~נספח לאתגר "נוף ישראלי"~

• הוסף לסימניות
כן. אבל יעללללה.....
תעלו תמונות במקום שירים ונוסטלגיות.....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ותמיד לבחור;874554:
רק בגלל זה חששת?
כן, וממה עוד?
נכתב ע"י ותמיד לבחור;874554:
אוף,
אוףףףף,
וברשותכם, עוד אוףףףף אחד עצוב לקינוח.
כ"כ הרבה "אופים" בסוף ירד כאן גשם...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י zebra;874565:
כן. אבל יעללללה.....
תעלו תמונות במקום שירים ונוסטלגיות.....
יעלללללה, את מוזמנת...

• הוסף לסימניות
העליתי....
ואני מחכה לראות עוד כמה "שיתרמו" תמונה...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י zebra;874602:
העליתי....
ואני מחכה לראות עוד כמה "שיתרמו" תמונה...
ראיתי, התכוונתי שאפשר להעלות גם כאן נוסף על מה שהעלו שם...
הנה תרומתי הצנועה, מוזמנים להצטרף :)

קבצים מצורפים

• 2זית_tn.jpg
    KB 598 · צפיות: 17
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י *לאה;874702:
ראיתי, התכוונתי שאפשר להעלות גם כאן נוסף על מה שהעלו שם...
הנה תרומתי הצנועה, מוזמנים להצטרף :)
זו דוגמא לתמונת נוף ???

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דוד דנברג;874703:
זו דוגמא לתמונת נוף ???
כן, למה... זה נראה לך פורטרט?

• הוסף לסימניות
למה אשכול האתגר לא ננעץ?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י *לאה;874597:
כן, וממה עוד?
אתר חרדי. שיר ישראלי. זה לא 'קצת' סותר?

ובנימה אישית נדירה: לבעלי תשובה (במונח העמוק של הביטוי) זה מעורר (לצערי העצום) פתוי לא קטן. כן, עדיין.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י *לאה;874707:
כן, למה... זה נראה לך פורטרט?
איזה תשובה יהודית (שאלה) ...
פורטרט זה לא אבל נראה לי שגם על הגדרת נוף זה לא כ"כ עונה, אבל מכיוון שאת היא זו שקובעת מה עונה על הגדרת האתגר ... בסדר גמור, הכנסת הרבה מאוד אפשרויות, בעצם את כל מה שקשור בארץ ישראל שהוא לא צילום מאקרו פורטרט ומוצר, שוק מחנה יהודה גם נחשב ? הכותל המערבי ? ... במה הוא שונה מצילום עץ זית ...
בסה"כ מנסה לעזור ולמקד את האתגר למה שכיוונת מלכתחילה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דוד דנברג;874889:
איזה תשובה יהודית (שאלה) ...
פורטרט זה לא אבל נראה לי שגם על הגדרת נוף זה לא כ"כ עונה, אבל מכיוון שאת היא זו שקובעת מה עונה על הגדרת האתגר ... בסדר גמור, הכנסת הרבה מאוד אפשרויות, בעצם את כל מה שקשור בארץ ישראל שהוא לא צילום מאקרו פורטרט ומוצר, שוק מחנה יהודה גם נחשב ? הכותל המערבי ? ... במה הוא שונה מצילום עץ זית ...
בסה"כ מנסה לעזור ולמקד את האתגר למה שכיוונת מלכתחילה.

היא כתבה שהיא מתכוונת לצילומי טבע ונוף

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ותמיד לבחור;874875:
אתר חרדי. שיר ישראלי. זה לא 'קצת' סותר?

ובנימה אישית נדירה: לבעלי תשובה (במונח העמוק של הביטוי) זה מעורר (לצערי העצום) פתוי לא קטן. כן, עדיין.
לחצתי על הפעמון בטעות במקום בציטוט...
ואני בוחרת לא לענות כי אין לי כוונה להפוך את האשכול הזה לוויכוח דתי או אידאלוגי כלשהו
ושכל אחד יבדוק בציציותיו הוא.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י tamiro;874904:
היא כתבה שהיא מתכוונת לצילומי טבע ונוף
העתקתי מהאתגר : "יש להעלות תמונות נוף מארץ ישראל בלבד"
אם תמונות נוף כוללות גם טבע, זה בסדר גמור (את ההגדרה לאתגר היא קובעת), רק רציתי להבין ... ושאבין קצת יותר את ההגדרה, טבע כולל מה ? ציפורים ? ברווזים ? מפלים ? פרחים ?
כדאי לציין את זה בהודעה הפותחת את האתגר, שהאתגר לא כולל רק נופים אלא בכלל טבע בארץ ישראל ... זה נותן הרבה יותר אפשרויות

• הוסף לסימניות
תמיר ודוד אני קורא אתכם לסדר!!!

לא לפתוח עוד חזית.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י *לאה;874268:
מויקיפדיה:
נוף הוא סך-כל התכונות הצורניות שמאפיינות מרחב כלשהו (כארץ או חלק ממנה), כשמכלול זה נתפס ומפורש בידי צופה או צופים.
התייחסויות ופירושים
ההתייחסות הרווחת בימינו למושג "נוף" חדשה יחסית. הרבה קודם ששימש אובייקט לייצוג חזותי-אמנותי או לידע תכנוני, עמד הנוף במשמעות של "ארץ", כהווייתה המקורית, כלומר קטע של קרקע שלהּ‏ זהות מובחנת מבחינת האדם שחלק אותה, מקום של חיים עבורו ועבור שותפיו.
היום משתמשים בביטויים מושאלים מהמונח, כגון "הנוף הפוליטי", "הנוף התקשורתי" וכדומה, וניכר כי מושג הנוף מסייע בתיאור מכלול מותאם-להקשר. כך, כתמונה של עצמים בזמן-נתון, נוף אינו אלא ישות בתהליך מתמיד של התפתחות.

עם זאת, במרבית המקרים משייכים "נוף" לממד הוויזואלי של המרחב שמקיף את האדם, ומכאן גישות שונות בודקות את דרכו של האדם להתמודד עם המכלול הנופי. העיסוק בנוף מתחלק בין:
  • גישה צורנית - שמשקלה רב באמנות הציור;
  • גישה גאוגרפית;
  • גישה אקולוגית.
באמנות

לנוכחותו וייצוגו של נוף יש תפקיד מפתח באמנויות הגראפיות, אולי משום שייצוג כזה מהווה ניגוד אפשרי לייצוגן של בריות - או אף משמש כדרך לסמלן; הנוף בציורי הרנסאנס שירת את הרצון לבטא את האוטופיות החברתיות המתרקמות. צייריארצות השפלה במאות ה-16 וה-17 נודעו בציורי נופי-החורף באזורים הכפריים, והאימפרסיוניסטים הצרפתים אחריהם שיוו לנוף מעמד שונה בתכלית כשעשוהו למושא להתבוננות מדוקדקת ויחסית, במושגי אור וצבע, כדרך ליצירת ייצוג נאמן לתפיסה המציאותית של המתבונן.

עד כאן ציטוט.

מיכאל... אתה סתם קופץ

• הוסף לסימניות
מה שהבאת פה זה לא מההודעה שפותחת את האתגר ... בהודעה שפותחת ומגדירה את האתגר כתוב רק צילומי נוף ...
איפה פה אתה רואה שהיא היתכוונה לצילומי טבע ? כתוב "נופי טבע" שהמשמעות של זה היא צילומי נוף בטבע ולא צילום טבע שכולל ציפורים חיות וצמחים, ובדגש להוציא את נוף פוליטי ותקשורתי.

במקום להיות עורך דינה אולי כדאי שהיא פשוט תכתוב למה היא היתכוונה, אם הכוונה היא צילומי טבע או צילומי נוף בטבע.

• הוסף לסימניות
לפני שהלהבות יעלו כאן עד לב השמים אהיה קצת פרשנית:
להבנתי - נוף טבעי.

ולא נוף אורבני וכד'.

יוצא מזה שטבע לא נוף - לא נכלל,
נוף ולא טבע - כנ"ל.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mig;875020:
לפני שהלהבות יעלו כאן עד לב השמים אהיה קצת פרשנית:
להבנתי - נוף טבעי.

ולא נוף אורבני וכד'.

יוצא מזה שטבע לא נוף - לא נכלל,
נוף ולא טבע - כנ"ל.
אין ולא יהיו להבות, רק ניסיון להבין
זו בדיוק השאלה, האם מה שכתבת נכון או מה שתמירו כתב שעץ זית גם עונה על ההגדרה, וטבע זה נושא האתגר.
חבל שלאה לא מסבירה את עצמה לבד

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דוד דנברג;875025:
אין ולא יהיו להבות, רק ניסיון להבין
זו בדיוק השאלה, האם מה שכתבת נכון או מה שתמירו כתב שעץ זית גם עונה על ההגדרה, וטבע זה נושא האתגר.
חבל שלאה לא מסבירה את עצמה לבד

אני רק ציטטתי את לאה
לא כתבתי מה נכנס ומה לא

לטעמי - כל דבר שהוא לא אורבני ואנשים
נכנס לאתגר

תכלס שמדברים על צילום נוף
בד"כ מדברים על מרחבים פתוחים (ע"ע הדוגמאות שלאה העלתה)
ולא צילום סגור אם כי גם כאן יש יוצאים מן הכלל

דוגמאות מצורפות להבדל בין נוף לבין נושא

קבצים מצורפים

• DSC_0669.jpg
    KB 111.4 · צפיות: 20
  • DSC_0678.jpg
    KB 63.5 · צפיות: 21
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י tamiro;875052:
אני רק ציטטתי את לאה
לא כתבתי מה נכנס ומה לא

לטעמי - כל דבר שהוא לא אורבני ואנשים
נכנס לאתגר

תכלס שמדברים על צילום נוף
בד"כ מדברים על מרחבים פתוחים (ע"ע הדוגמאות שלאה העלתה)
ולא צילום סגור אם כי גם כאן יש יוצאים מן הכלל

דוגמאות מצורפות להבדל בין נוף לבין נושא
ואני רק אמרתי שהציטוט לא היה מדוייק, היא כתבה "נופי טבע" ואתה כתבת "טבע ונוף" שזו משמעות אחרת, ושאלתי היא האם זו היתה כוונתה.
כל דבר שהוא לא אורבני ואנשים, זה כולל כ"כ הרבה ...
לדעתך צילום עץ הזית שלאה העלתה הוא צילום נוף ? זה עונה על ההגדרה מרחבים פתוחים ?

הדוגמאות שהבאת נכונות, והדוגמא שלאה צירפה עם העץ דומה יותר לצילום הראשון שצירפת

מחכים ללאה שתסביר, זה הכל

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה