קורונה נתוני הקורונה אמיתיים?

• הוסף לסימניות
בנתוני הקורונה ישראל יש משהו מדהים:
באופן די עקבי מספר המונשמים + הנפטרים = בערך 2 אחוז מכלל המאובחנים.
עכשיו תגידו לי איך זה יכול להיות כאשר מספר הבדיקות עלה במאות אחוזים, וכאשר התחלואה שאיננה מאובחנת גם היא אמורה לעלות (גם אם לא ביחס מעריכי), ולמרות הכל אחוזי הנפטרים ביחד עם המונשמים עומדים תמיד על יחס עקבי של כ 2 %מהמאובחנים???

• הוסף לסימניות
שאלה מאוד מעניינת ..
יתכן לומר שכיוון שיש "בצינור" מונשמים קשים ש... אז זה מזין באופן גובר והולך את העמודה האחרונה בטבלה .
אני מבין שאתה רומז להטיה בנתונים - אבל האינטרס לא מובן ... כיוון שלפי ההגיון האחוז היה אמור לרדת מאוד .
השאלה שלך תקבל משנה תוקף מבחינה סטטיסטית אם היחס ישמר בעתיד גם בעוד חודש לאחר שמספר הבדיקות באופן יציב ולאורך זמן יהיה גדול .

• הוסף לסימניות
עכשיו תגידו לי איך זה יכול להיות כאשר מספר הבדיקות עלה במאות אחוזים, וכאשר התחלואה שאיננה מאובחנת גם היא אמורה לעלות (גם אם לא ביחס מעריכי), ולמרות הכל אחוזי הנפטרים ביחד עם המונשמים עומדים תמיד על יחס עקבי של כ 2 %מהמאובחנים???
אני לא קבלתי רושם כזה. אולי אתם יכולים להביא עובדות בגרפים שנוכל להיווכח בצדקת הטענה?

• הוסף לסימניות
ועל כרחך צריך לומר???

• הוסף לסימניות
אני לא קבלתי רושם כזה. אולי אתם יכולים להביא עובדות בגרפים שנוכל להיווכח בצדקת הטענה?
דוגמה
ב 19 למרץ: 945 מאובחנים, 0 נפטרים, 20 מצב קשה. = כ2.1 אחוז.
ב 26 למרץ: 2693 מאובחנים, 8 נפטרים, 46 מצב קשה. ביחד = כ 2 אחוז.
ב 1 לאפריל: 5591 מאובחנים, 21 נפטרים, 97 מצב קשה. ביחד= 2.1 אחוז.
ב 15 לאפריל: 12,501 מאובחנים, 130 נפטרים, 180 מצב קשה, חלקם מונשמים. ביחד = כ 2.5 אחוז (וזה אחרי שהוסיפו הגדרה שלא היתה קודם, ושמה: חולים קשה ולא מונשמים...).

• הוסף לסימניות
קחו את המספרים בע"מ
ידוע לי על מקרה של אחד שנפטר ממחלות רקע, 3 בדיקות לקורונה יצאו שלילי, ובכל זאת שמו אותו במחלקת קורונה והוא נספר במנין הנפטרים. הלויתו היה עם טהרה חלקית
למה? כובע!

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
דוגמה
ב 15 לאפריל: 12,501 מאובחנים, 130 נפטרים, 180 מצב קשה, חלקם מונשמים. ביחד = כ 2.5 אחוז (וזה אחרי שהוסיפו הגדרה שלא היתה קודם, ושמה: חולים קשה ולא מונשמים...).
גם במספר המתים מתוך החולים בעולם היה אחוז די קבוע בתחילה, של 3.5 מתים מתוך מספר החולים, עד שהמספר טיפס והגיע ל - 6.7 אחוז מתים מתוך החולים.

• הוסף לסימניות
גם במספר המתים מתוך החולים בעולם היה אחוז די קבוע בתחילה, של 3.5 מתים מתוך מספר החולים, עד שהמספר טיפס והגיע ל - 6.7 אחוז מתים מתוך החולים.
לא בדקתי. אבל אחוז די מסויים של חולים קשה ונפטרים שנשאר באופן קבוע מול כל כך הרבה משתנים של בדיקות וכו', תמוה ביותר.

• הוסף לסימניות
דוגמה
ההבדל בין 2.1% ל-2.5% זה גידול ענק של בערך 19%

• הוסף לסימניות
ההבדל בין 2.1% ל-2.5% זה גידול ענק של בערך 19%
מול גידול של מאות אחוזים בבדיקות - ממש לא.
גידול בבדיקות של א-סימפטומטיים אמור להוריד את האחוז, אפילו להצליל אותו. גידול בבדיקות של חולים אמיתיים אמור להעלות קצת את האחוז. בקיצור, יש כל כך הרבה משתנים...
(מלבד זאת, לאחרונה הוסיפו הגדרה של חולים קשה שאינם מונשמים, שלא היה בהתחלה)

• הוסף לסימניות
(מלבד זאת, הוסיפו הגדרה של חולים קשה שאינם מונשמים, שלא היה בהתחלה)
יש לך נתונים כמה בדקו ב-1 באפריל וכמה ב-15?
קח בחשבון גם שבתחילה התחלואה היתה בעיקר בציבור החילוני ה'מבוגר' ועכשיו יותר בציבור החרדי ה'צעיר'

• הוסף לסימניות
אבל למה זה קשור לבדיקות ומשתנים אחרים. מה כ"כ לא הגיוני לומר שמבין כל החולים יש תמיד אחוז קבוע יחסית של חולים קשים ומתים.

• הוסף לסימניות
אבל למה זה קשור לבדיקות ומשתנים אחרים. מה כ"כ לא הגיוני לומר שמבין כל החולים יש תמיד אחוז קבוע יחסית של חולים קשים ומתים.
נו, באמת... ככל שבודקים יותר, אחוז המאובחנים עולה בהתאם, גם אם כמות החולים לא תעלה.

• הוסף לסימניות
כל הנידון פה הוא האם הנתונים של ישראל הם תמוהים או לא (אני לא באמת מבין מה כ''כ תמוה)
אבל אין ספק שהנתונים אמיתיים
כאילו שיש אפשרות להסתיר חולי קורונה שמתו

• הוסף לסימניות
לפי מה שבדקתי - ההבדל עצום! 6000 ב1 לאפריל, ויותר מ10,000 אתמול!
??

בכל אופן, זה ממש לא משנה
תאלץ לחפש מה הסיבה בירידה בתמותה מהרבה סיבות אפשריות
מה שאתה רומז בכותרת הוא דבר מופרך לחלוטין

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה