קורונה סגר!!!!!!!!!

מצב
הנושא נעול.
זאת לפי איזה חישוב?
הרי החישוב של הלמ"ס לפי 1000 נפש הראה שאין עלייה בין מרץ-יולי 2019 למרץ-יולי 2020.
חישבתי לפי 14792/9200 ל-2020
14371/9000 ל-2019
(למרות שהפער במספר התושבים קצת יותר קטן וזה רק אמור להגדיל את הקפיצה של השנה)

יש הסרטה שיעקב אשר ממש צועק על גמזו ומטיח בו האשמות קשות מאוד.
מעניין האם יספרו אותו...

4. שיעורי התמותה שפורסמו בתחילת המגפה היו שגויים ונבעו מהערכת חסר של כמות החולים הא-סימפטומטיים. כיום ברורות שתי עובדות: (א) התמותה הכוללת מהנגיף אינה עולה על 0.1% מהאוכלוסייה. (ב) שיעור התמותה מבין הנדבקים הינו בין 0.1% ל 0.5%. יתר על כן, שיעור התמותה בקרב הנדבקים באוכלוסיות ללא מחלות רקע ומתחת לגיל 65 נמוך מ-0.005% (5)
במדינות מסוימות בארה''ב עברו בהרבה את הרף של 0.1% מכלל האוכלוסייה ובמחוזות מסויימים זה אף הגיע ל-0.3% מכלל האוכלוסייה.

אם מישהו יודע איך להשיג ולהביא
הייתי ממליץ להאזין לראיון של מנכ"ל ביה"ח רמב"ם אצל אסתי פרז ביומן הצהריים ברשת ב'.

צריך לזכור, שכשל"ע יצטרכו וכשצריך מענה רפואי, אליהם פונים, למנהלי בתיה"ח, הם אלו שאמורים לתת את המענה, לכן הייתי יותר מיחס משקל לדעה שהם מחווים כעת.

‏׳בחדרי׳: דקות קודם כינוס ועדת השרים בעניין הטלת מגבלות - השרים דרעי וליצמן זומנו לפגישה עם ראש הממשלה ופרופ׳ גמזו.

מעניין איך ביבי ימרח אותם הפעם...
יש כעת דיון של ביבי לבטל את הסגר ולהטיל רק הגבלות.

[
את יודעת כמה מבוגרים בגילאי ה-70-80 הידרדרו מבחינה תפקודית ורפואית באופן כמעט בלתי הפיך בגלל הבידודים והסגרים? את יודעת כמה נפטרו מכך? הם הרי לא מדווחים.
מבוגרים שנפלו, מבוגרים שקיבלו אירועים קלים שלא היה מי שישים לב, מבוגרים שנמנע מהם טיפול חיוני עקב הקורונה, אם משום שהמרפאות הלא "חיוניות" היו סגורות בחלק מהזמן בגל הראשון, או משום שהם יצאו חיוביים בבדיקת קורונה והתעלמו מהבעיות הרפואיות האחרות שנדחקו לקרן זווית.
לצערי פגשתי מקרוב. ולא רק משמועה.
מצב הקשישים וקבוצות הסיכון כואב לי מאוד מאוד.
דווקא לכן היה כל-כך אכפת לי הדיבורים של אנשים, שיסגרו את המבוגרים וקבוצות הסיכון, והשאר יוכלו לחיות כרגיל.
כי היה ברור לי שזה לא באמת אפשרי, ושזה יביא סבל קשה ונזק עצום לקבוצות הללו.
ושהעצה היחידה לגאול אותם מבדידותם - היא הורדת רמת התחלואה בכל הציבור.

ובאמת כשהיתה ירידה גדולה אחרי הגל הראשון - נפגשו והתראו והיתה אפשרות לדאוג להם הרבה יותר. וגם להוציא אותם קצת, וכו'.
אמת, אי אפשר לאורך זמן להושיב את כל העם בסגר. זה ברור לכולם.
כן אפשר שכולם ייזהרו במה שלא משבש את החיים בצורה קשה.
ורבים לא עושים את זה ולא עוזר כלום!

מכירה אישית אנשים שהם ברמת סיכון בינונית, ויכלו בהחלט להשתתף בהרבה דברים לו רק כולם היו נזהרים.
והם לא יכולים, רק כי יש במקומות האלה חלק שלא שומרים.

סליחה ששוב חזרתי לנושא הלעוס.
זה מתוך כאב גדול על קרובים ומכרים, שנגזר עליהם להתבודד לפחות חלקית, רק כי לא שומרים סביבם בצורה מלאה.
לא בטוחה אם יש מספיק מודעות - כמה אנשים זה כולל!
וכמה החיים של כל אלה, גם של קבוצות הסיכון היותר גבוה, היו יכולים להיות שונים, לו...היה אחרת.

נכון.
אבל בשביל אלו אין צורך לחנוק את כלל האוכלוסיה גם יחד. ולהעניש את השכנים שגרים לצידם.
אלא פשוט אכיפה. אכיפה. אכיפה.

אנחנו חיים במדינת חוק.
ויש משטרה.

אני רוצה לשמוע חוץ מעוד כמה חקירות פופיליסטיות, פשוט העמדה של אנשים למשפט (שעונשו אאל"ט מאסר עד 3 שנים) אולי אם כמה אנשים היו משלמים בחירותם האישית בזמן, המצב היום היה נראה אחרת.

אבל וודאי שיותר קל להכניס אותי על טפי וילדי, לסגר.
להרוס על הדרך כמה עסקים.
מאשר להכניס לכלא את המקושרים והחזקים של חסידות X.
או את ראש הקהל והמורה הדרך של קהילת Z.
לא יפה לעשות לי את זה, הבטחתי!!!

כתבו כאן שאין כאלו שמתנגדים להגבלות, יש רק כאלו שמתנגדים לסגרים.
כתבתי שזה לא נכון (וממילא מי שמתנגד רק לסגרים צריך לדייק את עצמו)

זהו. עד כאן מה שכתבתי.

לא כתבתי שצריך לעשות סגרים בגלל אלו שלא שומרים. זהו.

נערך לאחרונה ב:
יש מישהו עם ציפורן מוסרית מדויקת כ"כ שיכול לשאת על עצמו את כל נזקי הרוח והנפש שעולים כבר על נזקי הגוף?
יש הגבלות הגיוניות. מתבקשות.
ויש כאלו שפחות. ובחיים אני לא אבין אדם שפוי שחושב שסגר מקומי הוא יעיל.
אלא אם כן הוא מזוכיסט.
או דוברו של גמזו.
למה לעשות לי את זה, למה! פליז!!!

אפשר להשמיץ אותי כמה שרוצים. אבל נא לא לשנות את הטיעון שלי.

השאלה על מה משלמים מחיר יותר יקר, על הדבקה מקורונה או על הזהירות ממנה, היא שאלה אחרת.

כתבתי שלא ברור למה חשוב כל כך כמה בדיוק מתו מקורונה.

כי אם מישהו מציג סולם ערכים (נניח דכאונות התאבדויות פרנסה לא משנה מה) שמתמודד עם 800 הרוגים, הסולם הזה יתמודד בהצלחה גם עם 1000.

אף אחד לא יכול לשבת ולומר "תשמעו, אם היה 1000 אז מקובל סגר. אבל יש הרי רק 778, אז סגר הוא פשע". (וזה עוד אחרי שזה רק מה שהיה, ואת מה שהיה אי אפשר למנוע. הסגר בא למנוע את מה שלא יבוא, ואנחנו רק מנסים ללמוד על העתיד לפי אינדיקצית העבר.).

לכן הדיון הזה לא כ"כ חשוב.

עד כאן דברי. ואם אפשר בקשה צנועה, לבקש להשאירם כפי שהם...

נערך לאחרונה ב:
זה מתוך כאב גדול על קרובים ומכרים,
סליחה שאמשיך קצת להשתפך, שוחחתי לא מזמן עם אשה קרובה ללבי, מקסימה ובכושר בשנות השבעים, עם בעל בסיכון גבוה, מבוגר יותר. היו רגילים בלי עין הרע ל'שבט' שבאים, ועכשיו - כבר חצי שנה - כל-כך מצומצם.
והיא יוצאת מידי פעם, חייבת לצאת.
ויש ששומרים, ויש מעט שלא שומרים, אפילו לידה, הגם שרואים שהיא לא בת 18.
וקורה לה, שהיא מבקשת את מי שלידה ללבוש מסכה, לשמור מרחק, ולא נענים! מסרבים!
אני אפילו לא יודעת אם מדובר בחילוניים או חרדים כי העיר שלה מעורבת. וגם לא ממש משנה לי. משנה לי המצב.
אפשר להבין דבר כזה??
היא אמורה לההתלבט בין לצאת ולהסתכן מכאלה שמסרבים להיזהר לפחות לידה, או להישאר מבודדת בבית??

נערך לאחרונה ב:

העתקתי את דבריכים לכאן. מקווה שזה בסדר:

זה הרבה יותר עצוב ממצחיק, שמביאים את הטיפוס מתיה הזה. כאן. בפורום של אנשים דתיים.

כי הנחת היסוד של כל המרצים לענייני כלום (מנהיגות ותקשורת, הערסט א מעיישע) שבטוחים משום מה שדעתם רלוונטית בכלל, ושל כל הלסים למיניהם, היא נוראית. מתחת כל הברברת מסתובבת הנחת היסוד הנוראה -

שחיי אדם, בפרט של אנשים שאינם צעירים ובריאים, שמבילוי טוב במועדון הם כבר לא יהנו בגלגול הזה. הם לא ערך עליון. להיפך - ערכם של חיים שווה לכמה נצליח לבלות בהם, ובשום מקרה חיים לא יהיו שווים יותר מהבילוי .

אפשר ללמד זכות שדווקא בגלל שמדובר בחרדים תמימים, הם בטוחים שקדושת החיים היא הנחת יסוד של כל יציר נוצר. ובכן, לא.

וזה ככה. באירופה (צרפת למשל), התפרעו אלפי צעירים, במחאה על כך שבשביל כמה זקנים וחולים, שגרת חיי הלילה שלהם תופרע, והמועדונים יסגרו.

והנה השורות, שקרעתי את עיני, אבל כן - הם הופיעו כאן. עטורים בכמה וכמה לייקים.
מתחת לגיל 19 - אף ילד בישראל לא מת מקורונה.
אולי ילד אחד, בכל מדינת ישראל, חלה קשה.

ובכל זאת כפו עליהם מסכות.
חבל.

מיותר.
הבנתם? שהילדים ילבשו מסכות? בשביל מבוגרים וזקנים? חבל!!!! מיותר!!!!
ועוד:

ולסיום:
נתניהו - בנו של היסטוריון - הזכיר את השפעת הספרדית.

באירופה, אחרי מלחמת העולם הראשונה, המגיפה היכתה בעוצמה.
אבל פגעה אז, לפני 100 שנה, בבני 20 עד 40.
הקורונה, לעומתה, פוגעת בקשישים ובחולים בסוף ימיהם.
וסליחה שציטטתי את זה בכלל. אבל ההכרח לא יגונה.

זה עצוב אנשים. מאוד עצוב. המסכה מגרדת. והבידוד מרגיז. והשוטר מעצבן. אבל תזהרו, אל תחצו את הגבול, לשטחם של האנשים שחיי הסבתא שלכם לא חשובים להם, כי היא לא בת 20 עד 40. אפילו אם הם יערבבו את הלרלורים שלהם עם אהדה מזוייפת לחרדים וציטוטים מראיון של עסקן חרדי לרדיו קול חי.

עד כאן דברי @אפשרי. נא להפנות את הלייקים אליו.

חישבתי לפי 14792/9200 ל-2020
14371/9000 ל-2019
(למרות שהפער במספר התושבים קצת יותר קטן וזה רק אמור להגדיל את הקפיצה של השנה)

לפי מה חושבו נתוני מס' התושבים בארץ לכל אחת מהשנים?

לפי מה חושבו נתוני מס' התושבים בארץ לכל אחת מהשנים?
לפי מה שהיה זכור לי
יתכן מאד שזה לא מדויק, אבל זה לא משנה המספרים המדויקים אלא הפער ביניהם, והפער אמור להיות יותר קטן ממה שחישבתי וממילא זה גם אמור להגדיל את גידול התמותה של השנה.
בכל אופן עוד מעט אני אבדוק מספרים מדויקים ואעדכן.

אותי מעניין דבר אחד:
למה אכפת למישהו אם אני עם מסכה או בלי, ברחוב ב37 מעלות חום, בלי אף אחד ברדיוס 30 מטר ממני?
את מי בדיוק אני עלולה להדביק, את עצמי? את העץ לידי?
אבל יותר קל לאכוף זאת כשמדובר על מרחב פתוח... אז בואו נקל על השוטרים ונכריח את התושבים ללכת עם בד על הפנים. (וכמובן נוודא שהם גם לא יוכלו לנשום דרך האף חלילה, כי הרי רסס רוק יוצא מהאף כידוע)

בנתים נתניהו מכנס שוב את ועידת הקורונה אולי עוד ישתנו דברים צריך לעקוב
׳ווינט׳ ו׳וואלה׳ בכותרת ראשית: ״בלחץ החרדים: נתניהו דחה את הדיון על הטלת הסגרים״. ברק רביד: לא נקבע מועד חדש לישיבה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה