התייעצות ניהול תקציב

שלום וברכה,
אשמח לשמוע מכאלו שעברו יעוץ כלכלי והיום מנהלים את חייהם עם תקציב / מיועצים כלכליים
איך אתם עושים את זה? יש תקציב מוגדר לכל נושא? (אוכל, ביגוד, מותרות....)
שזה שיטת המעטפות, ואז כל הוצאה נרשמת (אם זה מעטפות וירטואליות)
אבל כל היועצים אומרים שאין צורך לנהל רישום הוצאות מדוקדק כל החיים (יש כאלו שאומרים שבזמן ההתיעלות לרשום)
אז איך מנהלים תקציב בלי רישום הוצאות?
אני לא יודע עד כמה אבל
יכול להיות ש @גרעין
יכול לעזור.

אני לא יועצת כלכלית יש לי את התזה שלי שזה מזומן בלבד ואח"כ חושבים על עוד שיטות.
אבל כרגע הסנדלר עצמו הולך יחף.
מבינה את ההגיון שמזומן- הרבה יותר מוחשי שהוא יוצא, וכן אם יש קונים אם לא-...
מצד שני לא מצליחה להבין את אלו שמשתמשים במזומן- המעקב אחרי ההוצאות הרבה יותר קשה וידני.

מצד שני לא מצליחה להבין את אלו שמשתמשים במזומן- המעקב אחרי ההוצאות הרבה יותר קשה וידני.
הצורך לעקוב אחר ההוצאות פוחת.
שבוע שעבר היה לנו שבוע עמוס. יום שישי הייתי צריכה לקנות את הקניות לשבת כולל בשר לטשולנט ומיץ ענבים. וכו'.
אני באה לצאת לקניות ומגלה שהכרטיס אצל הבת שלי בבית הספר. בבושת פנים ביקשתי מהשכנה 200 ש"ח.
הקניה עלתה 190. אם הייתי משתמשת באשראי הקניה היתה עולה פי 3.
ולא היה חסר כלום בשבת.

כמה הרהורים
1. כתבתי כבר באשכול אחר בעבר, שקשה לי להתחבר לתגובות שמחשבות את גודל הדג ופיסת הבקר בטשולנט.
לא מצליחה להבין איך זה עובד עם הציווי לענג שבת ועם הוצאות שבת שחוזרות.
אף אחד לא דיבר כמובן על צריכה לא מבוקרת ולא בריאה ו/או על זללנות בשם עונג שבת;
כמו ברוב המקרים, איזון הוא מילת המפתח.
במשפחות שאני מכירה, שאינן צורכות שתיה מתוקה או פיצוחים או עוגות קנויות; סעודות שבת מכובדות עולות יותר מכפי שעלה כאן באשכול.
יצא לי לאכול בסעודות שבת כמו המתוארות כאן (מנת דג קטנטנה, שלושה סלטים בכמות מינימלית, שתי קציצות ושלוש כפות אורז כמנה עיקרית, שימורי אננס כקינוח). בתפיסת העולם שלי, סעודות השבת יכולות להיראות אחרת.
2. מניחה שלכל אחד יש את עולם המושגים שלו, גם ביחס לכמויות אבל גם ביחס לאיכות.
3. מי שיש לו מודעות תזונתית כלשהיא ו/או חיבה או היכרות מסוימת עם עולם הבישול, יצרוך יותר מרשימת הקניות שתוארה כאן. אין הכוונה לרטבים מוכנים למיניהם, לקפואים לסוגיהם ולסויה על שלל מוצריה, להפך.
רשימת מוצרים שעולה בראשי כרגע: ירקות טריים, מגוונים ואיכותיים, פירות העונה, שמן זית, קמח מלא/כוסמין, שוקולד מריר, טחינה, קמח שקדים, שיבולת שועל, סילאן, דבש, חמאת בוטנים (טבעית), קקאו, תבלינים, עשבי תיבול, אגוזים, פטריות, גבינות איכותיות. כבד, בקר טחון, דג שאינו מושט או סלמון בדווקא. יין לבישול. כמובן שלא מחזיקים את כל אלה בעת ובעונה אחת ובוודאי שגם אותם צורכים במינון.
4. הנ"ל כמובן אינו מתייחס למקרים בהם יש אלרגיות, רגישויות, דיאטות, העדפות תזונתיות וכד'.
5. המחייה יקרה. אם יש אנשים שחיים אחרת, וטוב להם, מקסים. זה לא אומר שאתם אלה שמגזימים.

נערך לאחרונה ב:
כמה הרהורים
לא יודעת אם הגבת למה שכתבתי. אני סה"כ הבאתי דוגמא זה נפל על קניות לשבת. אבל הדוגמא היא כללית . אני יודעת בוודאות שאם אשתמש במזומן בלה=בד ההוצאות שלי ירדו ב50-600% לפחות ואני די שקולה בהוצאות.

לא יודעת אם הגבת למה שכתבתי. אני סה"כ הבאתי דוגמא זה נפל על קניות לשבת. אבל הדוגמא היא כללית . אני יודעת בוודאות שאם אשתמש במזומן בלה=בד ההוצאות שלי ירדו ב50-600% לפחות ואני די שקולה בהוצאות.
לא הגבתי לשום תגובה ספציפית, לא זוכרת מי כתב מה. התייחסתי לרוח הדברים

מבינה את ההגיון שמזומן- הרבה יותר מוחשי שהוא יוצא, וכן אם יש קונים אם לא-...
המעקב הוא לא תמיד העיקר,
בשימוש במזומן מרוויחים כמה דברים:
1. חיים עם כסף קיים שכבר שלנו (ולא מגהצים בכ''א על סמך כסף שיכנס)
2. הקניות בדר''כ יותר מחושבות ומאופקות (כי במזומן יש 'כאב תשלום' גבוה יותר)
3. עבודה 'בתקציב סגור' כמו שמתואר בתבונה בהודעה שמעליי של @גרעין
שבוע שעבר היה לנו שבוע עמוס. יום שישי הייתי צריכה לקנות את הקניות לשבת כולל בשר לטשולנט ומיץ ענבים. וכו'.
אני באה לצאת לקניות ומגלה שהכרטיס אצל הבת שלי בבית הספר. בבושת פנים ביקשתי מהשכנה 200 ש"ח.
ולא היה חסר כלום בשבת!
זה גורם בפועל שמספיק לנו פחות כסף לקניה שתכננו.
4. לפעמים ישנם הנחות כגון קניית תווי קניה בהנחה וכדו'.
5. ניצולים מקניות מיותרות ב'משנת יוסף' (נושא נפרד וארוך..).
6. פחות מצוי במזומן טעויות (וגניבות) מאשר בכ''א.

זה באמת קצת מוזר בהתחלה וטיפונת קשה,
אבל שווה לנסות לשבוע-שבועיים
ואז להחליט האם הצר שווה בנזק המלך..

אפשר לקבל חלבונים וברזל מקטניות ומעוד דברים, בשר בקר זה לא הדבר הכי בריא.
1742148839482.png

יש מקורות יותר אמינים מ-ChatGPT- מה שהוא כתב נכון- אבל יש הרבה דברים לא מדויקים- מצרפת צילום מסך חלקי מאתר כללית:
1742149673826.png

אני רואה שרוב האנשים אוכלים עוף ולא הודו ובשר בקר טחון ששם זה יותר חלבון וברזל..
מקווה שמשלימים לילדים את הברזל ממקורות אחרים..
יש הרבה שטוענים שבשר אדום מזיק להרבה אנשים אשר מערכת העיכול שלהם רגישה
איני יודע אם זה נכון אבל יש כאלה שטוענים

זה ממש דוגמא מוחשית למה יש כאילו עם הצורך במזומן.
עכשיו מבינה את זה
יש אנשים שאצלם מעולם לא יהיה פער כזה.

זה ממש דוגמא מוחשית למה יש כאילו עם הצורך במזומן.
עכשיו מבינה את זה
יש אנשים שאצלם מעולם לא יהיה פער כזה.
אהה,
אצלי- 2 אפשרויות: או שהייתי הולכת עם 200 קונה מה שצריך כבר לבישולים לשבת ואח"כ שולחת שוב את בעלי עם שאר הרשימה.
או שלא הייתי הולכת ושולחת אח"כ את בעלי...
חוץ מזה- אני עושה קניות עם רשימה ולא מחליטה ע"פ גחמה בחנות אם נצרך או לא, מלבד קניות שבהן אני הולכת במוצהר- לקנות כמה דברים שלא צריך ויעשו לי טוב.

אני עובר מידי חודש על כרטיס האשראי שלי ואני רושם בטבלת אקסל של דניאל נבון את ההוצאות שלי לפי קטגוריה
אבל אני לא מצליח לחשבן כמה יצא לי משלוחי מנות לבד כי קניתי את זה בסופר ביחד עם השאר
וכן ביגוד קונה לפעמים במשנת יוסף והכנת תחפושות בטמבור וכד'ו
איך אתם מסתדרים עם הרישום של זה?

האם חייבים כלומר מומלץ לרשום הוצאות במהלך החודש? האם אתם עושים מסגרת בבנק /נמנעים מלהיכנס למינוס?
מומלץ מאוד
בדרך כלל בסוף החודש כבר מצטבר ונדחה שוב ושוב
כל פעם רישומים בודדיים הרבה יותר קל

מסרת זה טוב למי שיודע בעצמו שלא השתמש באופן קבוע אלא רק למשהו חרגי למספר ימים
מי שבמילא ינצל הכל לטווח ארוך זה ממש מסוכן ולא בריא

אני עובר מידי חודש על כרטיס האשראי שלי ואני רושם בטבלת אקסל של דניאל נבון את ההוצאות שלי לפי קטגוריה
אבל אני לא מצליח לחשבן כמה יצא לי משלוחי מנות לבד כי קניתי את זה בסופר ביחד עם השאר
גם אני על האקסל של דניאל נבון
מתעדת כל הוצאה, לא משנה איך שלמתי
זה נח ומסודר לי לדעת מה הולך אתנו כל חודש

לעניין החלוקה לקטגוריה -
פחות קריטי אם פעם ב... קנינו קצת ביגוד במשנת יוסף וזה יירשם בעמודה של אוכל ומזון
העיקר לדעת איפה אנחנו אוחזים מבחינת התזרים פלוס מינוס...

אני בקניות לפורים גם כשקניתי מצרכים לבית עשיתי 2 חשבונות נפרדים- כדי שיהיו לי 2 חיובים נפרדים ואוכל לחלק- מה שוטף ומה פורים.

מה שהזוי כאן בכל התגובות שאנשים לא מסוגלים להכיל שהם מבזבזים כסף
או לא חיים נכון
ולכן כל צורת חיים אחרת הם ישר משמיצים
נכון הרב די באמת רמת חייו לא מתאימה לכל אחד
אבל 200 שח יותר וללא אוכל בחוץ בהחלט הגיוני שאלו הסכומים
450 לשבוע זה בהחלט מספיק!!!!
כך ש2000 ממוצע לחודש זה בהחלט הגיוני (הייתי מחריג רק מטרנה או סימלאק במקרה ויש )
@האם לעבוד מהבית?
אף אחד לא צחק אף אחד לא לגלג!
הסקרנות גרמה לנו לרצות להבין איך זה הגיוני ולכן ירדנו לפרטים קטנים יותר...
הוא פשוט ענה תשובות קצת מנותקות מהמציאות זה הכל. (ראי עניין הסלומון..)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה