קורונה נמאס לכם שכועסים עליכם ומאשימים אתכם??

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
אולי לצחוק...
עוד לפני שיצא החיסון ועוד לפני שיודעים שיהיה אחד כזה -
כבר יודעים מתנגדי החיסונים מראש שהם מתנגדים לו אם יהיה.

הם כבר יודעים שמספרים לנו שאנחנו חולים באיזה וירוס רק כדי להרוג אותנו בחיסון חדש.
ואפילו השתדרגו לזה שזה פשוט מזימה ציונית לקטול את החרדים בדווקא.
הגדרה טובה להתנגדות פבלובית.

סתם לידיעתכם - כבר נקבע שכאש יגיעו החיסונים - יקבלו אותם רק מבוגרים מעל גיל 70 או מעל גיל 60 עם מחלות רקע.
תנוח דעתכם - דור העתיד מובטח לנו - הידד!!
טוב לא להגזים, הנ"ל נכתב כסיפור מתח בדיוני על גבול מ.ארבל וציפורה אדלר
אל תקחו את זה למקומות אמיתיים מדי...

תמיד שאני רואה הודעות כאלה ארוכות, אני אומרת לעצמי... מחר אקרא - ואז מתייאשת
תמיד כשאני רואה הודעות כאלה ארוכות אני קוראת את שתי השורות הראשונות אם זה מענין ממשיכה הלאה, אם לא מפסיקה...
קחי כמחמאה:)

• הוסף לסימניות
טוב לא להגזים הנ"ל נכתב בסיפור מתח בדיוני על גבול מ.ארבל וציפורה אדלר
לידיעתך יש לא מעט אנשים [מילונים] בעולם שחושבים שזה אמיתי לגמרי,
כאחת חובבת אדוקה של תופעות קונספירציות בינלאומיות, אני מקבלת מיילים הזויים בתקופה האחרונה,
החל מG5, וממשיך בקורונה עצמה שהיא ווירוס שנולד במעבדות מייקרוסופט, וממשיך בתאוריות חלקן על גבול המדע בדיוני, אבל תמיד נחמד לראות את קצה הסקלה מהצד השני שלך :) בדיוק כמו שאני אוהבת לקרוא את גדעון לוי בהארץ .....

• הוסף לסימניות
טוב לא להגזים, הנ"ל נכתב כסיפור מתח בדיוני על גבול מ.ארבל וציפורה אדלר

יש כאלו שלקחו את זה למקומות אמיתיים.

זה ממש רציני שמתנגדי חיסונים טוענים שחברות התרופות המציאו שיש נגיף קורונה והממשלות מנפחות את הנתונים
כדי שנרוץ להתחסן בעוד חיסון (שלא קיים בינתיים).

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
מי כתב את זה ? אני ממליץ לכותב לפתח את זה זה יכול לפרנס סדרת מתח מטורפת..;)
היא מעדיפה להשאר חסויה...
אעביר לה
וזה לא אני!!!
(לחברה שלי יש בעיות ב... לאיזה מטפלת היית ממליצה לה לפנות?)

• הוסף לסימניות
אני לא אשת יח''צ, וכמובן לא אשת פרסום

אבל מכיוון ועובדת בחברה גדולה [מאד] ומכירה התנהלות עיתונאית וציבורית, מתחילת הקורונה ממש מהימים הראשונים שלה אני מתריעה כאן על שיח ציבורי פנים חרדי, מסוכן מאד.

אנסה לתאר מעט את אשר התרחש כאן במדינת ישראל -
תחילת הקורונה בלבול גדול, אף אחד לא יודע איך מתמודדים, לא יודעים מה הפתרון, לא יודעים מה נכון לעשות ומה לא.
פוליטיקאי טוב הוא פוליטיקאי שמדבר, כרגיל המעשים אינם נבדקים לאחר הדיבור,
אבל הפעם בשונה מדברים אחרים אין אפשרות רק לדבר, צריך לעשות מעשים.

ראש הממשלה שלנו - שהוא באמת אלוף העולם בדיבורים, מתחיל למסור שיעור יומי, ומנפח נתונים ברמה מכוערת, המספרים מתחילים לגדול, אבל עדין לא מגיעים לאחוז מתוך דבריו של ראה"מ [מיליון חולים עד פסח, זוכרים?]
התחלואה עולה, ובציבור מתחלחלת ההבנה שיש כאוס מושלם, בנט כדרכו כאיש עסקים עולה על הגל, ומתחיל להסביר מדוע רק הוא יצליח לפתור את הבעיה.

הציבור הישראלי מתחיל להבין שיש בעיה אמיתית, והוא חושש מאד, אני לא חושבת שהפחד היה מהקורונה, אלא מהרגשת הכשלון, מהתחושה שהנה ראש הממשלה שניצח 5 מערכות בחירות בישראל וזקוק סוף סוף גם לעשות ולא רק לדבר, לא מצליח להשתלט על המגיפה.

בהקבלה למצב כלכלי דומה, עסק מורכב מפותל ומלא בסעיפים במדינה רחוקה מתגלה ככשלון, ועכשיו היו''ר דירקטוריון ומנכ''ל החברה המוצלחים לא מצליחים להתמודד עם הקושי.

ועכשיו הדילמה - כל נער צעיר לימים מבין שההגבלות בימי הפורים, [5000 איש] והמסיבות עיתונאים שלאחר מכן לא יפתרו את הבעיה, אבל איך יכול להיות שה'אנשים המוצלחים בעולם', העומדים בראשות הממשלה של ישראל לא מצליחים מול נגיף כה קטן.
מחפשים אשמים, מחפשים אנשים שלא שמרו על הכללים - ומצד שני אין לה את הגב האיתן והחזק לעמוד בצורה ברורה ואמיצה להגן על עצמם על הציבור אותם הם מייצגים.

את מי הכי קל להאשים ? את המגזר החרדי, מדוע?
א. צורת החיים שלו היא קהילתית, מקומות המפגש שלו מרובים, בתי הכנסת מלאים, ישיבות מרכזות במתחם קטן מספרים ענקיים, השיח והדיבור ביניהם הוא פעיל באחוזים גבוהים מעל כל מגזר.
ב. זהו ציבור שבאמת הכי קל לו להדבק, ובוודאי יהיו שם מספרים יחסית גבוהים.
ג. פיקוח נפש - מילת הקסם.... הפכו כל החלטה של ראש הממשלה ומנכ''ל משרד הבריאות [שניהם לא רופאים] להחלטה רפואית שכל מי שאינו שומע לה הרי הוא 'רוצח' ח''ו רח''ל ל''ע עפ''ל.
ד. בציבור החרדי ישנן קבוצות וקהילות שנושא בתי הכנסת, ישיבות, תלמודי התורה, וכוללים יהיו אצלם קו אדום, שלא בקלות יצליחו להוציא אותם משם. נגיף מסתורי שגרם למוות של 200-300 איש, לא יגרום לרבנים שלהם לסגור בתי כנסת.

ועכשיו שימו לב לתהליך -
לוקחים את אותם קבוצות שלא ישמרו על הכללים, הופכים אותם למסוכנים, למפיצי המגיפה,
ומולם עולה ח''כ חרדי - מה אתם רוצים שהוא יעשה? שיגן עליהם... ח''ו - הרי הם קיצונים נגד גדו''י, אסור להגן עליהם, לנסות לומר שהם לא חרדים.. אף חילוני לא יבין את זה, כי מבחינתו כל לובש שחורים הוא חרדי, וניואנסים שיש בתוככי המגזר ממש לא מעניינים את החילוני הממוצע.

כל איש ציבור חרדי - עיתונאי חרדי - לא יכול להגן על הקיצוניים, ובאותו הרגע ממש הוא חפר את הבור שבו הצליחו לקבע בדעת הקהל - שהחרדים מפיצי המגפה.

עיתונאיים חרדים היו בימים הראשונים לשטרימר החדש, כל התכנסות של 10 אנשים למנין, זכתה לכותרות ענק, לפתיחת מהדורות חדשות בכלי התקשורת החרדים, כל אדם שהפר החלטה ממשלתית הפך במחי יד לרוצח, כל התקהלות אסורה בחצר של אדמו''ר כזה או אחר, לוויה כזו או אחרת נהפך לכלי התקפה כנגד אותו ציבור.

מה שהעיתונאים שלנו לא למדו, והחכי''ם הנכבדים שלנו לא הבינו - אצל החילוני אין הבדל בין קיצוני לבין מודרני. יש חרדי - דת''ל - חילוני. זהו.
כמו שאף אחד במגזר החרדי לא מבין את ההבדלים שבין 'בית הלל' ל'צוהר' ל'הר המור' 'מרכז הרב', כך אף חילוני לא מבין את ההבדל שבין פלג כזה או אחר, חצר אדוקה או מודרנית. חסיד ברסלב שרוקד ברחובות או אברך מכולל בית הלל שלא מוציא עיניו מהגמרא - כולם נחשבים ל'חרדים'.

את הטעות הקטנה והמהותית הזו - עדין לא קלטו. ולעולם לא נצליח לשנות את המושג 'חרדי'.

אתן דוגמא - כאשר אנחנו שומעים את המילה 'נוצרי', מבחינתנו הוא אדם שמאמין בנצרות, והוא הולך לכנסיה פעם בשבוע, וזהו. האם אנחנו מודעים שיש כ30000 כתות שונות בתוך הנצרות, חלקם שונאות אחת את השניה ומהרהרות עליה שהם מחריבי העולם, והמלחמות שם לא נגמרות. האם אנחנו מכירים משהו מתוך זה????? לא.
ככה החילוני לא מבין את ההבדל.

מה הדרך להתמודד?
יש!
אבל מכיוון ואף אחד לא יקרא עד לכאן - אז חבל לי לכתוב :)
צר לי שארוך מידי, אבל אי אפשר לקצר.
אין די מילים לכתיבתך המדויקת רצופת ההגיון והידע.
כדאי באמת לשקול מעבר להיות לצד חה"כ ומקבלי ההחלטות.
כותבת ברצינות רבה!
ולא היה קשה לקרוא עד הסוף ;)

• הוסף לסימניות
טוב.. גם כשערביה עולה איתי במעלית אני איכשהו לא רגועה...
וגם אם אני עם גבר נוסף שרואה.

וזה קורה לי . כן?? במעלית למקום העבודה שלי נכנסים מדי פעם ערביים / ערביות...

זה קורה לי יום יום. לא מתרגשת במיוחד. לא הבנתי על מה הסער הגדול......

• הוסף לסימניות
משום מה אני מסתובבת בתחושה מוזרה.
סביבי אנשים שומרים על ההנחיות +-
רובם הולכים עם מסכות ושומרים על מרחק...

ובכל זאת אנשים נדבקים וחולים מתגלים כל הזמן.

באיזושהי צורה - התיאוריה וצורת הטיפול של משרד הבריאות נכשלה או שהמדינה לא יכלה לעמוד בה כלכלית...
הסגר הוטל מהר . קטע במהירות את ההדבקה - אבל ברגע שרק ניסו לשחרר אותו מעט עם הגבלות - פרצה לבה גדולה של הדבקות מחדש
זה אומר שהתאוריה של משרד הבריאות לגבי הטלת הסגר - עובדת רק כל עוד הסגר חזק והרמטי.
כל עוד אין חנויות / מקומות עבודה / תח"צ / מערכות חינוך ועוד.
ברגע שפותחים - הגל מרים את ראשו מיד... וההגבלות לא עוזרות.

אין למדינה כפי הנראה יכולת כלכלית לחזור לסגר - במיוחד שהם נוכחו שההתאוששות מהסגר הקודם היתה ועודנה הרבה יותר איטית ממה שהם חשבו - אם בכלל.

ומקבלי ההחלטות נקלעו לדרך ללא מוצא.

אז למה אנחנו אמורים לקבל כל יום מנת נזיפות כאילו אנחנו אשמים??
רוב האנשים עושים את ההשתדלות להזהר... ובטוחים אולי שצועקים עליהם כי השכנים בטח לא...

אם ההגבלות לא מספיק עוזרות. או שמספיק סוררים בודדים כדי ליצור כאוס-
אז ההגבלות הללו אינן פתרון מספק.
וזה שאין פתרון אחר לא מצדיק להאשים את התושבים בזה שהם קיימים ולכן יש הדבקה--
אני-סתם שאלה:
מה מטריד אתכם יותר: היחס של התקשורת , החילונים, וכו' וכו' לחרדים בעקבות הקורונה,
או הפחד, מפני ההדבקה וכל ההשלכות שלה , כולל הסיכון לאנשים בסביבה שלכם?
כמו כן אשמח לשמוע מכל מגיב מה טווח הגילאים שלו: עד גיל 20, בין 20 ל-30 בין 40 ל-60
מקווה שלא אסבך אנשים עם גילוי הגיל שלהם :)

• הוסף לסימניות
אני-סתם שאלה:
מה מטריד אתכם יותר: היחס של התקשורת , החילונים, וכו' וכו' לחרדים בעקבות הקורונה,
כמו כן אשמח לשמוע מכל מגיב מה טווח הגילאים שלו: עד גיל 20, בין 20 ל-30 בין 40 ל-60

משום מה נמשך פה השיח כל הזמן ליחס חרדים-חילונים.
בעוד אני התכוונתי ליחס מקבלי החלטות - ציבור
ולא משנה מאיזה מגזר.

בכל אופן אם שאלת -
40.
מוטרדת מ- 2 הדברים במידה שווה.

הן מכך שכעובדת במקצוע שהעבודות בו בעיקר בסביבה מעורבת - הסיכוי שלי למצוא עבודה ולשרוד בעבודה נהיה נמוך יותר - ופרנסה היא בהחלט טרדה לא פחות מבריאות. אבל לא נכנסת לפחד או מתח - הכל מאיתו יתברך כולל פרנסה.

בנוגע לקורונה - משתדלת לקחת אותה בפרופורציות שלה . מחלה קצת יותר מסוכנת משפעת ומאד מאד מדבקת.
נשמרת מאד על הכללים גם במקומות שאחרים לא נשמרים וזה "לא נעים" להיות הטמבלית . נזהרת מאד כשאני מבקרת את ההורים (אבל אפילו ליום ח"ו לא השארנו הורים/סבים לבד !! שיגיד ביבי מה שיגיד בידוד מסוכן בריאותית לאנשים מבוגרים!!). מתפללת לבריאות שלמה אבל לא נכנסת לחרדות ומתחים ולא מגזימה בשום דבר.

• הוסף לסימניות
אני-סתם שאלה:
מטריד אותי יותר היחס של התקשורת
ואני יודעת שעכשיו יערפו את ראשי...

• הוסף לסימניות

מה פתאום לערוף את ראשך??
מאד טבעי ונורמטיבי לפחד ממשהו שאת חשה את תוצאותיו כבר כאן ועכשיו.
מאשר ממחלה שכמה שהיא מדבקת ולא נעימה - הקטלניות שלה לא היסטרית (אפילו למבוגרים. המון מבוגרים החלימו ממנה) נכון לעת עתה.
מניחה שאם חס ושלום היה המצב פה קטסטרופה והיתה מגיפה שמתים ממנה כמו זבובים חלילה וחס (נניח אם היית באיטליה בזמן שזה קרה שם)- היית חושבת ומרגישה אחרת.

טבע האדם שמה שקרוב יותר ופוגע יותר - מטריד יותר.

• הוסף לסימניות
משום מה נמשך פה השיח כל הזמן ליחס חרדים-חילונים.
בעוד אני התכוונתי ליחס מקבלי החלטות - ציבור
ולא משנה מאיזה מגזר.

בכל אופן אם שאלת -
40.
מוטרדת מ- 2 הדברים במידה שווה.

הן מכך שכעובדת במקצוע שהעבודות בו בעיקר בסביבה מעורבת - הסיכוי שלי למצוא עבודה ולשרוד בעבודה נהיה נמוך יותר - ופרנסה היא בהחלט טרדה לא פחות מבריאות. אבל לא נכנסת לפחד או מתח - הכל מאיתו יתברך כולל פרנסה.

בנוגע לקורונה - משתדלת לקחת אותה בפרופורציות שלה . מחלה קצת יותר מסוכנת משפעת ומאד מאד מדבקת.
נשמרת מאד על הכללים גם במקומות שאחרים לא נשמרים וזה "לא נעים" להיות הטמבלית . נזהרת מאד כשאני מבקרת את ההורים (אבל אפילו ליום ח"ו לא השארנו הורים/סבים לבד !! שיגיד ביבי מה שיגיד בידוד מסוכן בריאותית לאנשים מבוגרים!!). מתפללת לבריאות שלמה אבל לא נכנסת לחרדות ומתחים ולא מגזימה בשום דבר.
לא עניתי באופן ישיר לנושא שהעלית, לא בגלל שלא הבנתי את כוונתך, אלא מהסיבה הפשוטה שאין לי שום ציפיות מפוליטיקאים כאלו ואחרים ! דוגמה בנושא הביטחוני, רמטכ"לים ושרי בטחון לשעבר מתגלים לעתים קרובות מדי לאחר פרישתם כאנשים קטנים ואף בעייתיים ולא ראויים, ואז תופסים את הראש בידי מי מופקד בטחון המדינה, אלא שאנו חיים על ניסים ובטוחים בהקב"ה, וכמובן מקפידים על ונשמרתם מאד , כי זה מה שהקב"ה מבקש מאתנו.

• הוסף לסימניות
לפני שאגיב אדגיש שאני לא עורף ראשים ח"ו...

ולא אליך ספציפי,
פרט היסטורי ידוע הוא "שאם היהודי אינו עושה קידוש אז הגוי עושה הבדלה ! !"
ואותו דבר בין החרדי לחילוני...
אם אנן מתקרבים יותר מדי אליהם אזי הם מרחקים אותנו, ולא יעזור שום נאום של ח"כ או מאמר מושחז ככל שיהיה של טובל קסתו בדיו עתיר כתבות. (הלכה בידוע וכו')
ולא, אני לא מדבר שצריך לשנוא אותם וכו' רק לדעת איפה ומה הם ואיפה ומה אנחנו,
(ראה ערך משל העגלה המלאה והעגלה הריקה שבן גוריון הבין טוב טוב)

• הוסף לסימניות
מישהו היה כאן בחתונה בשבועות האחרונים אז שיספר איך בדיוק שמרו על ההנחיות
השתתפתי באירוע לא מכבר.
המשפחה הקרובה (הלא גרעינית) לא מקפידים על ריחוק פיזי.
8 סועדים בשולחן אחד.
לחם פרנה שכל אחד מהסועדים 'קורע' לעצמו.
מלצר שמתקרב אליך מטווח אפס פרגית או אסאדו (סליחה..).
וכל אחד ממתין בתורו לסיבוב על החומוס.

והכי מצחיק כשיוצאים מהאולם עוטים על הפנים את המסיכה....

• הוסף לסימניות
מישהו היה כאן בחתונה בשבועות האחרונים אז שיספר איך בדיוק שמרו על ההנחיות
השתתפתי באירוע לא מכבר.
המשפחה הקרובה (הלא גרעינית) לא מקפידים על ריחוק פיזי.
8 סועדים בשולחן אחד.
לחם פרנה שכל אחד מהסועדים 'קורע' לעצמו.
מלצר שמתקרב אליך מטווח אפס פרגית או אסאדו (סליחה..).
וכל אחד ממתין בתורו לסיבוב על החומוס.

והכי מצחיק כשיוצאים מהאולם עוטים על הפנים את המסיכה....

אני הייתי בחתונה שבוע שעבר.
האורחים הסתובבו בתוך האולם עם מסיכות.

האוכל הוא קטע בעייתי כי אי אפשר לאכול עם מסיכה
אבל גם באוכל ישבו עם מסיכה.
היו 8 בשולחן (בדרך כלל יש 12)
הרבה פחות מהרגיל.
אבל כאמור מותר להוריד מסיכה כדי לאכול - לפי הוראות משרד הבריאות ולכן אין פה הפרת הוראות.
כנ"ל מלצרים - מותר לפי ההוראות - הם עטו כפפות ומסכות והגישו הכל אישית.

המשפחה הקרובה ממש (אחי ואחיות החתן הנשואים והאחיינים) לא שמרו ביניהם על ריחוק אבל עטו מסיכות!! (חלק אמנם של שקף) - ובהתחשב בכלל האירועים שיבלו ביחד בשבוע זה - ובהתחשב שאיך שלא תיערך החתונה , הם כולם יגיעו וישבו וישתתפו בכל האירועים - היה נראה סביר שהם הפכו לסוג של קפסולה כמו כיתה :).

צעירות ממש רקדו ברחבת הריקודים בנתינת ידיים זו לזו וללא מרחק וגם ללא מסיכות -
המבוגרים כולם התרחקו מרחבת הריקודים.
זו ההפרה העיקרית שראיתי.

• הוסף לסימניות
אולי אני טועה
אבל בהבנה שלי אולי נכון להכניס את הכללת החרדים גם כגזענות, בדיוק כמו שאת ערבים
כי אם תשאלו למשל שמאלן קלאסי על הערבים הוא ידע טוב טוב לסביר שלא כולם כאלו והרוב בכלל מאד אוהבים אותנו (אפילו שהם מחונכים לשנאת יהודים מילדות)

בעיני מ-2 סיבות:
1. על החרדים מותר לכתוב חרדי השליך אבנים, על הערבי אסור לכתוב - ערבים זרקו בקבוק תבערה, אלא רק נזרק בקבוק תבערה

2. שם יש הרבה עבודה של כל מיני אנשים וארגונים (כמו הקרן החדשה ודומיה) עם הרבה כסף שדואגים להכרויות בין יהודים לערבים בכל מיני וריאציות

3. הכחשת המציאות היא דרך חיים של השמאלן הקלאסי וכבר אמר אחד מההוגי הדעות שפרש מהם שמאלני זה להחליף את מה שעוב טוב במה שנשמע טוב- וזה אומר לדבר נגד חרדים נשמע לא נורא, לדבר בעד ערבים נשמע מצוין
(כמעט כתבתי התל אביבי הקלאסי אבל נלחצתי... אבל אני במסגרת העבודה פוגשת הרבה אנשים מהצבור הכללי ומאד מהר אפשר לדעת מי ממש גר בתל אביב ומי בפריפריה שלה)

• הוסף לסימניות
מי אמר שלא שומרים על הכללים.
המציאות מוכיחה, שבאזורים חרדיים יש יותר נדבקים, למה ? כי כך ה' רוצה..
95% שומרים על כל הכללים ובכל זאת יש המון נדבקים!
למי שיש שכל מבין שהקב"ה רוצה מכל עם ישראל ובפרט מאיתנו החרדים
ה-ת-ח-ז-ק-ו-ת-!-!-!
שיפור המעשים ולחפש בכל פרט מחיינו מה לא כרצון ה'
(אפילו אם אין על זה הלכה מפורשת שאסור!
או כל מיני דברים שיש להם היתרים... וזה לא 100% עושה נחת רוח לאבינו שבשמים)

אני-סתם שאלה:
לאורך כל האשכול הזה, וגם אשכולות אחרים, אני שואלת את עצמי את השאלה הזו שהצגתם כאן בציטוט.
לפעמים אני חושבת שאין די מודעות למצב.
לפעמים נראה לי איזה מעשה שטן, שאנחנו מוסחים ממה שהכי חשוב עכשיו.

המספרים עכשיו עולים במהירות, כולל חולים קשה. קצת מתמטיקה, קצת הבנה במגיפות - המצב לפי דרך הטבע, לא פשוט. לגמרי לא. ונקטתי במילים עדינות.
לא מבינים את המצב. את המגמה. לאן בדרך הטבע זה הולך.

ונכון שהממשלה אין לה פתרונות.
וזה אומר בכל מקרה, שעלינו להתחזק ברוחניות , בתפילה, בתחנונים לד'.
וגם לשמור ברצינות. לא רק את מה שמשרד הבריאות דורש. אלא יותר, כשאפשר.
כי יש לכל אחד את החיים שלו, ולא כל דבר שלא דורשים מהציבור, אי אפשר לקיים בפרטי.
וזה לא מצב של או הכל או לא כלום.
זה רק עניין של להתמקד במטרה הזו.

כל אחד יכול לחשוב מתי הוא חייב לצאת ומתי אפשר לוותר.
מתי אפשר לעשות דברים במרחב הפתוח והפחות מדבק, ומתי חייבים במבנה סגור. וכן הלאה. כל אחד ורעיונותיו לפי מצבו.
העיקר לחשוב! איך לצמצם הדבקה.
כמובן להקפיד מאוד על מסכות, על ריחוק, וכן, גם להעיר כשזה בא בחשבון.

ההתנהגות שלנו אמורה לנבוע מהכרה שהמצב לא פשוט, ולעשות את מירב ההשתדלות הראויה.
המון אנרגיה והתמקדות יש בדברים האחרים, הצודקים בהחלט כשלעצמם!
עדיין אין מספיק מיקוד, לדעתי, בצרת המגיפה עצמה.
המיקוד שלנו מתפזר למי שומר יותר או פחות, לייחסים בין קבוצות, ועוד ועוד.
חשוב מאוד. וגם מובן מאוד.
אבל עכשיו דחוף להתמקד בעיקר במאבק בהידבקות. במה שכל אחד יכול לעשות.

וכן, אצל החרדים יש יותר חולים. ויותר הידבקות. ולא משנה למה. משנה איך נכון להתמודד עם המציאות הזו.

ד' ירחם על כולנו, ויושיע אותנו כהרף עין.

נערך לאחרונה ב:

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה