- הוסף לסימניות
תודה רבה!או 'יהיו שלהם או של ילדיי'
או ניסוח אחר.
הניסוח הנוכחי לא תקין מבחינה תחבירית.
אבל זה שום דבר ביחס ליצירתיות המושלמת, ולתיאורים החיים והמרגשים.
האמת לא עברתי על זה ממש לעומק אח"כ...
תודה על הדיוק והמחמאה
תודה רבה!או 'יהיו שלהם או של ילדיי'
או ניסוח אחר.
הניסוח הנוכחי לא תקין מבחינה תחבירית.
אבל זה שום דבר ביחס ליצירתיות המושלמת, ולתיאורים החיים והמרגשים.
אכן דמות ציורית. לדוגמא, שמאלני אשכנזי תל אביבי...סליחה על הבורות, רועי קפלן זה שם של מישהו, או שזה דמות ציורית?
כלומר אני צריך להתבסס על דמות מסויימת או לצייר לי דמות ציורית?
זו משפחה אמתית. דוגמא והשראה. אבל לא חייבים לכתוב דווקא על מ' ביבס או על חטוף ספציפי. פשוט לתאר חטוף בעזה.גם אם תוכלו לענות לי על משפחת ביבס, אני פשוט לא יודע על זה הרבה, זה משפחה אמיתית [כך זה נראה כאן], אז אני צריך קצת רקע כדי לכתוב עליהם סיפור, מי הם, כמה הם, מאיזה קיבוץ הם, מה הם עשו,לאיפה הם נחטפו?
אולי שאולי אני ימציא את הכל?
מה שקורע אותך מחשל אותך...ברגע הראשון שראיתי את האתגר, חשתי את עצמי קרוע בין שני הצדדים שהועלו כאן בויכוח.
בול!@הספרן
אפשר לכתוב לך תודה?
לפעמים, מידי הרבה פעמים,
יש תחושה שאנחנו חיים ביקום מקביל מנותק.
אז נכון שהניתוק שלנו מהציווליזציה, חדשות ומידע נון סטופ
זה מבורך, זה נכון, זה חייב.
אבל איכשהו, בלי ששמנו לב, אנחנו הופכים להיות אטומים ומנותקים.
וכשהחטופים, החיילים, המשפחות השכולולת עוברים גיהינום אמיתי
אנחנו בוכים על המיסים שהמדינה האטומה העלתה לנו.
אז תודה שניערת את כולנו
הכרחת אותנו לחזור לשם,
אפילו שקל הרבה יותר לשכוח.
מעריכה את כל מי שמעלה קטעים,
שגורם לי להתפלל, לרחם, ולהבין יותר.
מעולה!העליתי את הקטע שלי לאתגר, אשמח לביקורת
תודה רבה!מעולה!
מאד אהבתי את התאור של המניע האישי והאנושי שעומד מאחורי הפעילות של רועי.
והיומן של אגם- מקורי מאד! (מתאים לאתגר "שתי נקודות מבט" הזכור לטוב)
תודה על זה.משהו קטנטן:
בכותרת - מחאה בשני קולות.
תודה על המחמאה!@ר' יעקב ישראל
יפה מאד! מביא נקודת מבט חדשה ויפה
אני כשכתבתי על מפגין- הבאתי את ההוא שבאמת אכפתי, היה לי קשה להתחבר לדמות שאינה כזו. אהבתי שהבאת אותנו להזדהות עם מפגין שפועל ממניעים אישיים, זה מצריך כתיבה רגישה ואמנותית!
ובקשה מכולם- תעירו, תחמיאו, תבקרו... מחכים לתגובות שלכם!
www.prog.co.il
פעם סיפרו לי על הילד שנולד בבית הכלא. הוא לא הכיר עולם אחר.
אבל מה שאני לא מצליחה להבין זה איך הוא חשב שזה הנומראלי?
אני מביטה אל בני הקטן. כן. הוא עוד לא בן שנתיים. לא נולד כאן- אבל מעולם לא הכיר מציאות חיים אחרת.
אבל- כפירי שלי מתוקי- אתה באמת בשכל הפצפון שלך חושב שכל הילדים בכל העולם, גם אלו של השובה שלנו- סובלים כמוך?
האם אתה בטוח שלכל הילדים בעולם, גם אלו של השכנים ממול- שוקלים כתינוק בן יומו בערך?
האם אתה חושב שכל התינוקים בעולם- גם אלו של הבני דודים של השובים שלנו- שותים מים ואוכלים לחם יבש, ולא מתלוננים- גם אלו של של האשה השלישית של השובה שלנו?
אני לא יודעת מה עובר לך בראש. כן מקווה שאת השפה הערבית תלמד לתעב בכל נימי נפשך. גם זאת האנגלית.
כשרק נצא מכאן, כשרק תדע שיש עולם.
כשרק תדע שיש ילדים בעולם שיכולים להגיד- אמא אני רוצה גינה- וגם לקבל.
שיש ילדים שיכולים לומר- אמא אני רוצה עוד- והם יקבלו גם אם זה לא יהיה עוד סטירה או בעיטה.
שיש ילדים שיכולים לומר- אבא תרים אותי גבוה עד לשמים- ואבא ירים. עד התקרה, לא יאיים בלעלות לגן עדן.
שיש ילדים שיכולים לומר- אני לא אוהב, והם יקבלו משהו אחר. לא חול.
כשרק תדע- כשרק תכיר בעולם האמיתי- תזכור תמיד- ילד קטן לעולם לא לבד.
גם כשכולם יגידו לך- שכחו אותך.
גם כשכולם יגידו לך- זרקו אותך.
גם כשכולם יגידו לך- אל תחזור.
גם כשכולם יגידו לך- רוצים שתמות שם.
גם אז תדע- אבא תמיד אוהב. אמא תמיד מחכה.
אתה לעולם לעום לא לבד.
תזכור תמיד שהם החריגים ואתה הרגיל.
תזכור תמיד שהטוב בסוף ינצח.
תזכור תמיד חיבוק של אמא וחיוך של אבא.
תזכור תמיד- יהודי לעולם לא נשאר לבד.
מזיל.לא מוזיל דמעות לא אמיתיות
שתי.שני בחורות אומללות
יש חשש כבד לחייהם. זה אומר שהנתונים שיש בידי המדינה לא מספיקים כדי להודיע בוודאות, אבל זה קרוב לוודאי (רק לגבי האמא והילדים)נתקלתי בכותרת:
דיווח | גופות משפחת ביבס יוחזרו במסגרת העסקה.
הם לא בחיים?
www.prog.co.il
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים