דוגמאות נוספות להרבה מהצוואה שלא מקפידים כלל ועוד דוגמאות שרוב בציבור לא מקפיד עליהם 1.
יז. לא יבנה אדם בית על קרקע שלא עמד בו בנין מעולם, ואם הוא אינו רוצה להניחו פנוי אז לא ישב בו שנה תמימה [לא ידור אדם בבית שנבנה על קרקע שלא עמד שם בנין מעולם אם לא שידורו בו בני אדם שנה ראשונה]. (שמעתם על זה? מכירים חומרא כזו בכלל?)
יח. לא יעשה אדם מרחץ בתוך ביתו, ואם יעשה הבית יחרב, אא"כ עושה לרחוץ רבים בו. (מכירים מישהו שאיו לא מקלחת בבית?)
יט. לא יעשה אדם ביתו גבוה מבית הכנסת. (בדקתם פעם האם יש ביכנ"ס נמוך מביתכם?)
כ. לא יסתום אדם חלון או פתח לגמרי שלא יזיקו השדים, כי דרכן לצאת בו, אלא ינקוב בו נקב.
( יש מיעוט לא ניכר שמקפיד ע"ז אבל רובכם לא שמעתם על זה עד היום)
כב. לא ישא אדם בת אחיו או בת אחותו.
(כנ"ל)
כג. לא ישא אדם אשה ששמה כשם אמו, או שמו כשם חמיו, ואם נשאה ישנה שם האחד אולי יש תקוה.
(כנ"ל)
כד. שני בני אדם ששמותיהם שוים לא יזדווגו יחד בילדיהם, (ס"א לא יעשו נשואין לשני ילדיהם יחד), וזה ספק או לזרעו או לכל אדם [כמדומה לכל העולם ויש להזהר].
(כנ"ל כמעט לא קיים)
כט. לא ישאו שני חורגין (שקוראים שטיף קינדער) זה את זה, לא בת האשה לבנו של אישה או להיפך.
(כנ"ל)
לז. האומר דרך שחוק [או דרך עזות] או [דרך] גיזום [או דרך ליצנות או בכעסו] לעשות כך וכך אפילו אמר פעם אחת צריך שיעשה כן קודם מותו.
(מה??????? גם את זה כתוב ?)
לח. לא ילך אדם מביתו לדרך ויחזור לביתו אם שכח איזה דבר רק יעמוד לפני הבית לישאול מה שצריך.
לט. לא ימשח אדם מנעליו ביום שדעתו לילך לדרך.(שמעתם? מישהו מקפיד?)
מז. לא יכתוב אדם על ספר, שלי הוא, אלא יכתוב עליו שמו בלי שלי הוא.
נד. לא יגדל אדם בלורית.
נה. אשה שהתחילה להניק את בנה תתחיל להניקו בדדה של שמאל.
ישנם עוד המון דגמאות ויש הרבה סיבות לכל זה אך ברור כי כהיום אין המעכב שידוך כעין זה בגלל סיבות אלו
ושוב חלילה אין אני מקטין או מזלזל חלילה בצוואה שסודות עליונים טמונים בה ודורות רבים נזהרו בה אך מכמה סיבות שחלקם מפורטים כאן אין העניין לע"ע להימנע מסיבה זו
https://www.hamichlol.org.il/צוואת_רבי_יהודה_החסיד
בשורות טובות