דרוש מידע נסיעה ללא תשלום??

• הוסף לסימניות
נסענו אתמול בעלי ואני בהפרש של 3 שע' באוטובוס
גם אצלי וגם אצל בעלי לא היה מכשיר - הנהג קם והודיע שאם לא עולה פקח במחלף מסוים אין צורך לשלם
פקח לא עלה
האם אכן לא צריך לשלם ?
הנהג יכול להחליט כזו החלטה ?
או שהאם צריך לשלם אולי בפעם הבאה?

• הוסף לסימניות
אם החברה לא דאגה לגבות כסף, בעיה שלה.
תיקון טעות קטנה.

התשלום בתח"ץ עובר ישירות למשרד התחבורה, כך שעיקר הבעיה היא דווקא של המשרד ולא של החברה (אכן החברה מקבלת תשלום גם לפי תיקופים, ולכן זה קצת בעיה גם שלה).

ומשרד התחבורה עצמו מורה שאם לא היתה אופציית תשלום תקינה באוטובוס עצמו ישנו פטור מתשלום.

• הוסף לסימניות
משרד התחבורה כבר חזרו בהם, וטענו שחייבים לשלם גם אם אין מכשיר תיקוף.
מבירור הלכתי שלנו - אין להם זכות לדרוש את התשלום, אם הם לא העמידו אמצעים לכך בנסיעה עצמה.
תבררו הלכתית.

• הוסף לסימניות
אפשר מקור ??
עד הים ידוע במשך שנים ויצאו על זה מכתבים מפורשים ממשרד התחבורה שאין צורך לשלם, וגם רבנים פסקו לאור זה שאכן פטורים.
(לפנים משורת הדין ראוי לשלם, לדעת הרבה פוסקים, ואין כאן המקום לפולמוס זה).

• הוסף לסימניות
מבירור הלכתי שלנו - אין להם זכות לדרוש את התשלום, אם הם לא העמידו אמצעים לכך בנסיעה עצמה.
תבררו הלכתית.
מה מקור?
זה כתוב באתר?
שאלתם אותם?
חשוב לדעת

• הוסף לסימניות
אפשר מקור ??
עד הים ידוע במשך שנים ויצאו על זה מכתבים מפורשים ממשרד התחבורה שאין צורך לשלם, וגם רבנים פסקו לאור זה שאכן פטורים.
(לפנים משורת הדין ראוי לשלם, לדעת הרבה פוסקים, ואין כאן המקום לפולמוס זה).
מה מקור?
זה כתוב באתר?
שאלתם אותם?
חשוב לדעת
לאחרונה מישהו בירר במשרד התחבורה, וזה מה שענו לו.
הדגשתי שהנושא הוא הלכתי, ולכן יש לברר.
בזמנו נסענו בצפת, ולא היה מכשיר תיקוף, והורו לנו לשם אח"כ. לא היתה לנו אפשרות, כי אני עם סטודנט (וא"א לתקף פעמיים), וביררנו הלכתית.

• הוסף לסימניות
הדגשתי שהנושא הוא הלכתי, ולכן יש לברר.
זה בדיוק הנקודה, ההלכה נגזרת במקרה הזה מהוראות משרד התחבורה, ולכן חשוב לברר היטיב את המקור המוסמך והמדויק ולא להסתמך על שמועות בשום אופן.

• הוסף לסימניות
זה בדיוק הנקודה, ההלכה נגזרת במקרה הזה מהוראות משרד הבריאות, ולכן חשוב לברר היטיב את המקור המוסמך והמדויק ולא להסתמך על שמועות בשום אופן.
משרד התחבורה, התכוונתם.
אדרבא, תבררו ותעלו את התשובה.
בכל אופן, לאור דרישת משרד התחבורה ביררנו, ונאמר שאין להם זכות לדרוש את הכסף, אם מכשיר התיקוף לא היה קיים/ התקלקל.
ושוב, שכל אחד ישאל את רבותיו. לא באה לפסוק

• הוסף לסימניות
משרד התחבורה, התכוונתם.
אדרבא, תבררו ותעלו את התשובה.
בכל אופן, לאור דרישת משרד התחבורה ביררנו, ונאמר שאין להם זכות לדרוש את הכסף, אם מכשיר התיקוף לא היה קיים/ התקלקל.
ושוב, שכל אחד ישאל את רבותיו. לא באה לפסוק
לא יודע את מי שאלתם, אבל ברור כשמש שהשאלה לא הובנה, כי על הצד שמשרד התחבורה אכן מורה לשלם על נסיעה שמכשיר התיקוף לא עובד (נתון שלא נכון), אז מה זה משנה שלא היה מכשיר? אם הקופה לא עובדת אז מותר לקחת מוצר בלי לשלם??? אם עלית אתה חייב לשלם!!! אולי היה כאן חשבון של "ממון מדינה", וא"כ אז הסיבה שונה, ולא סברא מוטעית כזו ("אין להם זכות לדרוש כסף").

• הוסף לסימניות
לא יודע את מי שאלתם, אבל ברור כשמש שהשאלה לא הובנה, כי על הצד שמשרד התחבורה אכן מורה לשלם על נסיעה שמכשיר התיקוף לא עובד (נתון שלא נכון), אז מה זה משנה שלא היה מכשיר? אם הקופה לא עובדת אז מותר לקחת מוצר בלי לשלם??? אם עלית אתה חייב לשלם!!! אולי היה כאן חשבון של "ממון מדינה", וא"כ אז הסיבה שונה, ולא סברא מוטעית כזו ("אין להם זכות לדרוש כסף").
לא נכנסת לפן ההלכתי, במיוחד שלא אני זו ששאלתי. אבל בגדול, חברת התחבורה חייבת לספק לי נסיעה+ אפשרות תשלום זמינה. כשהיא לא עשתה זאת, האם עלי לרדוף אחריה כדי לשלם? אני עליתי מתוך רצון לשלם. בהחלט. אבל אם יש לי כרטיס סטודנט/ נכה, אני אמורה לשלם בנסיעה הבאה מחיר מלא, כי א"א לתקף 2 נסיעות בו זמנית? עלי לרוץ לצפת כדי לשלם למפעילה את התשלום (אין לי דרך אחרת לשלם הדיוק את התעריף המדויק)?
לכאורה הם סיפקו לי מוצר לא תקין.

• הוסף לסימניות
לא נכנסת לפן ההלכתי, במיוחד שלא אני זו ששאלתי. אבל בגדול, חברת התחבורה חייבת לספק לי נסיעה+ אפשרות תשלום זמינה. כשהיא לא עשתה זאת, האם עלי לרדוף אחריה כדי לשלם? אני עליתי מתוך רצון לשלם. בהחלט. אבל אם יש לי כרטיס סטודנט/ נכה, אני אמורה לשלם בנסיעה הבאה מחיר מלא, כי א"א לתקף 2 נסיעות בו זמנית? עלי לרוץ לצפת כדי לשלם למפעילה את התשלום (אין לי דרך אחרת לשלם הדיוק את התעריף המדויק)?
לכאורה הם סיפקו לי מוצר לא תקין.
זה מוצר תקין, אם היה לכם השגה הייתם צריכים לרדת מהאוטובוס מיד (כמובן על הצד שבאמת משרד התחבורה מחייב לשלם),
מה שהם מחוייבים כלפי המדינה זה לא עניינך.
וכל הסברות "האם עלי לרדוף אחריה כדי לשלם? לרוץ לצפת כדי לשלם למפעילה את התשלום" הם סברות מהבטן, אם חייבים כסף צריך לרשום ולשלם אותו בהזדמנות הראשונה, גם אם זה יהיה בעוד 3 שנים (לעלות לתקף ולרדת מיד וכד'), אולי אפילו לטרוח למצוא מישהו שישלם בשבילך ותחזיר לו.

אדגיש שוב, הדיון תאורתי כי כיום משרד התחבורה פוטר מתשלום.

• הוסף לסימניות
זה מוצר תקין, אם היה לכם השגה הייתם צריכים לרדת מהאוטובוס מיד (כמובן על הצד שבאמת משרד התחבורה מחייב לשלם),
מה שהם מחוייבים כלפי המדינה זה לא עניינך.
וכל הסברות "האם עלי לרדוף אחריה כדי לשלם? לרוץ לצפת כדי לשלם למפעילה את התשלום" הם סברות מהבטן, אם חייבים כסף צריך לרשום ולשלם אותו בהזדמנות הראשונה, גם אם זה יהיה בעוד 3 שנים (לעלות לתקף ולרדת מיד וכד'), אולי אפילו לטרוח למצוא מישהו שישלם בשבילך ותחזיר לו.

אדגיש שוב, הדיון תאורתי כי כיום משרד התחבורה פוטר מתשלום.
לא נחמד לי לשמוע נוסח בוטה כל כך.
הבהרתי שאלו לא סברות מהבטן. ביררנו הלכתית. למרות זאת, אתם מעדיפים להתנצח בצורה לא ראויה, וחבל.
גם המשפט האחרון שציינתם בהדגשה - ממתי המידע? אני ביררתי ושמעתי אחרת. אשמח לשמוע שהם שוב שינו את הנהלים.
ובזאת סיימתי את הדיון, שמתחיל לרדת לפסים אישיים

• הוסף לסימניות
אנחנו גם ביררנו ואמרו שלא צריך לשלם
אם אין מכשיר תיקוף באוטובוס זבש"ם לא קשור אלי
אני רוצה לשלם והם לא מאפשרים לי לעשות את זה

• הוסף לסימניות
גם המשפט האחרון שציינתם בהדגשה - ממתי המידע? אני ביררתי ושמעתי אחרת. אשמח לשמוע שהם שוב שינו את הנהלים.
זה הנוהל הרשמי המפורסם כיום (יעויין עמוד 3)., ורק הוא הקובע כל עוד לא פורסמו הנחיות חדשות, ולא איזה פקיד זוטר שענה לכם

• הוסף לסימניות
משהו דומה,
נסעתי מביתר לירושלים,
נסיעה אמורה לעלות 9 שח,
המכשיר היה מוכן לנסיעה אחרת שעלתה 6.5 שח,
אף אחד לא שם לב וכך כולם העבירו,
כשירדתי שמתי לב,
צריך לשלם את ה2 שח האלה? למי?

• הוסף לסימניות
משהו דומה,
נסעתי מביתר לירושלים,
נסיעה אמורה לעלות 9 שח,
המכשיר היה מוכן לנסיעה אחרת שעלתה 6.5 שח,
אף אחד לא שם לב וכך כולם העבירו,
כשירדתי שמתי לב,
צריך לשלם את ה2 שח האלה? למי?
אם משאירים בצד את כל הנידון של "ממון מדינה" (נניח שמדובר בעסק פרטי).
אז מדין השבת אבידה חייבים להחזיר את הכסף, איך? מסובך, לא תמיד קל להחזיר.
יתכן שלמשרד התחבורה יש נוהל פנימי בעניין של טעות נהג.

כאמור לעיל תשאלו רב, יתכן שגם המחמירים בממון מדינה יקלו כאן בשב ואל תעשה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה