מידע שימושי סדר פסח חדש... מה דעתכם?

• הוסף לסימניות
ריבונו של עולם, מה אכפת לך איך חברה שלך מכינה את הבית לפסח?
זה משהו שראוי לעלות לדיון ציבורי בכלל?
אולי צריך לקרוא תיגר גם על אופן קיפול הכביסה שלה - לרוחב ולא לאורך, חיילות ולא חיילים? על כך שהיא חובבת צהוב ואת מתעבת אותו ובעיניך רק ירוק כשר וראוי לבוא בקהל? למה כל פרט בחיינו ובחיי הזולת צריך להיבחן, להימדד, להשתוות ולקבל ציון ציבורי (או אפילו אישי)? ככה טוב לה, לך טוב אחרת, ויופי.
אני חושבת שהדיון נועד לקחת את הדברים הטובים שעושים החברים שלנו.

• הוסף לסימניות
א"א לדון אף אישה למה עובדת כך [מלמעלה]
זכותה גם לא לספר את המניע לכך.
אך נא לא לעשות שיטה מחוסר עמל לחג
זה מקובל כך מדורי דורות
יש ענין גדול לעבוד לטרוח להזיז לאבק לדפוק
לחוש את החג בכל הרמ"ח והשס"ה,
נא לא לזלזל בזה. [הביאו פה את הרב שטימן]
יש גם וורט חסידי שהקולו היוצאים מתשר"ת
דומים לקולות היוצאים מעבודת הפסח [לא יודעת מדויק]
ערב פסח שמח ונינוח
וחג כשר ושמח לכולנו

• הוסף לסימניות
אם לא ננקה יסודי לפסח, אז מתי כן?
כמובן לא נכנסת למצב של כל אחת
אבל אני גם בשנים שלא עשיתי פסח בבית מסיבות ב"ה משמחות (רק ישנתי) והתארחתי אצל ההורים לא וותרתי על פיפס!!!!!!!!!! כי אין כמו התחושה הכיפית והרעננה שהבית מקבל ריסטארט ! אני מוציאה את הכלים ומרססת עליהם להסרת שומנים, בקיצור מרגישה שזו מתנה גדולה שיש את פסח פעם בשנה. רק שנה שעברה חפפתי ממש כי שברתי רגל ונותחתי, בכל מקרה עדיין לא וותרתי ובעזרת ביתי הגדולה (היתה בת 10.5) ובת דודה חמודה מיינו בגדים, הם ניקו לפי רמתן ואני הנחיתי . (זה היה להן כיף וממש לא בכפיה:)הם נהנו להרגיש מועילות ואני נהניתי שהבית כן קבל ארגון לפני הפסח
אבל באמת נזכור שאבק זה לא חמץ
וילדים לא קורבן פסח:)

• הוסף לסימניות
בלתק חלקי
אם לא מנקים את זה, אז מה נשאר כן לנקות???
לפי הגישה הזו, אני יכולה למנות לך עוד 20 דברים בבית שלא צריך ולא חייב ואפשר להסתדר גם אם לא מנקים

אדגיש ואומר, אני מתכוונת רק למקרים רגילים וכשזה גישה לחיים, כמובן שאם יש קושי ספיציפי השנה וכדו' וזה מה שיעזור לעבור את החג בצורה שמחה ורגועה אז אדרבה.

• הוסף לסימניות
התגובות כאן פשוט מצחיקות...
(טוב, מה אפשר לצפות מאשכול בפרוג. עדיין אני מופתעת בכל פעם מחדש)
פותחת האשכול בסך הכל התכוונה לשאול האם ההתנהלות הזו יעילה,
מה הקשר בין זה לבין דעותיכם מתי או מי כן ומתי לא לעשות כך, את מי לדון ואת מי לא לדון, והאם זה אומר שאת כל ההכנות לפסח היא עושה חפיף?
רוצים לנקות מה שלא נצרך עפ"י ההלכה - שיהיה לכם לבריאות, אפשר גם לכתוב פה את היתרונות של זה. שימו לב בבקשה להבדל בין הבעת דעה ושיפוטיות, לבין ציון היתרונות של הפעולה.

רק אציין, סתם כדי להוציא מכלל טעות, שמי שיש לו ילדים שמסתובבים כל השנה עם חמץ בחדרים, תאמינו לי שלא חסרה לו עבודה, ומרגישים בבית טוב-טוב את חוויית ההכנות, גם אם לא ינקו את ארון המיקסר לכבוד פסח.

• הוסף לסימניות
רק אציין, סתם כדי להוציא מכלל טעות, שמי שיש לו ילדים שמסתובבים כל השנה עם חמץ בחדרים, תאמינו לי שלא חסרה לו עבודה, ומרגישים בבית טוב-טוב את חוויית ההכנות, גם אם לא ינקו את ארון המיקסר לכבוד פסח.
בדיוק ככה.
(מספיק שמט"ו בשבט אני מזכירה להם לא לצאת עם הבסקויט מהמטבח או הסלון כי עוד מעט פסח וזה חמץ)
עוד משהו שאני עושה בשביל האוירה- חודשיים קודם בערך- אם אני רואה פרור של ביגלה או חתיכת בסקויט וכו' (והשקדי מרק, אוי השקדי מרק...) במקום להרים בעצמי או לטאטא אני קוראת לתורן שלידי ואומרת לו לשים את זה 'בתוך בתוך הפח' ושיש לו מצווה של ביעור חמץ...

• הוסף לסימניות
אישית אוהבת מאד דיונים ושרשורים כמו זה
רק שואלת אם אפשר -
האם מישהו כאן נפגע מתגובה?
אולי תצטט ביטוי לא הולם ונלמד להגיב ולהתנגד בצורה ראויה .
אני חושבת שאני נהנית כי אני לא פגיעה וגם סקרנית ומתענינית ונותנת מקום לדעות שונות -ועדיין יש מקום לזהירות...

• הוסף לסימניות
חברה סיפרה לי בהתלהבות רבתי, שהיא לא טורחת בכלל על ארונות מטבח ומזווה מזון, לא לפני החג ולא אחריו.
שאלתי מה הסוד?
והיא ענתה שפשוט נועלת את כל ארונות המטבח על כל תוכנם עם אזיקונים, מוכרת לגוי, ואת כלי הפסח והמוצרים היבשים שמה ב2 קרטונים גדולים על הרצפה במטבח מכוסה יפה יפה במפה.
היא טענה שבשביל שבוע לא צריך להתחרפן... והכל בסדר אם ניקח את הסיר/מחבת מקרטון ולא מהארון.....
נשמע חלומי....
עוד משהו עושה כך?
מה דעתכם?
יש חסרונות?
נהנית מאוד לקרוא את הדיון פה,
מוצאת את עצמי מסכימה עם כל תגובה,
ולעצם השאלה,
זה ממש לא סדר פסח אלא בלגן אחד גדול
תחשבי שפסח זה לא עוד סיר אחד או שנים
זה סירים, מחבתות, סכום ועוד... בקיצור כמעט כל תכולת המטבח
תחשבי את זה כל השבוע להוציא מקרטונים ולהכניס
וזה עוד בלי המזווה שאת צריכה הכל מחדש לפסח
קיצר, תדמייני שאת מוציאה את כל הארונות במטבח לקרטונים וחיה ככה שבוע.
ואך תשכחי שפסח אולי שבוע אבל נמצאים כמעט כל היום במטבח

• הוסף לסימניות
מי שכתבה מספרת מנסיון
ולא מ"הברקה" של רגע
כך התרשמתי
לכן צריך לענות שלך לא מתאים קרטונים ועומס מחוץ לארון
אני דווקא כן עושה משהו דומה
מנקה אבל מחזירה כלים וסירים של חול
מרוקנת רק ארונות של מוצרי מזון שמה נירות ומכניסה מוצרי מזון פסחיים
לזאת שחוששת - אנא להוריד את מפלס החרדה...
וכן מגירות לחד פעמי חדש כמובן
נכון יש קרטונים בכמה מוקדים ועל השיש : מיקסר ופוד פרוססור ומסחטת מיץ וכו'
מחליפה מייבשי כלים שבארונות
נכון סירים מונחים על השיש.
רק לשבוע.

במוצאי החג כל כלי הפסח הרחוצים עוברים לשולחן בסלון לניגוב ואחסון חכם לפי נושאים .
(אני שייכת לדור שכלי הפסח עמדו בבוידם...מורידה קודם מיקסר וכל הקשור...
ורק ביום האחרון גביעים וכלים יפים של הסדר)
המטבח חוזר לחול באותו ערב בשעה סבירה לגילנו...
זה מה שמתאים לנו
ואם מישהו רוצה לנסות בבקשה
ואם לא אדרבא - הלוואי שתמצאו דרכים להשאר רגועים ובריאים (לא פריצות דיסק, וכאבי ברכיים...)יותר בקלות!

• הוסף לסימניות
.
01.jpg

02.jpg

• הוסף לסימניות
לדעתי יותר דחוף לנקות מיטות וארונות שנשארים לפסח
המיטות של הילדים שלי מלאו חמץ כנל מגירות וכו
ספות/כסאות/שולחנות/רצפות/מדפים/

דוקא ארונות מטבח זה אחד הדברים הכי קלים מבחינת חמץ - מוציאים מנגבים ומחזירים
כמובן למי שמוכר

ברור שמבחינה הלכתית לנקות מיטה שאכלו עליה חשוב יותר מלצחצח תנור אפיה שנמכר לגוי מכל הנקודות השרופות שלו או להבריק סירים מהשרוף שלהם

כך שלא הבנתי מה התמקדתם רק בזה

גם אם מנקים מה שחיבים וצריך זה גם לוקח המון המון זמן וכוח
לא חיבים להוסיף עבודה מיותרת

מי שרוצה ויכול ובאוירה שמחה מצוין

לא ראיתי שפותחת האשכול אמרה שהגברת הנל לא מנקה את הבית ותכולתו
היא דברה נטו על ארונות מטבח

גם אצלינו ואצל ההורים שלי לא מחליפים כמעט שום ארון
משאירה בארונות העליונים של פסח את רב הדברים ומשם מורידה ומעלה
חלק נמצא במיבשי כלים ועל השיש
חלק באחד הארונות בחדר ילדים
ונוח לי מאוד

• הוסף לסימניות
באמת אשכול מעניין ומחכים,
בשורה התחתונה, רעיונות וטיפים זה מקסים
תכלס- כל אחד עושה מה שמתאים לו בכל שנה...
ואם לי היו שנים שעשיתי פסח יסודי, פסח חפיף יותר, או סגרתי בית( אם כי ניקיתי גם אז כפי יכולתי)
אז בטח אנשים שונים בתקופות שונות מתאים להם דברים שונים...
אבל מאד לקחתי מפה את עניין האוירה.לא משנה מה שעושים- האוירה הזאת של פסח נמצאת, והיא חשובה.
לחץ מבחינתי לא מוסיף כלום. הוא קורה לכולנו, מה לעשות, אבל עדיף לדעתי להשתדל להימנע ממנו ככל האפשר.

• הוסף לסימניות
קודם תגדירו מה זה לעבוד קשה
ואז תתווכחו אם כדאי לעבוד קשה או לא

• תודה
Reactions: ~~~
  • הוסף לסימניות
מעניין אותי אם למישהו יש סיוטים או זכרונות לא נעימים מהילדות בגלל הניקיונות?

• הוסף לסימניות
הכי מצחיק שבעצם הרעיון באשכול ממש לא נדיר , לסגור חלק מטבח ולהביא ארון חלופי לפסח.
(אלא שברוב המשפחות עושים את זה באופן יותר מאורגן)
ככה שהדיון העקרוני-רוחני די מוזר.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות

• הוסף לסימניות
אני חושבת שכמו תמיד לא צריך קיצוניות
והחיים הם לא שחור לבן
צריך לרצות שהבית יהיה הכי שאפשר מאורגן לפסח
כמובן לא עם נרווים ועצבים
לשתף את הילדים בצורה חוויתית עד כמה שניתן
שלא ירגישו מאוימים מהחג
וכמובן אין שיפוטיות כלפי אך אחד
עלה פה נושא וכל אחד הביע את דעתו
אבל כל בנ"א עם החיים שלו, רף הנקיון ונתוני החיים
גם מה שנכון לאדם שנה אחת לא בהכרח יתאים לו שנה אחרת
הקב"ה רואה אותנו עם המכלול והרצון ושמח עם כל פעולה או חוסר פעולה
פסח כשר ושמח

בסופו של דבר לנקות ארון מטבח לפסח לוקח בין 5 דקות לרבע שעה. מוצאים, ממיינים- מה לפח, מה לארון- מחזירים.
אבל לא כולם צריכים את כל המטבח לפסח. אני אישית מכוונת להשאיר מגירה אחת לחד"פ, ארון אחד למוצרים וארון אחד לסירים. שש"ת על השיש.וגם ככה אני כרגע מרוקנת מחזירה, רק ביום של ההכשרת מטבח אני יפנה ארונות. (בית עם ילדים קטנים.)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה