התייעצות נרקיסיזם- המחלה של הנפש

מצב
הנושא נעול.
מהניסיון שלי כמורה וכגננת הילדים האלו מאומנים טוב טוב לא להסגיר ולא לספר שום דבר - הם אלופים בלהעלים אינפורמציה וההורים שלהם גורמים למורה/גננת נפעמת מול הורות מיטיבה ומשקיעה שכזו.
כשאימא כזאת מגיעה לאסיפת הורים היא מאדירה את הבית והילדה ומקטינה את המורה, היא נחמדה ונוטפת צופים מספקת המלצות לניהול הכיתה מתוך ניסיונה העשיר - היא מנחת הורים ומטפלת רגשית וכו' וכו' וכו' (לרוב ללא השכלה רשמית אבל עם הרבה יח"צ)
וכל מה שקורה עם הילדה הכל בזכותה, ובזכות התפילות והדמעות שהיא שופכת עליהם בכל ליל שבת כפי שהיא ראתה אצל אימותיה הצדקניות והדגולות - וכל מה שלא מצליח זה בגלל שהמורה לא מספיק ברורה, לא מספיק מכוונת, לא מספיק מוכשרת, חבל שאין פה מורות יותר מנוסות ומוצלחות.. ובכלל המורה של שנה שעברה הייתה הרבה יותר מוצלחת..
יש מסגרות ששם עולים על האנשים האלו ומנסים לשכנע אותם ללכת להדרכת הורים ויש מסגרות שלא מצליחות לסייע, ואם תשאלו על הרווחה - לא רלוונטי - אתם לא תצליחו בחיים להוכיח הזנחה או התעללות. - הם יודעים להסתיר את זה מצוין.
כן, זה אם רוצים לאבחן את האם.

שאלה לי לילדים שגדלו בצל הנרקסיזם,
איך היו החיים מחוץ לבית?
בלימודים, חברות וכו?
אף אחד לא קלט מה עובר עליכם?
הבאתן חברות הביתה? הלכתן לבתים של חברות? ראיתן בתים תקינים?
מישהי כתבה שגידלה ילדים מגיל 12, האם לא שמת לב שחברות שלך לא עושות את זה? הייתן מספרות לחברות מה אתן עושות, או קולטות שזה לא תקין ומסתירות?
מחוץ לבית הכול היה נוצץ.
משפחה מושלמת, ממש לתפארת.
אמא הייתה מורה באחד הסמינרים הכי נחשבים. מוסרת שיעורים על שלום בית ועל חינוך ילדים. לפעמים אני חושבת לעצמי, הלוואי שהמנהלת הייתה שמה אצלנו בבית מכשיר הקלטה ליום אחד.
כי בבית, על הספה, מול אבא שלי, היא הייתה מספרת לנו כמה אבא "רשע", כמה הוא "אכזר", כמה הוא שונא אותנו הילדים, כמה היא סובלת ממנו. היא גם הייתה אומרת שאפילו כשאנחנו לא רואים הוא מכה אותה. ועוד ועוד פנינים כאלה.

ואני בכלל לא קלטתי שאני גדלה בתוך ג’ונגל.
מצד אחד הרגשתי שמשהו לא בסדר, הצעקות, הסטירות, הצביטות על ימין ועל שמאל. זה כאב לי והרגיש לא נכון.
אבל מצד שני הייתי בטוחה שככה זה אצל כולם.
שבכל משפחה יש שני עולמות, יש את הבית, שבו מתנהגים כמו חיות רעות, ויש את החוץ, שבו כולם מחייכים, נחמדים, מחלקים מחמאות לכולם… חוץ מהילדים שלהם.
באמת חשבתי שככה זה בכל בית!
אני זוכרת שפעם, בגיל ההתבגרות, הייתי אצל דודים. שמעתי את הדודה שלי צועקת על בעלה, ואמרתי לעצמי, הנה, את רואה? ככה זה אצל כולם.

רק אחרי שהתחתנתי גיליתי שיש דבר כזה בית נורמלי.
בית בלי התעללות מילולית ובלי אלימות פיזית.
ובכנות? בהתחלה הייתי בטוחה שהם אלה שלא נורמליים.

וגם אז לקח לי יותר מ-14 שנה מהרגע שעזבתי את הבית והתחתנתי, עד שהסכמתי בכלל לחשוב על האפשרות שמשהו בבית שבו גדלתי לא היה תקין.

היא ציירה את עצמה כל כך מושלמת. גם את המשפחה שלה.
ולעומת זאת כל המשפחה מצד אבא שלי, כל השכנים, כולם "לא נורמליים" כולם "לא" בסדר, ורק היא הצודקת, הטובה, המסכנה.

ואני האמנתי לזה.
שנים האמנתי לזה!!!!!
לקח לי הרבה זמן להבין שטעיתי ובגדול.

נערך לאחרונה ב:
רק נזכר: הילד הנ"ל, בכיתה ב', כשלמדו שה' אמר לאברהם "כל אשר תאמר אליך שרה, שמע בקולה", קרא בקול בכיתה: "בבית שלנו, האמא היא הקובעת". תמרור מספיק ברור? מה זה עזר לו?
הוא ניסה לצעוק הצילו
אבל אף אחד לא שמע.

זה לא מקרי קיצון.
זה סיפורים רגילים!!
קשה מאד להאמין,
גם בתוך האשכול, אנשים אחרים שהיו קרבנות נרקסיסטיים לא הגיעו לדרגות רשע כאלו.
ראה את ההודעה של 'דבורי' ממש עכשיו.
תבדוק שוב את הסיפורים של 'שאלה ותשובה'.
אם אתה מכיר הרבה סיפורים כאלה, ולא כמנחש בעלמא, אני לוקח את המילים בחזרה.
אם לא, נראה לי שכדאי שתקח את המילים שלך בחזרה.
ואני לא אפרט למה.

נערך לאחרונה ב:
קשה מאד להאמין, גם בתוך האשכול, אנשים אחרים שהיו קרבנות נרקסיסטיים לא הגיעו לדרגות רשע כאלו.
תבדוק שוב את הסיפורים של 'שאלה ותשובה'.
אם אתה מכיר הרבה סיפורים כאלה, ולא כמנחש בעלמא, אני לוקח את המילים בחזרה.
אם לא, נראה לי שכדאי שתקח את המילים שלך בחזרה.
ואני לא אפרט למה.
פשוט היא כתבה את זה כאן
לצערי זה לא סיפורי קיצון, ככה זה אצל כולם.

מבקשת לאכול
והאמא שנשארה בבית
רק צועקת עליה, מצווה עליה, תביאי לי איקס, וואי,תחזיקי אותו, תכיני כך במשך חצי שעה לפחות...
כל היחס מלא עלבונות והעלבות (עצלנית, די כבר (בצעקה) וכו') לפני כל הבניין.
אפס התיחסות לבת או לאוכל.

מה יכולתי לעשות? כלום.
סליחה על התגובה החריפה, אבל לראות דבר כזה ולא להגיב זה מתן לגיטימציה להתעללות.

אמנם לרוב אין לנו מה לעשות נגד אלימות במרחב הפרטי, אז לפחות כשזה נעשה בפומבי מחובתנו להסתייג!

נכון שלא יכולת למנוע את כל ההתעללות שלה בילדים, אבל לפחות להגיב כשזה קורה מול העיניים שלך. שהילדים ישמעו שלמישהו אכפת מהם, ושזה לא תקין מה שהם עוברים- את יודעת כמה זה יכול להשפיע לטובה? ואולי פעם הבאה השכנה הזו לא תתעלל שוב מול כל השכנות כי היא תבין שמסתכלים על זה בצורה שלילית.

אגב רמה מסויימת של כיבוד הורים כנראה כן צריך להיות.
למשל- הנכדים לא אמורים לשמוע מילים רעות עליהם. בשביל מה? וזה חלק מהכיבוד הורים שכן אפשר.

פשוט היא כתבה את זה כאן
לצערי זה לא סיפורי קיצון, ככה זה אצל כולם.
אני לא יצטט את כל הדברים הנוראים
אבל רק כמה כדוגמא
מעקב אחרי אוכל.
לקיחה לפסיכיאטר.
להשאיר אשה אחרי לידה בבית של עצמה לבד.
ועוד כמה דברים שלא הזכרת דגומתם

באמת של הנפש, השואה היא אותה שואה. [כמו שכתבתי בתגובה קודמת].
אבל הרֶשע ההוא, מבחינת המעשה, נראה לי קצת קיצוני.

ושוב מחילה אם אני טועה.

למשל- הנכדים לא אמורים לשמוע מילים רעות עליהם. בשביל מה? וזה חלק מהכיבוד הורים שכן אפשר.
כבר כתבו שמי שלא התנסה
שלא יכתוב דעותיו על כיבוד הורים,
למה את ממשיכה?

אני לא יצטט את כל הדברים הנוראים
אבל רק כמה כדוגמא
מעקב אחרי אוכל.
לקיחה לפסיכיאטר.
ועוד כמה דברים שלא הזכרת דגומתם

באמת של הנפש, השואה היא אותה שואה. [כמו שכתבתי בתגובה קודמת].
אבל הרֶשע ההוא, מבחינת המעשה, נראה לי קצת קיצוני.

ושוב מחילה אם אני טועה.
לא חריג בכלל לנרקסיסזם

כבר כתבו שמי שלא התנסה
למה את ממשיכה?
זה ממש מרגיז הקטע הזה, הם פשוט לא רגועים ממה שהולך פה
אז מתגדרים בזה, מה מתערבים לאנשים איך לכבד את ההורים שלהם?
כל אחד יעשה כפי שנראה לו. (בעצת רבו חייבת לכתוב לפני שאחטוף)

כבר כתבו שמי שלא התנסה
למה את ממשיכה?
אמת ויציב
אבל זו המצוה הכי קשה עבורם והניסיון של החיים שלהם בגלגול הנוכחי......
אז הייתי משאיר את ההתמודדות לשיקול דעתם ולא 'מוכיח' אותם, גם אם זה בעדינות

כשאימא כזאת מגיעה לאסיפת הורים היא מאדירה את הבית והילדה ומקטינה את המורה, היא נחמדה ונוטפת צופים מספקת המלצות לניהול הכיתה מתוך ניסיונה העשיר - היא מנחת הורים ומטפלת רגשית וכו' וכו' וכו' (לרוב ללא השכלה רשמית אבל עם הרבה יח"צ)

יש לי גם היכרות עם אחת כזאת
שהיא גם יועצת רגשית בבית ספר יסודי..... וגם מורה לשעבר בסמינר ידוע
אי אפשר לכתוב שמות אבל זה קוים לדמותה של אחת שאני מכיר
בוא נראה אותה תובעת אותי דיבה , אני אשמח!!!!

כבר כתבו שמי שלא התנסה
למה את ממשיכה?
כתבתי שלא ברמה של הורים או בעל. כן ברמה רחוקה יותר, ברמה שמספיקה בשביל להבין את ההרסניות שבזה. (פסיכופט, רשע ואכזרי. שבנוסף נכנס לתוך הקישקעס של כל מי שמתקרב למאה מטר שלו.)

עצם השאלה היא האבחון המדויק ביותר שאתה אינך נרקיסיסט!
נרקיסיסט לעולם לא יעלה בדל של ספק לגבי אישיותו הזוהרת והמושלמת, כמובן שלא יחשוש חלילה שסובל מנרקיסיזם בעצמו.
כל חייו רצף של מנוסות מלהביט במראה, כל דבר שמסוגל להעמיד בספק ולו הפעוט ביותר את שלימות, הרי הוא מתבטל מלכתחילה, תנוח דעתך, אם אתה שואל שאלה כזו יש בידך את תעודת הכשרות הטובה ביותר לכך שאתה פשוט לא!!!
ודבר נוסף- בימים אליו ממש מופעלים עלינו עלי (ועל אשתי) לחץ לא אנושי מצד כל סביבתו של הנרקיסיסט בדבר הנתק, לחץ שכולל מעשים שלא יעשו, שאנחנו מעדיפים לא לפרט, ואנחנו מצידינו לא מספקים תשובות ולו מהסיבה הפשוטה שהם ישר יעבירו לו את המידע ויתנו לו נשק חדש למניפולוציות נוספות ומרושעות שהוא ישית עלינו, כביכול אם נעיז להגיב ולהסביר בעדינות, יוציא דברים מהקשרם ויפיץ לכולם באיזו צורה מרושעת אנחנו מתנהגים כלפיו שאנחנו מעיזים לומר כך וכך, תוך כדי המצאת דברים שלא נאמרו כלל, ולכן אנחנו פשוט שותקים ושומרים על פוקר פייס מוחלט, מה שמרתיע ומרתיח אותו כאחד, אך לפחות לא נותן לו נשק חדש להפיץ עלינו, ולהפיץ את קלונינו ברבים, כל סביבתו מלאה באנשים טובים באמת שלא מבינים מה קרה לנו, איך אנחנו מעיזים להתנהל בצורה מרושעת, לאדם כל כך טוב ומושלם מכל רבב, שתמיד הרעיף עלינו רק טוב כדברם, ואילו לנו לא ניתנת אפילו זכות התגובה וההגנה המינימאלית, שכן כל תגובה תשתמש נגדנו, אנחנו מוקפים בחוות דעת מקצועיות מהשורה הראשונה שמצדדים בעד המעשה שאנחנו עושים, אך אין לנו אפילו דרך להסביר לכל האנשים הטובים שמקיפים אותו ברחמים, כשלא מבינים שהם שותפים לפשע על מלא מלא!! נכון אתם אנשים טובים, באמת, אבל אתם פשוט לא מבינים, לא מה זה, לא מי זה, ולא מה ההשלכות, הכי קל לשפוט במעמד צד אחד, אז שתדעו שבנרקיסיזם תמיד השפיטה תהיה במעמד צד אחד, כי הצד הפוגע תמיד יעדיף להיעלם מהראדר ובנות את חייו בשקט ושלוה, מבלי להסביר לכל את מעשיו, מתוך הבנה שזה פשוט לא יעיל אל מול מכונת הרעל המשומנת של אדם שערמומיות היא שמו השני לכן פשוט אל תתערבו, לעיתים לא כל מה שנראה טוב, הוא טוב, ולא כל מה שנראה רוע מזוקק הוא כזה, יש דברים מעבר, ובמקרים כגון אילו רב הנסתר על הנגלה, אפילו פה באתר אי אפשר לכתוב בחופשיות מתוך חשש שיראה את הדברים ויעשה מניפוליציות נוספות על הבסיס של הכתוב כאן, גם ילדה עמלקית מצווים להורגה, הטוב והרע הם יותר מורכבים לעיתים מהאינטואיציה הפשוטה הנראית לעין, לכן אם אתם פשוט לא מבינים אל תתערבו..
המון כוחות!
מכירה את המצב הזה! כרגע אנחנו גם נמצאים בו

זה ממש מרגיז הקטע הזה, הם פשוט לא רגועים ממה שהולך פה
אז מתגדרים בזה, מה מתערבים לאנשים איך לכבד את ההורים שלהם?
כל אחד יעשה כפי שנראה לו. (בעצת רבו חייבת לכתוב לפני שאחטוף)
אכן רבנים שמכירים את הנושא
מורים לנתק קשר ככל האפשר.

דווקא זה, אני מכירה מישהי, שהאמא בכלל לא טרחה להגיע ללידה הראשונה שלה, בקושי הגיעה לביקור קצרצר של כמה דקות, וגם זה לא ממש התייחסה, יותר לפרוטוקול. ולעוד בת היא בכלל לא טרחה להגיע.
וכמובן שהן חזרו לביתן, בלי שום טיפת עזרה והתעניינות מינימלית.

קמתי אחרי קריאה באשכול והלכתי לחבק את הילדים שלי..
להתרחק מכל הפשעים הנוראים שמסופרים פה... :cry:
יישר כוחך.
ובאמת, לדעתי אמא נרקיסיסטית הרבה יותר גרוע לילד מאשר אבא כזה...

סליחה אם זה יישמע שוביניסטי, אבל אמא עוצמתית מדי ואבא שנמצא בצל, גם אם זה לא על הרצף של הנושא כאן באשכול, בכל זאת יאתגר מאוד את הבן או הבנים במשפחה כזו. ובדורנו, זה לא פשוט, כי כמעט כל אמא היא גם מפרנסת, ובאמת כל הכבוד לה. אבל בעינים של הבן, בתכל'ס, הוא מחפש להעריץ את האבא ולהזדהות איתו [לא רק איתו, כמובן גם עם האמא], וזה מקשה עליו כשהיא הדומיננטית.
לא יודע מה הפתרון, לדעת על הבעיה, כבר מביא למודעות.
וסליחה מכל הנשים הצדקניות. ברצינות. לא בציניות.

מישהו הבין אותי?

נערך לאחרונה ב:
כנראה דבר אחד חשוב לא למדו שם
נרקסיסט הוא שואב אבק רב עוצמה
אין דרך להביא אותו על סיפוקו, כי ככל שנותנים לו, הרעב והתיאבון שלו מתעצמים וגדלים למידות שאף אדם נורמלי לא יכול לעמוד בציפיות.
ואומר מילה על גבולות
ללכת ללמד ילד שגדל והתבגר ולימדו אותו שאין לו יכולת לשמור על הגבולות שלו, שהוא חי באינטרקציה ובסנכרון עם הנרקסיסט, להציב גבולות
זו בדיחה עצובה.
הוא צריך להיוולד מחדש.
זה הבייסיק שלו, פגעו במרחב האישי שלו שוב ושוב ושוב, לימדו אותו לא להגן על עצמו, להכריח את עצמו לעשות דברים בניגוד לרצונו, ככה עד עכשיו
ופתאום? לעשות שינוי פאזה?
חוץ מכך שקשה לשנות את הבסיס, ישנו הפחד הנוראי מתגובת הנרקסיסט.
נרקסיסטים-אין גבולות, לעצמם יש, אוהו יש, גבולות של הסובב אותם-לא קיימים, הם נוהגים לפרוץ אותם בלי שום בעיה וכשמעמידים אותם במקום, הם פורצים בצרחות של פגיעה, של עלבון, מענישים בשתיקות, בדרישות כניעה (אצלנו, לכרוע ברך ולבקש 3 פעמים סליחה כשגבה אלינו והיא ממררת בבכי, כי קניתי ממתק מכספי ללא רשותה+עונש של קנס כספי כבד במושגי ילד שעבד על כספו)
כשנותנים לנרקסיסט אצבע הוא לוקח את כל הגוף.
לצערי, מנסיון
אה, עוד דבר.
כשילד לא מקבל נשיקה, הוא הופך להורה שלא יודע לנשק
כשילד לא שומע מילים טובות
הופך להורה שלא יודע לומר מילים טובות
לבוא בציפיה לילד שלא קיבל את זה ולצפות ממנו להזין את הדמות שהחסירה ממנו, פגעה בו, מעכה אותו
לדעתי-דרישה לא לגיטימית

יש אוניברסיטה של החיים
שם למדתי
ומשם שאבתי את הידע והיכולות שלי
יש דברים שגם אוניברסיטה, עם כל המידע והידע, לא יוכלו לתת, יותר מהמורה הטוב ביותר-מי שחווה בעצמו

אבן אפורה מתאים לאדם שנפגש במהלך חייו בנרקיסיסט, נישא לו, נישא לבנו או ביתו וכן הלאה
לא למי שנולד לנרקיסיסט
ילד שנולד לחיים האלה, אין לו גבולות לעצמי שלו, מפתח חרדות ופחדים מהסביבה
אבן אפורה מצריכה שינוי חשיבה עמוק, תהליך ריפוי משמעותי ועוד הרבה מאוד כוחות
משהו שיכול לקחת שנים רבות
כי הבסיס שלו פגום לחלוטין
בד"כ הנרקסיסט כבר ישכון לבטח תחת לוח שיש כשהנפגע ממנו יצא לחיים

מה זההה??
אני קוראת ובוכה!!!!
לא קראתי את כל ההודעות, אבל מקווה ממש שאת בטוב עכשיו ובמקום טוב יותר!

נערך לאחרונה ב:
אכן רבנים שמכירים את הנושא
מורים לנתק קשר ככל האפשר.
ברור! לא חשבתי וידעתי אחרת!
תסתכל בהודעה הראשונה שלי באשכול
הבעייה שיש שלא מבינים מציאות כזאת
שמתנתקים מהורים,

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה