כמה הרהורים
1. כתבתי כבר באשכול אחר בעבר, שקשה לי להתחבר לתגובות שמחשבות את גודל הדג ופיסת הבקר בטשולנט.
לא מצליחה להבין איך זה עובד עם הציווי לענג שבת ועם הוצאות שבת שחוזרות.
אף אחד לא דיבר כמובן על צריכה לא מבוקרת ולא בריאה ו/או על זללנות בשם עונג שבת;
כמו ברוב המקרים, איזון הוא מילת המפתח.
במשפחות שאני מכירה, שאינן צורכות שתיה מתוקה או פיצוחים או עוגות קנויות; סעודות שבת מכובדות עולות יותר מכפי שעלה כאן באשכול.
יצא לי לאכול בסעודות שבת כמו המתוארות כאן (מנת דג קטנטנה, שלושה סלטים בכמות מינימלית, שתי קציצות ושלוש כפות אורז כמנה עיקרית, שימורי אננס כקינוח). בתפיסת העולם שלי, סעודות השבת יכולות להיראות אחרת.
2. מניחה שלכל אחד יש את עולם המושגים שלו, גם ביחס לכמויות אבל גם ביחס לאיכות.
3. מי שיש לו מודעות תזונתית כלשהיא ו/או חיבה או היכרות מסוימת עם עולם הבישול, יצרוך יותר מרשימת הקניות שתוארה כאן. אין הכוונה לרטבים מוכנים למיניהם, לקפואים לסוגיהם ולסויה על שלל מוצריה, להפך.
רשימת מוצרים שעולה בראשי כרגע: ירקות טריים, מגוונים ואיכותיים, פירות העונה, שמן זית, קמח מלא/כוסמין, שוקולד מריר, טחינה, קמח שקדים, שיבולת שועל, סילאן, דבש, חמאת בוטנים (טבעית), קקאו, תבלינים, עשבי תיבול, אגוזים, פטריות, גבינות איכותיות. כבד, בקר טחון, דג שאינו מושט או סלמון בדווקא. יין לבישול. כמובן שלא מחזיקים את כל אלה בעת ובעונה אחת ובוודאי שגם אותם צורכים במינון.
4. הנ"ל כמובן אינו מתייחס למקרים בהם יש אלרגיות, רגישויות, דיאטות, העדפות תזונתיות וכד'.
5. המחייה יקרה. אם יש אנשים שחיים אחרת, וטוב להם, מקסים. זה לא אומר שאתם אלה שמגזימים.

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //