דרוש מידע נראה לכם שהחל"ת יפסיק ב- 30.06 כמו שאומרים?

• הוסף לסימניות
ברגע שתנאי האבטלה יוקשחו משמעותית
השאלה היא איך מקשיחים מבלי לפגוע לזקוקים להם באמת.
כי איפה שאני לא מסתכלת מסביבי עסקים נפגעים וקורסים.

• הוסף לסימניות
כשאהיה בגיל פרישה (שיידחה עד אז בעוד כמה שנים), צריך ניסים גדולים ורחמי שמים כדי שהכסף לפנסיה יהיה שווה אז משהו. וודאי שהוא לא שיקול מבחינתי עכשיו.
אני מסתכלת על זה הפוך- אם יש חשש שהפנסיה לא תספיק אז עוד יותר שוב לדאוג לא להקטין אותה, לא?
כמובן שיכולים להיות גם שיקולים נוספים שיגברו על זה, אבל זה בהחלט שיקול בעיני.

• תודה
Reactions: nc
  • הוסף לסימניות
בטוחה שמפנקים אותם? אנחנו לא בימי טרום 2003 העליזים. קצבאות האבטלה נמוכות למדי.
בתור אחת שקבלה בחל"ת של אפריל אולי 60% מהשכר שלה אני מתקשה להאמין שמשקי בית בפרט של מפרנסות יחידות יעדיפו אבטלה על פני תעסוקה מלאה.
מסכימה עם @Ruty Kepler
אני חושבת שזה ממש פינוק. לבלות בבית עם הילדים, או ללמוד קורסים בחינם ברשת ולבלות ברשתות חברתיות, ולקבל 60 אחוז מהשכר בלי לנקוף אצבע!!
מדובר באלפי שקלים, מתנה!!
יכולה להבין שעבור אמהות רבות, שנקרעו בעבודה קשה ולא מספיק מתגמלת, זה ממש כדאי.
בדמי אבטלה, ככל שההכנסה גבוהה יותר, הפגיעה בהכנסה גבוהה יותר. במשכורות נמוכות אפשר להגיע ל 80 אחוז מהשכר. זה פינוק.

נ.ב. חושבת שפינוק זה לא בריא, ושאנחנו כמדינה לא יכולים להרשות לעצמינו לפנק ככה את התושבים, אנחנו לא גרים בדובאי.

• הוסף לסימניות
מסכימה עם @Ruty Kepler
אני חושבת שזה ממש פינוק. לבלות בבית עם הילדים, או ללמוד קורסים בחינם ברשת ולבלות ברשתות חברתיות, ולקבל 60 אחוז מהשכר בלי לנקוף אצבע!!
בדמי אבטלה, ככל שההכנסה גבוהה יותר, הפגיעה בהכנסה גבוהה יותר. במשכורות נמוכות אפשר להגיע ל 80 אחוז מהשכר. זה פינוק.
מסכימה שזה עונה על תנאי חלק מהאוכלוסיה. השאלה היא האם מדובר בחלק משמעותי. את זה יש לבחון מול ביטוח לאומי ושירות התעסוקה.
לא סותר את העובדה שלחלק מהמשפחות 60% זה פשוט לא מספיק.
בפרט למשפחות בהן הנשים הן מפרנסות יחידות ויש משכנתא שרובצת על העו"ש שלהן.

• הוסף לסימניות
מסכימה עם @Ruty Kepler

נ.ב. חושבת שפינוק זה לא בריא, ושאנחנו כמדינה לא יכולים להרשות לעצמינו לפנק ככה את התושבים, אנחנו לא גרים בדובאי.
זה לגמרי פינוק ולא רק- תינוק שיכול להשאר עם אמא בבית ולא ללכת למעון זה יותר מפינוק.
ילדים שחוזרים הביתה בשתיים בצהריים לאמא רעננה ולא בארבע-חמש לאמא שעייפה מהעבודה זה יותר מפינוק.
יכול להיות שבאמת לא הייתי עומדת בפיתוי ובוחרת בו אילו היתה לי אפשרות בחירה.
אבל לטווח הארוך- אני חושבת שזה יכול להזיק. מכל הסיבות שכבר הוזכרו כאן

• הוסף לסימניות
יכול להיות שבאמת לא הייתי עומדת בפיתוי ובוחרת בו אילו היתה לי אפשרות בחירה.
אבל לטווח הארוך- אני חושבת שזה יכול להזיק. מכל הסיבות שכבר הוזכרו כאן
בפרט שזה בסוף יצא מהכיס של כולנו, בין אם בתשלום מיסים ובין אם בתקציבים שיפחתו /ייעלמו.
אין ארוחות חינם.

• הוסף לסימניות
מסכימה שזה עונה על תנאי חלק מהאוכלוסיה. השאלה היא האם מדובר בחלק משמעותי. את זה יש לבחון מול ביטוח לאומי ושירות התעסוקה.
אני חושבת שזה חלק משמעותי.
ברוב האוכלוסייה שני בני הזוג מפרנסים, ובמקרה כזה ירידה בהכנסות של אחד מהם לא "תפיל" אותם. בפרט לא כשיש ירידה גם בהוצאות. (ולא רק על מעון אלא גם הוצאות על בילויים, מסעדות ודומיהם...)

• הוסף לסימניות
אני מסתכלת על זה הפוך- אם יש חשש שהפנסיה לא תספיק אז עוד יותר שוב לדאוג לא להקטין אותה, לא?
כמובן שיכולים להיות גם שיקולים נוספים שיגברו על זה, אבל זה בהחלט שיקול בעיני.

צריך לדאוג לימי הזקנה, אבל למה זה אמור לעבור דרך קופות הפנסיה הגמלוניות?
מבחינתי כל שקל שניצל מהם, הוא רווח נקי.
את השקעותיי אעשה בעצמי בעז"ה. ולא בקרנות פנסיה.

השאלה היא איך מקשיחים מבלי לפגוע לזקוקים להם באמת.
כי איפה שאני לא מסתכלת מסביבי עסקים נפגעים וקורסים.

נכון. יש שנפגעו קשות. אבל במקביל, יש גם כאלו שנהנים מהמענקים המומטרים עליהם בלי הצדקה.

• הוסף לסימניות
צריך לדאוג לימי הזקנה, אבל למה זה אמור לעבור דרך קופות הפנסיה הגמלוניות?
מבחינתי כל שקל שניצל מהם, הוא רווח נקי.
את השקעותיי אעשה בעצמי בעז"ה. ולא בקרנות פנסיה.
אם את משקיעה בעצמך במקום בפנסיה זה מצוין.
חוץ מזה שאת צריכה להפריש את כל הסכום, בלי לקבל חלק מההפרשות מהמעסיק.
אבל האם רוב האוכלוסייה שבחל"ת דואגת להשקעה אחרת במקום?
אני מניחה שרובם בכלל לא חושבים על זה...

• הוסף לסימניות
נכון. יש שנפגעו קשות. אבל במקביל, יש גם כאלו שנהנים מהמענקים המומטרים עליהם בלי הצדקה
אכן.
אבל אני מדברת על קביעת תנאים לקבלת אבטלה שיסננו את מי שיכולים לחזור לעבודה.
לא בטוחה שזה אפשרי.

• תודה
Reactions: nc
  • הוסף לסימניות
בפרט למשפחות בהן הנשים הן מפרנסות יחידות ויש משכנתא שרובצת על העו"ש שלהן.

ולכן נוצר עיוות:

מעמד הביניים, שבו יש שני מפרנסים ו/או כריות שומן בחשבון הבנק ו/או דירה בבעלות ללא משכנתא רצינית - נהנה מהאבטלה המפנקת. לפחות לאחד מבני הזוג.
כלומר: אלו שעבדו בשביל האקסטרות, מרשים לעצמם להתבטל.

האנשים העניים יותר, שאינם יכולים להרשות לעצמם לאבד אפילו 20% מהשכר - ממשיכים לעבוד. כי הם עובדים בשביל הלחם ולא בשביל המגנום.

ועוד לא נגענו באפור ובשחור, גם לא ניגע. ששש.

• הוסף לסימניות
נכון. יש שנפגעו קשות. אבל במקביל, יש גם כאלו שנהנים מהמענקים המומטרים עליהם בלי הצדקה.
מאד קשה לייצר מודל שבו רק מי שבאמת צריך יקבל.
בסוף, איכשהו, אנשים שלא צריכים כן מקבלים, ולהיפך.

• הוסף לסימניות
מאד קשה לייצר מודל שבו רק מי שבאמת צריך יקבל.
בסוף, איכשהו, אנשים שלא צריכים כן מקבלים, ולהיפך.
על דקא בכינא.
אם הקריטריונים מועטים גם מי שאינם זקוקים נהנים.
אם המבחנים רבים ומדוקדקים הרבה מן הנזקקים תועים ונופלים בסבך הבירוקרטיה.
ועוד לא דברנו על מבחנים מיושנים ולא עדכניים כמו ספר הביטוח הלאומי.

• הוסף לסימניות
אני עוקבת אחרי האשכול וקצת המומה...
כן גם אני מאלו שמקבלים "לחם חסד" (אבטלה) "ומתפנקת בבית"
מה הצרות עין הזאת? לקחו לכם מהכיס?
ואני דווקא מאלו שמאוד רוצות לצאת לעבוד (בינינו זה נמאס משעמם וחסר סיפוק) רק שבנתיים כל העבודות שמוצעות לי (כנראה עקב קשיי המעסיקים) שכרן נמוך בהרבה מהאבטלה ויש לי ותק רב ונסיון וב"ה גם הצלחות בתחומי כך שאני מקבלת הרבה פניות והצעות עבודה אבל יוצא מצב שבמקרה שאצא לעבוד אני אשלם על הזכות לצאת לעבוד (הפרש השכר+ מטפלת)
מייחלת ומתפללת לד' למצוא את העבודה המתאימה לי במהירות ולא להזדקק לאבטלה אבל מוכרחה להודות שבנתיים היא זאת שמצליה אותנו...

• הוסף לסימניות
ואני דווקא מאלו שמאוד רוצות לצאת לעבוד (בינינו זה נמאס משעמם וחסר סיפוק) רק שבנתיים כל העבודות שמוצעות לי (כנראה עקב קשיי המעסיקים) שכרן נמוך בהרבה מהאבטלה ויש לי ותק רב ונסיון וב"ה גם הצלחות בתחומי כך שאני מקבלת הרבה פניות והצעות עבודה אבל יוצא מצב שבמקרה שאצא לעבוד אני אשלם על הזכות לצאת לעבוד (הפרש השכר+ מטפלת)
מייחלת ומתפללת לד' למצוא את העבודה המתאימה לי במהירות ולא להזדקק לאבטלה אבל מוכרחה להודות שבנתיים היא זאת שמצליה אותנו...
לא דברו עלייך כי את מחפשת עבודה אך לא מוצאת כזו בשכר הולם.
מדברים על מי שנשארים בבית מבחירה גמורה וחלקם אף משלימים הכנסה בשחור או עובדים למעשה מהבית במשרה מלאה ורק מצהירים על אבטלה.
לא מדובר בצרות עין. האבטלה, גם אם היא מוצדקת, יוצאת מהכיס של כולנו - גם שלך.
ולכן כולנו אמורים לשאוף לצמצם את היקפה.
ואני מדברת בתור אחת שחוותה אותה לפרק זמן. מאחלת לך שה' ימלא חסרונך בקרוב.

• הוסף לסימניות
אחד הדברים שחזרו פה על עצמם זה שמצד אחד האבטלה יוצרת חוסר רצון לעבוד אצל חלק מהמובטלים, אבל מצד שני בעייתי לבטל אותה כי יש הרבה מובטלים שאכן זקוקים לה.
כנראה שאת מהחלק השני.
מאחלת לך שתמצאי עבודה מתגמלת ונוחה בהקדם.

• הוסף לסימניות
חלילה וחס. איפה ראית צרות עין.
אני הכי אוהבת לפנק, את כל מי שאני מכירה.
אבל את בעצמך אומרת שאת רוצה לצאת מהאבטלה, וזה כנראה מה שמנסים להסביר כאן - שכדאי לכולם לצאת מהאבטלה, למרות שכולם מבינים שזו הצלה ושזה נח.
מאחלת לך הרבה הצלחה!

• הוסף לסימניות
כמה זה נראה לכן רווח באחוזים???
החברה שעבדתי בה נסגרה בעקבות הקרונה ומצאנו את עצמנו קבוצה מכובדת מובטלת, ואני יודעת שכולן מחפשות עבודה ורוצות לחזור לעבוד, כמובן עם תנאים לפחות כמו שהיה בעבודה הקודמת, וברור שסינון העבודות מתאפשר רק בזכות האבטלה כי אם לא הייתי מקבלת אבטלה הייתי הולכת לעבוד בכל עבודה אפילו מכניסה פחות ולא נתמכת בקופות הצדקה.. אז אפשר להגיד שגם אני מפונקת ואוכלת לחם חסד וכו'....
וברור שברגע שביטוח לאומי יתחילו לעשות סדר אני אצטרך לצאת לעבוד בכל עבודה (גם אם את לא נהנית בה וכו'.. וגם בשכר נמוך....)

חלילה וחס. איפה ראית צרות עין.
אני הכי אוהבת לפנק, את כל מי שאני מכירה.
אבל את בעצמך אומרת שאת רוצה לצאת מהאבטלה, וזה כנראה מה שמנסים להסביר כאן - שכדאי לכולם לצאת מהאבטלה, למרות שכולם מבינים שזו הצלה ושזה נח.
מאחלת לך הרבה הצלחה!
רוצה לצאת מהאבטלה בהחלט, אבל לא מוכנה להרגיש מנוצלת....
ובנתיים המעסיקים מציעים שכר מאוד נמוך כי הם יודעים שיש נשים רבות מובטלות שיקפצו על העבודה.
איך אמרה לי מעסיקה.. יש המון דורשי עבודה אנחנו מעדיפים אותך בגלל הניסיון שלך אבל לא מוכנים לשלם על זה....
בעיני זה לא עבודה זה ניצול, אבל אולי אני טועה?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה