נספח לאתגר דו שבועי - הקונספירציה

• הוסף לסימניות
עזוב אותך מפלפולים, תעלה את זה בלי ניקוד - זה קשה ככה.
תרגום לקונספירציית הקונספירציה

בעולמנו כיום, אחד מן המושגים המסעירים, מתסיסים ומרתקים הוא תיאוריות הקונספירציה. לאורך עשרות בשנים שהם מתקיימות וכמעט עבור כל אירוע גדול ומטלטל בעולם מתקיימות להן במקביל, ה'הסבר האמיתי' ותאוריית הקונספירציה.

סקרנותי בערה בקרבי, כיצד זה בכלל נוסד לו המושג המוזר הזה? מדוע ירצו אנשים להמציא תיאוריות מרתקות כדי לחלוק על ה'הסברים האמיתיים' שסופקו לאירוע? ואם אכן תיאוריות אלו הן סתם פירות דמיונם של אנשים עתירי רוח והשראה כיצד הן ממשיכות ללוות אותנו לאורך שנים כה רבות?

על כן, החלטתי לסקור כמה וכמה מן האירועים המרכזיים בעולמנו, בעשרות השנים האחרונות, שלהן קמו תיאוריות קונספירציה וכמובן שיצאתי עם כמה וכמה תובנות מרתקות על כל המושג, כיצד נוצר, מה מאחוריו והיכן מסתתרת לה האמת החמקמקה.

הצטרפו אלי!

רצח ג'ון קנדי

22.11.1963 הנשיא האמריקני, ג'ון קנדי, מגיע לסיור בחירות בטקסס, לקראת הבחירות העתידות להתקיים בשנה לאחר מכן.

במהלך הסיור, מר קנדי נוסע ברכב אשר גגו פתוח כאשר באחת מן הפניות, הרכב מאט, יריות נורות ומותו של הנשיא נקבע בהגיעו לבית החולים.

חקירת הממשלה הסיקה כי האחראי לרצח הינו לי הארווי אוסוואלד, מפגע בודד אשר מניעיו לא ידועים. הצלחתו במשימה ויכולות דיוקו מפליאים במיוחד, וזהו!

מאידך, ישנן שאלות רבות למדי אשר נותרו פתוחות ומתמיהות על מסקנותיה של הרשות הממשלתית החוקרת. ישנן השערות הרבה יותר מבוססות והגיוניות באשר לזהות רוצחיו של הנשיא המנוח אך הן אינן יותר מתיאוריות קונספירציה.

נחיתת ניל ארמסטרונג על הירח

כמה שנים לאחר הירצחו של נשיא ארה"ב ג'ון קנדי, המדינה עדיין מלקקת את פצעיה וצריכה להשיב את מעמדה לעולם כמעצמת על אשר אף אחד לא יכול לה. והנה העולם מתבשר כי בתאריך 20.7.1969 ניל ארמסטרונג נוחת על הירח וצועד עליו את הפסיעות הראשונות שבן אנוש אי פעם צעד על הירח.

מנגד, לאור קשיים רבים באמינות הצילומים ובאמינותו של כל התהליך ישנם רבים הסבורים כי גם כאן המציאות שונה בהרבה מכפי שהממשל הציג אותו ובכל זאת הם מוגדרים כקונספירטורים המערערים לשווא על העמדה הרשמית.

רצח רבין

4.11.1995 עצרת פוליטית בכיכר מלכי ישראל בתל אביב. ראש הממשלה המכהן באותה העת, יצחק רבין, מגיע לאירוע, נושא את דבריו ובעת שובו אל רכבו הוא נורה, מייד מפונה הוא אל רכבו ובהגיעו לבית החולים לא נותר אלא לקבוע את מותו.

גם כאן עמדת הממשל היא כי הרוצח הינו אזרח פרטי בשם יגאל עמיר, אשר פעל באופן עצמוני ועד ימינו אנו הוא כלוא בבית האסורים. כמו אצל הרצח של מר קנדי המנוח גם כאן ישנן הרבה מאוד שאלות בילתי פתורות ותשובות מפוקפקות על ידי הממשל והגירסה הרשמית לאירוע.

ישנם עוד מקרים רבים לאורך ההיסטוריה אשר להם עמדה רשמית ומנגד תיאוריות והסברים הגיוניים בהרבה אשר שופכים אור על כל הפרשיות ובכל זאת בעוד העמדה הרשמית נתפסת כעובדות ואמיתות, הטענות האחרות נתפסות לרוב כקונספירציה וטענות הזויות אשר שמורות לפלגים מזן מסוים באוכלוסיה וזאת למרות שהם לוגיים בהרבה מה'אמת'.

ולאחר ניתוח מעמיק של כל המקרים המובאים ועוד הרבה הבחנו במוטיב חוזר בכל המקרים. הממשל והגוף החזק השולט באותה העת מבכר את הגירסה הפשטנית אשר מאפשר לה להשליך את האירוע אל דפי ההיסטוריה בלא להותיר לה השלכות כלשהן אשר ישפיעו על המשך פעילותה ודרכה של המדינה. ומצד שני כל מי שמנסה לפקפק על ה'עובדות', גם אם הוא עושה זאת באמצעות עובדות והוכחות מוצקות אין דינו אלא להיכנס תחת מטרייתם של הקונספירטורים ההזויים ולהמשיך להשתעשע ברעיונותיו תוך שהוא מושם ללעג וקלס בפי כל.

וכל זה מוביל אותנו אל מסקנתנו הסופית, כל המושג של תיאוריות הקונספירציה אינו אלא מזימה מרושעת של הממשלים החזקים בעולם. הם פיתחו כביכול 'מושג' מעניין, אשר מגדיר הצגת עובדות ופרשנות לאירועים משמעותיים כ'תיאוריית קונספירציה' ובכך הם שוללים מראש כל צורך להתמודד עם אירועים אשר נוח להם יותר להעלים ולמחוק, מאחר וכל מי שיחלוק על הסברם ועמדתם מייד יצורף אל חבורת הקונספירטורים הצצים להם לאחר כל אירוע משמעותי. כנראה שזו גם הסיבה שתיאוריות אלו מלוות אותנו עד עצם היום הזה מאחר וברור לכל בר דעת כי אכן הן הן האמת ולא ניתן להתעלם מהן גם אם הממשלה עושה כל שביכולתה להגחיך אותן ולהתעלם מהן.

מקווה אני כי להבא בעת ניתוח אירועים משמעותיים בעולמנו נדע להבחין טוב יותר מי הוא הקונספירטור ומי הם חותרי האמת. למי יש אינטרס להציג עמדה מאוד מסוימת ומי אינו אלא מציג עובדות. מי יש בכוחו להטמיע מושגים חדשים אשר ימנעו כל אפשרות להצגת ביקורת ומחלוקת לגיטימית על עמדותיו ומי אינו אלא אדם מן השורה המזדעק על העיוות בהצגת הנתונים המובאים בפניו.

• הוסף לסימניות
מר @קופי 100

מר @SIMCHA

מר @דיונון

גב' @nechama ra

לא צדקתי?...

א. לא צדקת בציון הניק שלי.
ב. צירפת כאן צלמת מקצועית אשר יצירותיה נודעו למרחוק אך לרוב לא בקרב בני קהילתנו המפוארים

ג. תיאורית קונספירציה צריכה להיות תיאוריה חדשנית המערערת על ההנחה המקובלת, סתם לכתוב סיפור הידוע לכל ושאף אחד מאיתנו לא מנסה להסתיר יכול לזכות בתחרות סיפור השנה ודומיו אך לא באתגר הקונספירציה.

• הוסף לסימניות
משוררים יקרים,
אל נא אחי תרעו לראות בהודעתי ובהקשר הסיפור אודות הקהילה ממרכז הארץ כל נימת זלזול ביצירת השירים.
אדרבה, חובבני מאוד שירים וחרוזים. ואני רואה בעיסוק בכתיבתם חלק בלתי נפרד מהתמחות ב'כתיבה ספרותית'.
לא נכתבה הודעתי אלא לאתגר את יכולת הקונספירציה שבקרבנו.

• הוסף לסימניות
א. לא צדקת בציון הניק שלי.
באמת הסתבכתי בזה. זה חלק בלתי נפרד מהקנוניא שלכם עם משרד התקשורת.

ב. צירפת כאן צלמת מקצועית אשר יצירותיה נודעו למרחוק אך לרוב לא בקרב בני קהילתנו המפוארים
שום דבר לא במקרה.
אבל זה... כנראה שכן.
טעות.
כוונתי היתה ל @nechama ro

ג. תיאורית קונספירציה צריכה להיות תיאוריה חדשנית המערערת על ההנחה המקובלת, סתם לכתוב סיפור הידוע לכל ושאף אחד מאיתנו לא מנסה להסתיר יכול לזכות בתחרות סיפור השנה ודומיו אך לא באתגר הקונספירציה.
צודק...

• הוסף לסימניות
משוררים יקרים,
אל נא אחי תרעו לראות בהודעתי ובהקשר הסיפור אודות הקהילה ממרכז הארץ כל נימת זלזול ביצירת השירים.
אדרבה, חובבני מאוד שירים וחרוזים. ואני רואה בעיסוק בכתיבתם חלק בלתי נפרד מהתמחות ב'כתיבה ספרותית'.
לא נכתבה הודעתי אלא לאתגר את יכולת הקונספירציה שבקרבנו.
הרגעת אותי.(לא לגמרי..)
אני באמת חדש פה, והכתיבה שלי יותר בהקשרים של שירה וחריזה ופחות סיפורת ומאמרים מלומדים.
מקווה שלא הגזמתי. באם כן, אשמח לקבל על כך ביקורת בפומבי או באישי.

• הוסף לסימניות
מחמיא, אך עם זאת לא ראוי, שאכתב בנשימה אחת בענייני חריזה וכתיבת שירה יחד עם הנזכרים לעיל המחוננים בכשרון נדיר.
לא הורס את המחמאה -
פשוט ליקטתי את כל הניקים שפתחו אשכולות בעלי מקדם 'שיר' והופיעו בדף הראשון של הקהילה.

• הוסף לסימניות
אבל ככל שהתעמקתי בנושא לא מצאתי תשובה לשאלה הגדולה: מי אמר שאני לא תסמונת דאון?

הסתכלתי הרבה במראה וראיתי שאני כן קצת נראה תסמונת דאון. גיליתי גם שאם אני לא מחזיק את הלשון בתוך הפה – היא יוצאת קצת החוצה. חוץ מזה שלפעמים אני לא מבין מה הרב'ה מסביר בכיתה.

לא כל-כך אכפת לי כי לתסמונת דאון יש כל היום טיולים וקייטנות, רק אני לא רוצה שתבוא עובדת-סוציאלית לדבר אתי, היא בטח מפחידה מאוד.
אמנם הסופר המוצלח מתיימר להביא אלינו את מחשבותיו של ילד רך בשנים שיכול לחשוב ככל העולה על רוחו, אך חושבני שכאנשים מבוגרים חובה עלינו גם לקחת בחשבון את עשרות אלפי ההורים ובני המשפחה אשר להם תסמונת דאון זוהי מציאות חיים מורכבת ואשר התמודדותם מתלווית אל סדר יומם יום יול ורגע ורגע וקריאת הדברים פה באשכול ברגע של אתנחתא עלולה לצבוט את ליבם בחוזקה ולשלחם חזרה אל שגרה חמוצה.

• הוסף לסימניות
כל נימת זלזול ביצירת השירים
היה, היה צליל זלזול.
הרגעת אותי.(לא לגמרי..)
אני באמת חדש פה, והכתיבה שלי יותר בהקשרים של שירה וחריזה ופחות סיפורת ומאמרים מלומדים.
מקווה שלא הגזמתי. באם כן, אשמח לקבל על כך ביקורת בפומבי או באישי.
אחינו, מה נלחצת?!
עוד רגע @Natan Galant @שיילה הרבנית @Angular , כמובן @הדוויג , @yonatanr וכל האחרים ששכחתי, חוזרים מניר עציון עם פווול מרץ ואז לא יזכרו בכלל שהיינו פה פעם. בנקודת הזמן הזו נראה לי ש @Simcha יערוק חזרה לשורות הכותבים. ואנחנו המשוררים נמשיך לקבץ נדבות ולחשוב מחשבות נוגות. או מצחיקות. או קורעות מצחוק.

...

• הוסף לסימניות
אמנם הסופר המוצלח מתיימר להביא אלינו את מחשבותיו של ילד רך בשנים שיכול לחשוב ככל העולה על רוחו, אך חושבני שכאנשים מבוגרים חובה עלינו גם לקחת בחשבון את עשרות אלפי ההורים ובני המשפחה אשר להם תסמונת דאון זוהי מציאות חיים מורכבת ואשר התמודדותם מתלווית אל סדר יומם יום יול ורגע ורגע וקריאת הדברים פה באשכול ברגע של אתנחתא עלולה לצבוט את ליבם בחוזקה ולשלחם חזרה אל שגרה חמוצה.
לקחתי בחשבון, אני מכיר את התחום היטב מקרוב.

• הוסף לסימניות
נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
העלתי עכשיו באשכול הנושא.
מצפה לביקורת!!!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה