אסטרטגיה ניתוח קמפיינים - בחירות לכנסת ה-24

רוצה להגיב כאן? חובה לאשר שקראת את ההודעה בתחילת האשכול!

• קראתי את הכללים בהודעה הראשונה של אשכול זה.

• אני מודע לאפשרות שהודעתי תימחק ללא הסבר מראש, ועל דעת זה אני מגיב כאן.

• אני מודע שאם אכתוב הודעות שאינן עומדות בכללים, הן יהיו ההודעות האחרונות שלי באשכול זה.

תוצאות הסקר יוצגו רק לאחר הצבעתכם.
מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
אני חושב שאם יהדות התורה היו מתמקדים רק בסלוגן של קודם כל יהודי זה היה הרבה יותר מוצלח.
השימוש במילה חרדי פחות מצטלצל טוב בימים שכאלו לצערנו הרב.
ברור שאנחנו כחרדים גאים בזה ממש, אך לדעתי :
א. הסלוגן "קודם כל יהודי" יעיל לסקטור רחב בהרבה מזה אשר נושא על דגלו את המילה חרדי.
ב. גם על השפעת הקמפיין עלינו פנימה אני חושב שכל אלו שגאים בחרדיותם אינם זקוקים כ"כ לקמפיין זה, והוא מיועד לאלו בינינו שיותר גאים ביהדותם מאשר בחרדיותם ואכמ"ל.

• הוסף לסימניות
אני חושב שאם יהדות התורה היו מתמקדים רק בסלוגן של קודם כל יהודי זה היה הרבה יותר מוצלח.
השימוש במילה חרדי פחות מצטלצל טוב בימים שכאלו לצערנו הרב.
ברור שאנחנו כחרדים גאים בזה ממש, אך לדעתי :
א. הסלוגן "קודם כל יהודי" יעיל לסקטור רחב בהרבה מזה אשר נושא על דגלו את המילה חרדי.
ב. גם על השפעת הקמפיין עלינו פנימה אני חושב שכל אלו שגאים בחרדיותם אינם זקוקים כ"כ לקמפיין זה, והוא מיועד לאלו בינינו שיותר גאים ביהדותם מאשר בחרדיותם ואכמ"ל.
המסר של קודם כל חרדי נועד לבידול מסמוטריץ', ולכך הוא בדיוק נועד, ליצור גאוות יחידה גם אצל אלו שלא ממש חשים כך.
על הדרך הם גם דוחפים לאזניים מבחוץ את הסלוגן השני.
בסה"כ מסר יפה.

• הוסף לסימניות
המסר של קודם כל חרדי נועד לבידול מסמוטריץ'.
מעניין מאד, לא חשבתי על הכיוון הזה.
האם באמת נראה לכם שמישהו שפוזל לכיוון סמוטריץ, ישפיע עליו קמפיין שהדגל שלו זו המילה חרדי ??
לדעתי, עדיין המילה יהודי תשפיע יותר.

• הוסף לסימניות
מעניין מאד, לא חשבתי על הכיוון הזה.
האם באמת נראה לכם שמישהו שפוזל לכיוון סמוטריץ, ישפיע עליו קמפיין שהדגל שלו זו המילה חרדי ??
לדעתי, עדיין המילה יהודי תשפיע יותר.
בדיוק זה הקמפיין.
להדגיש מה זה חרדי, כמה טוב שאנחנו כאלה וכו' וכו'.
יהודי גם סמוטריץ טוען שהוא, והוא טוען שהוא עוד יותר יהודי מיהדו"ת...

• הוסף לסימניות
בדיוק זה הקמפיין.
להדגיש מה זה חרדי, כמה טוב שאנחנו כאלה וכו' וכו'.
יהודי גם סמוטריץ טוען שהוא, והוא טוען שהוא עוד יותר יהודי מיהדו"ת...
כן, אבל צריך לנסות להיכנס לראש של המצביע הפוטנציאלי שככל הנראה לא מסכים עם הבסיס, ומשהו קשה לו עם היותו חרדי - בהגדרה ה"שחורה" של חרדי - וכאן זה מרגיש לי קצת חסר.

• הוסף לסימניות
כן, אבל צריך לנסות להיכנס לראש של המצביע הפוטנציאלי שככל הנראה לא מסכים עם הבסיס, ומשהו קשה לו עם היותו חרדי - בהגדרה ה"שחורה" של חרדי - וכאן זה מרגיש לי קצת חסר.
חלק נכבד מתוך אלו ששוקלים להצביע לסמוטריץ הם לאו דווקא מודרנים שבזים לחרדיות, אלא כאלו שמאוכזבים מהתנהלות החכי"ם החרדים בשלל נושאים חברתיים, כאשר לעומתם ניצב לו סמוטריץ' שמפעיל ומזיז (או צועק כאילו) ומצד שני כלום לא חסר לו ביהדותו.
לכן מדגישים מסר: נכון, הוא יהודי, ואפילו יהודי טוב. ובכל זאת חרדי הוא לא. יש ערכים ותפיסות עולם אידיאולגיים ופרקטיים שהוא חלוק עלינו, ומדגישים מה זה אומר חרדי שסמוטריץ אינו כזה, ולכן, למרות הכאב חייבים להצביע ליהדו"ת דווקא. כי 'קודם כל חרדי' ורק אח"כ עשיה ציבורית (למרות שגם את זה הם התחילו לפמפם).

• הוסף לסימניות
יהדות התורה:
סמוטריץ' מתחפש, הוא לא באמת אוהב צ'ולנט
צפה בקובץ המצורף 846048
בשקט ובספוילר נאמר ש(כך משתמע מדבריו של סמו')דבריו כוונו לח"כים החרדים ולא ל'ציבור החרדי',
ובמידה מסויימת זו בדיוק טענתו והוא כלל לא מנסה להסתיר זאת בחדרי חדרים אלא אומר זאת בקולי קולות.
(וכמובן שטענתו אינה נכונה).

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
הרי הוא אומר בפומבי שהוא לא רוצה שהם יצביעו לו אלא שיקשיבו לרבותיהם
ולכן, אני חושב, שיש לנתח את הקמפיין הזה של יהדו"ת אחרת.
הוא לא מופנה, לדעתי, לציבור החרדי.
הוא מופנה לציבור החרד"לי הקשה-הבייס של נעם.
בבייס של נעם, הרבה מאוד לא מרוצים בכלל מהחיבור עם סמוטריץ' (כלומר חיבור כי אין ברירה, אבל ממש לא אוהבים אותו) וחלקם גם לא עם החיבור לבן גביר.
כבר שמעתי "הייתי רוצה להבציע פתק לבן, אבל חבל על הקול שלי".
מצד שני, אלה לא יצביעו ליהדו"ת מכמה סיבות, ואחת מהם היא שיהדו"ת נתפסת כדואגת רק לציבור החרדי ולא לזהות היהודית של המדינה.
לאנשים האלה הקמפיין של יהדו"ת על הbark מצווה וכדו' פונה, זה בדיוק הקמפיין "של נעם", וזה פוגע בבטן הרכה שלנו.
כשהרב דוד חי הכהן, שהקים אותו, בבחירות האלו אחרי פגישות עם נציגי יהדו"ת ונציגי "הציונות הדתית" החליט לתמוך בסמוטריץ'.ואולי לכן יש כאן קמפיין בלי יעוץ של דת"לים, שיש בו כמה טעויות...
ואין צורך לשלוח HAHAHA, אני רציני.

• הוסף לסימניות
למה לו להתחפש הרי הוא אומר בפומבי שהוא לא רוצה שהם יצביעו לו אלא שיקשיבו לרבותיהם
הקמפיין של יהדות התורה, והתחפושת של סמוטריץ', לא נועדו לאלו השומעים לרבותיהם, ומאמינים שזה מצווה מיסודי הדת להצביע ג', עבורם מספיק הקול קורא בער"ש שלפי הבחירות.
זה פונה לקהל החרדי היותר ליברלי, יש להם מגוון שמות רחב (עיי' ערך חרדים עובדים/מתפרנסים וכו'), ששם יש קהל גדול שיכול להצביע לציונות הדתית, גם כי אוהבים את בצלאל, ובעיקר כדי להבטיח שהוא יעבור את אחוז החסימה.

אליהם פונים ומחדדים את ההבדל בין חרדי לשאינו.
הוא לא מופנה, לדעתי, לציבור החרדי.
הוא מופנה לציבור החרד"לי הקשה-הבייס של נעם.
מעניין שאתה מרגיש כך, זה אומר שהמיקוד שלהם עובד בעוד מקומות, אבל ברור שזה לא הייתה כוונת המשורר... מדובר על הקמפיין הראשי של המפלגה (דגל ואגודה יחד) לא על איזה מטה חרדל"י שולי (לא בזלזול כמובן) שלא מתפקד.
אני מאמין שבהמשך ילכו עם הכיוון הזה, ויחדדו עוד נקודות שקשורות ל'ציפור הנפש', וזה יעבוד גם אצלכם, אבל זה לא העיקר.

• הוסף לסימניות
הקמפיין הראשי של המפלגה
הוא לא "חרדים-זו גדולתנו זו גאוותנו"? אני מדבר על "יהודים-זו גדולתנו זו גאוותנו"
(לא בזלזול כמובן)
חחח אין בעיה
אני מאמין שבהמשך ילכו עם הכיוון הזה, ויחדדו עוד נקודות שקשורות ל'ציפור הנפש', וזה יעבוד גם אצלכם, אבל זה לא העיקר.
פשוט זה ממש לא הקו של יהדו"ת שהיה עד עכשיו בקמפיינים

• הוסף לסימניות
הוא ממשיך עם האני, אני, אני.
מה המטרה של זה (חוץ מלשדר ביטחון עצמי גבוה)?
יש בזה גם בידול מצוין מהמועמדים האחרים לראשות הממשלה, בעוד הוא אומר אני ואני ואני עשיתי, הם יכולים רק להגיד אני אעשה, חוץ מדבר אחד שכולם עשו: כתיבת ספרים מרתקים.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
צעירי ש"ס:

ש''ס.jpg

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
ליברמן ממשיך עם ההסתה הפרועה והשקרית שלו
הפעם רוכב על הגל של "ועדת חריגים" רק לחרדים.

• הוסף לסימניות
יהדות התורה מגייסת את עמית סגל לקמפיין
"מי עומד מאחורי השלטים במאה שערים?"

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה