עזרה נערה בת 15 ומירון בל"ג בעומר

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
בת 15 היא קטנה ולרוב היא נוסעת בשביל האקשן, זה לא פסול, אבל ליסוע למקום מעורב כזה עם כמה חברות זה סיכון ענק
אני עד היום לא קולטת איך הורי הסכימו לנו ליסוע כל שנה בסוכות לירושלים לשמחות בית השואבה, היינו ישנות כמה חברות בחדרי מדרגות בגאולה, ובבוקר צועדות לכותל. הזוי!!!!!!
בנס לא קרה לנו דבר...היום ב"ה העיניים יותר פקוחות וערניים לדברים הללו
תשמרי עליה, לא יקרה לה כלום, מה שלא בטוח אם תיסע.

• הוסף לסימניות
כשהייתי בחורה היתה איזו שנה שהתחננתי להורים שלי שאני רוצה ליסוע עם חברות, והם ממש לא הסכימו גם אחרי תחנונים עמוקים, אני זוכרת שלקחתי את זה לא בקלות... אבל הבטיחו לי דברים אחרים במקום, ואז עוד איך שהוא נרגעתי.
אבל היום כשאני נשואה ב"ה אני מודה לה' שההורים שלי לא הסכימו ועמדו על כך בכל תוקף....וגם אני מבינה למה הם לא הסכימו....

גם כשנוסעים יחד אפשר בשניה אחת להעלם אחת לשניה, ואז הדרך למציאה כבר אבודה, אני לא חושב שכדאי לקחת סיכונים....

• הוסף לסימניות
אני לא מאנשי ל"ג בעומר במירון,
למעשה, תמיד קשה לי שם. גם ביום של חול הציון עמוס ולי אישית קשה מאד להתרכז כך.
ובכל זאת... אני חושבת שהעובדה שהצעת לה לנסוע יחד איתה, והיא מתעקשת על חברות, מעידה יותר מכל על הרצון העיקרי שלה ועל מה שהיא מחפשת שם.
לדעתי, בגיל 15 אפשר לשלוח רק את מי שמירון בשבילה זה לבקש קדושה , וכל השאר- יכולות לחכות כמה שנים.

• הוסף לסימניות
אני שנים נסעתי למירון בתור נערה כמעט תמיד ביחד עם אמא שלי , אפילו כשהיינו אחרי י"ב התארגנה קבוצת בנות ואמא שלי הצטרפה כי לא הסכימו שניסע לבד...
והיה גם כיף חברתי וגם הרבה הרבה רוחניות, אני מעולם לא הרגשתי אווירה פוחזת במירון , נכון יש למטה את אלו שרוקדים ככה ויש את אלו שמביעים התלהבות ככה, אבל בסה"כ מי שמחפש קדושה (ולא קשה למצוא אותה) הימצאנה מלוא חופנים במירון ביום זה שפותח לבבות ושערי שמים.

חושבת שתגידי לה שאתך ביחד לנסוע והיא יכולה לצרף חברות , זה לגמרי בסדר התחליף הזה.

וסתם כך ביום ל"ג אני כן חושבת שיש יותר רצינות מאשר בלילה באופן כללי.

• הוסף לסימניות
אני קודם כל רוצה להגיב על כל מי שכתב אם רבי שמעון נמצא או לא..אז כן! רבי שמעון נמצא ומעלה את הבקשות והמוני ילדים נולדו בזכות היום הזה ומליוני ישועות אנשים נושעו. זה ממש מצחיק לבוא ולבטל את הנושא הזה. נכון לא כולם נראים כמונו אבל זה היופי של עמ"י בליל הסגנונות. נכון יש "טיפוסים"[למרות שאת הטיפוסים האלה אפשר למצוא בכל מקום.] ולכן אני גם חושבת שבחורה בת 15 לא אמורה ללכת לשם לבד עם חברות. כי זה לא מתאים לגיל, ולא חושבת שיש לה עדין משהו כ"כ חשוב לבקש ולהתפלל בגיל הזה שתחכה עוד כמה שנים. אבל לדבר נגד יום היארצייט בגלל כמה פרחחים...ההורים שלי באמת לא רצו שאלך בתור בחורה--והבנתי. כיום בתור נשואה שחוותה כמה ישועות מהיום הזה אני לא מדברת נגד. את לא רוצה אל תלכי, ואל תשלחי ילדים לבד. תאמינו לי הרבה אנשים שהולכים--לא נח להם, וקשה להם אבל שווה להם. זה מקום קדוש. ואני גם לא מדברת על כאלה שנכנסים למירון-כי הם כבר בטיול בצפון-זה נחמד וטוב, אבל יש ענין לסוע במיוחד לשם ורק לשם.וכן, יש ענין דווקא בל"ג בעומר רק לדעתי שילכו רק מי שצריך באמת ישועה באותה שנה.[ומי בעצם לא צריך:)...]

• הוסף לסימניות
פוחזים יש בכל מקום לאו דווקא במירון.
אולי זה אופנתי לגיל. אבל עם מדובר בבנות ערכיות, דעתי היא שאין מקום לדאגה יותר מאשר
בכל מקום אחר ואפילו בב"ב...
עדיף כאלו אופנות ולא משהו אחר.
זה חוויה רוחנית ובגיל הזה חייבים ריגושים אז שאלו יהיו הריגושים.
ודווקא עם חברות ולא עם האמא. (אמא, על תעלבי.. עוד כמה שנים היא תתחנן שדווקא את תבואי איתה)
ודווקא אני מודה לאימי שכן נתנה לי לנסוע עם חברות...

• הוסף לסימניות
אני חושבת שזה נורא להגיד שרשב"י ח"ו בורח ביום ל"ג בעומר. הכח העצום של אלפי אנשים, ידוע שפותח שערי שמים.
ואי אפשר בכזאת קלות להוציא לעז על הדבר הזה.
אם לשלוח או לא, לפי דעתי זה תלוי בבחורה. אם היא מתכוונת ללכת להתפלל, אז היא תצעד ישר למעלה, ואז לא תתקל במיעוט שבמיעוט המשועמם שנמצא שם. ולמעלה יש רוחניות והתרגשות עצומה.
אם היא מתכוונת ללכת לבלות, אז זה לא קשור למשועממים שיש שם, אלא זה פשוט לא מתאים ללכת לבלות בציון של רבי שמעון בר יוחאי זי"ע.

• הוסף לסימניות
אני בתור בחורה הייתי בכל שנה נוסעת עם חברות למירון,
וזוכרת את זה בתור חוויה מיוחדת.
גם בשנים שפחות התחברתי לתפילות ולקדושה,
היה מדובר בנסיעה שמשלבת גם תוכן וגם חוויה, מה רע?
לא חושבת שהייתי מתנגדת להרשות לביתי לנסוע עם חברות איכותיות ורציניות (עוד רחוקה מהגיל...).
אני חושבת שאחד מהפתרונות הוא להגביל את זמן השהיה במירון.
בעבר, כשהיו נוסעים, היו מתחייבים לשעת חזרה מסוימת.
אצלנו זה היה 3 שעות מההגעה ועד היציאה חזור.
והרי לוקח לפחות שעה לעלות את ההר ושעה לרדת חזרה.
אז מה נשאר? זמן קצוב שאף נערה,
גם הכי פחות רצינית לא תעז שלא להתפלל אז, הרי למה היא הגיעה?
זכור לי שמאז שהגענו עד שחזרנו לאוטובוס היינו בלחץ,
לעלות מהר, להספיק להתמקם במקום הגיוני, להתפלל ולרדת בזריזות חזרה לאוטובוס.
לא היה לנו זמן יותר מדי להסתכל סביבנו.

• הוסף לסימניות
אני חושבת שזה נורא להגיד שרשב"י ח"ו בורח ביום ל"ג בעומר. הכח העצום של אלפי אנשים, ידוע שפותח שערי שמים.
ואי אפשר בכזאת קלות להוציא לעז על הדבר הזה.
אם לשלוח או לא, לפי דעתי זה תלוי בבחורה. אם היא מתכוונת ללכת להתפלל, אז היא תצעד ישר למעלה, ואז לא תתקל במיעוט שבמיעוט המשועמם שנמצא שם. ולמעלה יש רוחניות והתרגשות עצומה.
אם היא מתכוונת ללכת לבלות, אז זה לא קשור למשועממים שיש שם, אלא זה פשוט לא מתאים ללכת לבלות בציון של רבי שמעון בר יוחאי זי"ע.

הגדרת את זה כ"כ טוב--אם היא מתכוונת ללכת לבלות, אז זה לא קשור למשועממים שיש שם, אלא זה פשוט לא מתאים ללכת לבלות בציון של רבי שמעון בר יוחאי זי"ע.

• הוסף לסימניות
וכרת את זה בתור חוויה מיוחדת.
גם בשנים שפחות התחברתי לתפילות ולקדושה,
היה מדובר בנסיעה שמשלבת גם תוכן וגם חוויה, מה רע?
לא חושבת שהייתי מתנגדת להרשות לביתי לנסוע עם חברות איכותיות ורציניות (עוד רחוקה מהגיל...).
אני חושבת שאחד מהפתרונות הוא להגביל את זמן השהיה במירון.
בעבר, כשהיו נוסעים, היו מתחייבים לשעת חזרה מסוימת.
אצלנו זה היה 3 שעות מההגעה ועד היציאה חזור.
והרי לוקח לפחות שעה לעלות את ההר ושעה לרדת חזרה.
אז מה נשאר? זמן קצוב שאף נערה,
גם הכי פחות רצינית לא תעז שלא להתפלל אז, הרי למה היא הגיעה?
זכור לי שמאז שהגענו עד שחזרנו לאוטובוס היינו בלחץ,
לעלות מהר, להספיק להתמקם במקום הגיוני, להתפלל ולרדת בזריזות חזרה לאוטובוס.
לא היה לנו זמן יותר מדי להסתכל סביבנו.
סוף סוף משהו כותב פה משהו לעניין....מסכימה איתך בכל מילה!

• הוסף לסימניות
אמנם האמא כבר החליטה, ובאמת לפי הבקשה של הבת "לנסוע דווקא עם חברות" נשמע שהמטרה היא האפנה ולא העניין עצמו.

אבל הפליא אותי ש90% התנגדו.

אני מגיל 0 זוכרת את עצמי במירון, ומגיל 11 כבר הסתדרתי שם לבד כל ל"ג בעומר, אמא שלי בדר"כ לא הצטרפה וגם אם כן, היינו בדירה והיא היתה שם רוב הזמן, קשה לה עם הבלגן.

היה ברור להורים שלי ולי מה אני מחפשת שם ומה אני עושה שם, בין הציון להדלקות לרבי יוחנן הסנדלר ולמקום שהתאכסנו, לא עניין אותי משהו אחר אז גם לא ראיתי משהו אחר.

בשנים מסויימות פגשתי שם חברות, ממשפחות רציניות מאד ושמרניות מאד, והיינו יחד.

ובמיוחד אני זוכרת שהייתי רואה את כ---ל הכיתה החסידית של הסמינר, אף לא אחת הסתובבה עם אמא שלה בצמוד...

כשנמשכים לקדושה שאופפת את המקום הזה, לא מחפשים ולא מוצאים שום דבר אחר.

(סליחה על התגובה בהצתה מאוחרת, היה לי קשה לראות את המשפטים השליליים שכתבו)

• הוסף לסימניות
טווובבב אז לסיכומו של ענין.
מחר אנחנו נוסעות ביחד בעזרת ה'
אמרתי לה מאוד ברוגע של"ג בעומר במירון בלאגן ואני לא רגועה שהיא תיסע לבד.
בכל מקרה לא נישאר כרטיסים לאוטובוס שהחברות נוסעות בו(יוצאות בעשר בלילה)
ואוכל לומר לכן את דעתי רק אחרי הנסיעה.
פשוט פעם אחרונה שהייתי במירון בל"ג בעומר היתה לפני עשרים שנה.

• הוסף לסימניות
ווואו. אין לך מושג עד כמה אני מעריכה את ההצטרפות שלך אליה!

המצב היום טוב בהרבה ממה שהיה לפני 15 שנה, אבל עדיין צריך שמירה. שומר פתאים ה'.

• הוסף לסימניות
מה שלא יהיה אל תעשי לה מצפון אם את מאשרת לה ליסוע תאמרי לה שכדאי להתפלל אבל זה קצת קשה ושתשתדל להנות מהמראות של הרוקדים מהאוכל ומהחברות שתפגוש כך אמרו לי ובאמת נהנתי וגם וגם התפללתי
השמחה וההשלמה אם מה שהיא עושה הכי חשוב
לי אמרו שלהתפללל ברצינות זה לא בהמןלה של לג בעומר אפילו שיש חולקים

• הוסף לסימניות
מה שלא יהיה אל תעשי לה מצפון אם את מאשרת לה ליסוע תאמרי לה שכדאי להתפלל אבל זה קצת קשה ושתשתדל להנות מהמראות של הרוקדים מהאוכל ומהחברות שתפגוש כך אמרו לי ובאמת נהנתי וגם וגם התפללתי
השמחה וההשלמה אם מה שהיא עושה הכי חשוב
לי אמרו שלהתפללל ברצינות זה לא בהמןלה של לג בעומר אפילו שיש חולקים
חוץ מהתפילה, שיכולה לפעול ישועות וכו', לי אישית, הרגע הזה שלאחר ההדלקה (בלילה) שבו התחילה המוזיקה''לכבוד התנא'' ואלפי אלפי ראשים מתרוממים בבת אחת- נתן לי דלק למליוני רגעים במשך השנה כולה.

• הוסף לסימניות
גם אני בגיל 15 לא הייתי רוצה שאמא שלי תבוא איתי וגם בתור אמא לא הייתי רוצה שביתי בת ה15 תסתובב במירון בליל ל"ג בעומר.

אם לא אכפת לך לסוע איתה הייתי אומרת לה ולחברות(בעיקר) שאני נוסעת להתפלל על הציון, אפילו לא בדיוק באותן שעות.
לא קשור אליהן בכלל אבל על הדרך את כבר רוצה להתעדכן פה ושם מה קורה איתן....

• הוסף לסימניות
האם אני התמימה היחידה
נסעתי תמיד בתור בחורה
לרוב אם אמא שלי
אבל גם אם חברה
ואף פעם לא ראיתי שום דבר בעייתי
חוץ מהשמחה וכו.

• הוסף לסימניות
מעניין מאד
אין לי שמץ על מה אתם מדברים
אני נוסעת כבר 5 שנים. לא נתקלתי בשום דבר
באים, עולים למעלה, בוכים שעה שעתיים, הולכים להדלקה של החסידות והביתה