NBD ייעוץ מס
משתמש רשום
- הוסף לסימניות
מי ידע גזירות שמיים...ואחת נפטרה צעירה
נערך לאחרונה ב:
מי ידע גזירות שמיים...ואחת נפטרה צעירה
רבי יהודה החסיד ז"ל הביא שם מניעת גם אח ואחותשים לב שדובר על אח ואחות ואח ואחות ולא שני אחים ושני אחריות זה משמעותי ההבדל.
שלושה אחים עם שלוש אחיות!![]()
שידוך שלישי במשפחות נדב מקרני שומרון ואהרון מכפר חב"ד
שפע ברכות למשפחות נדב מקרני שומרון ואהרון מכפר חב"ד לרגל בואם בפעם השלישית בקשרי שידוכין | מדובר בשידוך שלישי, בסימן טוב ובמזל טוב, הנעשה בש...col.org.il
"בייט" מאידיש, והפירוש "החלפה"וזה נקרא שידוך בית
שאלתם רב לפני השידוך? אם כן את מי?אני עצמי נשואה ככה
שמחה מאד
ואנחנו אפילו שכנים בהפרש של כמה בנינים
כשמגיעים לבקר אותנו {הורים וכו'} זה שני ציפורים במכה אחת
הילדים שלי עכשיו מתחילים לגדול ורק עכשיו נופל להם האסימון שזה לא הרגיל והנורמלי בכל משפחה....
{שבכל אירוע גם משפחת ***** נמצאת}
אני מניחה שההורים שלה ושל בעלה שאלו והיא בעצמה לא הייתה אמורה לשאולשאלתם רב לפני השידוך? אם כן את מי?
אצלנו דווקא לא, אחי וגיסתי הכפולה נישאו בגיל צעיר סביבות גיל 20יש כאלה משפחות שעושים את זה
וזה נקרא שידוך בית
מדובר במשפחות שיש להם בחורים/בחורות מבוגרים
וככה עושים עסקת חבילה
אצלנו קרובי משפחה גם, היו נשואים שני אחים לשתי אחיותלהיות היחידה שמציינת שמכירה משפחה כזו ואכן זוג אחד התגרש?
מאד מאד לא נעים...
אבל עדין לא יודעת אם זו סיבה.
אצלנו הקפידו שלא (בלי קשר לסיפור שאני מכירה, לא קרובי משפחה או משהו כזה)...
אכן שאלה לרב לענ"ד.
שאלנו את הרב יצחק יוסף שהוא הרב שלנושאלתם רב לפני השידוך? אם כן את מי?
כנ"ל ר' דוד פוברסקי מחותן כפול עם משפחת פינסשתי בנות ר' חצק'ל לוינשטיין, נשואות לשני אחים גינזבורג.
יש כאן משהו בקיא בהסטוריה, אם ר' חצק'ל לוינשטיין היה לפני ר"י החסיד או אחרי?
אנחנו התחתנו צעירים: בגיל 20מדובר במשפחות שיש להם בחורים/בחורות מבוגרים
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים