תקשורת נטפרי ובעלות מקצוע

מצב
הנושא נעול.
כל האשכול הזה הוא סערה בכוס מים
אדובי פוטושופ קיימת משנת 87, וכולם עבדו איתה בלי לדעת מה זה AI
לפני פחות משבוע נוסף פיצ'ר חדש, אולי הוא חשוב, אולי הוא מאד שימושי, אבל יש בו גם סיכונים (מובנים, למי שרוצה להבין)
נטפרי הודיעו בצורה ברורה, הם מחפשים דרך לפתוח את זה בצורה בטוחה, זה יכול לקחת יום או שבוע או חודש, אבל הם עובדים על זה.
אז מה האופציות?
1. חיכינו יותר משלושים שנה, אפשר לחכות עוד כמה ימים.
2. לוותר על רמת הסינון שאנו רוצים ולעבור לחברת סינון אחרת.
3. לדרוש מנטפרי לוותר על עקרונות הסינון שלהם שבגללם בעצם אנחנו לקוחות שלהם.
4. לפתוח אשכול קיטורים ארוך בפרוג.
סליחה, אתם לא חושבים שהדה לגיטימציה שאתם עושים כאן הוא מחוצף?
מדברים על בעיה מערכתית (ולא רק למעצבות, יא?), ואתם נתפסים לבעיה זוטרה והופכים אותנו לקוטרים, נודניקים, חסרי סבלנות ובעלי עוד כמה מעלות.
זה פשוט לא יפה!

נערך לאחרונה ב:
סליחה, אתם לא חושבים שהדה לגיטימציה שאתם עושים כאן הוא מחוצף?
מדברים על בעיה מערכתית (ולא רק למעצבות, יא?), ואתם נתפסים לבעיה זוטרה והופכים אותנו לקוטרים, נודניקים, חסרי סבלנות ובעלי עוד כמה מעלות.
זה פשוט לא יפה!
מרתקת התופעה הזו מבחינה פסיכולוגית
רק מדברים על נותן שירות חרדי וכולם קופצים לסתום את הפה.
לא מתאים לכם לדון על אופי השירות? אל תהיו באשכול.

זה לא העניין
הם לא רוצים להוסיף עובדים.
ולא מוכנים לפתוח בשום צורה מסלול VIP משום סוג
זה נראה אידאולוגיה ואחת מטומטמת
מידיעה, זה לא נכון.
התחילו לקדם מגעים ליצור מסלול לנשים בנטפרי בתשלום מוגדל
ולא היו אפילו 100 נשות עסקים שהראו נכונות לשלם.

מידיעה, זה לא נכון.
מעניין מאוד
כי בגלוי נטפרי אמרו כמה פעמים שהם נגד מסלולי VIP למיניהם
בדיקת תמונות מהירה וכדו'
אולי כל מה שראיתי היה חלום
אולי.

??
לי? יש? טעות? בעניין?
איפה המיילים העתיקים של @GolanArt בהם הוא הציף את הבעיה וחיפש פיתרון?
לכתוב את המשפט המצוטט על גבי פלטרפורמה של פרוג - זה חי המכחיש את החי.
את תהפכו את כולנו לסניליים, בבקשה.
זו, ורק זו, היתה המטרה ביצירת המיזם של נטפרי

הבעיה היא שזוכרים חצי דבר
עברתי על אותם אשכולות עתיקים ומה שרואים שם הוא שמציפים את הבעיה
ואז @mat כותב שיש לו סינון שהוא בנה לעצמו ואפשר גם לפתוח לציבור
אבל הוא בעצם עשה את מה שהוא עשה בעצם בלי קשר
הוא אמנם קיבל עזרה מגולשי פרוג אבל בעצם הרעיון שלו קצת שונה
ככה לפחות אני התרשמתי
בואי, אני לא אמורה להגיב על דרישות וצרכים של אחרים (כן יכולה להבין את הרצון שיהיה סנכרון עם התקדמות הטכנולוגיה וכלים מותאמים).
אני מגיבה על הטענות שאני העליתי. אוקיי?
כל הרבנים מרשים אינטרנט רק לצורך עבודה. איך נוצר מצב שמישהו עונה שנטפרי עונה על צרכיו כדי שיהיה כרגוע כשילדיו משוטטים במחשב? נטפרי לא הוקם כדי לפתור את הבעיה שלו. הוא הוקם כדי לפתור את הבעיה שלי (- שימוש באינטרנט בהיתר, ולא ב...). איך התהפכו היוצרות? הוא רגוע, ואני לא מצליחה לעבוד? יש הסבר הגיוני?
אני בכלל לא בגישה של הכל או כלום. גוללי לתגובה הראשונה שלי בשרשור, בה הצעתי לעשות 'חסימת קהילות' ביחס לתחום העבודה.
אכן, אין סיבה שאצרוך בנה מלאכותית בפוטושופ, גם אם אני מאד אוהבת להשתעשע במחשב, ומדין הדין שיהיה לסום לי. מצד שני - מידע רפואי היסטורי וכד' - אין סיבה שיהיה פתוח לצלמת, אבל בעבורי הוא קריטי. שיהיה פתוח לי וחסום לה.
המדיניות ההתחלתית היתה - שמה שפתוח, פתוח לכולם, ומה שחסום - לכולם. זה נכון לשעתו. אבל היום ניתן לעשות חושבים. המצב הוא כמעט בלתי אפשרי.
ציינתי שהיו אתרים שקיבלתי חריגה, והיום הם נחסמו שוב, ואין עם מי לדבר.
עצוב. כואב. לא מייצג את המטרה שבעבורה הוקמה נטפרי
ולכל מהנדסי התודעה: אנחנו לא רוצים להיות פחות צדיקים מכן. אז בבקשה אל תציירו אותנו ככאלו. אנחנו רק רוצים לעבוד כראוי ולא לדפוק את הראש על המקלחדת מתסכול
זה בדיוק העניין
לקלוט שנטפרי בכלל בראש לפתח
ולא עונים ש"זה מיותר"

מרתקת התופעה הזו מבחינה פסיכולוגית
רק מדברים על נותן שירות חרדי וכולם קופצים לסתום את הפה.
לא מתאים לכם לדון על אופי השירות? אל תהיו באשכול.
לא חושבת שהנקודה פה היא נותני שירות חרדי, כמו הבנת הצורך של השני
מידיעה, זה לא נכון.
אין לי מושג מה היה. רק מעלה השערה:
הייתי שמחה לשלם על מסלול כזה, אם תהיה התחייבות שהסיפור לא יחזור על עצמו, וביום כהה יחליטו לחסום לי שוב אתרים שכבר היו פתוחים, או שהם נחוצים לי קריטית). יש התחייבות כזו? אולי זה מה שמונע מנשים לשלם? למה להיות מתוסכלות בענק? מספיק להיות מתוסכלות...

הבעיה היא שזוכרים חצי דבר
עברתי על אותם אשכולות עתיקים ומה שרואים שם הוא שמציפים את הבעיה
ואז @mat כותב שיש לו סינון שהוא בנה לעצמו ואפשר גם לפתוח לציבור
אבל הוא בעצם עשה את מה שהוא עשה בעצם בלי קשר
הוא אמנם קיבל עזרה מגולשי פרוג אבל בעצם הרעיון שלו קצת שונה
ככה לפחות אני התרשמתי
אני מדברת על החזון של גולן ארט, ואתם עונים לי בתשובה של מאט.
שמתם לב לעניין?

@תמי אחת את עומדת על כך בנחרצות שמפתח נטפרי פיתח אותה אך ורק לצרכי עבודה. כדאי לך לפחות להיות בספק!
מעבר לויכוח המציאותי על מה היתה המטרה, שאינני רוצה להיכנס לזה במפורט, הרשי לי לדבר על הנושא הזה באופן כללי.

מי שהיום עדיין מדבר על 'איטרנט לצורכי פרנסה' - מתעלם מהמציאות.
כל מי שיש לה מחשב, יודעת כמה בקשות היא מקבלת מסביבתה, מאלו שאין להם מחשב.
החל מפתיחת תיבות מיילים קבועות מיוחדות להם, לפעמים לצרכים חיוניים ממש - כגון רפואה, קנייה ומכירת דירה, משכנתא, הלוואות, מעונות, ועוד ועוד -
עבור דרך הורדה, מילוי, שליחת טפסים, רישום למקומות, וכדו' בכל תחומי החיים. חלק לא מבוטל מהם - אין דרך אחרת להסתדר או לסדר את הטעון סידור בלי זה, חלק אחר כרוך בזמן וטרחה מאוד גדולים, לולי השכן עם האינטרנט או האיטרנט בעבודה -
וכלה באתרי קניות שונות וכדו', נחוצים פחות או יותר.

ככל שהזמן עובר, קשה עד בלתי אפשרי להסתדר בלי אינטרנט. והוא נכנס וייכנס יותר ויותר, כצורך חיוני להמון דברים.
זו המציאות.
ודווקא מי שיש לה מחשב לצרכי עבודה, לא תמיד מרגישה ומבינה את זה, כי את כל ענייניה - החשובים והלא - היא מסדרת חופשי ובלי שום מצפון דרך שם -
ולא מבינה את אותם שלא זקוקים לאינטרנט לצרכי עבודה, אבל כן זקוקים להמון דברים אחרים. ולא, לא לסרטונים לילדים או למשחק בפוטושופ.
ככה שהצורך בחסימה טובה ככל האפשר - הוא צורך אמיתי כללי, הרבה מעבר לעניין הפרנסה.
ברור שהצורך של נשים עובדות - חשוב ביותר.
עדיין גם הצורך הכללי קיים בכל תוקפו.
זו המציאות כיום, והיא רק תלך ותגבר.

כעת מה קורה אם יש חסימה כללית טובה, אך היא איננה מתאימה לכל העובדות. מה אז?
אז ניצבת השאלה: האם להוריד את רמת החסימה לכולם, על מנת להתחשב באחוז עובדות מסוים במקצוע מסוים?
האם זו שאלה שהתשובה לה כל-כך פשוטה וברורה??

אז יש עצה של פתיחת מסלולים מיוחדים.
זה הרי כבר קיים במקומות אחרים. ומי שמתעלם מהבעיות שקיימות בדבר כזה בציבור ענק ובכל מה שזה דורש, יכול להתעלם.
מי שלא מתעלם, יכול להבין חסימה שלא מעוניינת להיכנס לסיכון הזה ו/או לבלגן הזה.

אני לא דוברת של אף אחד, ואין לי שום קשר מיוחד לנטפרי ולעומדים בראשה, ואינני יודעת את כלל השיקולים שלהם.
אני רק חושבת בקול.
ואין לי תשובה חד משמעית לשום כיוון. אך לפחות להבין שיש בכל דבר כזה צדדים לא פשוטים ולגטימיים לגמרי.
ויכולות להיות דעות שונות ומגוונות, וזכות מי שפתח למען מטרה שפתח, וגם בלי זה, להחליט מה הוא עושה.
ואין, אין לבני אדם פיתרון לכל דבר, ודאי לא באופן מיידי.

שמתם לב לעניין?
ברור
זה בדיוק מה שכתבתי.
שבסוף נטפרי היא מה שמאט רוצה
ולא החזון של גולן ארט
עם כל מה שזה כולל

@תמי אחת את עומדת על כך בנחרצות שמפתח נטפרי פיתח אותה אך ורק לצרכי עבודה. כדאי לך לפחות להיות בספק!
מעבר לויכוח המציאותי על מה היתה המטרה, שאינני רוצה להיכנס לזה במפורט, הרשי לי לדבר על הנושא הזה באופן כללי.

החל מפתיחת תיבות מיילים קבועות מיוחדות להם, לפעמים לצרכים חיוניים ממש - כגון רפואה, קנייה ומכירת דירה, משכנתא, הלוואות, מעונות, ועוד ועוד -
עבור דרך הורדה, מילוי, שליחת טפסים, רישום למקומות, וכדו' בכל תחומי החיים. חלק לא מבוטל מהם - אין דרך אחרת להסתדר או לסדר את הטעון סידור בלי זה, חלק אחר כרוך בזמן וטרחה מאוד גדולים, לולי השכן עם האינטרנט או האיטרנט בעבודה -

ככל שהזמן עובר, קשה עד בלתי אפשרי להסתדר בלי אינטרנט. והוא נכנס וייכנס יותר ויותר, כצורך חיוני להמון דברים.
זו המציאות.
ודווקא מי שיש לה מחשב לצרכי עבודה, לא תמיד מרגישה ומבינה את זה, כי את כל ענייניה - החשובים והלא - היא מסדרת חופשי ובלי שום מצפון דרך שם -
ולא מבינה את אותם שלא זקוקים לאינטרנט לצרכי עבודה, אבל כן זקוקים להמון דברים אחרים. ולא, לא לסרטונים לילדים או למשחק בפוטושופ.
ככה שהצורך בחסימה טובה ככל האפשר - הוא צורך אמיתי כללי, הרבה מעבר לעניין הפרנסה.

אז ניצבת השאלה: האם להוריד את רמת החסימה לכולם, על מנת להתחשב באחוז עובדות מסוים במקצוע מסוים?

זה הרי כבר קיים במקומות אחרים. ומי שמתעלם מהבעיות שקיימות בדבר כזה בציבור ענק ובכל מה שזה דורש, יכול להתעלם.

אני לא דוברת של אף אחד, ואין לי שום קשר מיוחד לנטפרי ולעומדים בראשה, ואינני יודעת את כלל השיקולים שלהם.
אני רק חושבת בקול.
ואין לי תשובה חד משמעית לשום כיוון. אך לפחות להבין שיש בכל דבר כזה צדדים לא פשוטים ולגטימיים לגמרי.
ויכולות להיות דעות שונות ומגוונות, וזכות מי שפתח למען מטרה שפתח, וגם בלי זה, להחליט מה הוא עושה.
ואין, אין לבני אדם פיתרון לכל דבר, ודאי לא באופן מיידי.
למה להוריד?
מי דיבר על להוריד?

שמתם לב לעניין?
מאט בעיקר פיתח את נטפרי! אז הגענו לנקודה.
בהתנדבות, במאמץ ממושך.

נערך לאחרונה ב:
למה להוריד?
מי דיבר על להוריד?
דיברנו על מצבים שאין להם פיתרון טוב דיו, כיום, במצב הקיים. אז זה או להוריד (וגם מסלולים מיוחדים זה לדעת רבים סוג של 'להוריד') או לחסום.
כשיהיה פיתרון טוב דיו - יפעילו אותו.
רוצים להכריח מישהו למצוא לכל דבר ולכל בקשה פיתרון טוב דיו, על כל מה שזה דורש? - לא תצליחו.

אשתדל
כוונתך לגדו"י? לא שמעתי שההוראה השתנתה
אז בגלל שאני/ את אמורות להיות ה'שאבעס גוי' של הסביבה חייבים לחשוב על פתרונות?
ועכשיו בלי ציניות - לא אלו האתרים הבעייתיים שחסומים. נכון? אז למה לדחוף מלל בלי קשר?
אתרי קניות אכן לא נכללים בצורך, ואשרי מי שמשלם בעבור עקרונותיו (ויש רבים כאלו). נטרפי עדיין לא הוקם בעבור כל זה
זו המציאות.
בהחלט

שיפוטיות מיותר ולא נכונה
ללא ספק. אבל עדיין אסור לנו לאבד את הסיבה הראשונית בשלה יש לנו אינטרנט בבית. להשאיר חסימה שלא מאפשרת עבודה - זה לעקר את כל ההיתר מתוכנו

תשובה לא פשוטה, אבל האם השאלה הזו בכלל עלתה? האם היא נידונה בבי"ד כלשהו? למה לא שמענו על כך?

אשתדל

כוונתך לגדו"י? לא שמעתי שההוראה השתנתה

אז בגלל שאני/ את אמורות להיות ה'שאבעס גוי' של הסביבה חייבים לחשוב על פתרונות?
ועכשיו בלי ציניות - לא אלו האתרים הבעייתיים שחסומים. נכון? אז למה לדחוף מלל בלי קשר?
אתרי קניות אכן לא נכללים בצורך, ואשרי מי שמשלם בעבור עקרונותיו (ויש רבים כאלו). נטרפי עדיין לא הוקם בעבור כל זה

בהחלט

שיפוטיות מיותר ולא נכונה

ללא ספק. אבל עדיין אסור לנו לאבד את הסיבה הראשונית בשלה יש לנו אינטרנט בבית. להשאיר חסימה שלא מאפשרת עבודה - זה לעקר את כל ההיתר מתוכנו

תשובה לא פשוטה, אבל האם השאלה הזו בכלל עלתה? האם היא נידונה בבי"ד כלשהו? למה לא שמענו על כך?
את עונה לי לכל משפט לחוד, בלי להתייחס לעצם המכלול.
המציאות הברורה היא, שאיטרנט משמש כיום כצורך לחיים, הרבה מעבר לצרכי פרנסה.
לכן גם הצורך בחסימה טובה היא צורך כללי, הרבה מעבר לצרכי פרנסה.

ומישהו פרטי שפתח למטרה שפתח - עבד על זה המון בהתנדבות ובלי שום התחייבות לאף אחד - והיה מוכן לחלוק עם האחרים שמעוניינים -
עם כל הכבוד, לא חייב כלום לא לי ולא לך ולא למטרות של כל אחת ...אפילו אם היו כאלה שהתלהבו וראו בזה פיתרון נהדר לנשים עובדות באופן מיוחד.
ובינינו - זה אכן כן פיתרון גם לנשים העובדות (וגם לגברים עובדים) - אך לא לכולן.
ואף אחד לא ממעיט מהבעיה. כל הויכוח הוא האם יש מקום לדרישות ותלונות מנטפרי, או לטפל בבעיה בצורה עניינית, שלא מנסה לגייס בכוח את נטפרי לחלקים שלא מתאימים לה.

המציאות היא שאיטרנט כיום משמש כצורך לחיים הרבה מעבר לצרכי פרנסה.
לכן גם הצורך בחסימה טובה היא צורך כללי מעבר לצרכי פרנסה.

ומישהו פרטי שפתח למטרה שפתח - עבד על זה המון בהתנדבות ובלי שום התחייבות לאף אחד - והיה מוכן לחלוק עם האחרים שמעוניינים -
עם כל הכבוד, לא חייב כלום לא לי ולא לך ולא למטרות של כל אחת ...אפילו אם היו כאלה שהתלהבו וראו בזה פיתרון נהדר לנשים עובדות באופן מיוחד.
ואף אחד לא ממעיט מהבעיה. כל הויכוח הוא האם יש מקום לדרישות ותלונות מנטפרי, או לטפל בבעיה בצורה עניינית, שלא מנסה לגייס בכוח את נטפרי לחלקים שלא מתאימים לה.
העניין הוא שנטפרי מזמן מודעת לעובדה שתכלס הם הסינון ירצו או לא ירצו
אז מצופה שתתנהג בהתאם
ולא כחלטורה

העניין הוא שנטפרי מזמן מודעת לעובדה שתכלס הם הסינון ירצו או לא ירצו
אז מצופה שתתנהג בהתאם
ולא כחלטורה
ב''ה. ויש להם המון זכויות.
כדאי לעשות תיאום ציפיות.
אתה לא יכול לשעבד אנשים לספק את הציפיות והמטרות שלך בשם ההצלחה שלהם והתועלת הגדולה שהביאו.

המציאות הברורה היא, שאיטרנט משמש כיום כצורך לחיים, הרבה מעבר לצרכי פרנסה.
לכן גם הצורך בחסימה טובה היא צורך כללי, הרבה מעבר לצרכי פרנסה.

נישאר חלוקות, אין בעיה.
אם אדם הקים מערכת סינון שיצרה נורמה ודרישה, אז כן. מצופה ממנו שיהיה קשוב לציבור העובדות קצת יותר מאשר לציבור הגולשים וילדיהם.

ב''ה. ויש להם המון זכויות.
כדאי לעשות תיאום ציפיות.
אתה לא יכול לשעבד אנשים לספק את הציפיות והמטרות שלך בשם ההצלחה שלהם והתועלת הגדולה שהביאו.
אין כל כך קשר לנידון, ואיש לא זלזל בזכויותיהם.
לא מבקשים שיעבוד למען מטרה ספציפית אלא לצורך מטרה כללית בהחלט - אפשרות לעבוד עם אינטרנט מסונן

שוב, מה כל זה קשור למטרה שבשלה כל זה הוקם?
המטרה היתה מסומנת בענק, ובהתחלה הצליחו להתמוד איתה מעולה!
מטרה של מי?
שוב, זה שהקים, זה שיזם, זה שעבד, זה שהשקיע - צריך לבדוק מה המטרה שלו. כל השאר לא רלוונטיים.

ובהערת אגב, קורה הרבה שאדם פעל למען מטרה מסוימת, ואחר כך המטרה השתנתה, בגלל כל מיני סיבות, כגון הצרכים המשתנים, וזה לגטימי לגמרי, אלא אם כן תקעו אותך עם התקשרות מחייבת ללא אפשרות לעבור לאחרים.
אבל כאן זה לא המקרה! לא שינוי המטרה באמצע, ולא התקשרות מחייבת!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה