- הוסף לסימניות
אני חושבת שהתריתי מראש שכדאי לסתום פינות...כדי להתעלל במי שהתחכם עם האתגר....![]()
חבר'ה, הגיע הזמן להיות עורכי דין....
תודה על התגובה המהירה.
אני חושבת שהתריתי מראש שכדאי לסתום פינות...כדי להתעלל במי שהתחכם עם האתגר....![]()
כרגע לא נגמר נשארו עוד כיומיים. האתגר ינעל בשלהי יום שישי 40 דקות לפני שבת. ועד אז אפשר להפציץ.....@הספרן
אז האתגר נגמר באמת כרגע?
מי מעלה את האתגר הבא? ואולי תביאו רק הסבר קצר על המהלך הזה של "האתגר"..?
היה שווה לשאול...לא אתה הכעסת, הדמויות הכעיסו
כתבת כל כך אמיתי שזה הכעיס אותי ההגיון שלהם![]()
מגיע לך. בהצלחה.וואו!
חייבת להגיד שאני ממש מופתעת! לא חשבתי שאני עד כדי כך...
כתבתי את היצירה באמת מכל הלב, רואה אותם בעיני רוחי, מתפללת עליהם ולשלומם
ובד בבד עם הקריעה הזו שישנה בעם מצד אחד
ומצד השני החיזוק המטורף (ראה ערך ספרי תורה לזכות חטופים שב"ה משתחררים לאחר מכן, קבלות של שמירת שבת ועוד...)
תודה רבה לכל הקוראים! נתתם חשק בהחלט! להוציא אולי כל מיני מהגנזך שיראו אור...
תראי כאןצריכה לחשוב על האתגר הבא
מתי צריך לעלות?
www.prog.co.il
היה יותר יפה אם לא היית מדברת על משיח ספציפי.התלבטתי אם להעלות...
כותבת בכל זאת, עבור אלו שכן יתחברו לזה
גם באותו יום אפרורי, גיא צעד שם.
כמו בכל יום, שירך את רגליו בשולי ההמון המשולהב.
קול צורמני השמיע סיסמה מבעד למגפון. כולם צעקו אחריו בתיאום. הוא שתק והמשיך ללכת בפסיעות כבדות.
כבר תקופה ארוכה שהוא כך, כל כך בפנים, וכל כך לא שם.
כוח לכאוב לא נותר בו.
בתחילת המלחמה הוא עוד הרגיש. אוהו הרגיש, כמעט על בשרו.
וזה היה קשה. יותר מידי עבור הלב שלו.
עכשיו הוא לא מרגיש כלל. הוא לא מצליח כבר להתחבר. הוא ממשיך להגיע בדבקות ולתרום את חלקו למאבק הצודק הזה אבל משהו בו נאטם.
כמה לב יכול לכאוב?
"הי" הטפיחה על השכם העירה אותו מהצעידה החדגונית. גיא הסתובב לאחור.
"הנחת כבר תפילין היום?" שאל בחור צעיר שנראה היה שנקלע לשם בטעות. מסתבר שלא.
הזעם הישן, שכבר מזמן לא חש החל לפעפע בו. הוא הגביר את קצב צעדיו, תוך שהוא קורא לאחור: "לך לצבא, משתמט".
הוא חשב שניער אותו ממנו, אבל הבחור האיץ בעקבותיו.
"ואם אני אתגייס לצבא, תניח תפילין?" שאל הבחור כשזיק מבודח בעיניו.
גיא חש שהאדרנלין שהחל זורם בו מתגבר. "לא, מה הקשר?" התיז בעצבים הולכים וגוברים.
"אז אני לא מתגייס!" הכריז הבחור בחיוך של ניצחון.
החיוך נשאר על פניו כששאל: "אז אתה בא להניח?"
"בשביל החטופים" הוסיף בתחנונים.
גיא נעצר.
הזעם שחש כלפי הצעיר הפך לתדהמתו לקנאה צורבת כשהביט בעיניו של הצעיר וגילה לחרדתו אכפתיות אמיתית.
"ממש זה מה שיעזור לחטופים" מלמל תוך שהוא מנסה למצוא תירוץ לעמידה המשונה שלו עם הבחור.
"תראה, אתה חושב שזה מה שיחזיר אותם?" החווה הבחור כלפי ההפגנה שעברה מאחוריו, "ואני מאמין שזה מה שיחזיר אותם" הוא טפח על התיק שהיה תלוי עליו.
גיא הרהר בעניין. חיוך ממאן עלה על שפתיו. הוא, האתאיסט המפורסם, מתלבט האם יש משהו בדברי בחור צעיר דתי?
כנראה שההיסוס שלו רק הגביר את הביטחון של הצעיר, שהחל להוציא את התפילין מהתיק תוך שהוא אומר לו בקול מרגיע: " אל תדאג, זה עובד גם אם אתה לא מבין עדיין איך. חמש דקות ואתה מציל את כל עם ישראל".
מול התפילין הפתוחות כבר אין לו תירוצים להשמיע. הוא מהנהן בראשו בהסכמה לבחור שממהר להניח לו.
מהרגע הזה הוא רק מסתכל מהצד על עצמו בתימהון אמיתי. מה קורה לו? כנראה באמת השתנה בו משהו מאז.
"זה כדי לחבר אותנו אליו" מסביר לו הבחור תוך כדי הנחה. "הנה, זה עבור הראש וזה כנגד הלב, לשעבד את המוח והלב להשם".
גיא עסוק בלסקור את עצמו, את זרועו המתמלאת פסים פסים של אמונה.
"הנה, כאן" מראה לו הבחור מה עליו לומר.
הוא מתחיל לקרוא בשגרתיות: "שמע ישראל.." ואז זה עולה בו, כמו גל אדיר שמתפרץ. האותיות יוצאות מולו במחול והוא בספונטניות מניח יד על העיניים.
כמו גשם אחרי בצורת, הוא נותן למילים לחלחל בו, להציף אותו. שם, מאחורי העיניים המכוסות הוא פתאום שומע אותו, את הלב הפועם בעוצמה, את הכאב שאצר ועצר, עולה ונשמע, ומתנחם.
אחרי דקות ארוכות, בהם הספיק לקרוא את שאר הפסוקים ולהוריד את התפילין, הוא עומד להיפרד מהבחור ולהודות לו על החוויה, כשהבחור נותן לו תמונה קטנה "שיהיה לך".
הוא מעיף מבט על העיניים המחייכות אליו מהכרטיס וטומן אותו עמוק בכיס. שיהיה.
הוא צעד שם עם כולם, כשליבו עולה על גדותיו.
מכל עבר נשמעו קריאות שמחה, וגם הוא צעק, משולהב כולו.
מוזיקה שמחה נשמעה מאי שם וחבורות של רוקדים נראו בכל פינה.
מדהים איך בזמן קצר כל כך קמה אומה שלמה לשמוח, לשמוח בשמחת העולם שמעכשיו יהיה בו טוב.
הוא מיהר אל האולם בו התקבצו כולם, מחכים לפגוש את החטופים שבים.
גם גיא הצטופף נרגש בין כולם, הגיעה העת לשמוח סוף סוף בשמחתם.
שיירה נכנסה לאולם, לקול תרועות המשפחות והקהל. הנה הם, הוא מזהה את האנשים מהתמונות הרבות שהוא עצמו תלה. והנה הם, הילדים שהיה חשש כבד לחייהם, והנה אלו שחשבו שהם נרצחו, עומדים על רגליהם, מחייכים ומנופפים.
כולם נכנסו ובאו, מתקבלים בחיבוקים ובאהבה.
והנה בסוף השיירה, הוא בא, מי שהחזיר את כולם הביתה,
המציל הלאומי, הגואל, המושיע
המשיח.
מבטו של גיא התמגנט אליו, אל עיניו המחייכות.
הן מוכרות לו. באוטומטיות הכניס את ידו אל הכיס, חש בכרטיס קטן.
עכשיו הוא קצת יותר מבין איך זה עבד...
אולי. פשוט רציתי שיהיה חוט שמקשר בין המעשה שלו לתוצאה.היה יותר יפה אם לא היית מדברת על משיח ספציפי.
www.prog.co.il
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים