***נספח לאתגר השבועי:"פרשנות"***

• הוסף לסימניות
שרי, דוקא יהיה מאוד מעניין לראות את הפרשנות שלך.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י shalom;1163085:
מה עם פרשנות לכל המילים הגבוהות שמופיעות באשכול?

משמעות המילה אימפרסיוניזם היא משורש המילה "Impress" שמשמעותה היא התרשמות. האימפרסיוניזם בנוי על רושם ראשוני, התרשמות מהרגע שבו האמן יוצר את עבודתו. האימפרסיוניסטים הביעו דרך יצירותיהם גישה אמנותית חדשנית; הם ציירו מחוץ לסטודיו המסורתי במטרה להביע את הרגע החולף, את האור בשעה המסוימת ביום, ואת השפעותיו על המרקם, על הצבעוניות ועל הנושא המתואר. במשך יצירתם, חזרו האמנים שהשתייכו לקבוצה, וציירו את אותם אלמנטים ואת אותן סצנות מאותן נקודות מבט, במטרה לתפוס את שונות האור, גם הטכניקה שלהם נחשבה בזמנה כפורצת דרך; משיכות מכחול קצרות ונקודתיות של צבעים טהורים וחזקים, מרקם גס ועבה, קומפוזיציה מופשטת ושקטה וחוסר דגש בפרטים; כל אלה גרמו לציור להראות לא גמור, כמעין סקיצה.

ריאליזם הוא זרם באמנות, בספרות ובתיאטרון אשר צמח במאה ה-19 ומנסה לתאר את החיים כפי שהם. אין בריאליזם ייפוי של המציאות ולא כיעורה, אלא הצגת המציאות כפי שהיא.
מקור השם ריאליזם הוא בביקורת הצרפתית על ציוריו של גוסטב קורבה, שהעורכים האומנותיים דחו את ציוריו בטענה כי הם ריאליסטיים מדי. כפי שקרה פעמים רבות בתולדות האומנות כינוי הגנאי אומץ על ידי הצייר והפך לתואר חיובי.
הריאליזם התפתח בין השאר בעקבות המצאת הצילום אשר אפשר לתפוס רגע מסוים בחיים האמיתיים.

אִינְטֶרְפְּרֵטַצְיָה: (באמנות) סגנון-אישי, אופן הבעה אישי,
פּרשנוּת אישית של יצירה המתבטאת באופן שבה היא מתבצעת.
מקור לועזי, מלטינית: interpretare - לפרש, לבאר.

שלום, להמשיך גם ל"מילים גבוהות" נוספות, או שזה מספיק להיום? :)

• הוסף לסימניות
וואוו..רק בלבלתם אותי יותר..אתם רק עושים את המשימה יותר ויותר מסובכת..:(

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י *לאה;1163312:
שלום, להמשיך גם ל"מילים גבוהות" נוספות, או שזה מספיק להיום? :)

זה מספיק לא רק להיום.
תודה על האינפורמציה...

• הוסף לסימניות
אוי, מריסה איזה צחוק... ביצוע, ביצוע.
האמת, גם אני חשבתי על מונה ליזה, אבל מיד ירדתי מזה. בכל זאת היא מעל גיל שלוש.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נוי;1163481:
אוי, מריסה איזה צחוק... ביצוע, ביצוע.
האמת, גם אני חשבתי על מונה ליזה, אבל מיד ירדתי מזה. בכל זאת היא מעל גיל שלוש.

זהו. לא הייתי סגורה על זה. אם תהיה התנגדות אז אמחוק...

• הוסף לסימניות
שמעו החלטתי להשתתף (לפחות לנסות), אבל אין לי מושג היכן ישנו מאגר ציורים או יצירות מפורסמות שאני יכול לקחת אחת ולפרש אותה... יש למישהו אתר עם מאגר כזה / רעיון בשבילי?

• הוסף לסימניות
מריסה-גדול! היצירה שלך צריכה להגיע לפירסום מעבר לאשכול.- ביצוע, פרשנות פשוט מבריק.

קקטוס רק יצירה או שאפשר לקחת דמות מצויירת מוכרת ולעבוד עליה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Haim6130;1163485:
שמעו החלטתי להשתתף (לפחות לנסות), אבל אין לי מושג היכן ישנו מאגר ציורים או יצירות מפורסמות שאני יכול לקחת אחת ולפרש אותה... יש למישהו אתר עם מאגר כזה / רעיון בשבילי?
יש לי אוסף די גדול של ציורים מפורסמים, מי שמעוניין מוזמן לבקש ואני אעלה את זה לכאן או במייל, רק לציין באיזה נושא מעוניינים (דמויות, נוף, דומם, בע"ח וכו')

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י *לאה;1163531:
יש לי אוסף די גדול של ציורים מפורסמים, מי שמעוניין מוזמן לבקש ואני אעלה את זה לכאן או במייל, רק לציין באיזה נושא מעוניינים (דמויות, נוף, דומם, בע"ח וכו')

אם לפי חוקי האתגר מותר לקחת דמות מוכרת ולפרש אותה, מתבשל לי כבר רעיון...
בכל אופן למקרה שלא, אשמח אם תשלחי לי למייל דמויות - משהו ריאליסטי.
<לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>

תודה! :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Haim6130;1163540:
אם לפי חוקי האתגר מותר לקחת דמות מוכרת ולפרש אותה, מתבשל לי כבר רעיון...
בכל אופן למקרה שלא, אשמח אם תשלחי לי למייל דמויות - משהו ריאליסטי.
<לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>

תודה! :)
קשה לי להבין את הכוונה, מהי דמות מוכרת?
אבל אני אנסה לתחום מעט את הכללים:
מבחינתי חשוב שתהיה יצירה מקורית שתשמש מקור השוואה, שבאמצעותה ניתן לבחון מה גרם לשינוי המתואר, האם הטכניקה, הקומפוזיציה, וכו' גרמו לכך, ואיך הם גרמו.
אם ישנה דמות מוכרת, שמופיעה באופן מסויים ביצירה מסויימת, ניתן בהחלט לפרש אותה, אבל רק אם המקור קיים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קקטוס;1163545:
קשה לי להבין את הכוונה, מהי דמות מוכרת?
אבל אני אנסה לתחום מעט את הכללים:
מבחינתי חשוב שתהיה יצירה מקורית שתשמש מקור השוואה, שבאמצעותה ניתן לבחון מה גרם לשינוי המתואר, האם הטכניקה, הקומפוזיציה, וכו' גרמו לכך, ואיך הם גרמו.
אם ישנה דמות מוכרת, שמופיעה באופן מסויים ביצירה מסויימת, ניתן בהחלט לפרש אותה, אבל רק אם המקור קיים.

לצורך העניין מיקימאוס, סופרמן, פו הדוב וכו'...

ז"א הדמות עצמה מוכרת, השאלה אם זה חוקי לפרש אותה למרות שלא מדובר באיזה ציור של ואן גוך או משהו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Haim6130;1163549:
לצורך העניין מיקימאוס, סופרמן, פו הדוב וכו'...

ז"א הדמות עצמה מוכרת, השאלה אם זה חוקי לפרש אותה למרות שלא מדובר באיזה ציור של ואן גוך או משהו.
כל עוד אתה מציג מקור כלשהו, זה בסדר

• הוסף לסימניות
חייב לשנות לכל ה"מינימליזם" ו"אימפרסיוניזם" ועוד כל מיני מילים מוזרות? ז"א, אפשר פשוט לצייר בסגנון שלי וזהו? זה נחשב?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ליהיא;1163558:
חייב לשנות לכל ה"מינימליזם" ו"אימפרסיוניזם" ועוד כל מיני מילים מוזרות? ז"א, אפשר פשוט לצייר בסגנון שלי וזהו? זה נחשב?
זה מצויין, הכי טוב שיש

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קקטוס;1163555:
כל עוד אתה מציג מקור כלשהו, זה בסדר
אני הבנתי לפי ההוראות שנתת שצריך לבחור יצירה אמנותית מוכרת, לא?
נכתב ע"י קקטוס;1163555:
המשימה היא כדלהלן: לוקחים יצירת אמנות מוכרת, מכל סגנון שעולה על רוחכם, ויוצרים ממנה יצירה נגזרת.

• הוסף לסימניות
מירי, איזה ציור יפהפה...
רצית פרשנות?
שאגל צייר את הציור הזה בסגנון הקוביזם ואת הבאת את הציור לכיוון של סוריאליזם,
מדהים!

מריסה, רעיון מיוחד והביצוע חבל"ז...
אהבתי מאוד!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י *לאה;1163563:
אני הבנתי לפי ההוראות שנתת שצריך לבחור יצירה אמנותית מוכרת, לא?
זה נתון לפרשנות..
זה אמנם מה שאני מעדיף, אבל אני גם אוהב לתת חופש מסויים, ואם הדמות הינה יצירה (פופ ארט..) אז ניתן לפרשן אותה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה