דרוש מידע נופש חברה שלא מותאם לעובדות החרדיות - האם זה חוקי?

בעיני זה הכי פוגעני (כמעט) מכל הדוגמאות שהובאו..
למה?
חסר מקומות שמתגמלים לפי ימים / אי איחורים / לא השתמשו בחופשת מחלה כל החודש, וכו?
ככל שעובדים נהיו יצרתיים בהתחמקותם מחובתם למקום העבודה, ככה המעסיקים הפכו יצרתיים...

מי אמר לכם מה תחום העבודה? התרמות והיום הכי מכניס זה ערב יום כיפור? חנות בדים בערב סוכות? חנות כלים בערב פסח? וכו

ואיך יכלנו להסביר את ההבדל בין חרדי א' ולחרדי ב', למה כשרות אחת טובה לאחת ולשניה לא, למה אחת יכולה לשבת בפעילות מעורבת ואחת לא ולמה לאחת מתאים זמר מסוים ולשניה לא?
זה הדבר הכי בעייתי במקום עבודה מעורב...
החוסר יכולת להסביר למה לא
הרי חנה כן באה,
או כן מסכימה וכן מחזיקה.
חושבת שזה אמור להיות הסבר מאוד פשוט,
במיוחד בעידן הפרוגרס וההגדרות העצמיות.
אני רותי והיא חנה.
כל אחת והגבולות שהיא שמה לעצמה.
אין טעם להכליל.

וואווו
קטעים.
כי אצלינו נגיד ממש עכשיו אמרה לי המגייסת תביאי חרדית כמוך כן עם חסימה , הבאתי מישהי שסתם שלחה לי קוח חמודה עדינה ודווקא קיבלו אותה ומאד רצו לקבל אחת כזו דווקא , אמרה לי אנחנו אוהבים את המגזר החרדי ההדוק...
עם חסימה או עם טלפון כשר?
כי לפי מה שכתבו פה הבעיה של הבוסים זה הזמינות.

עם חסימה או עם טלפון כשר?
כי לפי מה שכתבו פה הבעיה של הבוסים זה הזמינות.
על זמינות יש עוד דרכים לכפר,
לבוסים שלי יש את הטלפון של בעלי,
ואם הם מרגישים לא בנוח להתקשר (נגיד 7 בעברית זמן השכבת ילדים, הסברתי את זה), תמיד הם יכולים להתקשר אליו...
מסתבר שזה באמת יותר נעים להם, מניסיון.

על זמינות יש עוד דרכים לכפר,
לבוסים שלי יש את הטלפון של בעלי,
ואם הם מרגישים לא בנוח להתקשר (נגיד 7 בעברית זמן השכבת ילדים, הסברתי את זה), תמיד הם יכולים להתקשר אליו...
מסתבר שזה באמת יותר נעים להם, מניסיון.
טוב ברוב המקומות זה ממש - אבל ממש לא היה מתקבל!
וגם אם כן, להגיד שזה "מכפר"?
כאילו הבוס שלך יתקשר לבעלך, שיתקשר אליך (הרי בעלך לא תמיד נמצא לידך)
ואז הוא יעביר את המסר, או שאת תצטרכי להתקשר בחזרה לבוס שלך, בדיוק כשהוא בארוע?, והוא מבחינתו מזמן כבר העביר את האחריות אליך??
ואת משווה את זה להודעה פשוטה בווטצאפ???

שלא לדבר על קבוצות, קבוצות של תקלות, ששולחים הודעה אחת לכולם, ואז מי שזה קשור אליו עונה (מי ששלח את ההודעה לא יודע למי זה קשור, ואם יש כמה חרדיות בצוות צריך להתקשר אח אחת, או כפי הצעתך להתקשר לבעל שיתקשר לאש ה וכו וכו)

המעלה של הווטצאפ, היא לא רק בהשגה של המידע, היא בעיקר הדרך לקבל אתו , בצורה מהירה נוחה ושקטה...

נ.ב אין לי ווטצאפ, אבל להתכחש לזה שזה הרבה יורת נוח ככה, והעולם עבר לשם מזמן, זה קצת מגוחך...

טוב ברוב המקומות זה ממש - אבל ממש לא היה מתקבל!
וגם אם כן, להגיד שזה "מכפר"?
כאילו הבוס שלך יתקשר לבעלך, שיתקשר אליך (הרי בעלך לא תמיד נמצא לידך)
ואז הוא יעביר את המסר, או שאת תצטרכי להתקשר בחזרה לבוס שלך, בדיוק כשהוא בארוע?, והוא מבחינתו מזמן כבר העביר את האחריות אליך??
ואת משווה את זה להודעה פשוטה בווטצאפ???

שלא לדבר על קבוצות, קבוצות של תקלות, ששולחים הודעה אחת לכולם, ואז מי שזה קשור אליו עונה (מי ששלח את ההודעה לא יודע למי זה קשור, ואם יש כמה חרדיות בצוות צריך להתקשר אח אחת, או כפי הצעתך להתקשר לבעל שיתקשר לאש ה וכו וכו)

המעלה של הווטצאפ, היא לא רק בהשגה של המידע, היא בעיקר הדרך לקבל אתו , בצורה מהירה נוחה ושקטה...

נ.ב אין לי ווטצאפ, אבל להתכחש לזה שזה הרבה יורת נוח ככה, והעולם עבר לשם מזמן, זה קצת מגוחך...
ברור שוואצפ יותר נוח.
אבל אפשר  להקטין את "סבלו" של הבוס...
זה היה הפתרון שהתאים לבוס שלי,
הבוס של חברה שלי קיבל את רעיון התא קולי,
ושניהם יודעים שהדבר הראשון ב9 בערב אחרי שהילדים יושנים - אנאנחנו מדליקות מחשב ובודקות מיילים שזה לא הרבה יותר מסורבל מוואצפ

ברור שוואצפ יותר נוח.
אבל אפשר  להקטין את "סבלו" של הבוס...
זה היה הפתרון שהתאים לבוס שלי,
הבוס של חברה שלי קיבל את רעיון התא קולי,
ושניהם יודעים שהדבר הראשון ב9 בערב אחרי שהילדים יושנים - אנאנחנו מדליקות מחשב ובודקות מיילים שזה לא הרבה יותר מסורבל מוואצפ
לא יודעת במה את עובדת,
אצלינו (וכן בכל המקומות שעבדתי בהן) צריך זמינות מיידית בזמן של תקלה...
לפתוח ב9 בערב את המחשב זה נחמד לעבודה שוטפת..... לא לתקלות בזמן אמת.

לא יודעת במה את עובדת,
אצלינו (וכן בכל המקומות שעבדתי בהן) צריך זמינות מיידית בזמן של תקלה...
לפתוח ב9 בערב את המחשב זה נחמד לעבודה שוטפת..... לא לתקלות בזמן אמת.
שוב, כשזה תקלה יתקשרו, ואם לא שמעתי אז לבעלי.
החברה שלי בודקת אחת לחצי שעה תא קולי.
זה מבחינת הזמינות הקריטית (ביננו? כמעט לא היו דברים קריטין אצלי, וכשכן עניתי מיד לטלפון)

אל תתפסי לפתרון נקודתי שלי / של החברה, אלא לעצם הרעיון שאפשר לנסות למצוא פתרון יצירתי שיתאים לבוס הספציפי שלך. (היה תקופה שהיה לי בוס שחייב וואצפ, אז המכשיר היה אצל בעלי בשעות שאני עם הילדים כדי שהוא יתווך לי הודעות בלי שהילדים יראו מכשיר)

אל תתפסי לפתרון נקודתי שלי / של החברה, אלא לעצם הרעיון שאפשר לנסות למצוא פתרון יצירתי שיתאים לבוס הספציפי שלך. (היה תקופה שהיה לי בוס שחייב וואצפ, אז המכשיר היה אצל בעלי בשעות שאני עם הילדים כדי שהוא יתווך לי הודעות בלי שהילדים יראו מכשיר)
הבוס הספציפי צריך מסה של רצון טוב לראות את כל הפתרונות האלו כתחליפים ראויים לבעית הזמינות.
כותבת את זה ממקום שלא מחזיק וואצאפ, מקבלת בדיליי עדכוניפ על תקלות (ולפעמים מתפספס בכלל)
להרבה מאד מנהלים מדובר בסרבול רציני כשאין את ההתקשרות בלייב.

הבוס הספציפי צריך מסה של רצון טוב לראות את כל הפתרונות האלו כתחליפים ראויים לבעית הזמינות.
כותבת את זה ממקום שלא מחזיק וואצאפ, מקבלת בדיליי עדכוניפ על תקלות (ולפעמים מתפספס בכלל)
להרבה מאד מנהלים מדובר בסרבול רציני כשאין את ההתקשרות בלייב.
מסכימה, וזה לא רק העניין של לייב, שלא חשוב באותה המידה בכל מקום. עצם זה שיש עובדת שצריך לתקשר איתה בערוץ נפרד זה כבר סרבול, גם אם הערוץ טוב בפני עצמו באותה מידה (והוא לא).
אם שלחתי הודעה בקבוצת וואטסאפ ואז אני צריכה לשלוח מיילים לאלו שאין להם, אז גם אני צריכה לזכור את יוצאי הדופן, גם יש לי עבודה כפולה בשליחה, וגם אני צריכה אחר כך לסנכרן תגובות מכמה מקורות. אם צריך להתקשר זה עוד פחות נוח.

מסכימה, וזה לא רק העניין של לייב, שלא חשוב באותה המידה בכל מקום. עצם זה שיש עובדת שצריך לתקשר איתה בערוץ נפרד זה כבר סרבול, גם אם הערוץ טוב בפני עצמו באותה מידה (והוא לא).
באחד מהעבודות שעבדתי היה אבטחה על המערכת וכשהעלתי עמדה מהבית הייתי צריכה לקבל קוד ח"פ בנייד
מי שלא היה לה וואצפ התקשה למנהל שקיבל בשבילה
זה לקח לפעמים עוד חצי שעה נוספת בבוקר, המנהל היה מתעצבן כי היה נוצר לו תור של עובדות שמחכות שהוא יכניס אותן למערכת, אם היה בעיה במערכת לא קיבלנו על הזמן שבו ישבנו והתאמצנו להעלות אותה
לדעתי היו יכולים לפתור את הבעיה ע"י קוד טלפוני אבל כנראה שלא היה שם מי שירים את הכפפה
ועצם העובדה שהיינו מס יחסית מועט של עובדות יצרה מין תחושת "אויש שוב אתן עם הבעיות שאתן גורמות..."

אני גאה שאין לי וואצפ, אבל לא מתכחשת לכך שזה מגביל משמעותית

לדעתי היו יכולים לפתור את הבעיה ע"י קוד טלפוני אבל כנראה שלא היה שם מי שירים את הכפפה
במקום העבודה הקודם שלי (שייך לתחום ההיטק) הכינו במיוחד בשבילנו (שתי עובדות)
סוג של צ'יפ כזה שנותן את הקוד במקום שליחה לנייד
כיום, במקום העבודה הנוכחי שלי יש הרבה חרדיות ובעבודה מהבית מתקבלת הודעה לנייד כמו בכל האתרים הממשלתיים

באחד מהעבודות שעבדתי היה אבטחה על המערכת וכשהעלתי עמדה מהבית הייתי צריכה לקבל קוד ח"פ בנייד
מי שלא היה לה וואצפ התקשה למנהל שקיבל בשבילה
זה לקח לפעמים עוד חצי שעה נוספת בבוקר, המנהל היה מתעצבן כי היה נוצר לו תור של עובדות שמחכות שהוא יכניס אותן למערכת, אם היה בעיה במערכת לא קיבלנו על הזמן שבו ישבנו והתאמצנו להעלות אותה
ועצם העובדה שהיינו מס יחסית מועט של עובדות יצרה מין תחושת "אויש שוב אתן עם הבעיות שאתן גורמות..."

אני גאה שאין לי וואצפ, אבל לא מתכחשת לכך שזה מגביל משמעותית
אם זו בעיה וזה כל הצורך, אפשר לפתוח ווצאפ בבלוסטקאס
זה לא נח, מאט מאד את המחשב, אבל רק בשביל לקבל קוד אפשר כמה דקות לפתוח אימולטור ולקבל קוד בבוקר.
ואם צריך סמס- אז אפשר למצוא מכשירים בעליאקספרס עם סמס בלי כלום.

מה שאני באה לומר זה שגם לעובדת מותר לנסות לחשוב על פתרונות. תשאלו את הרבנים שלכן, הבעלים שלכן, קשה למצוא רע שיוצא מסמסים במספר שאין אותו לאף אחד חוץ מלמערכת הממוחשבת של העבודה (במסך קטן של סי2 שקשה לקרא בו) יותר מישיבה על אינטרנט, אפילו מסונן, 8 שעות ביום.
ובלי לזלזל כי באמת מכירה מקרוב את הקושי והמורכבות והרצון לשמור על הגבולות שלנו כי בסוף היציאה היא החוצה מהעולם שלנו השמור והמוגן, וחוץ מבעיה יש גם רצון להישאר נאמנה לעצמי.

סליחה אבל נראה לי שיש בלבול.
כל מי שיוצא לנופש מהעובדים בד״כ חותם חופש בכל מקרה
אם היא רוצה לחתום חופש היא יכולה.
הבעיה היא שהיא מבקשת על חשבון המעסיק..
בשום מצב זה לא קרה בדכ

זה כואב,זה מבאס זה מעצבן מאוד
אז אצלנו הנופש הוא יומיים, יום אחד על חשבון המעסיק, ויום אחד על חשבון העובד
ואני מדברת על היום שהוא על חשבון המעסיק, שאותו יתן גם לנו

אם היית עובדת במקום חרדי בטוח היית נוסעת אם היה טיול מהעבודה ?

או שהיית מעדיפה חופשה בתשלום ?

אם היית עובדת במקום חרדי בטוח היית נוסעת אם היה טיול מהעבודה ?

או שהיית מעדיפה חופשה בתשלום ?
במקום עבודה הקודם שלי (חרדי)
איך שנכנסתי לעבודה עשו יום גיבוש
בקשתי מהם חופש במקום כי עוד לא נכנסתי בקושי
והם כמובן אמרו ובצדק שזה יום עבודה רגיל וחופש אם אני רוצה על חשבוני
בסוף נסעתי ונהניתי אבל זה כבר ענין אחר

מטרת הנופש הוא לגבש את העובדים
ונכון שאם זה לא מותאם לעובדות החרדיות
אז הם לא אמורות להגיע לעבודה כשכולם נהנים
מצד שני ברגע שיתנו חופש למי שלא יגיע אז כבר לא יהיה גיבוש
כי חלק לא יבואו, וא"א להתחיל לתרץ לה זה כן מותאם ולה לא כי היא חרדית
לכן האופציה היחידה שנשארה זה לא לתת יום חופש על חשבונם
מה שכן אפשר לדרוש להזמין אוכל לעבודה והם ישלמו.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה