תיקון טעות קטנה.אם החברה לא דאגה לגבות כסף, בעיה שלה.
אפשר מקור ??משרד התחבורה כבר חזרו בהם, וטענו שחייבים לשלם גם אם אין מכשיר תיקוף.
מה מקור?משרד התחבורה כבר חזרו בהם, וטענו שחייבים לשלם גם אם אין מכשיר תיקוף.
מבירור הלכתי שלנו - אין להם זכות לדרוש את התשלום, אם הם לא העמידו אמצעים לכך בנסיעה עצמה.
תבררו הלכתית.
אפשר מקור ??
עד הים ידוע במשך שנים ויצאו על זה מכתבים מפורשים ממשרד התחבורה שאין צורך לשלם, וגם רבנים פסקו לאור זה שאכן פטורים.
(לפנים משורת הדין ראוי לשלם, לדעת הרבה פוסקים, ואין כאן המקום לפולמוס זה).
לאחרונה מישהו בירר במשרד התחבורה, וזה מה שענו לו.מה מקור?
זה כתוב באתר?
שאלתם אותם?
חשוב לדעת
זה בדיוק הנקודה, ההלכה נגזרת במקרה הזה מהוראות משרד התחבורה, ולכן חשוב לברר היטיב את המקור המוסמך והמדויק ולא להסתמך על שמועות בשום אופן.הדגשתי שהנושא הוא הלכתי, ולכן יש לברר.
משרד התחבורה, התכוונתם.זה בדיוק הנקודה, ההלכה נגזרת במקרה הזה מהוראות משרד הבריאות, ולכן חשוב לברר היטיב את המקור המוסמך והמדויק ולא להסתמך על שמועות בשום אופן.
תודה, תיקנתי.משרד התחבורה, התכוונתם.
לא יודע את מי שאלתם, אבל ברור כשמש שהשאלה לא הובנה, כי על הצד שמשרד התחבורה אכן מורה לשלם על נסיעה שמכשיר התיקוף לא עובד (נתון שלא נכון), אז מה זה משנה שלא היה מכשיר? אם הקופה לא עובדת אז מותר לקחת מוצר בלי לשלם??? אם עלית אתה חייב לשלם!!! אולי היה כאן חשבון של "ממון מדינה", וא"כ אז הסיבה שונה, ולא סברא מוטעית כזו ("אין להם זכות לדרוש כסף").משרד התחבורה, התכוונתם.
אדרבא, תבררו ותעלו את התשובה.
בכל אופן, לאור דרישת משרד התחבורה ביררנו, ונאמר שאין להם זכות לדרוש את הכסף, אם מכשיר התיקוף לא היה קיים/ התקלקל.
ושוב, שכל אחד ישאל את רבותיו. לא באה לפסוק
לא נכנסת לפן ההלכתי, במיוחד שלא אני זו ששאלתי. אבל בגדול, חברת התחבורה חייבת לספק לי נסיעה+ אפשרות תשלום זמינה. כשהיא לא עשתה זאת, האם עלי לרדוף אחריה כדי לשלם? אני עליתי מתוך רצון לשלם. בהחלט. אבל אם יש לי כרטיס סטודנט/ נכה, אני אמורה לשלם בנסיעה הבאה מחיר מלא, כי א"א לתקף 2 נסיעות בו זמנית? עלי לרוץ לצפת כדי לשלם למפעילה את התשלום (אין לי דרך אחרת לשלם הדיוק את התעריף המדויק)?לא יודע את מי שאלתם, אבל ברור כשמש שהשאלה לא הובנה, כי על הצד שמשרד התחבורה אכן מורה לשלם על נסיעה שמכשיר התיקוף לא עובד (נתון שלא נכון), אז מה זה משנה שלא היה מכשיר? אם הקופה לא עובדת אז מותר לקחת מוצר בלי לשלם??? אם עלית אתה חייב לשלם!!! אולי היה כאן חשבון של "ממון מדינה", וא"כ אז הסיבה שונה, ולא סברא מוטעית כזו ("אין להם זכות לדרוש כסף").
זה מוצר תקין, אם היה לכם השגה הייתם צריכים לרדת מהאוטובוס מיד (כמובן על הצד שבאמת משרד התחבורה מחייב לשלם),לא נכנסת לפן ההלכתי, במיוחד שלא אני זו ששאלתי. אבל בגדול, חברת התחבורה חייבת לספק לי נסיעה+ אפשרות תשלום זמינה. כשהיא לא עשתה זאת, האם עלי לרדוף אחריה כדי לשלם? אני עליתי מתוך רצון לשלם. בהחלט. אבל אם יש לי כרטיס סטודנט/ נכה, אני אמורה לשלם בנסיעה הבאה מחיר מלא, כי א"א לתקף 2 נסיעות בו זמנית? עלי לרוץ לצפת כדי לשלם למפעילה את התשלום (אין לי דרך אחרת לשלם הדיוק את התעריף המדויק)?
לכאורה הם סיפקו לי מוצר לא תקין.
לא נחמד לי לשמוע נוסח בוטה כל כך.זה מוצר תקין, אם היה לכם השגה הייתם צריכים לרדת מהאוטובוס מיד (כמובן על הצד שבאמת משרד התחבורה מחייב לשלם),
מה שהם מחוייבים כלפי המדינה זה לא עניינך.
וכל הסברות "האם עלי לרדוף אחריה כדי לשלם? לרוץ לצפת כדי לשלם למפעילה את התשלום" הם סברות מהבטן, אם חייבים כסף צריך לרשום ולשלם אותו בהזדמנות הראשונה, גם אם זה יהיה בעוד 3 שנים (לעלות לתקף ולרדת מיד וכד'), אולי אפילו לטרוח למצוא מישהו שישלם בשבילך ותחזיר לו.
אדגיש שוב, הדיון תאורתי כי כיום משרד התחבורה פוטר מתשלום.
זה הנוהל הרשמי המפורסם כיום (יעויין עמוד 3)., ורק הוא הקובע כל עוד לא פורסמו הנחיות חדשות, ולא איזה פקיד זוטר שענה לכםגם המשפט האחרון שציינתם בהדגשה - ממתי המידע? אני ביררתי ושמעתי אחרת. אשמח לשמוע שהם שוב שינו את הנהלים.
אם משאירים בצד את כל הנידון של "ממון מדינה" (נניח שמדובר בעסק פרטי).משהו דומה,
נסעתי מביתר לירושלים,
נסיעה אמורה לעלות 9 שח,
המכשיר היה מוכן לנסיעה אחרת שעלתה 6.5 שח,
אף אחד לא שם לב וכך כולם העבירו,
כשירדתי שמתי לב,
צריך לשלם את ה2 שח האלה? למי?
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים