נקודה למחשבה

• הוסף לסימניות
פעם רב אחד גדול אמר .
על הרבה דברים נלחמה היהדות החרדית. במבט בוחן לאחור. באיזו מהמלחמות היהדות ניצחה לעומת אילו שלא?
והתשובה של אותו רב גדול- המלחמות כדי שלא ישנו אותנו- ניצחנו! המלחמות כדי לשנות אחרים לא הצליחו!!

לא נראה לי שיש אפשרות לחנך את הסינים שלא למער בעלי חיים....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שרה כהן;1868912:
על המגבעת של בעלי כתוב100%שפן והוא יוצר בסין אז קרוב לוודאי שהפרווה הופשטה מבע''הח בעודו חי! כי כך מייצרים בסין. אין איסור הילכתי להשתמש בזה וגדולי ישראל שליט''א לא יכולים ,לדאוג גם לזה...
אבימי, זהו תפקיד בע''הח בעולם ולכן מותר להורגם. ולא איכפת לי שיהרגו את כולם אבל
לענות אסור!
ועוד דבר: אי אפשר לתקן את העולם. אבל אנחנו הצרכנים העיקריים של כובעי פרווה
והכובע נועד לכבד בו את עבודת השם
אז אולי אפשר לדרוש שייצרו אותו ללא צעב''ח, ואפשר
למה נח הצדיק לא השתמש עם קביים בשביל הגיבנת שלו???

התשובה היא, כי לא הייתה לו גיבנת.

הנחת כאן כמה הנחות, בהנחה שהן נכונות, ולכן את נזעקת (ובצדק)
אז לכן אני ינסה לתקן.
כרגע הוצאתי את הכובע של מהקופסא (הכובע הוא מאחד החברות המובילות, ושכמוהו, מוכרים ברוב החנויות), ואכן כתוב עליו 100% rabbit fur felt
אבל לגבי מקום היצור, כתוב:
made in czech republic
ולא נראה לי שבצ'כיה מבשלים ארנבות חיות,
וגם אם זה היה בסין, מי אומר שהם מבושלים חיים?
לדעתי בישול הפרווה בעודה מחוברת לחיה, רק גורעת ממנה, או בקיצור, הכל אגדות.
לא חושב שיש סיבה להפשיט פרווה מחיה חיה, לא חושב שזה משבח את החיה, ציידים בכל העולם צדים באמצעות תחמושת חיה, (תרתי משמע.. :)) ולא בחיצי הרדמה,
בקיצור, אפשר להחזיר לחנות את כובעי הקש....
אבל יש מישהו אחר שמפשיטים אותו לגמרי בשביל הכובע\שטריימל..
וזה הקונה בעצמו, שמפשיטים אותו מנכסיו.....

• הוסף לסימניות
אבל רגע, באיזה פורום אני??? כבר לגמרי איבדתי את זה....

• הוסף לסימניות
אני לא יודעת בוודאות מה קורה בצ'כיה אבל מה שברור לי (כי גם ראיתי זאת) שגויים בעניין של בע"ח ממש לא עדינים ולא אנושיים בלשון המעטה...כאשר אתה יודע שיש אנשים בקצה אחד של העולם שאוכלים מוחות קופים כשהם בעודם חיים לא קשה להאמין שהם מבשלים ארנבות חיות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י צבי קלאר;1869582:
למה נח הצדיק לא השתמש עם קביים בשביל הגיבנת שלו???

התשובה היא, כי לא הייתה לו גיבנת.

הנחת כאן כמה הנחות, בהנחה שהן נכונות, ולכן את נזעקת (ובצדק)
אז לכן אני ינסה לתקן.
כרגע הוצאתי את הכובע של מהקופסא (הכובע הוא מאחד החברות המובילות, ושכמוהו, מוכרים ברוב החנויות), ואכן כתוב עליו 100% rabbit fur felt
אבל לגבי מקום היצור, כתוב:
made in czech republic
ולא נראה לי שבצ'כיה מבשלים ארנבות חיות,
וגם אם זה היה בסין, מי אומר שהם מבושלים חיים?
לדעתי בישול הפרווה בעודה מחוברת לחיה, רק גורעת ממנה, או בקיצור, הכל אגדות.
לא חושב שיש סיבה להפשיט פרווה מחיה חיה, לא חושב שזה משבח את החיה, ציידים בכל העולם צדים באמצעות תחמושת חיה, (תרתי משמע.. :)) ולא בחיצי הרדמה,
בקיצור, אפשר להחזיר לחנות את כובעי הקש....
אבל יש מישהו אחר שמפשיטים אותו לגמרי בשביל הכובע\שטריימל..
וזה הקונה בעצמו, שמפשיטים אותו מנכסיו.....
על הכובע של בעלי כתוב בעברית !
כתוב בגוגל ''תעשיית הפרוות''[לא רק בסין] ותראה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שרה כהן;1868912:
אבימי, זהו תפקיד בע''הח בעולם ולכן מותר להורגם. ולא איכפת לי שיהרגו את כולם אבל
לענות אסור!

אולי אני נתפסת לקטנות, אבל מכל הדיון הזה- השורה הזו הכי צרמה לי. הקב''ה לא ברא אף בריה בעולם לחינם, אפילו לא את האמבה שבשלולית ליד הבית שלך, אז מה בא לומר הביטוי "לא אכפת לי שיהרגו את כולם"?
במסכת בבא מציעא כתוב על רבי יהודה הנשיא שסבל במשך שנים רבות כאבים קשים בכל גופו:
"ייסורי רבי על ידי מעשה באו ועל ידי מעשה הלכו. על ידי איזה מעשה באו? שאותו עגל שהיו מוליכים אותו לשחיטה, הלך ותלה ראשו תחת כנפי בגדו של רבי, והיה בוכה. אמר לו רבי: לֵךְ, לכך נוצרת! אמרו (בשמים): הואיל ואינו מרחם יבואו עליו ייסורים. ועל ידי מעשה הלכו. יום אחד היתה אֲמָתוֹ מטאטאת את הבית, והיו מוטלים שם בני חולדה וטאטאה אף אותם. אמר לה: עזבי אותם, כתוב (תהלים קמה, ט) – 'וְרַחֲמָיו עַל־כָּל־מַעֲשָׂיו'! אמרו (בשמים) הואיל ומרחם נרחם עליו"

אז מה שצריך לעשות- עושים, ולכן נמשיך לאכול בשר ולהשתמש בפרוות, אבל מותר שיהיה אכפת לנו...

• הוסף לסימניות
עבדתי במשחטות... תראי את היחס לעופות לפני שחיטתם.....
אני מבטיח לך, את תתחילי ללחך עשב כל חייך....

• הוסף לסימניות
אמיצה.

• הוסף לסימניות
חני אני מסכימה איתך לגמרי! זה לא אומר שמותר אז אפשר לזלזל! איפה המוסריות, דרך ארץ קדמה לתורה ק"ו להלכה!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י בראש מילה;1869533:
את בטוחה? הייתי חושבת שתרנגול שכואב לו וסובל ייסורי תופת יקרקר, ינסה לברוח... ולא ישב בשקט ובשלווה ויביט סביב.

אבל יש לציין ש"תעשיית" הכפרות כרוכה בהמון צער בע"ח, כמו הרעבה של התרנגולים, אחסון שלהם בתנאים לא נאותים, ועוד המון... וחבל.

חשבת פעם למה תמיד כשמחזיקים תרנגול בצורה הנ"ל, ולא משנה מי ומה מצבו הנפשי של העוף, תמיד הוא יקרקר ויצווח, עד כדי כך שזה נתפס לנו טבעי- מרימים תרנגול, אז הוא מקרקר ומצטעק, ברור!
אבל זה ממש לא חייב להיות ככה! אני מרימה אותה (במקרה שלי זו תרנגולת;)) מלמטה ובשתי ידיים מניפה. ככה כולנו עושים, והפלא ופלא- אף אחד מה'כפרות' שלנו לא משמיע ציוץ...
קצת לשנות גישה, לא להעיף אותן בגמר השימוש- הן לא יכולות לעוף.
קצת מחשבה
קצת רגישות
ועוד זכות מקסימה לקראת יום הדין...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה