נופש משפחתי נופש עם המשפחה - סיפור יקר ומסובך | גם אצלכם???

מצב
הנושא נעול.
אני לא חושבת הדיון היה למה צריך להיות בקשר עם המשפחה - ברור שכולם בקשר!
ברור שכולם נותנים-מקבלים
וברור שיש, היו ויהיו מקרים שאני אוותר על זמן, נוחות, כסף ועוד דברים כדאי לעזור למשפחה, אין כל ספק.

הנקודה היא שהקריאה שכולם יוצאים לנופש משפחתי היא לא נכונה - כי לא כולם יוצאים לנופש משפחתי מורחב, ויש מספיק סיבות טובות למה גם עדיף שלא לצאת.

גיבוש משפחתי? לא חסר
אצלנו סוגרים יום בנחשונית לבנות- שכל אחת מנסה להשיג כרטיסים בהוזלה ומי שלא חמתי עוזרת
או ערב רק גברים בכינרת כל הלילה
ארוחת ערב משותפת אצל גיסה שיש לידה פארק נחמד (וכל אחד גם מביא איתו משהו לאכול)
או סתם מתארגנים כולם ונוסעים לים בשישי בצהרים לבנים או לבנות אח"צ אחד.
וככה זה נשאר קליל, מגבש, אין אווירה מקלילה מידי (ובעייתית!) בין הגיס ההוא שרק זרק הארה על מה שהגיסה ההיא עשתה/אמרה... , אין זמן לריב :), ובלי חור בכיס ובלב.

בלי להפוך לצולנט שכל אחד מרתיח את השני (או סחינה, או חמין.. לכל בעלי הכנף למיניהם שנמצאים כאן)
אבל כן נותן טעם טוב וחוויה לילדים

לא מכירה את המדוברים
אבל בכללי, רב הגהרים והנשים יתבאסו לדמיין את המשפחה שלהם כולה חוגגת באיזה קמפוס ואני לא כי בן הזוג שלי מתקשה לותר על תנאים כאלה או אחרים.

נכון, יתכן שהוא גם מרוצה, אבל לגמרי לגמרי לא בטוח
רוב המדוברים בעולם
אם לאישה שלהם התנאים האלו הם ברמה מציקה
סובלים יותר כשהאמא שלהם מגיעה לנופש משפחתי ובא לה להקיא שם.

מהדברים של ההיא נשמע שגיסתה המדוברת רגילה לנופש במלונות בחו"ל
בפרטיות מלאה ושירותים לכל 2
והם בסטנדרט של שירותים אחד לכל הילדודס . הכל מתלכלך בהתאמה.

מן הסתם היא ממש סובלת בביחד הזה שלא מתחשב בה
יש סבירות לא מופחתת שאחרי כמה שנים כאלו - הוא נושם לרווחה כשהוא לא חייב לנסוע.
וממש לא חולם על הביחד המשפחתי.

מכירה כזו חברה . נקיה. איסטניסטית. (המשפחה של בעלה תגיד " מפונקת, פוזאיסטית")
הדירה שלה חדשה ומשופצת.
המשפחה של בעלה מחליפה/שוכרת דירות בעיר בארץ כלשהי
דירות ישנות מה זה משנה העיקר הכיף
3 משפחות ביחד בדירה אחת.
אחרי כמה שנים - דווקא בעלה שם את הקאט על ההצטרפות שלהם לענין.
עם השנים שחלפו מהחתונה הכיף של כולם יחד מתפוגג - היחידה שלך העצמאית צריכה יותר טיפוח
ושאשתו מתה מגועל וסובלת כל הנופש - הוא כבר שכח מזמן שזה אמור היה להיות כיף חוויתי.
והילדים שלהם וודאי וודאי.

משפחה זו קבוצת תמיכה הכי יעילה, הכי חזקה, הכי מבינה והכי מדויקת בכל צומת בחיים, אגב לא רק בעת קושי, בעת שמחה התמיכה הזו נדרשת באותה מידה.
מסכימה לגמרי!
הכל ענין של ניסוח..
מה שהפריע לי זה שכביכול היה נשמע - אני אתן להם את נוכחותי בנופש, והם יתנו לי עזרה כשאצטרך..
במקום לשים את הפוקוס על תמיכה וקשר הדדי שחשוב לתחזק.

רוב המדוברים בעולם
אם לאישה שלהם התנאים האלו הם ברמה מציקה
סובלים יותר כשהאמא שלהם מגיעה לנופש משפחתי ובא לה להקיא שם.

מהדברים של ההיא נשמע שגיסתה המדוברת רגילה לנופש במלונות בחו"ל
בפרטיות מלאה ושירותים לכל 2
והם בסטנדרט של שירותים אחד לכל הילדודס . הכל מתלכלך בהתאמה.

מן הסתם היא ממש סובלת בביחד הזה שלא מתחשב בה
יש סבירות לא מופחתת שאחרי כמה שנים כאלו - הוא נושם לרווחה כשהוא לא חייב לנסוע.
וממש לא חולם על הביחד המשפחתי.

מכירה כזו חברה . נקיה. איסטניסטית. (המשפחה של בעלה תגיד " מפונקת, פוזאיסטית")
הדירה שלה חדשה ומשופצת.
המשפחה של בעלה מחליפה/שוכרת דירות בעיר בארץ כלשהי
דירות ישנות מה זה משנה העיקר הכיף
3 משפחות ביחד בדירה אחת.
אחרי כמה שנים - דווקא בעלה שם את הקאט על ההצטרפות שלהם לענין.
עם השנים שחלפו מהחתונה הכיף של כולם יחד מתפוגג - היחידה שלך העצמאית צריכה יותר טיפוח
ושאשתו מתה מגועל וסובלת כל הנופש - הוא כבר שכח מזמן שזה אמור היה להיות כיף חוויתי.
והילדים שלהם וודאי וודאי.
נכון, ברור שלא הולכים בכח.
ועדיין הוא מם הסתם מרגיש החמצה.
מותר לו.

לפרופורציות,
מהרב פליסקין(לגבי בני נוער):

אם יש לכם ספק אם לצאת לנופש / טיול משפחתי וכד' - הכריעו לחומרא! כדי למלא להם עוד ימים בפעילות חיובית. מרן הגרמ"ה הירש שליט"א אמר שהוצאה על נופש לילדים קודמת לקניית ארבע מינים מהודרים, ושלעתים זה בגדר הוצאת בניו לתלמוד תורה שחוזרות! (כנס 'האזינו' אב תשפ"א).

בלת"ק חלקי
גם אצלינו יוצאים לנופש משפחתי שכווולם משלמים עליו - בהתאמה לפי מספר ילדים ולפי הכנסה וכו' (כן, כן, זה שמרוויח פי 15 מאחיו האברך שמח לשלם ביודעין יותר, ובתנאי שגם האברך היקר נושא בעול לפי יכולתו).
ועכשיו לפואנטה: מקימים בתחילת שנה הוראת קבע חודשית לחשבון של אחד האחים(זה לוקח 3 דקות), וכשמגיע החופש לא נבהלים מאיפה אביא עכשיו כמה אלפים לנופש??!! = ב200 שח חודשי מצטבר סכום שמכסה את רוב הנופש של כל אחד.
ואגב אם תהיתם, במשך השנה הכסף מושקע במניות כמו s&p500 ככה שבסוף השנה מצטברת תוספת נחמדה לכיסוי הממתקים והטרופיות ושאר הבונוסים הנחמדים.
אם כבר קראתם עד לפה, ניתן להניח שאתם מאלה שכן יוצאים כווולם לנופש, אז קחו טיפ מנצח: תדאגו שיהיה מקרר/מקפיא שיהיה מפוצץ בשלוקים וטרופיות(לא ארטיקים!!!), שהילדים יקחו כמה שבא להם - זה עולה אולי 50 שח למשפחה, אבל הילדים יזכרו את זה כל החיים - מנסיון!!!

קחו טיפ מנצח: תדאגו שיהיה מקרר/מקפיא שיהיה מפוצץ בשלוקים וטרופיות(לא ארטיקים!!!), שהילדים יקחו כמה שבא להם - זה עולה אולי 50 שח למשפחה, אבל הילדים יזכרו את זה כל החיים - מנסיון!!!
אמאל'ה על הסוכר שמקפיץ אותם עוד יותר 😉

@אטט
@אולטרא סגול
זה לא הכי כיף להיות משבית השמחות..

נכון זה טוב זה מפצה אותם זה משתיק אותם (חינוכית ממש לא) אבל הגוף שלנו לא עשוי להכיל את כל הסוכרים האלה זה מזיק מאוד מאוד בטווח הארוך והקצר.
כדאי מאוד להרגיל אותם למים.

זהו, ברחתי 🏃

נערך לאחרונה ב:
אז קחו טיפ מנצח: תדאגו שיהיה מקרר/מקפיא שיהיה מפוצץ בשלוקים וטרופיות(לא ארטיקים!!!), שהילדים יקחו כמה שבא להם - זה עולה אולי 50 שח למשפחה, אבל הילדים יזכרו את זה כל החיים - מנסיון!!!
חשוב ממש!!! לא רק בנופש, אלא בכלל.
מקרר של שלוקים וארטיקים,
שיהיה תמיד מלא..

נכון זה טוב זה מפצה אותם זה משתיק אותם (חינוכית ממש לא) אבל הגוף שלנו לא עשוי להכיל את כל הסוכרים האלה זה מזיק מאוד מאוד בטווח הארוך והקצר.
כדאי מאוד להרגיל אותם למים.
אפילו האיגלואים הקלאסיים שקונים יש בהם 13 קלוריות ליחידה (בדקתי) וזה ודאי טוב יותר משתיה מתוקה ששותים בכמויות גדולות.
חושבת שבתקופה הזו בכל מקרה לא אוכלים הכי בריא שיש, ואשרי מי שכן, אבל לא על זה יעלה וירד הבריאות שלהם...

& לתשומת לבכם, הודעה שהתקבלה היום מעירית טבריה &

*הודעה חשובה - שימו ❤️!*

לאור פניות רבות שהתקבלו בעיריית טבריה בשל הפעלת והשכרת דיות נופש בסמוך לבתי מגורים ברחבי העיר ואשר השכרתן מהווה מטרד לתושבים הגרים בסמיכות, החליט ראש העיר יוסי נבעה לקיים היום ישיבת המשך בנושא, בה נכחו היועץ המשפטי שמעון בלסן, מהנדס העיר שני אלדן, מנהלת הרישוי מתוקי אברהם ומפקחי בנייה.

בתום הישיבה הוחלט כי בתחילת השבוע הבא יחל מבצע לסגירת דירות הנופש הפועלות באזורי מגורים.

בשל כך, עיריית טבריה פונה לכל המבקשים לשכור דירות נופש בשכונות מגורים - להימנע מלעשות זאת, כיוון שהם עלולים למצוא את דירת הנופש ששכרו ועליה שילמו מבעוד מועד, סגורה לשימוש באמצעות צו שתוציא המחלקה המשפטית של עיריית טבריה.

בעלי דירות נופש הפועלות בתוך שכונות המגורים - אנא הימנעו מפרסום, השכרת ואכלוס דירות הנופש, שכן בכוונתנו לפעול בנחישות להוצאת צווי סגירה לדירות הללו. אנא מנעו מעצמכם אי נעימות מול המבקשים לשכור את דירות הנופש.

*תושבים יקרים,* אתם מוזמנים לפנות למוקד העירוני 106 ולעדכן אותנו על כל דירת נופש בשכונת מגורים אשר מהווה מטרד לכם ולסביבה. אנו מבטיחים לשמור על סודיות ומניעת פרסום שם הפונים.

נכון זה טוב זה מפצה אותם זה משתיק אותם (חינוכית ממש לא)
יש לתהות גם איזו מטרה משרת החופש אם הילדים צריכים שיפצו אותם וישתיקו אותם בתדירות גבוהה...

ככה מרגילים ילדים שבשביל להנות חייבים קודם להכניס סוכר לגוף, ורק אז יש על מה לדבר. זה נזק חינוכי ותזונתי גדול מאד.

אני לא בעד איגלו וטרופיות ללא הגבלה בשגרה
כן בעיני חשוב בנופש לדאוג שיהיו נשנושים זמינים וביניהם גם מאכלים שבשגרה אני אתן ממש מדי פעם
נופש זה יציאה מהשגרה לכמה ימים מרעננים וזה מתבטא גם באוכל
בוקר של בריכה לילדים עם איגלו וענבים זו לא אותה חוויה בלעדיהם

ולפותחת האשכול -
מסכימה אתך, נופש משפחתי זה דבר מאוד מסובך גם בלי קשר לקטע הכספי
מניסיון שלי רק כשכל המשפחה באותו ראש פחות או יותר ומאוד מאוד רוצים את זה אז מצליחים ביחד להתגבר על הקשיים וכל אחד מוותר על משהו אחר, העיקר לצאת ביחד.
וזה פותר גם את הבעיה של הכסף - אלו שיש להם יותר יכולת משלמים יותר ומוכנים גם להתפשר על מקום כמה רמות מתחת לרמת חיים שלהם, כי מה שחשוב פה זה המשפחתיות ופחות הנופש עצמו.
הכיף הוא השיחות הארוכות המשותפות, ההכרות של הבנידודים, הכנת ארוחות ביחד וכו'
כשבין כה וכה במשפחה פחות נהנים אחד עם השני באמת אין טעם להקריב כ"כ הרבה בשביל כמה ימים של סבל

בעקרון אפשר להחליף דירה בעיר קצת מעניינית (חיפה מודיעין וכו')
אצלנו הרבה פעמים ההורים מחליפים דירה וכולם נדחפים יחד וזה אחד הכייפים הגדולים
ויוצאים לטיולים באיזור ים או פארקים
אוכל קונים בחנות גדולה כמו אושר עד ואז זה עולה כמו האוכל בבית
ולא יוצא ממש יקר..

אני לא בעד איגלו וטרופיות ללא הגבלה בשגרה
כן בעיני חשוב בנופש לדאוג שיהיו נשנושים זמינים וביניהם גם מאכלים שבשגרה אני אתן ממש מדי פעם
נופש זה יציאה מהשגרה לכמה ימים מרעננים וזה מתבטא גם באוכל
בוקר של בריכה לילדים עם איגלו וענבים זו לא אותה חוויה בלעדיהם
עיקר החוויה הוא הבריכה, ואפשר להינות ממנה גם בלי ממתקים.
ממתקים ומאכלים לא שגרתיים זה כיף, וגם אצלנו הם חלק מהחוויה של הטיול, אבל אנחנו נזהרים לא רק לא להגזים בכמויות אלא גם לא ליצור התניות שחייבים ממתק, ולא להפוך את הממתק לעיקר החוויה.
יש הבדל גדול בין לחלק צ'ופרים מדי פעם לבין "מקפיא מפוצץ שהילדים לוקחים בלי הגבלה" כמו ההצעה המקורית. צר לי, אם הדרך לוודא שהילדים נהנים ו/או לא עושים צרות למבוגרים היא לאפשר להם זלילה רצופה, אז משהו עקום בכל העסק. הם לא אמורים להצטרך שוחד תמידי אם הם נהנים.

יש הבדל גדול בין לחלק צ'ופרים מדי פעם לבין "מקפיא מפוצץ שהילדים לוקחים בלי הגבלה" כמו ההצעה המקורית
שלא לדבר על הבלגן שגורם מקפיא 'מפוצץ' באיגלואים דביקים חופשי לילדים (ביניהם קטנטנים שלא יודעים איך להתמודד עם איגלו או טרופית וחצי מהאיגלו מוצא את עצמו על הרצפה (במקרה הטוב) או מונח על כל דבר אחר אפשרי...

אז מה אמורות משפחות כאלה לעשות? למשוך את הכלות הסרבניות באזניים לנופש המשפחתי?
אולי צריך לעבוד על זה במשך השנה????
חברה טובה סיפרה לי
שבמשך השנה לא קוראים לכלות לשום דבר לא לימי הולדת של גיסות (כמובן בנות) ולא של חמותה
הבנות יוצאות המון למסעדות ביחד ונפגשות הרבה אצל אמא שלהם ואף פעם לא חושבים לקרוא לכלות
ואז כשמגיע נופש משפחתי מורחב שכולם מהסביבה ידברו איזה משפחה מאוחדת הם
ברור שהם לא ירצו לבוא
וגם אני לא הייתי הולכת
ב"ה המשפחה של בעלי ההפך

אבל אף פעם אף פעם אי אפשר לדעת מה עומד מאחרי זה
וכן .. צריך לתחזק את הקשר המשפחתי במשך כל השנה כדי שכולם ירצו לנופש משפחתי ביחד!

עיקר החוויה הוא הבריכה, ואפשר להינות ממנה גם בלי ממתקים.
ממתקים ומאכלים לא שגרתיים זה כיף, וגם אצלנו הם חלק מהחוויה של הטיול, אבל אנחנו נזהרים לא רק לא להגזים בכמויות אלא גם לא ליצור התניות שחייבים ממתק, ולא להפוך את הממתק לעיקר החוויה.
יש הבדל גדול בין לחלק צ'ופרים מדי פעם לבין "מקפיא מפוצץ שהילדים לוקחים בלי הגבלה" כמו ההצעה המקורית. צר לי, אם הדרך לוודא שהילדים נהנים ו/או לא עושים צרות למבוגרים היא לאפשר להם זלילה רצופה, אז משהו עקום בכל העסק. הם לא אמורים להצטרך שוחד תמידי אם הם נהנים.
נכון, אסור להגזים ואפשר ליהנות מאוד גם בלי ממתקים (אגב לדעתי גם פירות קיץ קרים וחתוכים אסטטי מספקים את הפינוק לבריכה)
אבל לא חושבת שזה גרוע שתיווצר התניה שנופש מהנה כולל גם אוכל קצת יותר 'מושחת'
כמו שהוא כולל נוף/טיולים/החלפת אוירה/מקום מפנק וכל אחד מה שעושה לו את זה
גם בתורה יש התניה כתוב "אין שמחה אלא בבשר ויין" מה זה אם לא התניה?
למה בשבת מצווה להתענג גם באוכל? זה יוצר לנו התניה שעונג שבת זה אוכל טוב יותר משאר השבוע

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה