- הוסף לסימניות
הלו,'' כדאי הוא רבי שמעון לסמוך עליו בשעת הדחק''
אני חושבת שמדבר גם על זה....
לא יוצרים בידיים שעת דחק ואז קוראים לרבי שמעון ביום היארצייט שלו לעזור.
פשוט לא.
הלו,'' כדאי הוא רבי שמעון לסמוך עליו בשעת הדחק''
אני חושבת שמדבר גם על זה....
אני חושבת שזה נורא להגיד שרשב"י ח"ו בורח ביום ל"ג בעומר. הכח העצום של אלפי אנשים, ידוע שפותח שערי שמים.
ואי אפשר בכזאת קלות להוציא לעז על הדבר הזה.
אם לשלוח או לא, לפי דעתי זה תלוי בבחורה. אם היא מתכוונת ללכת להתפלל, אז היא תצעד ישר למעלה, ואז לא תתקל במיעוט שבמיעוט המשועמם שנמצא שם. ולמעלה יש רוחניות והתרגשות עצומה.
אם היא מתכוונת ללכת לבלות, אז זה לא קשור למשועממים שיש שם, אלא זה פשוט לא מתאים ללכת לבלות בציון של רבי שמעון בר יוחאי זי"ע.
סוף סוף משהו כותב פה משהו לעניין....מסכימה איתך בכל מילה!וכרת את זה בתור חוויה מיוחדת.
גם בשנים שפחות התחברתי לתפילות ולקדושה,
היה מדובר בנסיעה שמשלבת גם תוכן וגם חוויה, מה רע?
לא חושבת שהייתי מתנגדת להרשות לביתי לנסוע עם חברות איכותיות ורציניות (עוד רחוקה מהגיל...).
אני חושבת שאחד מהפתרונות הוא להגביל את זמן השהיה במירון.
בעבר, כשהיו נוסעים, היו מתחייבים לשעת חזרה מסוימת.
אצלנו זה היה 3 שעות מההגעה ועד היציאה חזור.
והרי לוקח לפחות שעה לעלות את ההר ושעה לרדת חזרה.
אז מה נשאר? זמן קצוב שאף נערה,
גם הכי פחות רצינית לא תעז שלא להתפלל אז, הרי למה היא הגיעה?
זכור לי שמאז שהגענו עד שחזרנו לאוטובוס היינו בלחץ,
לעלות מהר, להספיק להתמקם במקום הגיוני, להתפלל ולרדת בזריזות חזרה לאוטובוס.
לא היה לנו זמן יותר מדי להסתכל סביבנו.
סוף סוף משהו כותב פה משהו לעניין....
חוץ מהתפילה, שיכולה לפעול ישועות וכו', לי אישית, הרגע הזה שלאחר ההדלקה (בלילה) שבו התחילה המוזיקה''לכבוד התנא'' ואלפי אלפי ראשים מתרוממים בבת אחת- נתן לי דלק למליוני רגעים במשך השנה כולה.מה שלא יהיה אל תעשי לה מצפון אם את מאשרת לה ליסוע תאמרי לה שכדאי להתפלל אבל זה קצת קשה ושתשתדל להנות מהמראות של הרוקדים מהאוכל ומהחברות שתפגוש כך אמרו לי ובאמת נהנתי וגם וגם התפללתי
השמחה וההשלמה אם מה שהיא עושה הכי חשוב
לי אמרו שלהתפללל ברצינות זה לא בהמןלה של לג בעומר אפילו שיש חולקים
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים