דרוש מידע ניצול סייעת צמודה-לימודית

• הוסף לסימניות
אני סייעת צמודה בבית ספר-מוציאה ילדות ומלמדת אותם והמנהלת כל שני וחמישי אומרת לי להיות ממלאת מקום של מורה כל פעם בכיתה אחרת.
אמרתי לה שאני אמורה לקבל על זה שכר של מורה ולא של סייעת אז היא אמרה לי את חתמת על החוזה ובחוזה כתוב שסייעת צריכה לעזור בכל מה שצריך בבית ספר.
אז אם יהיה צריך אינסטלטור ולא יהיה אז אני אהיה אינסטלטור?!
והיא גם אמרה לי שהמורה הביאה לי את החומר מוכן וזה לא שהכנתי אותו אז אני לא מקבלת שכר של מורה-מה זה קשור אבל?
להיות מורה משלימה קודם כל זה הרבה יותר קשה מלהיות מורה קבועה שמכירים.
דבר שני מורה מחליפה לחופשת לידה גם מקבלת את החומר מוכן ומקבלת כמו מורה
אני לא סובלת שמנצלים אותי.
מה אתם ממליצים לי לעשות?
לדבר שוב עם המנהלת?

• הוסף לסימניות
להגיד שבררת, ולפי החוק זה לא התפקיד שלך.
ברוב המקרים אנשים שמנסים לנצל, נעצרים כשיש בטחון בהתנגדות.

• הוסף לסימניות
מסכים עם כל מילה,

רק מעלה פה צד נוסף, שאם יש חשש שהיא תפטר אותך בגלל זה ואין לך עבודה אחרת זה סיכון שצריך לקחת בחשבון.

• הוסף לסימניות
ניצול ציני!!
אני גם הייתי סייעת תחת ההסכם של לעזור במה שצריך אבל זה כולל עבודות כמו מזכירות ותו לא!! וגם את זה א"א לחייב אותך,
אבל להיכנס לכיתות ולא לשלם לך מ"מ מלא של מורה זה ממש לא יפה בלש' עדינה!!!
כיום אני מזכירה ואני יודעת ורואה, אין כזה דבר! סייעת שמכניסים לשעת מ"מ מקבלת תשלום מלא, בלי להוריד לה שעת סיוע ז"א מקבלת כפול!

• הוסף לסימניות
אם היא כה נואשת להכניס אותה למ"מ, כנראה שאין לה עודף עובדות...........
ולא חושבת שטוב להגיד שלפי החוק, כי זה קצת מקומם, רק שביררת במקומות אחרים ואמרו לך שבכל מקום אחר נהוג שמדובר על עזרה בעבודות כמו מזכירות או עזרה למורות ולא להכנס לכיתות או לעשות דברים מעבר, על זה מקבלים שכר של מ"מ.

• הוסף לסימניות
אני סייעת צמודה בבית ספר-מוציאה ילדות ומלמדת אותם והמנהלת כל שני וחמישי אומרת לי להיות ממלאת מקום של מורה כל פעם בכיתה אחרת.
אמרתי לה שאני אמורה לקבל על זה שכר של מורה ולא של סייעת אז היא אמרה לי את חתמת על החוזה ובחוזה כתוב שסייעת צריכה לעזור בכל מה שצריך בבית ספר.
אז אם יהיה צריך אינסטלטור ולא יהיה אז אני אהיה אינסטלטור?!
והיא גם אמרה לי שהמורה הביאה לי את החומר מוכן וזה לא שהכנתי אותו אז אני לא מקבלת שכר של מורה-מה זה קשור אבל?
להיות מורה משלימה קודם כל זה הרבה יותר קשה מלהיות מורה קבועה שמכירים.
דבר שני מורה מחליפה לחופשת לידה גם מקבלת את החומר מוכן ומקבלת כמו מורה
אני לא סובלת שמנצלים אותי.
מה אתם ממליצים לי לעשות?
לדבר שוב עם המנהלת?
סייעת צמודה אינה מועסקת על ידי בית הספר בכלל, אלא על ידי הרשות העירונית.
נכון שאת מחויבת לבוא לבית הספר גם ביום שהילדה לא נמצאת, ולפעול בהרבה דרכים למען שילוב הילדה,
אבל מה שאת מתארת-אכן אין לו קשר בכלל למציאות ולדרישות ממך.
מציעה לך לפנות לאחראית הסייעות ברשות המקומית- העיריה.

• הוסף לסימניות
מהכרות של התחום זה ממש לא מקובל
בהחלט ניתן לבקש עזרה לצרכים של בית הספר
אך כשמכניסים ללמד בכיתה- את אמורה לדווח כשעת מ"מ

• הוסף לסימניות
תגלי שהשכר של סיעת יותר גדול ממורה
לא בשביל ברורי שכר. אלא כדי להבין את הגדרת התפקיד ואם יש צורך- לעזור בגישור ותיאום ציפיות מול בית הספר.

• הוסף לסימניות
אצלינו בבי''ס עשו הסכם עם ההנהלה,
אם המ''מ תוכנן מראש, קבלת טלפון לפחות יום קודם והתבקשת למ''מ לא קשור אם הכנת את החומר או לא את מקבלת שעת מ''מ. אם נוצר חור שצריך מורה למ''מ פתאומי ובקשו ממך טובה להכנס לשיעור את נכנסת על תקן בייביסיטר כלומר, את רק שומרת שהבנות בכיתה מתעסקות ולא מפריעות לשאר הכיתות - זה ללא תשלום נוסף.
קחי בחשבון שהמוסד שמחזיק אותך רשאי בהחלט לבקש ממך תפקידים ככל העולה על רוחם, זה בהחלט מקומם. מה גם שהעירייה נוטה להיות לצד המוסד כך שלהתלונן לא במיוחד יעזור לך כל עוד הבקשות תואמות לחוזר מנכ''ל.
קחי את החוזר, תבדקי אותו לעומק, לכאורה תגלי שהכל חוקי אבל אם לא תבואי עם זה למנהלת ותראי לה שאת לא מחויבת לxyz
דבר נוסף לא ממליצה לך בכלל ללכת ראש בראש עם המנהלת, היא אמנם לא הבוסית שלך אבל בהחלט יש לה מילה.
אה, והכי חשוב!!! כל האמור לעיל נכון רק במידה ששום דבר לא בא על חשבון הילדה, ברגע שמשהו ע''ח הילדה אסור לה לבקש ממך כלום!!!
ותדעי שככה זה בכל מקום, היא לא יוצאת דופן, זה נושא שעולה על השולחן בכל אסיפת מנהלים מזדמנת והרעיונות ל'ניצול' הסייעות עובר מפה לאוזן שם...

• הוסף לסימניות
מכירה את הנושא מקרוב, כואב מאד
את לא היחידה, מכירה בית ספר שלא קורא אף פעם לממלאות מקום
תמיד מכניסים את הסייעות

אין כ"כ מה לעשות בנושא...
בד"כ הסייעות הן צעירות והמנהלת מתירה לעצמה לנצל כפי רצונה....

• הוסף לסימניות
מקסים.:(
רווח כפול לבי"ס.
יכולים לדווח שעות מ"מ, בלי לשלם בפועל לסייעת שלימדה,
ולהשתמש בשעות האלו לכל מטרה העולה על רוחם.

• הוסף לסימניות
מקסים.:(
רווח כפול לבי"ס.
יכולים לדווח שעות מ"מ, בלי לשלם בפועל לסייעת שלימדה,
ולהשתמש בשעות האלו לכל מטרה העולה על רוחם.
ברור שזה מה שעושים וזה נישה קטנה ועוד פירצה מסוימת להזרים כספים למוסד.
אבל... כל מוסד ככה...
איזה חוזה??
מי מעסיק אותך?
חוזר מנכ''ל של סייעים צמודים.

• הוסף לסימניות
ברור, זה רווח נקי של ביה"ס או המנהלת,
סייעת מקבלת 29.9 לשעה, יש בתי"ס שמתנהלים בצורה הוגנת ומשלמים 12 חודשים ויש בת"ס שמשלמים לפי שעות ואת הרווח כשהסייעת לא מגיעה גם מרוויחים. והסייעת לא מקבלת חופשות בכלל.

• הוסף לסימניות
סייעת צמודה אינה מועסקת על ידי בית הספר בכלל, אלא על ידי הרשות העירונית.
נכון שאת מחויבת לבוא לבית הספר גם ביום שהילדה לא נמצאת, ולפעול בהרבה דרכים למען שילוב הילדה,
אבל מה שאת מתארת-אכן אין לו קשר בכלל למציאות ולדרישות ממך.
מציעה לך לפנות לאחראית הסייעות ברשות המקומית- העיריה.
זה הבעיה פה
אני עובדת דרך עמותת לביא שהם השלוחה של העירייה בירושלים והם עושים ככל העולה על רוחם חוזה לא הגיוני בכלל
אולי עדיף לעבוד בבית ספר שלא דרך העמותה-דתי או ממלכתי?

• הוסף לסימניות
תגלי שהשכר של סיעת יותר גדול ממורה
לא
מורה מקבל 60 ל45 דקות וסייעת 30
אני עובדת בבי"ס חרדי
מפליא אותי שהמנהלת לא חושבת שאולי רק אולי זה גזל לאור יום?
המורה ממלאה את השעות כאילו היא לימדה ומקבלת על זה כסף?

נערך לאחרונה ב:

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה