה יותר מסורות לעבודה
ולא יושבות חצי יום עם הטלפון ביד
ככה שהוא רק מרויח

• הוסף לסימניות
ככה שהוא רק מרויח
צדדים לכאן ולכאן...
זה נכון לפעמים, אבל מצד שני לא יודעת מה הגילאים אצלכם אבל חל"דים זה גם סיוט

• הוסף לסימניות
ככה שהוא רק מרויח
כך אני דיברתי כשיצאתי מהסמינר..
ועם השנים הבנתי שזה לא סותר ויש גם עובדים שהם "לא חרדיות" מסורים מאד מאד וחרדיות שקצת פחות מסורות :(

עריכה חשובה: לא באה חלילה להוציא שם רע על כולם. רק אומרת שמצוינות תלויה הרבה באופי ולא רק בשיוך הדתי.
אבל אין ספק שעובדות יראות שמים באמת, מוסיפות לכל מקום עבודה :D

• הוסף לסימניות
ככה שהוא רק מרויח
אה באמת?
את עובדת עכשיו? איך את על פרוג?
(לא שאני משווה ת זה לסמארטפון) אבל זה כבר לא מה שהיה פעם.
ועובד מסור הוא עובד מסור, מכירה חרדיות כאלו ומכירה מכלל המגזרים שעונות על ההגדרה.

• הוסף לסימניות
@נאווהלה אם מה שאת מחפשת זה הזדהות, תפתחי אשכול שמדבר על: "אןף, כל המחלקה יצאה לימי נופש ואני נשארתי לעבוד".
מאמינה שהרבה יתבאסו יחד איתך.
אבל את באת שכלי. שאלת למה זה הוגן. האם זה חוקי. יש חברות שנותנות וכו', ומהפוזיציה הזו ענו לך.

ובשביל ההזדהות איתך - אכן זה מבאס מאד.
בזמנים שזה קרה לי, אם יכולתי לקחתי חופשה על חשבוני.
כשלא יכולתי אלו היו ימים רגועים בעבודה, רק בנות חרדיות. הכל בנחת.
וזה חלק מהחסרונות של עבודה במקום חילוני.

מצטרפת למי שרשמה שמשום מה יוצאים מהסמינרים למקומות עבודה לפעמים עם הרגשה של "מגיע לנו".
אז לא, לא הכל מגיע לנו, והרבה פעמים מקבלים גם יותר ממה שהחוק קובע (משכורת / חופשות / תנאי ימי מחלה ותנאים נוספים)

• הוסף לסימניות
ככה שהוא רק מרויח
לא יודעת כמה זה נכון... לדעתי סתם מיתוס
אני לא חושבת שאני יותר מסורה מעובדים אחרים, חילונים, ואני מאוד מאוד מסורה (כמעט וורקהליסטית)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה