דרוש מידע נישואי אח ואחות עם אח ואחות

יודע לומר על
2 בנים של אורי זוהר שנשואים עם 2 אחיות
מכיר אחד מהם . משפחה מיוחדת.
אז אולי זה עונה גם על צוואת ר יהודה החסיד וגם על השאלה של 2 זוגות אחים.

אצלינו במשפחה יש אח ואחות שנשואים עם אח ואחות. ב"ה חיים באושר ועושר...
מכירה מקרוב 2 אחיות שהיו נשואות ל2 אחים. לבסוף אחד הזוגות התגרשו וזה היה ממש קשה...
לצערינו לא כולם נפרדים יפה.... הכי קשה היה לזוג שנשאר יחד, לא היה להם רוגע, גם כל הזמן שמעו דברים רעים על האח\אחות שלהם , ביקשו מהם לתווך בין הצדדים... וכו' וכו'
זה שהצליחו להישאר יחד ולא להיכנס גם למערבולת הזו, זה נס.

אני עצמי נשואה ככה
שמחה מאד
ואנחנו אפילו שכנים בהפרש של כמה בנינים
כשמגיעים לבקר אותנו {הורים וכו'} זה שני ציפורים במכה אחת
הילדים שלי עכשיו מתחילים לגדול ורק עכשיו נופל להם האסימון שזה לא הרגיל והנורמלי בכל משפחה....
{שבכל אירוע גם משפחת ***** נמצאת😄}

אני עצמי נשואה ככה
שמחה מאד
ואנחנו אפילו שכנים בהפרש של כמה בנינים
כשמגיעים לבקר אותנו {הורים וכו'} זה שני ציפורים במכה אחת
הילדים שלי עכשיו מתחילים לגדול ורק עכשיו נופל להם האסימון שזה לא הרגיל והנורמלי בכל משפחה....
{שבכל אירוע גם משפחת ***** נמצאת😄}
שאלתם רב לפני השידוך? אם כן את מי?

שאלתם רב לפני השידוך? אם כן את מי?
אני מניחה שההורים שלה ושל בעלה שאלו והיא בעצמה לא הייתה אמורה לשאול
יש כאלה משפחות שעושים את זה
וזה נקרא שידוך בית
מדובר במשפחות שיש להם בחורים/בחורות מבוגרים
וככה עושים עסקת חבילה
אצלנו דווקא לא, אחי וגיסתי הכפולה נישאו בגיל צעיר סביבות גיל 20

הרבה פעמים עשו שידוכים כאלו בגלל מקרה מסויים כגון בחור מבוגר שהייתה לו אחות מתחתיו והיא לא רצתה לדלג הוחלט שאחיה התארס עם אחות חתנה והיא תתארס עם הבן
ולפעמים בכזה מקרה מכתחילה אחד מהצדדים מתפשר ולכן יש יותר סיכיים לבעיות של שלום בית אבל לא במקרה שלכם

אני מכיר הרבה החלפות שעשו אצל קרובי משפחה שלנו שהם מכ"מ חסידיות קטנות, וב"ה לא שמעתי שם אף פעם על בעיות בשלום בית
אבל כל הקרובים שהם מאותו החסידות שלנו, אין שם כאלו דברים בכלל, הקפידו מאוד על זה

על שידוך החלפות (בייט) אפשר להסתכל מכמה זוויות
אם עושים בייט שאחת עם בעיות מקבל מישהו ללא, והם מסכימים כדי שהבעייתי שלהם יקבל מישהי ללא בעיות
אז זה יכול להיות בעיה גדולה
אבל אם עושים את זה בגלל שזה מתאים (כשמשפחות מתאימות אז יש הרבה התאמה בין הילדים) נראה לי שזה יכול להיות מאוד יפה במקומות שלא הקפידו ע"כ

חושבת שיש מקום להשתדל להמנע.
מכירה שני סיפורים כאלה. שזוג אחד שהתגרש
והזוג השני עוברים קושי מאד גדול בהתמודדות מול המשפחות...

להיות היחידה שמציינת שמכירה משפחה כזו ואכן זוג אחד התגרש? :(
מאד מאד לא נעים...
אבל עדין לא יודעת אם זו סיבה.
אצלנו הקפידו שלא (בלי קשר לסיפור שאני מכירה, לא קרובי משפחה או משהו כזה)...
אכן שאלה לרב לענ"ד.
אצלנו קרובי משפחה גם, היו נשואים שני אחים לשתי אחיות
והאחות הראשונה שהתחתנה, נפטרה זמן קצר לאחר חתונת הזוג השני :(

בעצם בקהילה שלנו יוצא הרבה שידוכים של שלישיות ורביעיות אבל לא בייט
זאת אומרת מעגל של מחותנים אחד עם השני ואפילו מעגלים יותר רחבים
זה דבר מאוד יפה
אבל לפעמים אתה מפקפק על השדכנים האלו
זה הרי לא חוכמה ולא מחייב שיש כאן רעיון והתאמה טובה אלא פשוט קפיצה על רעיון קיימת
ומצד שני כפי שכתבתי לעיל כשמשפחות מתאימות אז יש גם הרבה התאמות בין הצאצאים

אל תשכחו רק לספר לנו על הוורט שנאחל מזל טוב

• שכוייח!
Reactions: Mix

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה