נסיעה באוטובוס עם ילד בגמילה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י סטודנטית;564951:
אני ממש לא מלחיצה, אבל הוא פשוט לא מוכן לשבת בשרותים.
הוא פשוט נעמד בצד ועושה, ואז כשאני רואה ומנסה לשכנע אותו בעדינות ללכת לשרותים ולהמשיך שם הוא מתחיל לבכות.
עם הקטנים ב"ה הכל הולך בקלות................
מקווה שנתגבר גם על זה!
יכול להיות שמה שמפחיד אותו זה הצליל שהמים משמיעים כשהם מקבלים לתוכם את 'תרומתו'... - אחד הילדים שלי נבהל מהקול הזה, וידע גם לומר לי זאת בבהלה. הסברתי לו שכל דבר שנופל למים משמיע כזה קול, ולא יקרה לו כלום. אז הוא נרגע.
לדעתי, את צריכה לתת לו לעמוד בצד - ולהציע לו טיטול לצורך זה. הוא ירגיש יותר בטוח - ובסופו של דבר יגמל לגמרי.
אם מסבירים בצורה ברורה לילד מהם הגבולות - מתי טיטול ומתי לבנים - אין לו שום בלבולים.
(איך אמרה לי הקטנה? - בבקר לא צריך טיטול, כי אני גדולה, בלילה כשהולכים לישון צריך טיטול.)

ולעניין הגמילה גם בלילה - זה מאוד תלוי באופיו של הילד.
שניים מילדי נגמלו בגיל שנתיים מיד גם יום גם לילה. אחרים נגמלו בגיל שנתיים וחצי ואפילו שלוש+ רק ביום, וכעבור כחודשיים/שלושה נגמלו גם בלילה.
בד"כ אני מחליטה על גמילה בלילה כשיש כמה בקרים שהטיטול הלילי כמעט לגמרי יבש. אז אפשר להתחיל. אבל אם קמים 'עמוסים', אין סיכוי.

• הוסף לסימניות
טוב שפתחתן את השאחלות האלה, כי אני כרגע בלבטים קשים עם ביתי בת הארבע וחצי. בגיל שנתיים היא כבר לא לכלכה בטיטול ובגיל שנתיים וחצי נגמלה גם מהרטבה (למה זה קרה לשיעורין?- היא פשוט לא רצתה ללכלך בטיטול, אבל להרטיב לא הזיז לה...) ומיד כשעשינו את הגמילה הרצינית (כלומר- מהרטבה, עם הממתקים וכ') הורדתי לה את הטיטול בלילה. הבעיה אצלה- שהיא ממש לא מתעוררת. היא הרטיבה והמשיכה לישון. כשהערתי אוה לשרותים היא נכנסה לכזו "קריזה" שירדתי מהעניין.
מאז כמה פעמים ניסיתי לגמול ולא הלך.
עכשיו אחרי פסח ניסיתי שוב, היא בעצמה מאוד רוצה, ולא שותה לפני השינה ולא במשך הלילה בכלל, והולכת לשרותים לפני השינה וכו', היו לנו כממה לילות יבשים, אבל עדיין רובם רטובים... כבר שבועיים.
מה לעשות? אני לא רוצה להתייאש כי היא מאוד רוצה להיגמל ולא מעוניינת להלביש טיטול בלילה. אני מבחינתי מוכנה עוד להכניס את המצעים והמגן שלה למכונה בבוקר, השאלה אם זה תכל'ס?
יש למישהי עיצה בשבילי?

ובקשר לילדונת שמפספסת- אצלי זה עבד כשהכנתי לו קופסא אישית שלו של ממתקים, ורק כשעשה בשרותים בחר בעצמו (ג'ל, סוכריה קטנה או עדש) ממתק. זה עבד יופי.
(הוא כל כך זכר את זה, שבשנה שעברה, כשהקטנה שלי הייתה בת שנה, הוא קיבל מהחיידר ממתקים ושמר בשבילה לזמן שתיגמל... היא, אגב, בדרך, רק שאני מחכה שייתחמם עוד קצת ושנגמור סיפור עם הגדולה...)

• הוסף לסימניות
נראה לי שיש דבר כזה שפיזית לא בשלים להתעורר בלילה, ואז אין כל כך מה לעשות חוץ מלחכות. אם זכור לי נכון, עד גיל חמש זה יכול להיות.
הפתרון במקרים האלה הוא להוריד בלילה. אולי צריך לדבר איתה לפני זה שככה היא לא מרטיבה, ולנסות למצוא דרך שלא תתעצבן כשמקימים אותה מתוך שינה. אולי לנסות לא ממש להעיר, לקחת ממש מתוך שינה...
הבן שלי, בן ארבע, גם התעצבן מאוד כשהורדתי אותו בפעמים הראשונות, וזה לא היה יעיל בכלל, אז ניסיתי להסתדר בלי זה, אבל הוא היה כל הזמן מרטיב בלילה בלי להרגיש. אחרי כמה זמן בלית ברירה התחלתי שוב להוריד אותו, ועכשיו אני מורידה אותו כל לילה והוא זורם עם זה בלי להתעורר כמעט.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י עפרה;565117:
נראה לי שיש דבר כזה שפיזית לא בשלים להתעורר בלילה, ואז אין כל כך מה לעשות חוץ מלחכות. אם זכור לי נכון, עד גיל חמש זה יכול להיות.
הפתרון במקרים האלה הוא להוריד בלילה. אולי צריך לדבר איתה לפני זה שככה היא לא מרטיבה, ולנסות למצוא דרך שלא תתעצבן כשמקימים אותה מתוך שינה. אולי לנסות לא ממש להעיר, לקחת ממש מתוך שינה...
הבן שלי, בן ארבע, גם התעצבן מאוד כשהורדתי אותו בפעמים הראשונות, וזה לא היה יעיל בכלל, אז ניסיתי להסתדר בלי זה, אבל הוא היה כל הזמן מרטיב בלילה בלי להרגיש. אחרי כמה זמן בלית ברירה התחלתי שוב להוריד אותו, ועכשיו אני מורידה אותו כל לילה והוא זורם עם זה בלי להתעורר כמעט.
היום היא מוכנה להתעורר ואפילו מבקשת ממני שאעיר אותה. הבעיה היא כשהיא מרטיבה עוד לפני שאני באה. היום בתשע היא כבר הייתה רטובה... וגם קורה שלפנות בוקר היא מרטיבה שוב.

• הוסף לסימניות
את צריכה לתפוס את השעה שצריך לקחת אותה. אולי 8:30, ואולי שוב באמצע הלילה.
אני עדיין צריכה לעשות את זה גם עם גיל גדול יותר( 6-7), אין ברירה. יש לי כאלה שהרטיבו גם 3 פעמים בלילה, וגם אם לקחו אותם. ויש כזה שנשאר תמיד יבש ולא לוקחים אותו בכלל ושותה כל הלילה (יש לו בקבוק מים צמוד-עוד דבר שצריך גמילה).

לא זוכרת מי אמר לי שיש סוג משקאות שפחות נספגים בגוף (שוקו נדמה לי ביניהם) ולא כדאי לשתות בערב.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה