קורונה נמאס לכם שכועסים עליכם ומאשימים אתכם??

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
מה שהעיתונאים שלנו לא למדו, והחכי''ם הנכבדים שלנו לא הבינו - אצל החילוני אין הבדל בין קיצוני לבין מודרני. יש חרדי - דת''ל - חילוני. זהו.

עם זה אני לא מסכים. נראה לך שעיתונאים חרדים וכ"ש ח"כ חרדים לא יודעים להבדיל בין הזרמים בציבור החרדי???
את הטעות הקטנה והמהותית הזו - עדין לא קלטו. ולעולם לא נצליח לשנות את המושג 'חרדי'.
לא בטוח. היום גם בציבור הכללי יש הרבה יותר מודעות לזרמים בתוך הציבור החרדי.

• הוסף לסימניות
עם זה אני לא מסכים. נראה לך שעיתונאים חרדים וכ"ש ח"כ חרדים לא יודעים להבדיל בין הזרמים בציבור החרדי???
לא הובנתי כנראה
הם בוודאי יודעים להבחין בין קבוצה הכי קטנה בחסידות לבין קבוצה אחרת ...
אפילו את התתי תתי תתי קבוצות בכל מגזר ומגזר הם מכירים לעומק,
מה שהם לא הבינו - שהחילונים לא מבחינים בהבדל.
הם חשבו שהם יתקיפו רק את אותם קבוצות, ויביאו סיפורים מתוך אותם קבוצות קטנות, וזה יגרום שיחשבו שרק אותם קבוצות הם אלו שהפיצו את הנגיף, ולא הבינו שאצל החילוני .... זה חרדים. ולא יותר מכך.
לא בטוח. היום גם בציבור הכללי יש הרבה יותר מודעות לזרמים בתוך הציבור החרדי.
כאשה חרדית [ליטאית קלאסית] שעובדת בתוך חברה חילונית גדולה, עדין הם לא מצליחים להבחין בין הרבנים שלי, לבין רבנים אחרים.
אבל הרב עמר אמר ככה - מה הרב לאו הוא לא הרב שלך.... אבל הוא הרב הראשי.
ואם בבייסיק הם לא מבינים, אז את ההבדלים הקטנים שבין רב פלוני לרב אלמוני - אין להם סיכוי להבין.

• הוסף לסימניות
מסכים שיש עוד כברת דרך עד שבציבור הכללי יבינו לעומק את השינויים בניואנסים אבל לדעתי בהחלט יש יותר מודעות.
גם אני ליטאי קלאסי והיה לי חיכוך לא קטן עם אנשים מהציבור הכללי.

• הוסף לסימניות
אני לא אשת יח''צ, וכמובן לא אשת פרסום

אבל מכיוון ועובדת בחברה גדולה [מאד] ומכירה התנהלות עיתונאית וציבורית, מתחילת הקורונה ממש מהימים הראשונים שלה אני מתריעה כאן על שיח ציבורי פנים חרדי, מסוכן מאד.

אנסה לתאר מעט את אשר התרחש כאן במדינת ישראל -
תחילת הקורונה בלבול גדול, אף אחד לא יודע איך מתמודדים, לא יודעים מה הפתרון, לא יודעים מה נכון לעשות ומה לא.
פוליטיקאי טוב הוא פוליטיקאי שמדבר, כרגיל המעשים אינם נבדקים לאחר הדיבור,
אבל הפעם בשונה מדברים אחרים אין אפשרות רק לדבר, צריך לעשות מעשים.

ראש הממשלה שלנו - שהוא באמת אלוף העולם בדיבורים, מתחיל למסור שיעור יומי, ומנפח נתונים ברמה מכוערת, המספרים מתחילים לגדול, אבל עדין לא מגיעים לאחוז מתוך דבריו של ראה"מ [מיליון חולים עד פסח, זוכרים?]
התחלואה עולה, ובציבור מתחלחלת ההבנה שיש כאוס מושלם, בנט כדרכו כאיש עסקים עולה על הגל, ומתחיל להסביר מדוע רק הוא יצליח לפתור את הבעיה.

הציבור הישראלי מתחיל להבין שיש בעיה אמיתית, והוא חושש מאד, אני לא חושבת שהפחד היה מהקורונה, אלא מהרגשת הכשלון, מהתחושה שהנה ראש הממשלה שניצח 5 מערכות בחירות בישראל וזקוק סוף סוף גם לעשות ולא רק לדבר, לא מצליח להשתלט על המגיפה.

בהקבלה למצב כלכלי דומה, עסק מורכב מפותל ומלא בסעיפים במדינה רחוקה מתגלה ככשלון, ועכשיו היו''ר דירקטוריון ומנכ''ל החברה המוצלחים לא מצליחים להתמודד עם הקושי.

ועכשיו הדילמה - כל נער צעיר לימים מבין שההגבלות בימי הפורים, [5000 איש] והמסיבות עיתונאים שלאחר מכן לא יפתרו את הבעיה, אבל איך יכול להיות שה'אנשים המוצלחים בעולם', העומדים בראשות הממשלה של ישראל לא מצליחים מול נגיף כה קטן.
מחפשים אשמים, מחפשים אנשים שלא שמרו על הכללים - ומצד שני אין לה את הגב האיתן והחזק לעמוד בצורה ברורה ואמיצה להגן על עצמם על הציבור אותם הם מייצגים.

את מי הכי קל להאשים ? את המגזר החרדי, מדוע?
א. צורת החיים שלו היא קהילתית, מקומות המפגש שלו מרובים, בתי הכנסת מלאים, ישיבות מרכזות במתחם קטן מספרים ענקיים, השיח והדיבור ביניהם הוא פעיל באחוזים גבוהים מעל כל מגזר.
ב. זהו ציבור שבאמת הכי קל לו להדבק, ובוודאי יהיו שם מספרים יחסית גבוהים.
ג. פיקוח נפש - מילת הקסם.... הפכו כל החלטה של ראש הממשלה ומנכ''ל משרד הבריאות [שניהם לא רופאים] להחלטה רפואית שכל מי שאינו שומע לה הרי הוא 'רוצח' ח''ו רח''ל ל''ע עפ''ל.
ד. בציבור החרדי ישנן קבוצות וקהילות שנושא בתי הכנסת, ישיבות, תלמודי התורה, וכוללים יהיו אצלם קו אדום, שלא בקלות יצליחו להוציא אותם משם. נגיף מסתורי שגרם למוות של 200-300 איש, לא יגרום לרבנים שלהם לסגור בתי כנסת.

ועכשיו שימו לב לתהליך -
לוקחים את אותם קבוצות שלא ישמרו על הכללים, הופכים אותם למסוכנים, למפיצי המגיפה,
ומולם עולה ח''כ חרדי - מה אתם רוצים שהוא יעשה? שיגן עליהם... ח''ו - הרי הם קיצונים נגד גדו''י, אסור להגן עליהם, לנסות לומר שהם לא חרדים.. אף חילוני לא יבין את זה, כי מבחינתו כל לובש שחורים הוא חרדי, וניואנסים שיש בתוככי המגזר ממש לא מעניינים את החילוני הממוצע.

כל איש ציבור חרדי - עיתונאי חרדי - לא יכול להגן על הקיצוניים, ובאותו הרגע ממש הוא חפר את הבור שבו הצליחו לקבע בדעת הקהל - שהחרדים מפיצי המגפה.

עיתונאיים חרדים היו בימים הראשונים לשטרימר החדש, כל התכנסות של 10 אנשים למנין, זכתה לכותרות ענק, לפתיחת מהדורות חדשות בכלי התקשורת החרדים, כל אדם שהפר החלטה ממשלתית הפך במחי יד לרוצח, כל התקהלות אסורה בחצר של אדמו''ר כזה או אחר, לוויה כזו או אחרת נהפך לכלי התקפה כנגד אותו ציבור.

מה שהעיתונאים שלנו לא למדו, והחכי''ם הנכבדים שלנו לא הבינו - אצל החילוני אין הבדל בין קיצוני לבין מודרני. יש חרדי - דת''ל - חילוני. זהו.
כמו שאף אחד במגזר החרדי לא מבין את ההבדלים שבין 'בית הלל' ל'צוהר' ל'הר המור' 'מרכז הרב', כך אף חילוני לא מבין את ההבדל שבין פלג כזה או אחר, חצר אדוקה או מודרנית. חסיד ברסלב שרוקד ברחובות או אברך מכולל בית הלל שלא מוציא עיניו מהגמרא - כולם נחשבים ל'חרדים'.

את הטעות הקטנה והמהותית הזו - עדין לא קלטו. ולעולם לא נצליח לשנות את המושג 'חרדי'.

אתן דוגמא - כאשר אנחנו שומעים את המילה 'נוצרי', מבחינתנו הוא אדם שמאמין בנצרות, והוא הולך לכנסיה פעם בשבוע, וזהו. האם אנחנו מודעים שיש כ30000 כתות שונות בתוך הנצרות, חלקם שונאות אחת את השניה ומהרהרות עליה שהם מחריבי העולם, והמלחמות שם לא נגמרות. האם אנחנו מכירים משהו מתוך זה????? לא.
ככה החילוני לא מבין את ההבדל.

מה הדרך להתמודד?
יש!
אבל מכיוון ואף אחד לא יקרא עד לכאן - אז חבל לי לכתוב :)
צר לי שארוך מידי, אבל אי אפשר לקצר.

את כותבת מדהים!
וכן קראתי עד הסוף... :)

• הוסף לסימניות
מסכים שיש עוד כברת דרך עד שבציבור הכללי יבינו לעומק את השינויים בניואנסים אבל לדעתי בהחלט יש יותר מודעות.
גם אני ליטאי קלאסי והיה לי חיכוך לא קטן עם אנשים מהציבור הכללי.
מי שישמע ממך מידע - ידע.
אבל בתקשורת לא יציגו את זה ככה.

אתן לך דוגמא שיותר מובנת לנו -
ערבי בישראל - שונא יהודים? רוצה לעשות פיגוע?
התשובה של אחד ואחת תהיה בוודאי.
והתשובה האמיתית היא - שממש לא.
רוב אזרחי ישראל הערביים היו רוצים לחיות כאן בשקט ושלווה, אך השיח על המגזר הערבי לא יתן להם לעשות זאת.
ואפשר לנתח כאן שעות את הנושא מי אשם ומי התוצאה, אבל זו המציאות.

• הוסף לסימניות
כאשה חרדית [ליטאית קלאסית] שעובדת בתוך חברה חילונית גדולה, עדין הם לא מצליחים להבחין בין הרבנים שלי, לבין רבנים אחרים.
ואם בבייסיק הם לא מבינים, אז את ההבדלים הקטנים שבין רב פלוני לרב אלמוני - אין להם סיכוי להבין.

אצלי בעבודה - יש מודעות שיש הבדלים. בכל זאת אינטיליגנטים בהייטק...

הם יודעים יפה שיש לכל קבוצה את הרב שלה.
הם יודעים אפילו להבדיל בתוך העבודה - את ו-X לא חרדיות אותו דבר. לה יש ווטסאפ ולך בשום אופן לא.
כשההיא התלוננה שלא קיבלו את הבת שלה לסמינר רק כי היא מעדה מסויימת - אפילו החילוניה ידעה לומר לי - נראה לי שהיא לא צודקת, בכל זאת היא לבושה פחות דוסי ממך ומ-Y , נזהרת מגברים פחות , ויש לה ווטסאפ ולא טלפון טיפש--

בכל זאת עדיין החרדים נספרים גם כקולקטיב.
כשקיצוניים חוסמים כבישים - הם כועסים על כל החרדים.
וכשמספרים שהחרדים מפרים הנחיות - כנ"ל.

• הוסף לסימניות
כשקיצוניים חוסמים כבישים - הם כועסים על כל החרדים.
על זה אני מדברת.

הם יכולים להבין שיש הבדל בין האנשים, ויש הבדל בין הקבוצות
אבל - וכאן זה האבל הגדול - הם בסוף מכניסים אותנו לקטגוריה אחת - חרדים.

בכל זאת אינטיליגנטים בהייטק...
נא לא לזלזל בחברות השקעות - אצלנו יש פורפ' וד''ר :) בציניות כמובן.

• הוסף לסימניות
את כותבת מדהים!
וכן קראתי עד הסוף... :)
אז אולי הגיע הזמן לכתוב פתרונות :)

אתמול כשחזרתי הביתה אחרי היום הראשון בעבודה [למי שעקבה כאן בפורום כתבתי על כך]
שלח המנכ''ל מייל וכתב - העברת אותנו שיעור באנושיות, בסובלנות, ותודה שזה היה בסבלנות.

• הוסף לסימניות
אתמול כשחזרתי הביתה אחרי היום הראשון בעבודה [למי שעקבה כאן בפורום כתבתי על כך]
שלח המנכ''ל מייל וכתב - העברת אותנו שיעור באנושיות, בסובלנות, ותודה שזה היה בסבלנות.
מדהים. לא נראה לי שזה מובן מאיליו.

• הוסף לסימניות
אז למה אנחנו אמורים לקבל כל יום מנת נזיפות כאילו אנחנו אשמים??
רוב האנשים עושים את ההשתדלות להזהר... ובטוחים אולי שצועקים עליהם כי השכנים בטח לא...
אם את רוצה הסבר פסיכולוגי לתהליך שקורה פה- בבקשה!
יולי אדלשטיין וחבר מרעיו, חשים תחושת כשלון, אשמה, חוסר הצלחה לבלום את ההתפשטות. ומטבע האדם, כשיש תחושה חזקה שקשה להכילה, כשבמקרה זה זו תחושת הכשלון . אז כמנגנון הגנה הם משליכים את תחושת האשמה עלינו- על הציבור. שכביכול אנחנו אשמים ואנחנו לא בסדר וכו'
ממש כמו אמא נחמדה -לצורך המשל- שבאשמתה התאחרה מאד בזמן השכבת ילדיה, ובמשך 'טקס' ההשכבה היא מטיחה האשמות בילדיה על חוסר התארגנותם, וע"כ שזה לוקח להם זמן... דברים שלכשעצמם אולי נכונים, אך ההרגשה שהיא מעבירה אליהם זו בעצם הרגשת הכשלון וחוסר האחריות שהם שלה לגמרי!!

הפתרון? לשלוח את קברניטי המדינה לטיפול??! ;) - לא בידינו.

מה שכן בידינו זה להשתדל לא להשאב למקום המושלך הזה ולרצות לא לקבל את האשמות הללו. (מול עצמינו בלבד.) להגיד לעצמינו אנחנו משתדלים ונמשיך להשתדל, ומעבר לזה -אין לנו שליטה אמיתית על מה שקורה.
וגם על האחוז שביננו שלא מקפיד - אין לנו שליטה.

• הוסף לסימניות
מי שישמע ממך מידע - ידע.
אבל בתקשורת לא יציגו את זה ככה.

אתן לך דוגמא שיותר מובנת לנו -
ערבי בישראל - שונא יהודים? רוצה לעשות פיגוע?
התשובה של אחד ואחת תהיה בוודאי.
והתשובה האמיתית היא - שממש לא.
רוב אזרחי ישראל הערביים היו רוצים לחיות כאן בשקט ושלווה, אך השיח על המגזר הערבי לא יתן להם לעשות זאת.
ואפשר לנתח כאן שעות את הנושא מי אשם ומי התוצאה, אבל זו המציאות.

הדוגמה של הערבי מעולה להסבר שלי על ההתייחסות לסטיגמה ולקולקטיב למרות הידיעה.

אני היטב יודעת שרוב ערביי ישראל רוצים לחיות בשקט ושלווה. רובם לא רוצה לעשות פיגוע.
ושיש הרבה הבדלים בין הערבים...

ובכל זאת הלב שלי יתכווץ בפחד כשערבי יעלה איתי במעלית...

• הוסף לסימניות
מדהים. לא נראה לי שזה מובן מאיליו.
אני עובדת שם 17 שנה, לקח אותי ישר מהסמינר בלי ידע.
היה תלמיד של אבי... וכנראה החינוך של אבי לפחות במידות ואנושיות הצליח. [לגבי השאר נשאיר לסעודות שבת ארוכות]

• הוסף לסימניות
מה שכן בידינו זה להשתדל לא להשאב למקום המושלך הזה ולרצות לא לקבל את האשמות הללו. (מול עצמינו בלבד.) להגיד לעצמינו אנחנו משתדלים ונמשיך להשתדל, ומעבר לזה -אין לנו שליטה אמיתית על מה שקורה.
וגם על האחוז שביננו שלא מקפיד - אין לנו שליטה.

תודה על ההסבר.
זה בדיוק מה שרציתי לומר במה שכתבתי.
יותר מדי אנשים מקבלים את האשמות הללו ונשאבים למקום המושלך.
יותר מדי הרבה האשמות נגדינו נשמעות גם פה בפורומים.

• הוסף לסימניות
הדוגמה של הערבי מעולה להסבר שלי על ההתייחסות לסטיגמה ולקולקטיב למרות הידיעה.

אני היטב יודעת שרוב ערביי ישראל רוצים לחיות בשקט ושלווה. רובם לא רוצה לעשות פיגוע.
ושיש הרבה הבדלים בין הערבים...

ובכל זאת הלב שלי יתכווץ בפחד כשערבי יעלה איתי במעלית...
צודקת באלף אחוז.
בתפקידי הקודם [ובעזי''ת בתפילה מרובה למרומים גם בעתיד, אחרי שיפתחו השמים תרתי משמע] עסקתי לא מעט עם אנשים שאינם יהודים, בתחילה היה לי קושי להבין את העולם הערבי, מדוע הוא שונא אותנו? מדוע הוא רוצה להשמיד אותנו,
והבנתי שבלי לימוד מעמיק, לעולם אשאר באותה דעה שהתקשורת הכניסה לי לראש, אז נכון אני לא שמאלנית היום, ולא יושבת עם ערביות לארוחת בוקר, אבל מבינה היטב את המגזרים והדתות והכתות שמסתובבות שם.

• הוסף לסימניות
אגב מעניין אותי , איך זה לעבוד כעת בצל הקורונה כחרדית בתוך חברה חילונית גדולה , את מרגישה ששומרים מרחק ממך ?

• הוסף לסימניות
הם לא רק חשים כך, הם באמת נכשלו.
נכון!
אך לא משנה באמת... מה שמניע את ההשלכה וההאשמה זה הרגשת הלב. ואם נפנים זאת נבין שהנתונים פחות משנים. ולא יעזור אם ננסה לשנות אותם.
וכאן גם העבודה שלנו. לבחור להרגיש נעים עם כל הסיפור הזה ולא 'לקבל' את ההאשמות.

• הוסף לסימניות
נכון!
אך לא משנה באמת... מה שמניע את ההשלכה וההאשמה זה הרגשת הלב. ואם נפנים זאת נבין שהנתונים פחות משנים. ולא יעזור אם ננסה לשנות אותם.
וכאן גם העבודה שלנו. לבחור להרגיש נעים עם כל הסיפור הזה ולא 'לקבל' את ההאשמות.
לגמרי. כל מילה.

• הוסף לסימניות
אגב מעניין אותי , איך זה לעבוד כעת בצל הקורונה כחרדית בתוך חברה חילונית גדולה , את מרגישה ששומרים מרחק ממך ?
כנראה לא עקבת אחרי כל ההודעות שלי באשכולות הקורונה לסוגיהן.

כל הנכתב כאן [נראה לי הכל] עלה באשכולות כאלה ואחרים
בתחילת תקופת הקורונה עשינו שיחת זום כל מנהלי המחלקות, ושניה אחרי שעליתי אחד העובדים אמר - המצורעת כבר עלתה.... הנושא טופל מול ההנהלה בצורה מאד שקטה [כי בסופו של דבר - למרות הקושי... הבנתי אותו]
לאחר שרוב העובדים/ות חזרו לעבודה, וגם הגיע זמני לחזור... המחלקה שלי סגורה כעת, ונתנו לי תפקיד אחר, במחלקה שאינה אהובה עלי [ביורוקרטיה ישראלית לעולם לא תהיה אהובה אצלי] ומספר ימים לפני חזרתי לעבודה קיבלתי מייל ששאל האם בגלל ההתפרצות נגיף הקורונה בציבור החרדי, הם יבינו באם אדחה את החזרה לעבודה.
לאחר שראיתי שאיני חוזרת לעבודה, פעלתי מול גורמים הכי בכירים בחברה, והסברתי במילים מאד לא פשוטות אולי אפילו קשות את עמדתי, כמו כן שלחתי מייל לכלל עובדי החברה שעובדים בבנין שלנו, וההסברים נפלו על אוזנים קשובות.

אתמול חזרתי לעבודה - וזה היה מורכב
גם צוות חדש, שאני לא רגילה לעבוד איתו
גם מחלקה חדשה, שהנתונים שם הם יחסית חדשים בשבילי
גם צוות מגובש שחשב שאת התפקיד שלי מישהו מהם יקבל
וגם חרדית - בני ברקית - קורונה....
הכל ביחד גרם שכשיצאתי מהמעלית עצרתי לשניה ואמרתי פרק תהילים.
ברוך השם ברוך השם ושוב ברוך השם זה עבר בהצלחה,

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
  • הוסף לסימניות
מה הדרך להתמודד?
יש!
אבל מכיוון ואף אחד לא יקרא עד לכאן - אז חבל לי לכתוב :)
צר לי שארוך מידי, אבל אי אפשר לקצר.
או או קראנו,
אז ככה:
דבר ראשון-העתיקי את המיני מאמר הזה לאשכול נפרד עדיף בלי יכולת תגובה ונעוץ(שלא יגיבו ויהרסו הכל ונעוץ שאנשים יראו)
דבר שני-המשיכי למאמר מס' 2
מחכים...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה