- הוסף לסימניות
השאלה היא איך מקשיחים מבלי לפגוע לזקוקים להם באמת.ברגע שתנאי האבטלה יוקשחו משמעותית
כי איפה שאני לא מסתכלת מסביבי עסקים נפגעים וקורסים.
השאלה היא איך מקשיחים מבלי לפגוע לזקוקים להם באמת.ברגע שתנאי האבטלה יוקשחו משמעותית
אני מסתכלת על זה הפוך- אם יש חשש שהפנסיה לא תספיק אז עוד יותר שוב לדאוג לא להקטין אותה, לא?כשאהיה בגיל פרישה (שיידחה עד אז בעוד כמה שנים), צריך ניסים גדולים ורחמי שמים כדי שהכסף לפנסיה יהיה שווה אז משהו. וודאי שהוא לא שיקול מבחינתי עכשיו.
מסכימה עם @Ruty Keplerבטוחה שמפנקים אותם? אנחנו לא בימי טרום 2003 העליזים. קצבאות האבטלה נמוכות למדי.
בתור אחת שקבלה בחל"ת של אפריל אולי 60% מהשכר שלה אני מתקשה להאמין שמשקי בית בפרט של מפרנסות יחידות יעדיפו אבטלה על פני תעסוקה מלאה.
מסכימה שזה עונה על תנאי חלק מהאוכלוסיה. השאלה היא האם מדובר בחלק משמעותי. את זה יש לבחון מול ביטוח לאומי ושירות התעסוקה.מסכימה עם @Ruty Kepler
אני חושבת שזה ממש פינוק. לבלות בבית עם הילדים, או ללמוד קורסים בחינם ברשת ולבלות ברשתות חברתיות, ולקבל 60 אחוז מהשכר בלי לנקוף אצבע!!
מדובר באלפי שקלים, מתנה!!
יכולה להבין שעבור אמהות רבות, שנקרעו בעבודה קשה ולא מספיק מתגמלת, זה ממש כדאי.
בדמי אבטלה, ככל שההכנסה גבוהה יותר, הפגיעה בהכנסה גבוהה יותר. במשכורות נמוכות אפשר להגיע ל 80 אחוז מהשכר. זה פינוק.
זה לגמרי פינוק ולא רק- תינוק שיכול להשאר עם אמא בבית ולא ללכת למעון זה יותר מפינוק.מסכימה עם @Ruty Kepler
אני חושבת שזה ממש פינוק. לבלות בבית עם הילדים, או ללמוד קורסים בחינם ברשת ולבלות ברשתות חברתיות, ולקבל 60 אחוז מהשכר בלי לנקוף אצבע!!
מדובר באלפי שקלים, מתנה!!
יכולה להבין שעבור אמהות רבות, שנקרעו בעבודה קשה ולא מספיק מתגמלת, זה ממש כדאי.
בדמי אבטלה, ככל שההכנסה גבוהה יותר, הפגיעה בהכנסה גבוהה יותר. במשכורות נמוכות אפשר להגיע ל 80 אחוז מהשכר. זה פינוק.
נ.ב. חושבת שפינוק זה לא בריא, ושאנחנו כמדינה לא יכולים להרשות לעצמינו לפנק ככה את התושבים, אנחנו לא גרים בדובאי.
בפרט שזה בסוף יצא מהכיס של כולנו, בין אם בתשלום מיסים ובין אם בתקציבים שיפחתו /ייעלמו.יכול להיות שבאמת לא הייתי עומדת בפיתוי ובוחרת בו אילו היתה לי אפשרות בחירה.
אבל לטווח הארוך- אני חושבת שזה יכול להזיק. מכל הסיבות שכבר הוזכרו כאן
אני חושבת שזה חלק משמעותי.מסכימה שזה עונה על תנאי חלק מהאוכלוסיה. השאלה היא האם מדובר בחלק משמעותי. את זה יש לבחון מול ביטוח לאומי ושירות התעסוקה.
אני מסתכלת על זה הפוך- אם יש חשש שהפנסיה לא תספיק אז עוד יותר שוב לדאוג לא להקטין אותה, לא?
כמובן שיכולים להיות גם שיקולים נוספים שיגברו על זה, אבל זה בהחלט שיקול בעיני.
השאלה היא איך מקשיחים מבלי לפגוע לזקוקים להם באמת.
כי איפה שאני לא מסתכלת מסביבי עסקים נפגעים וקורסים.
אם את משקיעה בעצמך במקום בפנסיה זה מצוין.צריך לדאוג לימי הזקנה, אבל למה זה אמור לעבור דרך קופות הפנסיה הגמלוניות?
מבחינתי כל שקל שניצל מהם, הוא רווח נקי.
את השקעותיי אעשה בעצמי בעז"ה. ולא בקרנות פנסיה.
אכן.נכון. יש שנפגעו קשות. אבל במקביל, יש גם כאלו שנהנים מהמענקים המומטרים עליהם בלי הצדקה
בפרט למשפחות בהן הנשים הן מפרנסות יחידות ויש משכנתא שרובצת על העו"ש שלהן.
מאד קשה לייצר מודל שבו רק מי שבאמת צריך יקבל.נכון. יש שנפגעו קשות. אבל במקביל, יש גם כאלו שנהנים מהמענקים המומטרים עליהם בלי הצדקה.
השאלה באיזה היקפים.מאד קשה לייצר מודל שבו רק מי שבאמת צריך יקבל.
בסוף, איכשהו, אנשים שלא צריכים כן מקבלים, ולהיפך.
על דקא בכינא.מאד קשה לייצר מודל שבו רק מי שבאמת צריך יקבל.
בסוף, איכשהו, אנשים שלא צריכים כן מקבלים, ולהיפך.
לא דברו עלייך כי את מחפשת עבודה אך לא מוצאת כזו בשכר הולם.כן גם אני מאלו שמקבלים "לחם חסד" (אבטלה) "ומתפנקת בבית"
מה הצרות עין הזאת? לקחו לכם מהכיס?
ואני דווקא מאלו שמאוד רוצות לצאת לעבוד (בינינו זה נמאס משעמם וחסר סיפוק) רק שבנתיים כל העבודות שמוצעות לי (כנראה עקב קשיי המעסיקים) שכרן נמוך בהרבה מהאבטלה ויש לי ותק רב ונסיון וב"ה גם הצלחות בתחומי כך שאני מקבלת הרבה פניות והצעות עבודה אבל יוצא מצב שבמקרה שאצא לעבוד אני אשלם על הזכות לצאת לעבוד (הפרש השכר+ מטפלת)
מייחלת ומתפללת לד' למצוא את העבודה המתאימה לי במהירות ולא להזדקק לאבטלה אבל מוכרחה להודות שבנתיים היא זאת שמצליה אותנו...
אחד הדברים שחזרו פה על עצמם זה שמצד אחד האבטלה יוצרת חוסר רצון לעבוד אצל חלק מהמובטלים, אבל מצד שני בעייתי לבטל אותה כי יש הרבה מובטלים שאכן זקוקים לה.אני עוקבת אחרי האשכול וקצת המומה...
כן גם אני מאלו שמקבלים "לחם חסד" (אבטלה) "ומתפנקת בבית"
ואני דווקא מאלו שמאוד רוצות לצאת לעבוד (בינינו זה נמאס משעמם וחסר סיפוק) רק שבנתיים כל העבודות שמוצעות לי (כנראה עקב קשיי המעסיקים) שכרן נמוך בהרבה מהאבטלה ויש לי ותק רב ונסיון וב"ה גם הצלחות בתחומי כך שאני מקבלת הרבה פניות והצעות עבודה אבל יוצא מצב שבמקרה שאצא לעבוד אני אשלם על הזכות לצאת לעבוד (הפרש השכר+ מטפלת)
מייחלת ומתפללת לד' למצוא את העבודה המתאימה לי במהירות ולא להזדקק לאבטלה אבל מוכרחה להודות שבנתיים היא זאת שמצליה אותנו...
חלילה וחס. איפה ראית צרות עין.אני עוקבת אחרי האשכול וקצת המומה...
כן גם אני מאלו שמקבלים "לחם חסד" (אבטלה) "ומתפנקת בבית"
רוצה לצאת מהאבטלה בהחלט, אבל לא מוכנה להרגיש מנוצלת....חלילה וחס. איפה ראית צרות עין.
אני הכי אוהבת לפנק, את כל מי שאני מכירה.
אבל את בעצמך אומרת שאת רוצה לצאת מהאבטלה, וזה כנראה מה שמנסים להסביר כאן - שכדאי לכולם לצאת מהאבטלה, למרות שכולם מבינים שזו הצלה ושזה נח.
מאחלת לך הרבה הצלחה!
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים