יריעות אוהל מתנפנפות, סופות חול קטנטנות, נוחתות ליד זרפיפי מן נמסים, שזורמים ליד באר מרים.
מחנה שבט שמעון פנה לאותו נוף מדברי של מדבר פארן. עם אותה שמש שיוקדת מבעד לענני הכבוד. בדיוק כמו במחנה שלהם. כאן, מעבר למשכן.
אחיעם למשפחת הגאולי נפתלניק גאה, מצא את עצמו בסיום סדר א', משוטט על יד דגל מטה שמעון.
ילדים יחפים רצו סביבו, מטפסים על מוטות הדגלים. אימהות למשפחות מרובות אוכלוסין, לא הצליחו או לא רצו, להשגיח על ילדיהם בני דור הגאולה.
"זה רק בציבור שלנו" הידהדו באוזניו דברי שכנו הערברבי, אבירע. "במצרים זה לא היה קורה, שם היה כבוד לחוקים, היתה משילות" הזיכרונות הנעימים, על מקום עבודתו הקודם, גרמו לצלקות שבגופו לעקצץ.
המשיך לחפש את בית המלאכה לכתיבה, באוהלו של אומן הקולמוס, ידידו מימי גושן העליזים, צוריאל הסופר.
בשורת האוהלים השלישית, תימנה למשכן, מצא אחיעם את האוהל, אודות ליריעת קלף ענקית, כתובה אשורית.
"מכון 'לוחות שלמות' כתיבה תמה תשמישי קדושה, וכתיבת חולין"
"שם מפוצץ", חשב לעצמו, "מתאים לצורי. תכלס' עם קצת יותר ענווה היה קורא לעצמו סתם סופר. או סופר סת"ם. גיחך להברקתו.
באוהל פנימה, מצא את ידידו כפוף גב, רכון על יריעת קלף מעור צבי. מצחו קמטים, ידיו גלים, נעים רצוא ושוב על גבי הקלף. סביבו מונחים, עשרות גלילי קלף בגדלים שונים.
אחיעם, ניסה להמתין בסבלנות, ללא הצלחה. דיבורי התלונה של שכנו אבירע, מזמזמים סביבו. מבטאים רגשות תסכול, הפועמים אצל חלקים מסוימים מהעם, שכל היציאה הזאת ממצריים לא מקדמת אותם אל החלום. "נו" ניסה להדחיק את התלונה, "עברנו את פרעה וגו' "
צוריאל מצידו, לא נאחז התרגשות מחברו הממתין. כתיבתו המדויקת נמשכה, תוך שהוא מתרכז לייחד את הכוונות הנדרשות בתפילין שלפניו.
סיום. גלילת קלף, ניגוב ידיים, פנוי לחברים.
"שלום עליך אחי ורעי. מה לידידי בביתי?" השתפך צוריאל במליצית מדברית.
"אהלן אהלן" שינה אחיעם לשונו, לעגיית יושבי פלשת. "מה הולך פה צורי? מה אתה כותב כל כך הרבה?"
"תשמע, מאז נתינת התורה, לפני שנה בערך, אני עסוק בכתיבת והפצת תורת ה' חוקיו ומצוותיו. גם תפילין מזמינים בכמויות.
אתה רואה שם את הגדולים? אלו תפילין חב"ד, לבית חב"ד בכנען. הקלף הענק שם? זה גיליונות חזון איש. לקהילת הקהתי. דווקא מזוזות לא מבקשים, כי הכל פה ארעי איפה תקבע."
"באמת הכל ארעי. זה מתחיל להעיק עלי. כמעט שנה לא נעלה הענן. ועכשיו מדברים על נסיעה למדבר פארן. אל תשכח את כל הטיולים שהיו לפני מתן תורה 'רפידים', , 'מרה', 'אילים' מתי נגיע לארץ המובטחת?"
"תכף ומיד יקירי", צוריאל נדהם מהתפרצות חברו, "ענין של שלושה ימים".
"ועדיין אני מעוניין למכור את הנעליים".
"איזה נעליים?"
"אלו שבשבילם באתי. אני צריך מודעה קטנה מתורגמת לאמורית.
-למכירה נעלי תינוק מעולם לא ננעלו-
כשנעבור בדרך לארצו של סיחון, אני רוצה למכור שם את הנעליים. כאן באמצע המדבר לך תמצא קונה."
צוריאל רצה לענות אך היה עסוק בעיצוב סקיצה למודעת הנעליים. כשסיים אמר:
"טוב בא נשב, נדבר על חתיכת מן. תספר לי את סיפור הנעליים".
"אז ככה" פתח אחיעם. "את הנעליים האלה, קיבלתי, או יותר נכון לקחתי, מהמעסיק שלי לשעבר, מנסור עבאס. אתה זוכר אותו? שמן, קולני ורשע.
במכת חושך, נכנסתי אליו הביתה חיטטתי פה ושם, אז מצאתי אותם, בלטו אלי מתוך האפילה. סט של שישיית זוגות נעליים. כולם למידות של תינוקות מחציתם ורודים מחציתם כחולים. אשתי התלהבה, אמרה שזה מתאים בדיוק, לשישייה החדשה שלנו. בט"ו לחודש הראשון, רגע לפני היציאה, רצתי לבית של מנסור, הודעתי לו כי עליו לתת לי את הנעליים בהשאלה. כעבור שבוע, כבר ראיתי אותו מת על ים סוף. אז אין למי להחזיר.
יצאנו לדרך וחיפשנו את ההזדמנות הראשונה להלביש לתינוקות שלנו את הנעליים.
אתה בטח זוכר, שבמצרים נעליים היה רק לאדונים. אנחנו מעמד העבדים, היינו הולכים יחפים, איך הרגליים היו נפצעות. אז כחלק מתהליך הגאולה רציתי לתת לילדי את הרגשת האדנות בנעילת נעליים."
אחיעם עשה הפסקה מסיפורו וטעם מהמן בעוד הוא מתאמץ לחשוב על הטעם.
"אתה יודע מה הבעיה במן?" התנער אחיעם. "שאתה חייב להתרכז כל הזמן, אחרת הטעם בורח".
שוב צפו דברי שכנו, שתמיד מתלונן על העדר טעם חציר.
"על איזה טעם אתה חושב עכשיו, צוריאל, פת במלח"?
"דווקא על סושי". ענה צוריאל. שנראה כמתענג על מעדני השמים.
אחיעם נשאר במבט מעונן.
"אני יודע שאפשר להרגיש טעם של כבד, אבל קישואים בטעם כבד, אין במן. זה די באסה. גם מן בטעם ופלים מן בטעם לימון קשה להשיג."
צוריאל שמט את שארית הסושי-מן מפיו.
"אוי נהיית 'מסאוינן'... שמעתי שיש כבר תנועה שלמה של מתלוננים. אנשים שרוצים לשפר את איכות החיים במדבר, לזו הנהוגה בארץ גושן.
אתם לא נורמלים אתה וכל האספסוף שלכם!"
אחיעם נרתע למשמע הביקורת. אך צוריאל המשיך בלהט.
"אני רוצה להמשיך את הסיפור שלך. הסיבה שילדיך המתוקים לא לובשים את הנעליים. כי במדבר, פשוט לא צריך נעליים.
ענני הכבוד מיישרים לנו את הדרך. הופכים אותה לנעימה, חלקה ובטוחה.
אנחנו יותר משנה במדבר, ורגלנו לא בצקה. אני מאמין שגם אם היינו הולכים ארבעים שנה במדבר, רגלנו לא תבצוק. נס קטן אבל אגדי.
אז אתה נתקעת עם הנעליים. ובמקום להאמין שעוד שלושה ימים ניכנס לארץ כנען, שם יפו פעמי נעלי ילדיך על ההרים ועל הגבעות, אתה עסוק, בלחפש כסף קל אצל האמורי.
חזור בך! תקרע את קלף המכירה. התלונות שלך לא מוצדקות ולא נעליים.
שקט השתרר.
לפתע נשמעו קולות מחוץ לאוהל. "אמא תראי נעלה הענן" מיד אחר כך נשמע קול החצוצרה תקיעה-תרועה-תקיעה. סימן למסע המחנות.
שניהם התנערו לקפל את רכושם, לקראת המסע.
אחיעם תפס את הקלף בקיפול זריז,
"אני לא אקרע אותו. אני אשמור עליו ועל הנעליים. עוד אזכה לספר לנכדי על הניסים"