נספח לאתגר נספח לאתגר שבועי 55-הידעת? 2.

• הוסף לסימניות
הידעת? בן אדם יכול להריח 100,000 ריחות... פרט לגרביים (של עצמו)!!!!!!
1752175801739.png

GPT

• הוסף לסימניות

הידעת?

לזברה אין שני פסים זהים – לכל זברה יש דפוס פסים ייחודי משלה, בדומה לטביעת אצבע אצל בני אדם!

Leonardo_Phoenix_09_a_highly_detailed_3D_rendering_of_a_herd_o_1.jpg

• הוסף לסימניות
היה היה פעם אתגר שפתחתי "הידעת?", שם נכספנו לעובדות מענינות על בע"ח בדרך משעשעת ומקורית.
הפעם נמשיך להפתיע, עם עובדות מענינות על העולם בכל נושא אחר שתרצו-
@ברצי Esti designs@
- היצירות מאוד יפות, אך האתגר הפעם הוא על נושאים אחרים מלבד בע"ח...

• הוסף לסימניות
צפרדע אחת מסוג “wood frog” נכנסת להקפאה מלאה בחורף – הלב שלה מפסיק לפעום, והיא קופאת לגמרי.
באביב היא פשוט חוזרת לחיים.
1752183711998.png

• הוסף לסימניות
@צל של עצמו
הריני מקבל עלי את הבזיונות. אבל אני אוהב וופלים בטעם לימון (של חברת מן השאר זה באמת בל-תשחית ביצור...)
לא יודע למה אבל זה נהיה מן קמפיין של שטיפת מוח ע"י אוהבי וופלים שוקולד נגד הלימוניים, והציבור אפילו לא טועם, תטעמו תבינו. כשטובלים את זה בתה יש חשש שזה מוריד מהעולם הבא..... א מחיה.....וופלה לימון!!!
(נס שהניקים בפרוג אנונימים אחרת לא הייתי מעיז להוציא את קצה אפי שבוע לרחוב....)

• הוסף לסימניות
תמנונים הם בעלי חיים מאוד חכמים.
הם פותרים חידות, זוכרים פתרונות, ואפילו מסוגלים להתחזות לאבנים או אלמוגים.

20250711_0218_תמנונים וסודוקו במים_simple_compose_01jzva2f3yefd886vw91r6z9sc.png

• הוסף לסימניות
@צל של עצמו
הריני מקבל עלי את הבזיונות. אבל אני אוהב וופלים בטעם לימון (של חברת מן השאר זה באמת בל-תשחית ביצור...)
לא יודע למה אבל זה נהיה מן קמפיין של שטיפת מוח ע"י אוהבי וופלים שוקולד נגד הלימוניים, והציבור אפילו לא טועם, תטעמו תבינו. כשטובלים את זה בתה יש חשש שזה מוריד מהעולם הבא..... א מחיה.....וופלה לימון!!!
(נס שהניקים בפרוג אנונימים אחרת לא הייתי מעיז להוציא את קצה אפי שבוע לרחוב....)
האמת שגם אני אוהב ופלים לימון, אבל אני גם אוהב ופלים וניל אז אני סתם תמהוני.
אולי נפתח קבוצת תמיכה לאוהבי ופלים לימון? :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

• הוסף לסימניות
הידעת?
בקרב דולפינים מהמין Tursiops truncatus (דולפין מצוי), זוהתה תופעה תקשורתית ייחודית: כל פרט מפתח "שריקת חתימה" ייחודית, הפועלת כשם אישי בזיהויו בקבוצה.
שריקות אלו משמשות כלי לזיהוי עצמי ולהפניית תקשורת בין פרטים, בדומה לשימוש בשמות פרטיים בקרב בני אדם. תופעה זו נחשבת לאחת הדוגמאות הבודדות בטבע לזיהוי קולי אינדיבידואלי מורכב, ומעידה על רמת קוגניציה גבוהה במערכת החברתית של הדולפינים.​

בקיצור, גם דולפינים מסתבכים עם ה"משה כהן/לוי" בדפי זהב שלהם.
:p
"כשם שנכנס לברית כך לא ייכנס לחכה ולרשת הדייגים..."
אמן.

:p
1752222975373.png

• הוסף לסימניות
נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
פעם הבאה שמישהו קורא לי שמן, או "בעל בוסור", אני ממליץ לו להסתכל על זה קודם....:)
הידעת? כדור הארץ שוקל 5.972 קווינטיליון טון!!!!!!
צפה בקובץ המצורף 2010759
פרופמט: כדור הארץ עומד על הרגליים, שמן מאוד, ואוכל מלא דברים, ולסתו ופניו תפוחות מרוב אוכל, עיצוב ריאלי - תמונה מרובעת!

• הוסף לסימניות
@מדינאית, תודה לאתגר מאוד מעניין ומלמד

נראה, שגם אם תעלו 'הידעת 3' באתגר הבאה שלכם (בינתיים מובילה ב'טרנטה, אבל לפניך'....) (אולי בנושא יהדות היסטוריה יהודית וכדומה) זה עדיין יהיה מעניין מסקרן ושווה מאוד
רק חשוב שהאתגר יעלה מוקדם ככל האפשר, כי מעבר ליצור משהו יפה, צריך גם להספיק למצוא רעיון פורץ דרך, שכמובן גם משעשע...

בכל אופן תודה רבה !!

נערך לאחרונה ב:

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה