התייעצות נרקיסיזם- המחלה של הנפש

מצב
הנושא נעול.
קראתי את כל האשכול בנשימה עצורה ממש
אני מכירה מקרוב מישהו שכנראה מאובחן כנרקסיסט (האבחון התבצע ע"י המעגל השני-שאני שם-כי הוא כמובן מושלם וכולם בעיתיים)
חייבת לציין שבניגוד לנכתב כאן האדם הזה הוא מסוג האנשים המוחלשים, הנאבעכים, עם אינטלגנציה נמוכה מאד מאד הייתי צובטת את עצמי שוב ושוב כי לא הצלחתי להאמין שאדם עם כל כך מעט שכל יכול להיות מניפולטיבי וערמומי בצורה גאונית כל כך
גרתי איתו תקופה, היה נורא ואיום, כבר הפסקתי להאמין לעצמי
הלכנו לטיפול כל המשפחה יחד כדי לקבל כלים להתמודדות
היום הזוג גרוש ב"ה
בן הזוג הגיע למצב קשה מאד כי האישיות שלו נמחקה לגמרי, המצב הזה היה פתח ההצלה שלו כי המשפחה הבינה מה הוא עובר
הילדים גדלים אצל הנרקסיסט, וה' יעזור להם
אוח, לצערי ראיתי מקרה דומה, שעד שהאישה הצליחה להתגרש היא הגיעה למצב נפשי מאוד קשה ומרוסק.
באמת שנמחקה לה האישיות והשמחת חיים, עד לרמה שהיום קרובי משפחה סוג של מגדלים לה את הילדים.
אם לא הייתי מכירה אותה לפני מהאזור הייתי חושבת שככה הייתה תמיד. אבל זוכרת איך היא הייתה לפני.
והגרוש לא נראה מזיק כלל במבט מבחוץ, ואפילו נעבך, יש לו הרבה ידידים ומכרים, אבל רק מי שמכיר לעומק מבין את עומק הרשעות והמניפולציות.

בקיצור המסקנה היא, אתם אף פעם לא יודעים מה קורה באמת,
לכן אל תיכנסו בקישקעס של אנשים מי אשם, מי הרשע ומי הקורבן, במיוחד בגירושים אתם לא יודעים כלום.
הסיפורים שאנשים מספרים אוהו, באמת שלפעמים אין צדק בעולם והאמת לא תמיד יוצאת לאור.

שימו לב שבאמת יש הרבה דרגות בנרקיסיזם, ל"שאלה ותשובה" זה נשמע משהו בדרגה העליונה של הסקאלה:(
ולכן באמת יש דברים שמצוינים למישהו אחד, ולאחר זה בלתי אפשרי
אלה שמספרים זה כבר עליית מדרגה...

הרוב לא מספרים או שחלקים גדולים מהזיכרון שלהם פשוט נמחקו.

תמסרי שיעור על כיבוד הורים,
ואם יש תלמידה שמביעה תגובה חריגה
או לחוסר שיתוף פעולה או להיפך לשיתוף פעולה חריג (הסתרה)
באופן שלא תואם את מצבה הלימודי
זה תמרור אזהרה.

אם הילדה כבר מודעת לבעיה
יתכן שהיא תגיד משפט כמו:
"זה לא עובד ככה אצל כולם"
וזה כבר סימן קרוב לוודאי שהיא סובלת.

אם תמצאו ילדה כזאת
צריך לדעת איך לעזור
אם יש בכלל מה לעשות.
לא בטוחה שבנות כאלה יגיבו.
חלק כבר יודעות שהן 'בעיתיות' בכיבוד הורים.
אז למה שיחשפו את החולשה שלהן שהן שומעות עליה כל היום?!
חלק אחר מתורגל שאסור לדבר מחוץ לבית על שום דבר שקורה בבית, אפילו לא על משהו סתמי.
(אם יספרו שנכנס פרפר הביתה יכולים בבית ע''י מניפולציות לנסות להוציא מהן מה הם עוד אמרו בשיתוף האומלל הזה)
וחלק אחר יודע שאסור לתת אמון בשום מבוגר
והוא גם מסוגל לדמיין את התרחיש שהמורה תפנה להורה והשם ישמור איך זה יגמר.
כך שלא הייתי בונה על הצורה הזו לאתר.

אגב, מישהו יכול להסביר לי את ההבדל בין פסיכופט לנרקסיסט?
(משתיהם יש לשמור מרחק. השאלה אם זה אותו דבר בשתי מילים או לא.)

פסיכופט הוא גרוע יותר
הוא לא תלוי בסביבה
ולא צריך אישור למעשיו.
מצד שני לכן הוא גם לא צריך לעשות קואליציה כנגד ה"מטופל" שלו
הוא מסתדר לבד.

נרקיסיסט לעומת זאת
זקוק כל הזמן לאישור שהוא צודק
ולכן הוא מתהלך עם קבוצה שתהיה בצד שלו
והם החילים שלו לרמוס את "המטופל".

פסיכופט הוא גרוע יותר
הוא לא תלוי בסביבה
ולא צריך אישור למעשיו.
מצד שני לכן הוא גם לא צריך לעשות קואליציה כנגד ה"מטופל" שלו
הוא מסתדר לבד.

נרקיסיסט לעומת זאת
זקוק כל הזמן לאישור שהוא צודק
ולכן הוא מתהלך עם קבוצה שתהיה בצד שלו
והם החילים שלו לרמוס את "המטופל".
אציין שפסיכופט אני מכירה די מקרוב.
הרבה אומרים עליו שהוא פסיכופט.
לא ידעתי אם זה אותו דבר או רק דומה.
שמחה שברחתי.
זה הגיע לדברים גרועים ממש. רמות שאנשים בכלל לא מדמיינים, הוא נמצא בתוך הקישקעס.

קראתי את כל האשכול בנשימה עצורה ממש
אני מכירה מקרוב מישהו שכנראה מאובחן כנרקסיסט (האבחון התבצע ע"י המעגל השני-שאני שם-כי הוא כמובן מושלם וכולם בעיתיים)
חייבת לציין שבניגוד לנכתב כאן האדם הזה הוא מסוג האנשים המוחלשים, הנאבעכים, עם אינטלגנציה נמוכה מאד מאד הייתי צובטת את עצמי שוב ושוב כי לא הצלחתי להאמין שאדם עם כל כך מעט שכל יכול להיות מניפולטיבי וערמומי בצורה גאונית כל כך
גרתי איתו תקופה, היה נורא ואיום, כבר הפסקתי להאמין לעצמי
הלכנו לטיפול כל המשפחה יחד כדי לקבל כלים להתמודדות
היום הזוג גרוש ב"ה
בן הזוג הגיע למצב קשה מאד כי האישיות שלו נמחקה לגמרי, המצב הזה היה פתח ההצלה שלו כי המשפחה הבינה מה הוא עובר
הילדים גדלים אצל הנרקסיסט, וה' יעזור להם
זה שאני מכירה, (הפסיכופט) הוא כנראה בעל אינטלגנציה נמוכה למדי, אבל מצליח להערים שהוא חכם. חכם מאוד אפילו.
למשל הוא יכול למסור שיעור שלם, שחצי ממנו הוא בליל של משפטים וציטוטים בלי הרבה קשר בין אחד לשני, החצי השני הוא שיר מטופש, ולגרום לכולם לשתף פעולה גם כן...

זה תמרור אזהרה.

אם הילדה כבר מודעת לבעיה
יתכן שהיא תגיד משפט כמו:
"זה לא עובד ככה אצל כולם"
וזה כבר סימן קרוב לוודאי שהיא סובלת.

אם תמצאו ילדה כזאת
צריך לדעת איך לעזור
אם יש בכלל מה לעשות.
מהניסיון שלי כמורה וכגננת הילדים האלו מאומנים טוב טוב לא להסגיר ולא לספר שום דבר - הם אלופים בלהעלים אינפורמציה וההורים שלהם גורמים למורה/גננת נפעמת מול הורות מיטיבה ומשקיעה שכזו.
כשאימא כזאת מגיעה לאסיפת הורים היא מאדירה את הבית והילדה ומקטינה את המורה, היא נחמדה ונוטפת צופים מספקת המלצות לניהול הכיתה מתוך ניסיונה העשיר - היא מנחת הורים ומטפלת רגשית וכו' וכו' וכו' (לרוב ללא השכלה רשמית אבל עם הרבה יח"צ)
וכל מה שקורה עם הילדה הכל בזכותה, ובזכות התפילות והדמעות שהיא שופכת עליהם בכל ליל שבת כפי שהיא ראתה אצל אימותיה הצדקניות והדגולות - וכל מה שלא מצליח זה בגלל שהמורה לא מספיק ברורה, לא מספיק מכוונת, לא מספיק מוכשרת, חבל שאין פה מורות יותר מנוסות ומוצלחות.. ובכלל המורה של שנה שעברה הייתה הרבה יותר מוצלחת..
יש מסגרות ששם עולים על האנשים האלו ומנסים לשכנע אותם ללכת להדרכת הורים ויש מסגרות שלא מצליחות לסייע, ואם תשאלו על הרווחה - לא רלוונטי - אתם לא תצליחו בחיים להוכיח הזנחה או התעללות. - הם יודעים להסתיר את זה מצוין.

מה שמתואר זה מצב קיצוני אבל כעיקרון נראה שכל אדם חווה נרקיסם ברמה מסוימת גם אם לא ממש מודע לכך בהגדרה -- אם אני חושב על סביבתי --- אז מכיר מלא אנשים על הרצף
ובאמת שאלה מעניינת אם זו בעיה פסיכולוגית שיכולה להיות מטופלת ע"י שיחות וכ"ו או שיש כאן משהו פסיכיאטרי
שאולי צריך תרופות שיכולות לעזור-- בכל מקרה כדי לפתור את הבעיה צריך שמי שנגוע בזה יהיה מודע לבעיה שלו וירצה לטפל בה -- ולהגיע להכרה הזו הבעיה העיקרית
באמת אחרי שקוראים את כל האשכול,
צריך להגיב כמי שקרא את כל האשכול.
הדברים נידונו כבר כמה פעמים,
נרקסיסט בעולם הטיפולי
אין דרך לעזור לו, והוא לא יודה לעולם שהוא צריך עזרה.
מאחר שכן, כבר נכתב, לא ידוע על דרך יעילה לעזור לזה.
החשש של כל י ששומע את זה פעם ראשונה,
שאולי הוא ייכשל בזה וכו' הוא מוצדק
אבל מעשית זה רחוק, התיאורים המזוויעים כאן יוכיחו.
ולכן ממש לא 'כל אדם חווה נרקסיזם ברמה מסויימת'
כי נרקסיזם זה מתחיל ברמה מאד גבוהה של שליטה בסובב,
כדאי לקרא את כל הנכתב לעיל בזה, כמובן בשימת לב.

כנראה אתם לא יודעים איך הנרקיסיסט שולט גם על הבן זוג שלו, עד לרמה שהוא מסוגל למחוק את האישיות
אה, באמת? אז למה גם לא מעט שנים אחרי שהוא התחתן פעם שניה, הוא עדיין דורך על היבלות של הבן שלו? וכשהוא מתקשר לבשר לו על לידת בת, נכדה שלו, הוא חייב לשאול "סיפרת לאמא שלך?"... מדהים כמה כמות של אטימות וטמטום יכולה להיות אצל בני אדם. כואב שבעתיים שזה אצל הדמות שאתה היית הכי רוצה להעריך, ולא נותנים לך...

כבר כתבו ולעסו כאן הרבה על הבחירה של הנרקיסיסט.
לדעתי, גם אצלו יש בחירה, אבל מצריך הרבה עבודה.
מה שבטוח, אצל הקרבן, ודאי יש לו בחירה. ולכן כעס של ילד על ההורה הפסיבי, מאוד מובן. זוכרים מי להבדיל ענה במשפט שלו ש"הוא רק ביצע פקודות"?...

נרקיסיסט - העולם סובב סביבו. האחרים קיימים בשביל לספק צרכיו, את האגו שלו וכו' (לכן, אין גבולות של אחרים וכו'). לא בהכרח אלימות פיזית. מניפולטיבי
פסיכופת - גם הוא אגוצנטרי ומניפולטיבי. בנוסף נהנה לנצל את הסובבים אותו / לגרום להם סבל. חסר מצפון. בד"כ קיימת אלימות פיזית.

הרווחה לא ממש יכולה לעזור במקרים כאלו
מחיקת אישיות של ילד זה למרבה הצער לא נחשב כהתעללות שמצדיקה הוצאה מהבית
מהיכרות אישית של ילדים שאני מכירה שהוצאו לאומנה והוחזרו להורה הנרקסיסט כי הוכיח שהכל בסדר והוא הורה מושלם
אני פוגשת לפעמים את הילדים
עצוב לראות איך אט אט הם הולכים ונמחקים ואין לי איך לעזור חוץ מלהתפלל...

זה תמרור אזהרה.
רק נזכר: הילד הנ"ל, בכיתה ב', כשלמדו שה' אמר לאברהם "כל אשר תאמר אליך שרה, שמע בקולה", קרא בקול בכיתה: "בבית שלנו, האמא היא הקובעת". תמרור מספיק ברור? מה זה עזר לו?

התגובה מעידה שלא נפגעת בנושא.
שמח עבורך
לא יודעת למה זה מעיד, אבל אכן לא נפגעתי מקרוב ב"ה. מאידך, מכירה את הנושא מאוד מקרוב וכואבת אותו ואת ההשלכות שלו.

נכון מאוד
ולא רק בזה
אני חושב שפסיכולוג טוב
זה מי שעבר דברים מעצמו
וזה לא דומה למקצועות אחרים
שכל הלמידה המקצועית שלו אפשר לראות ולהמחיש
את סוג הדברים האלה מי שלא חווה אותם
לא יבין!!!
לגבי זה
נקודה לענ''ד חשובה מאד
מי שילמד בעיון את 'עלי שור' אולי משם הגעתי למסקנא הזו.

ככלל כל אדם מה שהוא עובר, לא דומה למה שחברו יעבור, מבחינת הנפש שלו.
זאת אומרת גם שני אחים, שיעברו אפילו את אותו דבר, הנפש שלהם שונה, ואין וודאות שההשפעה תהיה אחידה.

ומהכלל הזה יוצא, גם להיפך, ביחס לי שמטפל בעצמו, על ידי עצמו או על ידי אחרים.
למרות שהנפשות שונות, וההשפעה עליהם שונה, אבל הדרך לטפל בנפש, היא לא רק לפי המקרים שקרו לה, אלא יש דרכים שם שוות לכל נפש.
ולכן הדברים שנכתבו מוכרחים, כל מי שילמד פסיכולגיה כמושלם, להרבה אנשים הוא לא יכול לעזור.
אבל מי שילמד פסיכולוגיה, מתוך הנפש של עצמו, יהיה מוכן מבחינה אמיתית, לעזור להרבה אנשים.

כתבתי רק כדי לחדד,
לא צריך שפסיכולוג או מטפל [ככלל הפסיכולוג שאני מדבר זה רק ביחס לענין]
יהיה קרבן נרקסיסטי כדי לעזור לקרבנות נרקסיסטיים, ולכל מקרה לגופו, אין צורך שהוא יעבור את אותו דבר בדיוק,
רק צריך שהנפש שלו תעבור, את הדרך מאפילה לאורה, וכך הוא יכול להאיר את הדרך גם לאנשים אחרים.

נ.ב. שוב, הפסיכולוג כאן הוא רק כדוגמא.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה