בגלל זה לוקח לי יחסית הרבה זמן לערוך...

(סתם כך, בשביל הידע, כל פרק כאן הוא כ300 מילה.).
איך אפשר בעריכה להוסיף כ"כ הרבה מילים?
(מ-300 ל-1200 זה לא דבר של מה בכך...)

איך אפשר בעריכה להוסיף כ"כ הרבה מילים?
(מ-300 ל-1200 זה לא דבר של מה בכך...)
כותבים, כותבים וכותבים.

מוסיפים תיאורים, דיאלוגים ועוד (לדוג' - אתה יכול להשוות את הקטע ששמתי כאן מהפרולוג הערוך עם הפרולוג המקורי ולהבין. ואם אתה רוצה - אני יכול להעלות לכאן עוד פרק לשם השוואה.).

לפעמים אני מחבר מספר פרקים לפרק אחד - ואז זה עוזר לי יותר (שהרי בספר בעז"ה בל"נ יהיו 65 פרקים כולל הפרולוג והאפילוג - ולא 82 כמו פה).

וואו, זה מדהים!
אתה הארכת את הפרקים או העורך?
תודה רבה (מסמיק פה מאחורי המקלדת...).

ב"ה אני הארכתי (עדיין אין לי עורך רשמי, בסה"כ אני בדראפט השלישי...).

כותבים, כותבים וכותבים.

מוסיפים תיאורים, דיאלוגים ועוד (לדוג' - אתה יכול להשוות את הקטע ששמתי כאן מהפרולוג הערוך עם הפרולוג המקורי ולהבין. ואם אתה רוצה - אני יכול להעלות לכאן עוד פרק לשם השוואה.).

לפעמים אני מחבר מספר פרקים לפרק אחד - ואז זה עוזר לי יותר (שהרי בספר בעז"ה בל"נ יהיו 65 פרקים כולל הפרולוג והאפילוג - ולא 82 כמו פה).
נשמע קלי קלות :) בפועל עבודה קשה וסיזיפית! הרבה הצלחה!

רק שים לב - קח כהמלצה:
רצוי שתיצור לעצמך קבוצת ביקורת שתעבור על החומרים הערוכים ותדייק אותך ברלוונטיות שלהם. לפעמים מרוב רצון להאריך טקסטים, גולשים למקום של חוסר עניין ושיעמום שיתבטא בסוף במחיקתם אצל העורך הספרותי... ככה שחבל על העבודה.
מה שכן - אקספוזיציה. לא חייב דווקא להאריך פרקים, אפשר להוסיף רקע שיחבר את הקוראים לדמות. אירועי קדם עלילה שנותנים לנו עוד עומק לדמות ולתהליך שהיא תעבור.
אפשר גם להדק עוד את העלילה ע"י ציון הנקודות שבהן נראה שיש חורים או חוסר הבנה (שלך ברורים מאליהם אבל לקורא פחות), קבוצת ביקורת תדע להגיד לך את הנקודות החשובות שאתה לא שמת לב אליהם כי אתה כל כך בתוך העולם שיצרת.
פלאשבקים - אם יש משמעות לזכרונות הדמויות, במקום לכתוב אותם בקצרה כמו: דניאל זכר שאמרו לו כך וכך, הוא חש עד היום את השפעת הגילוי, אפשר פשוט להחזיר את הקורא לרגע, להעצים את התחושות של הדמות ואת ההשלכות וכך בעצם לתת לקורא את החיבור הנצרך, שלא יניח לו לעזוב את הסיפור לרגע.
אם תרצה דוגמאות - אעלה.

נשמע קלי קלות :) בפועל עבודה קשה וסיזיפית! הרבה הצלחה!

רק שים לב - קח כהמלצה:
רצוי שתיצור לעצמך קבוצת ביקורת שתעבור על החומרים הערוכים ותדייק אותך ברלוונטיות שלהם. לפעמים מרוב רצון להאריך טקסטים, גולשים למקום של חוסר עניין ושיעמום שיתבטא בסוף במחיקתם אצל העורך הספרותי... ככה שחבל על העבודה.
מה שכן - אקספוזיציה. לא חייב דווקא להאריך פרקים, אפשר להוסיף רקע שיחבר את הקוראים לדמות. אירועי קדם עלילה שנותנים לנו עוד עומק לדמות ולתהליך שהיא תעבור.
אפשר גם להדק עוד את העלילה ע"י ציון הנקודות שבהן נראה שיש חורים או חוסר הבנה (שלך ברורים מאליהם אבל לקורא פחות), קבוצת ביקורת תדע להגיד לך את הנקודות החשובות שאתה לא שמת לב אליהם כי אתה כל כך בתוך העולם שיצרת.
פלאשבקים - אם יש משמעות לזכרונות הדמויות, במקום לכתוב אותם בקצרה כמו: דניאל זכר שאמרו לו כך וכך, הוא חש עד היום את השפעת הגילוי, אפשר פשוט להחזיר את הקורא לרגע, להעצים את התחושות של הדמות ואת ההשלכות וכך בעצם לתת לקורא את החיבור הנצרך, שלא יניח לו לעזוב את הסיפור לרגע.
אם תרצה דוגמאות - אעלה.
תודה רבה על התגובה החמה והמסבירה.

ובשביל מה יש לי את קהילתנו הקדושה אם לא בתור קבוצת ביקורת?

אשמח לדוגמאות.

ב"ה סרגל התקדמות (כולל פרקים שלמים ב65%.):

כ50%!

אפשר לומר שהגענו לחצי! (של הדראפט השלישי...).

כן, חברה' אל תתבאסו, אבל יש לכם עוד זמן לחכות... אבל בינתיים תוכלו ליהנות מפרק 10 שבקובץ דלעיל, או לקרוא שוב את הפרקים & להעיר עליהם. ולא לשכוח להציע שמות לספר!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה