- הוסף לסימניות
זה נשמע כמו שפרית כנראה..
אני לא יודעת... לא מספיק מכירה את שפר.
יש ביטויים 'שפריים' אופיניים שכבר למדתי להכיר.
כאן - אין להם ביטוי.
בשפר באופן כללי ההדגשה היא דווקא לתת אמון רב.
מה הגישה שם במקרה של גניבות? - אין לי כל מושג...
זה נשמע כמו שפרית כנראה..
גם אם לא צריך טיפול - 'נזיפה חמורה' היא לא תמיד פיתרון!!!כל מילה!!
הדבר היחיד שאני לא מסכימה איתו זה המהירות שכולם פה מפנים לטיפול!
מדובר בדבר נפוץ, כילדה גם אני רשמתי במכולת ארטיקים על חשבןן ההורים וגנבתי 50 ₪ פעם בשביל למצוא חן בעיני חברותיי.
זה נגמר בנזיפה חמורה מההורים ולא חזר על עצמו, לא קשור לשום בעיה שמצריכה טיפול.
ייתכן ויש צורך בטיפול, אבל ודאי שזו לא הפעולה הראשונה שצריך לנקוט.
זהו שהיא לא חושבת שזה גניבהגם אם לא צריך טיפול - 'נזיפה חמורה' היא לא תמיד פיתרון!!!
למרות הפשטות שבה את מתארת את המעשה, אף פעם כזה דבר - לא קורה סתם.
אם זה לדברים בסיסיים - למה היא לא יכולה לבקש מההורים? ואם לדברים של מעבר - באותה שאלה עסקינן - אי אפשר לבקש?
נכון שיש את כל המילים היפות של 'דחית סיפוקים' וכדו', אבל בואו ניכנס רגע לראש של הילדה-
היא יודעת שאסור לגנוב.
היא גם יודעת שהיא נורא נורא רוצה משהו.
.
ההסתברות אומרת שהיא יודעת שזו גניבה ולכן בושהבזה,זהו שהיא לא חושבת שזה גניבה
צודקת לגמרי, אלמלא לצערי זה משהו לא חדש בכלל... התפרצויות זעם היו גם היו, אם כי החמירו, פשוט התעלמנו (לצערי!) וייחסנו לגיל הצעיר. לקיחת כספים זה משהו שפשוט רק *גלינו* לאחרונה...
דחיית סיפוקים באופן כללי מהווה תסמין של הפרעת קש"רזה לא קשור להפרעת קשב וריכוז? פשוט זה תסמינים קצת מוכרים לי...
בדיוק מה שרציתי לאמרסתם נקודה למחשבה,
גם אני הייתי כזאת ואני די משוכנעת שזה בא מחוסר ממתקים בביתנו
יש לי אהבה גדולה למתוק ואצלנו לא היו ממתקים בכלל (בייגלך היה נקרא ממתק)
אז הייתי הולכת למכולת ללא שום כוונות זדוניות וקונה לעצמי כמה ממתקים
אני יודעת שההורים שלי ידעו מזה והתעלמו (או לא עשו עסק)
עם התבגרותי - זה עבר כלא היה
וב"ה בתור מבוגרת אני מאד ישרה ואמינה
עבר ללא טיפול רגשי ואני גם לא חושבת שהיו לי בעיות נלוות
אולי צריך לתת לה יותר מתוק?
ילדה חכמה וחמודה, היתה לי חברה שגם תמיד היתה מוצאת כסף ורושמת במכולת וכו'..
היא פשוט אהבה ממתקים.....
וזה לא כזה נורא שילדה אוהבת ממתקים ולפעמים קצת קשה להשתלט על הדחף.
אהבתי את התגובה שלה. אני בעד מה שבעלך אמר לה. זה לגמרי מוציא אותה טוב.
הרבה נחת.!
מאד אהבתי!ביקשה שאעזור לה ואזכיר לה את 4 השלבים בחזרה בתשובה..
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים