- הוסף לסימניות
ואני 10 פעמים ויותר לא עשיתי את הסגולה ורק התפללתי ונושעתי....רבותי, כשכל צד חוזר על הטיעונים שלו שוב ושוב זה הזמן להפסיק את הויכוח חסר התועלת. פותחת האשכול עשתה את הסגולה ונושעה. אשריה. ובא לציון גואל, אמן.
ואני 10 פעמים ויותר לא עשיתי את הסגולה ורק התפללתי ונושעתי....רבותי, כשכל צד חוזר על הטיעונים שלו שוב ושוב זה הזמן להפסיק את הויכוח חסר התועלת. פותחת האשכול עשתה את הסגולה ונושעה. אשריה. ובא לציון גואל, אמן.
זה לא כ"כ תמים.....רבותי, כשכל צד חוזר על הטיעונים שלו שוב ושוב זה הזמן להפסיק את הויכוח חסר התועלת. פותחת האשכול עשתה את הסגולה ונושעה. אשריה. ובא לציון גואל, אמן.
אולי גם אתה תקבל את הקבלה הזו...אני שמח שקוביד כבר כתב שהוא יפסיק עם זה. כל הכבוד לו.
זה לא כ"כ תמים.....
זה מישהו שעשה סגולה והתחייב לפרסם כשהוא נושע, ונתקל במטר לגלוגים!
זה לא ויכוח חסר תועלת, אלא העמדת דברים על דיוקם, ומניעת הלגלגת הלא מוצדקת, על מי שסך הכל ביקש לקיים את הבטחתו.
אז אולי בשביל זה קבלנו תורה משמים.כל אחד בטוח שהאמונה של השני תפלה יותר
לדעתי, גישה לא כ"כ נכונה.הדיון האמיתי הוא לא על סגולה זו או אחרת,
אלא על המכלול, התרבות שנכנסה אלינו בשנים האחרונות.
כתוב בגמרא, שאדם שבאו עליו יסורים יפשפש במעשיו - כמה סיכוי יש שנעשה את זה אם אנחנו עוסקים בסגולות וישועות מוכחות?
אגב, להאמין במשהו כי הוכח שהוא ישועה, זה וודאי נוגד את דרך התורה.
יש בהודו אינספור מחוללי ישועות עם מופתים מרשימים באמתחתם.
הדרך היחידה לקבוע האם דבר מסוים הוא נכון או לא, זה בהתאם לחיבור ולעוגן שלו במקורות.
חוץ מזה, כדי להושע צריך להתפלל,
והרבה פעמים קורה שאנשים מתפללים, ולמרבה הצער לא נענים באופן שבו היו רוצים להענות, ואז מחפשים סגולות.
זה בהחלט על הגבול מבחינה אמונית,
וזה גם מונע מהם לעשות את העבודה האמיתית: לדייק את התפילה, לעבוד עליה.
להתפלל יותר מתוך אמונה עמוקה שהשם יכול לעשות הכל, לעבוד על התחושה הפנימית שהשם טוב ומיטיב.
עבודה שבלב זו תפילה.
לא מלמול מסות של פרקים זו תפילה.
בדיוק,אסור לשכוח שהכל ממנו יתברך
כשזה ככה, הם גם אכן לא עובדות.בדיוק,
זה הבעיה
שהסגולות כבר הופכות לדרך "לעקוף" את ההשתדלות הבסיסית-תפילה, קבלות רוחניות...
איך אמרה לי פעם מישהי "מסכנים הליטאים אין להם קיצורי דרך"
קודם כל, אולי לא כתבתי ברור, לא ליטאית אמרה לי את זה!! היא בא מסגנון שמאד דבק בסגולותומסכנים ה.... אם הם חושבים שזה קיצורי דרך. (ולדעתי, הם לא חושבים.)
דווקא כן כתבת ברור. אני העדפתי לא לכתוב, אבל מסכנים החסידים אם הם חושבים שזה קיצורי דרך. ושיהיה ברור, הם לא חושבים.קודם כל, אולי לא כתבתי ברור, לא ליטאית אמרה לי את זה!! היא בא מסגנון שמאד דבק בסגולות
אבל יש סגולות, שעם כל הכבוד... גורמות לעיוות!! כאילו בכוחן להושיע,
ובטח שכשחלק מהסגולה זה לפרסם... כלומר לתת הרגשה ש-זה בטוח יעבוד...
כמה תפילות היו מתווספות לעמ"י כשהיינו מפרסמים על תפילות מעומק לב שהתפללנו...
להגיד תהילים זה ע"ז אצלך????הסגולה הזאת באה לעולם רק בשביל לעשות סטופ לכל תעשיית הסגולות למיניהם.
עבודה זרה לכל דבר.
אם המטרה לזכות לישועה דרך סגולה לא ידועה, כשזה בא על חשבון השתדלות-אצלי כן!להגיד תהילים זה ע"ז אצלך????
"להגיד" תהילים..להגיד תהילים זה ע"ז אצלך????
תעברו בבקשה על כל ההודעות שלי באשכול, לדעתי לכתוב שזה ע"ז זה חוסר הבנה בסיסי.אוקי,
אם זה הדעה, ויש לסגולה עצמה מקור/מסורת ברורים-מה טוב
אבל אני מדברת על אנשים שונים שסגולות חדשות, ללא מקור, מהוות בשבילם דרך (וכן, זה קיים!! )
אם המטרה לזכות לישועה דרך סגולה לא ידועה, כשזה בא על חשבון השתדלות-אצלי כן!
להגיד תהילים, זה התהילים זאגער שהיה מקובל בכל הדורות!!"להגיד" תהילים..
מה זה "להגיד"?
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים