נופש משפחתי נופש עם המשפחה - סיפור יקר ומסובך | גם אצלכם???

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
כל הכבוד, ממש לא קל. יפה שלכולם יש מספיק ימי חופש בשביל לצאת גם עם המשפחה וגם לבד לנוח מהנופש עם המשפחה...
סופסוף מישהו מעלה כן את ענין ימי החופשה של האשה העובדת.
נושא כאוב וטעון.
לא כולן מורות וגננות... ולא כולן יכולות לעבוד מהבית/ מהנופש

• הוסף לסימניות
סופסוף מישהו מעלה כן את ענין ימי החופשה של האשה העובדת.
נושא כאוב וטעון.
לא כולן מורות וגננות... ולא כולן יכולות לעבוד מהבית/ מהנופש
בפרט שלפעמים מחליטים לפצות על רמת הנופש במספר הימים, ואז את צריכה לשלם בימי חופש...
או לעבוד חצאי ימים בימים שכולם בחופשה ואוכלים ארוחת בוקר במרפסת
מכירה הרבה חברות שלוקחות רק חצי יום ביום שנוסעים וביום שחוזרים ואיכשהו מסתדרות עם נופשים משני הצדדים.

• הוסף לסימניות
גם לעבוד מהנופש זה לא ללקק גלידה- לקום ב8 (אני לא מצליחה יותר מוקדם) אחרי שאתמול הלכו לישון ב4 ואח"כ עוד מתעצבנים עליך שאת לא בעניינים ולמה את לא מפרגנת כמה ימי חופש שאין לי! סורי בשביל הגיבוש של המשפחה ובשביל לעזור קצת עם האוכל ושות' ולא שאין מי שיעזור, יש כמה רווקות חרוצות בסביבה- שבאמת כל הכבוד להן אבל אני גם הייתי מעדיפה לעזור בנופש במקום לעבוד בו, מה לעשות שאין לי את האפשרות הזאת
אבל בסוף עם כל הטענות אני אישית נהנית.. למרות שיש לי כמה השגות. בסה"כ כיף להפגש פעם בשנה עם כולם ובאמת משקיעים אצלינו בתוכניות שכולם יהנו ושיהיה כיף ועל רמה.. רק חבל שאין לי בארסנל עוד כמה ימי חופשה..

• הוסף לסימניות
אצלינו יש ב"ה סבתא וסבא שמשלמים הכל ב"ה (את המקום ואת עיקר האוכל )
הם משלמים והם מחליטים (אפשר לומר גם די בדעתנות) את החדרים את התכניות את הזמנים את האוכל וכו'
ומדובר בכ-20 משפחות (ילדים ונכדים כ100 איש בלעה"ר)
ואף אחד לא מתלונן ואף אחד לא מפספס ללא יוצא מן הכלל ומחכים לזה מהיום שזה נגמר ליום שזה מתחיל (כבר שנה חמישית)

• הוסף לסימניות
אנחנו נוסעים כל השפחה לדירה במקום יחסית יקר
אנחנו לא משפחה ענקית (כ20 מבוגרים + ילדים ותינוקות)
ואנחנו סוגרים 3 לילות ב8,000.
איך הגעת ל20,000 אולי משפחות מבוגרות יותר...
אבל ב"ה מי שקובע את המקום והתאריכים -זה רק הבחורה הרווקה שמשלמת...
איך את רושמת את זה כמובן מאליו... הבחורה הרווקה שמשלמת...
נשמע ניצול נוראי, גם אם מרוויחה 40k בחודש לא הייתי נותנת שתשלם עליי,
גם רווקה וגם צריכה לשלם? אם כבר צריכים לשלם עליה...

• הוסף לסימניות
הם משלמים והם מחליטים (אפשר לומר גם די בדעתנות) את החדרים את התכניות את הזמנים את האוכל וכו'
ומדובר בכ-20 משפחות (ילדים ונכדים כ100 איש בלעה"ר)
נדיר וכיף הם כנראה צעירים מאד ברוחם.

• הוסף לסימניות
העולה מן האמור:
שפחות או יותר כוווולם מתמודדים עם אותם הבעיות.
יש כאלה שחוסכים כל השנה לשם ההנאה המשפחתית לדורותיה ענפיה ופארותיה ומוכנים לשלם ע"כ טבין ותקילין, ויש כאלה שלא.
יש משפחות שהסבא והסבתא הם מממנים ה כ ל (הי, שואלים כאן אם אפשר להצטרף למשפחה שלכם?) לשלם סכומים כאלו צריך סבא וסבתא שיושבים טוב, לא? מה, הם לא מפרנסים את עצמם במשך השנה לחסוך כאלה סכומים..? וקחו בחשבון שהכל יורד לכם מהירושה, עד 120 כמובן :ROFLMAO:

ו @חני בנני לא כל האברכים עניים - אבל "יאה עניותא לישראל כסרט אדום על סוס לבן" - בגלל זה כנראה אברכים היום באים לחלוקות עם רכבים חשמליים BWD בלע"ז

• הוסף לסימניות
מה זאת אומרת?
ממה שהבנתי למשפחות עם הילדים אין כסף לחופשה,
הדודה הרווקה עובדת ומרוויחה ורוצה לצאת עם ההורים האחים והאחיות ביחד לנופש,
היא מוכנה לשלם את זה,
מה הבעיה פה?
שהמשפחות ישלמו כסף שאין להם? שלא יסכימו לצאת לחופשה? מה את מצפה מהם בדיוק?

• הוסף לסימניות
נדיר וכיף הם כנראה צעירים מאד ברוחם.
לאו דווקא למה הגעתם למסקנא הזאת
(זה די נכון אבל למה זה קשור)
לי זה יותר נראה בכיוון של אנחנו משלמים אז אף אחד לא חושב בכלל לערער
(כמו שאמר מי שאמר בעל המאה הוא בעל הדעה)
גם עם הוא קיבל חדר פחות טוב (ויש כאלה)
וזה פשוט כך לכולם וכולם מבסוטים ונהנים ב"ה

• הוסף לסימניות
ארגון נופש משפחתי הוא לא קל וצריך לנשום עמוק עמוק לאורך כל הנופש.
למה כן לעשות את זה? כי אין חויה שווה מזו לילדים. בכל הגילאים.
שנה אחת יצאנו לבד היה נופש מושלם מבחינתי וגם הילדים מאד מאד נהנו. להפתעתי שנה אח"כ לשאלתי הילדים העדיפו עם הבני דודים. באמת שזה הפתיע אותי כי כשנסענו לבד טילנו יותר ובאמת מאד נהננו.
אבל זה המצב.
אצלינו יוצאים כמה משפחות. לא כולם. כמה חודשים קדם מוציאה מייל מי מצטרף ומי שמצטרף אפילו לא יודע לאן וכמה יעלה. יש עקרונות מסוימים לכל אחד (כמו שרותים צמוד בכל חדר, לא מקום חם, בריכה מנותקת ובטוחה וכו') וכמובן מגדירים תקציב משוער לחיפוש ועם זה יוצאים לדרך, הכי קשה למצא את המתחם אבל אחרי שנמצא אפשר לנשום לרוחה.
כדי להקל על הארגון אצלינו רק ארוחת ערב משותפת ובכל יום ממונים אחראים. ארוחות אחרות כל משפחה לעצמה. זה גם מקל כי יש כאלה שקמים מוקדם יש כאלה מאוחר לא צריך להיות תלויים אחד בשני.
ודאי שיש את אלו שעובדים יותר ואלו שפחות, לפעמים זה מרגיז מאד אבל כאמור נושמים עמוק. ודאי שיש את אלו שעושים בלגן בכל מקום וכל כוס מים ששתו ישר על הרצפה אבל כאמור נושמים עמוק, ודאי שיש את אלו שמוצאים את עצמם שוב ושוב בתפקיד המציל נצלים בשמש אבל כאמור נושמים עמוק. להמשיך?
התחברתי להודעה שבתאום הציפיות כולם מפנימים שהנופש הוא לסבים ולילדים. כאמא זה מובנה אצלי המטרה שהילדים יהנו וינוחו ויצברו חויות. זה ילוה אותם כל החיים וזה חשוב לי. נופש בשבילי זה יהיה בזמן אחר.

• הוסף לסימניות
לאו דווקא למה הגעתם למסקנא הזאת
(זה די נכון אבל למה זה קשור)
לי זה יותר נראה בכיוון של אנחנו משלמים אז אף אחד לא חושב בכלל לערער
(כמו שאמר מי שאמר בעל המאה הוא בעל הדעה)
גם עם הוא קיבל חדר פחות טוב (ויש כאלה)
וזה פשוט כך לכולם וכולם מבסוטים ונהנים ב"ה
משום שיפה לראות זוג מבוגרים שעדין מרכיבים תוכניה וקובעים מה יהיה ומתי ולמי..
זה ממש לא מובן מאליו

• הוסף לסימניות
יש כאלה שחוסכים כל השנה לשם ההנאה המשפחתית לדורותיה ענפיה ופארותיה ומוכנים לשלם ע"כ טבין ותקילין, ויש כאלה שלא.
טבין ותקילין זהו מושג יחסי.
משפחה בת 7 נפשות שיוצאת לנופש 2 לילות 3 ימים ומשלמת 1800 ש"ח זה מחיר סביר.
7 נפשות!

• הוסף לסימניות
כשהייתי רווקה, לקחתי אחיינים על חשבוני לטיולים, פשוט כי היה לי כיף,
(וזה אפילו יצא זול יותר מיום טיול עם חברות---)
ולא העלתי על דעתי לרגע שמשהו מנצל אותי.

מההודעות נשמע שהרווקה יוזמת את הנופש, יש רווקה שתעדיף לטוס לחול ב10 אלף ש"ח ויש שתעדיף במקום לקחת את כל המשפחה לנופש. זה עניין של בחירה.

• הוסף לסימניות
ארגון נופש משפחתי הוא לא קל וצריך לנשום עמוק עמוק לאורך כל הנופש.
למה כן לעשות את זה? כי אין חויה שווה מזו לילדים. בכל הגילאים.
שנה אחת יצאנו לבד היה נופש מושלם מבחינתי וגם הילדים מאד מאד נהנו. להפתעתי שנה אח"כ לשאלתי הילדים העדיפו עם הבני דודים. באמת שזה הפתיע אותי כי כשנסענו לבד טילנו יותר ובאמת מאד נהננו.
אבל זה המצב.
אצלינו יוצאים כמה משפחות. לא כולם. כמה חודשים קדם מוציאה מייל מי מצטרף ומי שמצטרף אפילו לא יודע לאן וכמה יעלה. יש עקרונות מסוימים לכל אחד (כמו שרותים צמוד בכל חדר, לא מקום חם, בריכה מנותקת ובטוחה וכו') וכמובן מגדירים תקציב משוער לחיפוש ועם זה יוצאים לדרך, הכי קשה למצא את המתחם אבל אחרי שנמצא אפשר לנשום לרוחה.
כדי להקל על הארגון אצלינו רק ארוחת ערב משותפת ובכל יום ממונים אחראים. ארוחות אחרות כל משפחה לעצמה. זה גם מקל כי יש כאלה שקמים מוקדם יש כאלה מאוחר לא צריך להיות תלויים אחד בשני.
ודאי שיש את אלו שעובדים יותר ואלו שפחות, לפעמים זה מרגיז מאד אבל כאמור נושמים עמוק. ודאי שיש את אלו שעושים בלגן בכל מקום וכל כוס מים ששתו ישר על הרצפה אבל כאמור נושמים עמוק, ודאי שיש את אלו שמוצאים את עצמם שוב ושוב בתפקיד המציל נצלים בשמש אבל כאמור נושמים עמוק. להמשיך?
התחברתי להודעה שבתאום הציפיות כולם מפנימים שהנופש הוא לסבים ולילדים. כאמא זה מובנה אצלי המטרה שהילדים יהנו וינוחו ויצברו חויות. זה ילוה אותם כל החיים וזה חשוב לי. נופש בשבילי זה יהיה בזמן אחר.
ואיך מרגישים אלו שלא יוצאים?

• הוסף לסימניות
זה שאלה ממש מצחיקה
כמספר המשפחות,
כך מספר האפשרויות של הנופש....
אלו ההורים משלמים הכל
אלו הילדים מתחלקים לשלם לסבא ולסבתא...
יש משפחות שמתחלקים לפי מספר הנפשות
וכאלו לפי מספר המשפחות
וכו
וכו

תעשו מה שנכון אם נכון לכם וזהו
אל תנסו לחשוב איך ולמה נוסעים המשפחות האחרות

ומכירה הרבה מאוד משפחות שלא יוצאות בכלל
מקסימום לוקחים מתחם לאחה"צ אחד, או שנפגשים בפארק בלבד
עם ארוחה משותפת (או שלא- כל אחד מביא את הארוחה שלו)
תוכנית
וזהו.

ואיך מרגישים אלו שלא יוצאים?
כל אחד צריך להרגיש טוב ונכון עם מה שהוא עושה.

• הוסף לסימניות
זה שאלה ממש מצחיקה
כמספר המשפחות,
כך מספר האפשרויות של הנופש....
אלו ההורים משלמים הכל
אלו הילדים מתחלקים לשלם לסבא ולסבתא...
יש משפחות שמתחלקים לפי מספר הנפשות
וכאלו לפי מספר המשפחות
וכו
וכו

תעשו מה שנכון אם נכון לכם וזהו
אל תנסו לחשוב איך ולמה נוסעים המשפחות האחרות

ומכירה הרבה מאוד משפחות שלא יוצאות בכלל
מקסימום לוקחים מתחם לאחה"צ אחד, או שנפגשים בפארק בלבד
עם ארוחה משותפת (או שלא- כל אחד מביא את הארוחה שלו)
תוכנית
וזהו.

כל אחד צריך להרגיש טוב ונכון עם מה שהוא עושה.
אם היא שואלת זה סימן שלא טוב לה והיא כן מעוניינת ליצור משהו חדש במשפחה,
היא מבררת כיצד עושים זאת אחרים ע"מ שגם היא תוכל להינות כך.

• הוסף לסימניות
אצלינו אגב הזוגות משלמים על ההורים
לאף אחד אין כסף מיותר, בכלל, אבל זו הכרת הטוב להורים שגם ככה לקחו התחייבויות בשביל כל אחד ואחד.
לפני כמה שנים לאחד האחים גם היה קושי כלכלי אז כולם התחלקו גם בסכום שלו והוא עשה את כל העבודה הלוגיסטית של מציאת המקום, הקניות וכו
מה שכן, זו משפחה גדולה של 10 זוגות נשואים, אז יחסית זה מתחלק בין הרבה.

• הוסף לסימניות
מבטיחה שאם תשכור מתנפחים זה יקרא שיצאתם ונהנתם, מנסיון. ולא חסר עוד רעיונות...
לפעמים, אנשים מתאמצים לעשות גיבוש ולהנות ביחד, אבל החתנים והכלות פחות נהנים, ואם הם לא מצליחים להסתיר את זה אז גם בני זוגם, והדלפונים שבחבורה אולי מתוסכלים, ובכלל היו כאלו שרצו ללכת למקום אחר.
ואז מה נשאר מהגיבוש? בטוח שהצלחתם ליהנות? נשאר טעם טוב וציפיה לשנה הבאה?

זההרבה תלוי במידותטובות,
ביחסים במשפחה,
בכמה חשובה המשפחתיות
כמה יודעים ורוצים לזרום
וכמה מתלוננים ומתפרצפים באופן כללי

זה מאוד תלוי באופי המשפחה.
אצלנו למשל ההורים קובעים וזהו. נוסעים.
אצל הצד השני - אין להורים את המילה האחרונה (לא לשלילה, זה אופי כזה)
יקבעו,
יזיזו יום,
יבטלו,
ישנו שעה,
ישנו מיקום,
כל זוג מביע את דעתו 5 פעמים
שעה לפני היציאה יודיעו על מקום מפגש חדש
הבנתם ...

אז צריך להתחיל את כל זה 3 חודשים מראש.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה