- הוסף לסימניות
- #1,301
ביבי מתחיל עכשיו את נאום הניצחון
ברקע שרים: "כחול לבן זה חניה...."
![]()
ביבי מתחיל עכשיו את נאום הניצחון
ברקע שרים: "כחול לבן זה חניה...."
![]()
למרות שדבריי אינם מסתדרים עם הנתונים,ימים יגידו, אך התחושה שלי היא שהולכים לבחירות רביעיות.
אני עדיין לא החלטתי מה תחושתילמרות שדבריי אינם מסתדרים עם הנתונים,ימים יגידו, אך התחושה שלי היא שהולכים לבחירות רביעיות.
תחושתי היא שלא יהיו בחירות מועד ד'.
הימין לא ייקח סיכון ויעשה כל מאמץ להשיג את העריקים.
זו מציאות, זה האמת!הבעיה מתחילה כשחושבים שזה יוסיף עוד 200 קול בלבד.
זה משדר לשטח.
אין ספק, הדברים כואבים.לא יודעת מי הולך להיות בסוף ראש הממשלה ולמרות שהאשכול הלך ונהיה פוליטי, תחום שאני מבינה בו כמו בהתיישבות על הירח (ואני לא מבינה בהתיישבות על הירח, אנשים), עדיין שמו הוא "ניתוח קמפיינים לבחירות, ואני רוצה לשתף בדעתי על הקמפיין של ג'.
כלומר, זה היה קמפיין?
כי קמפיין אמור לבוא ממקום של מוכר ללקוח.
האם בג' חושבים בראש הזה?
האם בג' מישהו אומר לעצמו- "יש לי מוצר, יש לי קהל יעד, אני צריך לשווק את המוצר שלי, ולגרום ללקוחות לבחור דווקא בו"?
לא נראה כך. נראה שאף אחד שם לא תופס את הקמפיין בצורה הזו או דומה לה.
התפיסה הבסיסית שחייבת לעמוד מאחורי הקמפיין הכל כך לא מדויק הזה, היא בוודאות אחרת.
מתארת לעצמי את ישיבת הפתיחה של הקמפיין.
האם היו שם אנשים עם אש בעיניים? שחפרו למצוא את הבידול של המפלגה? את מה שיש לה להציע? שאלו איך לתת לאנשים להבין ולהכיר את הערך של המפלגה? או שהשאלות האלה כפרניות מדי?
אני יהודייה מאמינה, ואת הבחירות שלי אני עושה לפי סולם הערכים שאני מאמינה בו, אבל האם אתם, ג', כמפלגה, יכולים באמת להרשות לעצמכם לעמוד מולי ולנופף באצבעכם באזהרה-"תבחרי לפי סולם הערכים שלך! תיזהרי לך אם לא!"
לדעתי, זה לא עובד.
ולמרות שכבר שנים שהמפלגה בוחרת להשתמש בעובדה, שעל פי סולם הערכים החרדי הבחירה לפי צו גדולי התורה מקודשת, כטענה בקמפיין, בעיניי זו טענה בלתי קבילה.
היא לא נשמעת, היא לא נראית, והיא בעיקר לא מריחה טוב.
כי כשם שלא יהיה מקובל עלי, שהשכנים מלמטה יבואו ויוכיחו אותי על כך שבעלי לא הגיע לתפילה בזמן, או שאנחנו מטלטלים בשבת וסומכים על העירוב המפוקפק והבלתי מפוקח, לא מקובל עלי שיבוא כל אי מי אחר, ויודיע לי מה חובתי לעשות בבחירות כיהודי מאמין.
אבל מילא לומר.
אם היו השכנים הנ"ל, בצמוד לתוכחתם הלוהטת על חובתי בעולמי, מגישים לי הצעה לקניית שעון מעורר בעל פטנט עולמי שאיש לא נשאר אליו אדיש, או להצטרפות לפיקוח על העירוב בתשלום סמלי קטן של 850 ש"ח לחודש, הייתי מחפשת מקום בצד, להקיא בו את נפשי.
אז למה לג' זה מותר????
מותר הלכתית-השקפתית, מבינה, וגם לא מתעסקת בזה עכשיו.
פרסומית, אנשים, פרסומית, למה זה אמור לעבור למישהו בגרון????
לא מצליחה להבין.
התעוזה של יהדות התורה, לצאת עם הסרטון על 68 הקולות החסרים, ועל האחריות הגדולה שהפילו על אלה שלא הצביעו בפעם הקודמת, (משוואה שקרית, אם לקרוא לילד בשמו), נובעת מאותה תפיסה, שאתם חייבים להצביע לנו, ותראו מה קרה בגלל מי שהשתמט!
תגידו, אתם אמיתיים?
זה מסר פרסומי???
ממתי משכנעים מישהו לבחור במשהו בצורת הפחדה שכזו?
מילא לומר- חבל, האינטרסים שלכם לא ייצאו לפועל אם לא יהיו מספיק מצביעים, וכד', אבל לצאת בפרסום מאשים כזה, ולהפיל על ראש מי שלא עשה כמתבקש ממנו, את כל הסאגה הזו שאנחנו נמצאים בה, מוגזם לגמרי.
השימוש בפתקי התירוצים, בסרטון הזה, מדגיש שוב את התפיסה כאילו המפלגות בעמדת המורה מול התלמיד הסורר על שלל תירוציו.
ואיך, למען השם, לא מתביישים הנציגים לחזור בסיום כל מערכת בחירות מחדש, תוך אנחת רווחה, על כך ש"שוב הוכיח הציבור שהוא נכנע לדעת גדולי ישראל"?
אתם באמת גאים בזה, שהסיבה היחידה שהוציאה אנשים מהבתים היא צו מצפונם ונאמנותם לערכים על פיהם הם חיים???
מה אמור הקמפיין לעשות, אם לא לתת סיבה טובה לאנשים לצאת להצביע לכם?
היום שאחרי הוא בדיוק הזמן, בו אפשר להביע דעה בלי חשש כזה או אחר לפגוע באינטרסים של אי מי, וזה גם הזמן של המפלגות לנשום את העם, ולרחרח.
אתמול בשידור הבחירות בקול חי, שמעתי את יהודה אבידן מדבר על כך שקולות מג' עברו לש"ס, ואני חושבת שהתופעה הזו קשורה לחלוטין למילכוד שחווים רבים ממצביעי יהדות התורה.
הקמפיין של ש"ס בעיניי, מסמל מאד את התפיסה הבסיסית שלהם, ששום דבר לא מובן מאליו.
גם על הבייס הכי בייס שלהם, הם עובדים. הקמפיין שלהם היה מעולה. מדבר, מקרב, מאחד כוחות, מושך מתנדנדים, חכם ומחושב ומה לא?
מבריק.
מבריק הוא לא היה.
המסרים שלו לא היו בשמים.
אם בג' היו מחפשים אותם, הם היו מוצאים עוד לפני שמישהו היה מספיק לספור עד עשר.
השטח נתן את כל החומר והמקום לקמפיין כזה, אבל בג', תקועים עמוק עמוק בתפיסה לגמרי לא שיווקית, כך שהם פשוט היו עיוורים לזה.
מה שיהדות התורה צריכה לקחת מהבחירות האלו, זה את ההבנה, שאנשים, גם אלו שרואים חובה גמורה בהצבעה לג', אוהבים סיבה טובה לעשות מה שהם עושים. אוהבים להרגיש שהם עושים מעשה בעל ערך, שמשפיע טוב. ולא דבר מה מובן מאליו, שכל דרדק חרדי מבין שהוא ייהרג ואל יעבור.
קצת ענווה, קצת נגיעה באנשים, וקצת הבנה, שקמפיין אמור להיראות כמו קמפיין ולא כמו אזהרת אנדוקרינולוג לחולה סוכרת.
אין ספק, זו הצלחה כבירה לביבי, ואפשר לחגוג זאת, אבל לא נצחון של הימין.הניצחון לימין אינו פמפום וניצול מומנטום, הוא דבר אמיתי.
ובפרט שהבחירות היו כמעט אך ורק ביבי או לא ביבי, ובזה העם הצביע ןבגדול, לראש ממשלה שדבק בו כתמי שחיתות רבים, וכבר הוגשו כתבי אישום. וזה הצלחה מדהימה, שתלמד שנים רבות. נגד התקשורת, נגד האווירה, להשיג כזה ניצחון.
להקמת קואליציה צריך נס נפרד, בכפוף לתוצאות הסופיות, אך אוהדי הימין וביבי חוגגים ובצדק.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים