נספח לאתגר נספח לאתגר שבועי 55-הידעת? 2.

• הוסף לסימניות
קוטרו של כדור הארץ הוא 12.000 ק''מ....... מה שאומר שאם נוסעים במהירות 150 קמ''ש לשעה זה לוקח יותר מ 80 שעות.......
זהו, תהיתי לעצמי אם אני פשוט לא מבינה כלום במרחקים וקמ"שים או שהבינה לא מבינה כלום :geek:

• הוסף לסימניות
הידעת? פיל פוחד מדבורה וגם בנות באמצע שיעור
Gemini_Generated_Image_4g4hxx4g4hxx4g4h.png

• הוסף לסימניות
הידעת?
אם היית יכול לנסוע במנהרה ישרה דרך כדור הארץ – היית מגיע מהצד השני בתוך כ־42 דקות!
צפה בקובץ המצורף 2010758

קוטרו של כדור הארץ הוא 12.000 ק''מ....... מה שאומר שאם נוסעים במהירות 150 קמ''ש לשעה זה לוקח יותר מ 80 שעות.......
סתם שאלה לשם שאלה
אם אני נופל לתוך חור שעובר מצד לצד כדור הארץ, כאשר אני נופל על רגלי, מתי יקרה שאני נופל על הראש?:rolleyes:
או אולי פשוט אפול מהעולם?.....o_O
הרי כדור הארץ הוא עיגול שבאמצע יש כוח משיכה, ולכן כאשר חופרים בור נופלים למטה.
ולכן אם נדמה את כדור הארץ לשעון, שישראל ממוקמת באזור השעה 12 ואוסטרליה בשעה 6, וחפרתי בור מ12 לכיוון אמצע השעון אפול לכיוון האמצע, וכנ"ל אם אם נחפור חור בתחתית קרי-השעה 6 ניפול ג"כ לכיוון האמצע.סוג של לכיוון מעלה
אבל אם יהיה בור מהשעה 12 (ישראל) עד 6(אוסטרליה) ונפלנו פנימה כאשר אגיע לצד השני אפול החוצה מהעולם??!!??!!
למשל בתמונה של @תהילהמור הילד בתמונה כאשר יגיע לצד השני ימשיך לעוף
אולי משהו יוכל ליצור תמונת AI.....

• הוסף לסימניות
ככה הבינה שלי (לא שלי, המלאכותית...) מסבירה את זה:

איך זה עובד:

• אם תחפור מנהרה דרך כדור הארץ (מקוטב לקוטב או מכל נקודה לנקודה הנגדית)
  • תשחרר רכבת/כדור לתוך המנהרה
  • הכבידה תמשוך אותה למטה עד המרכז
  • אחרי המרכז, המומנטום יישא אותה עד לצד השני
  • זה כמו מטוטלת ענקית דרך כדור הארץ!
באדיבות AI Blaze תוסף בינה מלאכותית מהטובים שאני מכיר (לא, אני לא משווק אותו, הוא חינמי...).

• הוסף לסימניות
זה נכון!
אם הכוונה הייתה לנפילה חופשית דרך מנהרה מפולשת מצד אחד של כדור הארץ לצידו השני, זה ייקח כ 42 דקות.

• הוסף לסימניות
ככה הבינה שלי (לא שלי, המלאכותית...) מסבירה את זה:

איך זה עובד:

• אם תחפור מנהרה דרך כדור הארץ (מקוטב לקוטב או מכל נקודה לנקודה הנגדית)
  • תשחרר רכבת/כדור לתוך המנהרה
  • הכבידה תמשוך אותה למטה עד המרכז
  • אחרי המרכז, המומנטום יישא אותה עד לצד השני
  • זה כמו מטוטלת ענקית דרך כדור הארץ!
באדיבות AI Blaze תוסף בינה מלאכותית מהטובים שאני מכיר (לא, אני לא משווק אותו, הוא חינמי...).
אז מתי תגמר הנפילה?
שאלתי בצחוק אבל נראה שזה רציני.....

• הוסף לסימניות
הידעת? ביל גייטס שולט כמעט בכל אנשי העולם באמצעות שבבים מתוחכמים שהוזרקו להם על ידי החיסונים לוירוס הקורונה, השבבים מופעלים באמצעות רשת הסלולר המתקדמת G5
1752506160583.png

• הוסף לסימניות
אז מתי תגמר הנפילה?
כמו בכל מטוטלת, אחרי שהחיכוך, ולחץ האוויר יעשה את שלו הבנאדם ימצא את עצמו תקוע בליבת כדור הארץ עם חום של כ־5000 מעלות צלסיוס...

• הוסף לסימניות
קיבלתי הודעה כזאת – אני לא מבין על איזה כלל עברתי.
אבל האם עכשיו מותר לי להעלות יצירה נוספת, או שתמה המכסה שלי להיום?
1752513977282.png

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
זה מה שהצ'אט גיפיטי כתב לי...
זה נכון!
אם הכוונה הייתה לנפילה חופשית דרך מנהרה מפולשת מצד אחד של כדור הארץ לצידו השני, זה ייקח כ 42 דקות.
אז אני רואה שלפעמים הGPT צודק...

• הוסף לסימניות
ההודעה הזאת מבוססת על ההודעה הזאת, והתלבטתי אם להוסיף את התמונה הזאת לאתגר הידעת
הידעת שפעם ככה הצטופפו באוטובוסים בציבור החרדי?

האם אפשר להשתמש בתמונה אחת ל 2 אתגרים?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה