כנ"ל מילה במילה.גם אני מהאלה שמעדיפה לסגור בגלל נתוני החיים אבל האמת אני לא מבינה כאילו הארונות מלוכלכים ובחיים לא מנקים אותם רק בפסח? אני מנקה את הארונות כל פעם שמציק לי בעין הלכלוך שלהם ומתאים לי לנקות אותם ,פסח הוא לגמרי לא הזמן מבחינתי
ערב אחד כל הארונות במטבח?לא הבנתי, אם לא מנקים ארונות מטבח אז מה כן מנקים
נשמע כאן, שלוקח שבועיים הסיפור של ארונות מטבח.
אצלי משום מה לקח ערב אחד, אז כל הדיון כאן האם לבזבז ערב או לא?
לא מובן בכלל ההשוואה לצום יום כיפור,ואולי מי שנתוני החיים שלו לא מאפשרים לו לצום ביום כיפור יפתח שרשור לא חיבים לצום ביום כיפור יש אנשים שלא יכולים? נכון ברור לכם שזה לא לענין למרות שאין לי ספק שהוא כשר וישר ומה שהוא צריך לעשות ביום כיפור זה לאכול ולשתות.
אז כן ההשואה שלי חמורה וקצת מוגזמת.
אבל כן חשוב לי לאמר שמי שנתוני החיים שלו לא מאפשרים לו זה בסדר גמור לא צריך לנקות לפסח, וגם לא צריך לנקות את המצפון. כולנו מבינים אותו. שיעשה מה שאפשר וה' יעזור שבע"ה רק בשמחות ועוד כמה שנים נתוני החיים יאפשרו אחרת
אבל לכל השאר יש לי להגיד והתרגשתי מאד לקרא את דברי הרב שטינמן. יש לנו גלגל שנה יהודי. והוא יפה והוא נחמד והוא מאד מאד מאתגר!! אבל אם נמחק אותו מה נשאר?
הורים מתלוננים על המתבגרת שרוצה להסתובב והבחור שמטיל אי שם בצפון. ולפעמים זה קשור לנתוני החיים של ההורים שלא אפשרו וערב פסח היה איזה שהוא אתגר שלא מביא שום ברכה בכנפיו בא נדלג עליו או בא נלגלג עליו. מיותר. עבודה למשועממים. אצלינו אין מצבורי חידקים ננקה בזמן אחר. ואגב שרשורים כאלה ודומים יש לכל חג על אתגריו, קשייו, יופיו והתכן, החויות, הזכרונות והמסורת שהוא מביא עמו. והמשכיות הדורות שרק ככה ניתן להעביר הלאה.
תבחרו לבד לפי איזה גלגל שנה אתם חיים או על איזה גלגל אתם מסתובבים שאתם כבר לא רואים בעיניים שום דבר בנוף.
ואני בכלל לא נוגעת בשום ענין טכני. כל אחד יבחר איך להכניס את ערב פסח הביתה. רק ממליצה אל תגרשו אותו מי יודע מה יבוא במקום?
להבהרת ההלכה:עוברים על כלל ארונות המטבח בעינים - מוודאים שאין חתיכות חמץ בעין [משקיעים טיפה יותר בארונות העליונים, שם יש חשש קל שיפלו אל השיש] סוגרים ומסמנים "מכור לגוי" - זה לוקח כרבע שעה.
מזכיר לי מאוד סיפור שהיה עם הגרמ"ש אשכנזי זצ"ל:זה לא כל כך נשמע סותר. גבר שמחפש לאשתו עבודות - שינקה בעצמווהציטוט הנ"ל הוא לגבר שמזלזל באשתו שמנקה מעט מעבר להלכה (יש הרבה דרך בין לנקות אבק לבין חריצים בין הבלטות... אבל גם אם היא בעצמה רוצה לנקות בין הבלטות וזה לא פוגע בתפקוד הבסיסי שלה ושל הבית - שלא יזלזל בזה)
החכמה היא להשתמש בחומר ניקוי שקל להסיר וליבש למשל רסס ונגב וכמובן בלי מים בכללערב אחד כל הארונות במטבח?
אצלנו זה לוקח הרבה יותר. אולי כי מנקים מאוד יסודי
זה כנראה מתחיל בקרפלך בעיו"כ, ממשיך בנקיון ארונות חמץ לפסח ומי יודע מה הלאה.לא מובן בכלל ההשוואה לצום יום כיפור,
אולי כדאי לעשות השוואה לאחד שלא מכין קרעפלאך לסעודת עיו"כ.
שינקה גם בלי קשר ללחפש לאשתו עבודותזה לא כל כך נשמע סותר. גבר שמחפש לאשתו עבודות - שינקה בעצמווהציטוט הנ"ל הוא לגבר שמזלזל באשתו שמנקה מעט מעבר להלכה (יש הרבה דרך בין לנקות אבק לבין חריצים בין הבלטות... אבל גם אם היא בעצמה רוצה לנקות בין הבלטות וזה לא פוגע בתפקוד הבסיסי שלה ושל הבית - שלא יזלזל בזה)
קוראים לזה היסחפותזה כנראה מתחיל בקרפלך בעיו"כ, ממשיך בנקיון ארונות חמץ לפסח ומי יודע מה הלאה.
האמת היא שלא הבנתי את החשיבות של הכנת קרפלך בערב יום כיפור עד שקראתי את דבריך. ומי שלא מבין לא מבין.
לא קראתי הכלחברה סיפרה לי בהתלהבות רבתי, שהיא לא טורחת בכלל על ארונות מטבח ומזווה מזון, לא לפני החג ולא אחריו.
שאלתי מה הסוד?
והיא ענתה שפשוט נועלת את כל ארונות המטבח על כל תוכנם עם אזיקונים, מוכרת לגוי, ואת כלי הפסח והמוצרים היבשים שמה ב2 קרטונים גדולים על הרצפה במטבח מכוסה יפה יפה במפה.
היא טענה שבשביל שבוע לא צריך להתחרפן... והכל בסדר אם ניקח את הסיר/מחבת מקרטון ולא מהארון.....
נשמע חלומי....
עוד משהו עושה כך?
מה דעתכם?
יש חסרונות?
למה זה ברור?ברור לי שכולנו עושים הרבה פחות ממה שההורים שלנו בעצמם עשו
תלוי כמה ארונות זה כולל, וכמה הם מתוחזקים, וגם כמה יסודי...ערב אחד כל הארונות במטבח?
מה הכוונה יסודי? מכניסים את הכלים לאמבטיה, אקנומיקה וכל הסיפור?ערב אחד כל הארונות במטבח?
וואו זו תשובה שמבחינתי סוגרת את כל הקצוות באשכול הזה.וואי אנשים נסחפו פה.
זה לא האשכול הנכון לקונן בו על רמת הניקיון ש(אולי נדמה למישהו ש)ירדה.
לא דיברו בכלל על הקלות שמורידות מהכשרות של פסח ח"ו ואצל ההורים שלי עושים ככה מאז ומתמיד, וזה לא איזה קולא של הדור שלנו.
מדובר בסך הכל בארגון שונה של המטבח פסח.
בעיני זה מאוד מהודר. שומרים אצלנו על כלי פסח מאוד ולא הייתי רוצה מצד כל החומרות, להניח אותם בארון שלפני רגע היה בו חמץ.
מספיק המקרר, ששוטפים את כל החלקים שלו באמבטיה ושופכים עליו אקונומיקה ומנקים עם קיסם בכל הפינות ואחרי כל זה עוד עוטפים אותו בניילונים מכל הכיוונים. אי אפשר לעשות את זה בארונות מטבח אז פשוט משאירים את כלי החמץ בארונות ומוכרים לגוי, ואת כלי הפסח מאחסנים בארגזים שלהם. זה הכל. ובזה עוסק האשכול.
ואף אחת שעושה כך לא צריכה להתנצל. זה מהודר לא פחות.
יש פה אנשים שחושבים שמה שהם מכירים זה הדרך היחידה לשמור מצוות וממילא כל השאר הם רק בדיעבד.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים