כללי סוגי פונטים

• הוסף לסימניות
מישהו יודע להסביר אולי מה ההבדל בין ttf ל otf?

תודה מראש!

• הוסף לסימניות
TTF זה פונט רגיל (טרו טייפ)
OTF זה אופן-טייפ

• הוסף לסימניות
תודה.

אבל מה ההבדל ביניהם?

• הוסף לסימניות
לפונט אופן טייפ יש פונקציות רחבות יותר
למשל - הרחבת אותיות, שליטה במיקום הניקוד בצורה מדוייקת, אותיות חלופיות (ל' מכופפת למשל)
ועוד... תלוי של מי הפונט.
בפונטים אופן טייפ של אליהו פריד - צריך חוברת הסבר רק כדי לסקור את הפונקציות הייחודיות של כל פונט
תכנס לפורום טיפוגרפיה ובטח יש שם עוד חומר מפורט

• הוסף לסימניות
אז למה שמישהו ירצה לקחת TTF ?

• הוסף לסימניות
יותר זול
ומי שלא מעמד - למשל לפרסומת או לוגו זה לא משנה

• הוסף לסימניות
קניתי היום מפונטייפ חבילה של 100 משקלים, והם שלחו לי טופס למלאות עם איזה פונטים אני רוצה, ליד כל פונט שואלים אותי איזה סוג, ttf או otf.

האם יש הבדל במחיר?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י dmm770;764519:
אז למה שמישהו ירצה לקחת TTF ?

אין בהכרח קשר בין פורמט ותכולתו, היכולות תחויות בטבלאות טופן טייפ, לא פורמט פונט, אברהם הרחיב בזה הרבה פעמים, חפשו בפורום.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י dmm770;764533:
קניתי היום מפונטייפ חבילה של 100 משקלים, והם שלחו לי טופס למלאות אם איזה פונטים אני רוצה, ליד כל פונט שואלים אותי איזה סוג, ttf או otf.

האם יש הבדל במחיר?

כל הפונטים שתקבל מאיתנו הם אופן טייפ מורחב בפורמט TTF
תתעלם מהסוגים בטופס ההזמנה הישן.

• הוסף לסימניות
ר' אליהו תודה!

מה בנוגע לקטלוג?

• הוסף לסימניות
בע"ה הקטלוג יצא לקראת סוף שבוע הבא.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ariels;764530:
יותר זול
ומי שלא מעמד - למשל לפרסומת או לוגו זה לא משנה

נתקבלה דעה שהפונטים של פונטייפ נועדו למעמדים. דעה זו אינה נכונה.
הסיבה שכל הפונטים של פונטייפ באים כאופן טייפ מורחב לא בא להביע שהפונטים של פונטייפ נועדו למעמדים, אלא על מנת להעניק למעמדים ולמעצבים כאחד את שיא הטכנולוגיה האפשרית.
80% מהעבודות של מעמדים ומעצבים אינם צורכים אמנם ניקוד, עם זאת כל מעצב או מעמד באשר הוא יגיע לידיו עבודה שיצרוך עבודה עם ניקוד.
ניקוד הוא חלק מהשפה העברית, על זה אין וויכוח.
פונטייפ שואפת לתת מענה שלם לכל הצרכים של המעצב\מעמד בכל מצב שיגיע אליו.
יוצא מכלל זה תמיכה בטעמי מקרא
מי שיבחון היטב את מצע הפונטים של פונטייפ, ימצא גופנים מכל הז'אנרים הבסיסיים.
אמנם אין לנו מבחר פונטים גדול כמו מסטרפונט או פונטביט, עם זאת מדובר בגופנים מקצועיים וטובים.
למעשה קהל הלקוחות המעמדים הם כ20% מכלל לקוחותינו.
80% מלקוחותינו הם מעצבים ולא מעמדים.

כל הפונטים שלנו באים כאופן טייפ מורחב, גופנים שהם לא אופן טייפ מורחב לא נמכרים כרגע בכלל. וגם אם מאיזה סיבה שהיא הלקוח דורש גופן שהוא לא אופן טייפ (לדוגמא לקוח מסויים שעובד בפבלישר), מחיר הגופן אינו זול יותר.

אולי באמת אני צריך לכתוב מאמרון על הרעיון הבסיסי שעומד מאחורי הקטלוג של פונטייפ.
אבל כאן זה לא המקום.

• הוסף לסימניות
אם יורשה לי להוסיף,
רוב אפשרויות האופן טייפ שבאות עם הפונטים הרגילים של פונטייפ מלבד התמיכה בניקוד,
בכלל מתאימות רק לעיצוב, וכמעט לא לעימוד, כי הם פוגמים בצורת הפונט,
למשל אותיות קצרות, ומתרחבות,
מתאימות לשערים כריכות וכו' ואולי לעימוד מאד ספציפי.
עימוד כללי בכלל לא משתמש בזה.
זה אינו נאמר כחסרון, אלא כהשלמה לענ"ד לדברי רבי אליהו.

• הוסף לסימניות
שבוע טוב.

הדיון שהתפתח כאן הוא הזדמנות מצוינת מבחינתי לשתף בתהיות שלי לגבי הדרך שבה מוצגים כאן (בשרשור זה וברבים נוספים) הפונטים של פונטייפ.

בשרשורים רבים בפרוג משובחים ומהוללים הפונטים של פונטייפ בתור כאלה שמקבלים כולם ניקוד בצורה מושלמת, מה שכביכול אינו כך בפונטים של פונטביט. כמעט כל אזכור של פונטייפ גורר סופרלטיבים רבים מאוד.
אנשים מוסיפים ומשבחים גם את השירות המקצועי הנדיר, ואת נכונותו של אליהו לערוך עבורם שינויים בפונט באופן אישי.

ובכן, הניסיון שלי מעט שונה.

במבצע האחרון של פונטייפ - משקל בודד ב 25 ש"ח + מע"מ - רכשתי משקלים בודדים וכך גם חבר שלי. גיליתי תקלות במיקום הניקוד, חלקן בעייתיות מאוד. פניתי לפונטייפ, ואכן בגדול העניינים סודרו, ואולם הדבר לקח שבוע וחצי! (למען ההגינות אציין כי בינתיים פניתי ישירות לאליהו, שהקדיש לי זמן ארוך של שיחת טלפון, וקיבלתי פתרון לבעיה מכיוון אחר, אך התשובה של התמיכה של פונטייפ ותיקון הבעיות בפונט הגיעו רק אחרי שבוע וחצי).

הדבר המשמעותי יותר היה אצל החבר שרכש גם הוא פונטים במבצע. באחד מהם היו גם כן בעיות ניקוד משמעותיות ואובייקטיביות.
חלקן סודרו (שוב, רק לאחר זמן מה), אך חלקן לא.
ואיזה חלק לא? למשל - התנגשות של הניקוד אחרי האות ע' באות.
אותו חבר שוחח עם אליהו בטלפון, והוא אמר לו - "תשמע, בשביל 25 ש"ח (29 למען האמת) זה מה שאתה מקבל. אם היית משלם 2500, היית מקבל פונט מושלם".

וכאן הבן שואל - אין אפשר שוב ושוב להתהדר בפונטים שהם כביכול "אופן טייפ מורחב" שטובים למטרות ניקוד, כשעניין כל כך בסיסי כמו התנגשות תדירה של ניקוד באחת האותיות איננו זוכה למענה?

אגב, רבים מאוד מהפונטים של פונטביט מקבלים כיום ניקוד בצורה שאיננה רחוקה ממושלמת (ייתכן שהדבר הוא כך בעקבות תחרות שהביא אליה אליהו פריד, אינני יודע, וגם אין זה ממש משנה כרגע).

זאת ועוד - ככל הידוע לי (תקנו אותי אם אני טועה) אין בפונטייפ אפשרות לרכוש אופן טייפ מורחב שהניקוד בו מושלם בפחות מ 2500 ש"ח. לעומת זאת בפונטביט הדבר אפשרי במחיר של 8 (או 10, אינני זוכר) משקלים רגילים. מה אמור לעשות מי שרכש פונט, התחיל לעמד בו, וגילה שהוא לא מחזיק ניקוד כמו שצריך?

(אני חף מכל אינטרס להעלות את קרנם של פונטביט על חשבון אחרים, וגם איתם חלק מההתנסות שלי לא הייתה חלקה).

תודה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י צבי999;765003:
שבוע טוב.

הדיון שהתפתח כאן הוא הזדמנות מצוינת מבחינתי לשתף בתהיות שלי לגבי הדרך שבה מוצגים כאן (בשרשור זה וברבים נוספים) הפונטים של פונטייפ.

בשרשורים רבים בפרוג משובחים ומהוללים הפונטים של פונטייפ בתור כאלה שמקבלים כולם ניקוד בצורה מושלמת, מה שכביכול אינו כך בפונטים של פונטביט. כמעט כל אזכור של פונטייפ גורר סופרלטיבים רבים מאוד.
אנשים מוסיפים ומשבחים גם את השירות המקצועי הנדיר, ואת נכונותו של אליהו לערוך עבורם שינויים בפונט באופן אישי.

ובכן, הניסיון שלי מעט שונה.

במבצע האחרון של פונטייפ - משקל בודד ב 25 ש"ח + מע"מ - רכשתי משקלים בודדים וכך גם חבר שלי. גיליתי תקלות במיקום הניקוד, חלקן בעייתיות מאוד. פניתי לפונטייפ, ואכן בגדול העניינים סודרו, ואולם הדבר לקח שבוע וחצי! (למען ההגינות אציין כי בינתיים פניתי ישירות לאליהו, שהקדיש לי זמן ארוך של שיחת טלפון, וקיבלתי פתרון לבעיה מכיוון אחר, אך התשובה של התמיכה של פונטייפ ותיקון הבעיות בפונט הגיעו רק אחרי שבוע וחצי).

הדבר המשמעותי יותר היה אצל החבר שרכש גם הוא פונטים במבצע. באחד מהם היו גם כן בעיות ניקוד משמעותיות ואובייקטיביות.
חלקן סודרו (שוב, רק לאחר זמן מה), אך חלקן לא.
ואיזה חלק לא? למשל - התנגשות של הניקוד אחרי האות ע' באות.
אותו חבר שוחח עם אליהו בטלפון, והוא אמר לו - "תשמע, בשביל 25 ש"ח (29 למען האמת) זה מה שאתה מקבל. אם היית משלם 2500, היית מקבל פונט מושלם".

וכאן הבן שואל - אין אפשר שוב ושוב להתהדר בפונטים שהם כביכול "אופן טייפ מורחב" שטובים למטרות ניקוד, כשעניין כל כך בסיסי כמו התנגשות תדירה של ניקוד באחת האותיות איננו זוכה למענה?

אגב, רבים מאוד מהפונטים של פונטביט מקבלים כיום ניקוד בצורה שאיננה רחוקה ממושלמת (ייתכן שהדבר הוא כך בעקבות תחרות שהביא אליה אליהו פריד, אינני יודע, וגם אין זה ממש משנה כרגע).

זאת ועוד - ככל הידוע לי (תקנו אותי אם אני טועה) אין בפונטייפ אפשרות לרכוש אופן טייפ מורחב שהניקוד בו מושלם בפחות מ 2500 ש"ח. לעומת זאת בפונטביט הדבר אפשרי במחיר של 8 (או 10, אינני זוכר) משקלים רגילים. מה אמור לעשות מי שרכש פונט, התחיל לעמד בו, וגילה שהוא לא מחזיק ניקוד כמו שצריך?

(אני חף מכל אינטרס להעלות את קרנם של פונטביט על חשבון אחרים, וגם איתם חלק מההתנסות שלי לא הייתה חלקה).

תודה.
שלום ר' צבי.
יתכן ואת התשובה שקיבלת מאיתנו לא הבנת כראוי.
ניקוד מדוייק הכוונה שהניקוד יושב בצורה סטאטית מתחת לאות במקומו המדוייק.
גם בגופנים של פונטביט או מסטרפונט באופן טייפ המורחב שלהם לזה הכוונה.
כעת נניח שיש את האות 'י' עם שוא ולאחריו 'ו' עם שורוק הניקוד יעמוד במקום המדוייק שלהם, אך יתכן התנגשות בין שני ניקודים אלו. בפונטים הסטנדרטיים שלנו וכן בגופני האופן טייפ המורחב של פונטביט ושל מסטרפונט אין פונקציות נרחבות של הזחת הניקוד במקרים אלו.

גופן שעולה 2500 ש"ח, מדובר בגופן שתומך טעמי מקרא + תמיכה באבחנת שוא נע-נח וכל שאר הפונקציות הנוספות, פונט כזה נקרא אצלינו אופן טייפ אקספרט.
פונט כזה עובר בדיקה מדוקדקת בכל התנ"ך לבדיקת דיבוקים וכיוצא בזה.
וזאת היתה התשובה כאשר ביררת לגבי פונט תומך טעמים.
אין להשוות גופן שלנו שתומך טעמי מקרא, אבחנת ניקוד, תקפים ועוד, לגופן מורחב של פונטביט שאינו תומך אפילו בעשירית מתכונות גופן כזה.
גופן בברירת המחדל שלנו, תומך מעבר לניקוד מדוייק, עוד פונקציות כגון סגנונות שונים של ניקוד, הסרת ניקוד אותיות מתרחבות מאוד וכו' וכו' שגם האופן טייפ המורחב של פונטביט אינו תומך בהן. במילים אחרות, גופן שהינך מקבל אצלינו בבררירת מחדל, תומך ביותר תכונות מאשר האופן טייפ המורחב של פונטביט שאגב ההמרה אצלם כיום הוא 1:16 וההמרה במסטרפונט הוא אכן 1:8

ע"פ רוב השירות ניתן תוך שעות ספורות, ברם כאשר נוצר לחץ גדול במשרד כגון בעיצומו של מבצע, יתכן וזמן התגובה יתארך קצת.
ההחלטות לגבי זמן תגובה בשירות תלויה בתמיכה שאנו מחוייבים לה כגון גופן שלא מתפקד וכדו'.
חלק מבקשותיך היו מסוג השירות שאינם מחויבותינו בעצם. אך כמובן שאנו עושים ככל שביכולתינו לרצות כל לקוח באשר הוא.
לפניך תגובת המזכירה לאחר שסידרה את בעיותיך:
לבקשתך אנו שולחים את הפונטים הבאים:
פלרון פרנקריהל [מודגש]
לאחר בדיקה הפונט בוצעו בו מספר שינויים:
1. הניקוד של הק' סודר בגובה הנכון
2. הניקוד של האות ר' שבאה לאחק ק' ג"כ סודר

שאר הדברים שציינת הם עניין של טעם (או החלטה טיפוגרפית)
לגבי הנקודה של ה-ש לאחר חולם, ניתן לבטל זאת באינדיזיין
ע"י ביטול האופציה של Contextual Alternates
באפשרוייות האופן טייפ שבחלונית הcharacter

הפונט שנשלח אליך כולל את השינויים הנ"ל

לו היה ביכולתינו לסדר את העניין מהר יותר, תאמין שהיינו עושים זאת.
אולם לא תמיד ניתן להתייחס לכל לקוח ברגע שהוא מבקש זאת.

• הוסף לסימניות
תודה.

לגבי הזחת ניקוד כדי למנוע התנגשויות - ייתכן שהדבר איננו קיים גם באופן טייפ של פונטביט, אינני יודע, בכל אופן האופן טייפ שיש בידיי של פונטביט מוקפד מאוד מבחינת מיקום הניקוד.
אם גם בפונטים אופן טייפ אחרים של פונטביט ישנן התנגשויות של ניקוד באותיות, הקושיות יחולו גם עליהם.

אבל הדבר איננו פותר את עצם השאלה - האם מישהו שקורא על כך שהפונטים שלכם הם "שיא הטכנולוגיה האפשרי" (!) ושהם מתאימים למעמדים ומעצבים כאחד, האם מישהו יכול לשער מסוג פרסום כזה, שייתכן ועניינים רווחים ותדירים כמו התנגשות של ניקוד באותיות, לא כלולים בכך?
הרי התנגשות ניקוד היא עניין מכוער מאוד, שפוגם מאוד במראה הטקסט ולא באמת מאפשר להשתמש בו בפרסום מכובד, עימוד והוצאה לאור, וכיצד ניתן שלא להביא את העניין לידיעה ברורה של הרוכש (ואנא, אל תשיב שבנוסח הרשמי של טופס הרכישה מופיע שלא בטוח שהפונט יענה על צרכי הלקוח, כי אני מדבר על הדרך שבה העניין מוצג בפרסום וכאן בפורום)?
מה זה משנה מה ההגדה המדויקת של "ניקוד מדויק" אם הרוכש אינו יכול לשער מה משמעותה. האם מישהו יכול להעלות על דעתו שניקוד מדויק נוגע רק לעניין מיקום הניקוד מתחת לאות, ולא כולל מניעת התנגשויות?

ולגבי האופן טייפ אקספרט - אכן, אני מבין שמדובר בפונט שיש בו גם טעמי מקרא ואופציות מתקדמות מאוד, אך העובדה שאין אפשרות לקבל פונט עם ניקוד חף מפגמים במחיר ביניים, שאינו מגיע ל 2500 ש"ח, היא הבעייתית בעיניי.

• הוסף לסימניות
צבי שלום!

מה בדיוק אתה רוצה?

אליהו ענה לך כבר בפעם הראשונה בצורה ברורה ומנומקת ואתה חוזר על טענותיך ומענותיך כאילו כלום!

הרי תמצית תשובתו פעם נוספת, ואנא ממך קרא אותה היטב ובעיון לפני שאתה קופץ לענות:

הפונטים הבסיסיים של פונטייפ כולל אלו שנמכרו במחיר המגוחך של 26 שקלים תומכים בתכונות מתקדמות של ניקוד מותאם ושאר תכונות מתקדמות המצויות בדרך כלל אך ורק בגרסאות אופן טייפ יקרות.

נכון, פונטים אלו אינם מושלמים לחלוטין, אלא נותנים מענה לרוב סוגי הבעיות.

אצל המתחרים בפורמט הבסיסי אין בכלל תמיכה טובה בניקוד, ואין כלל תמיכה בתכונות מתקדמות אלא רק בגופני אופן טייפ היקרים.

אז זהו הנה התשובה בצורה ברורה ומתומצתת, ולא יעזור אם תכתוב עכשיו בשלישית "למה כתוב שיא הטכנולוגיה".

בהצלחה

• הוסף לסימניות
אגב,
עניין הניקוד בחברת פונביט השתפר מאד - לאחר פריצתה של פונטייפ לשוק.

בעניין המבצע - רק דרכו התחלתי להכיר את פונטייפ -
איני עוסקת כמעט בעבודות הדורשות ניקוד ובזמנו נעשה לי חיוני פונט שכן דורש זאת,
כאשר הניקוד בגופני פונטביט לא עמד בקרסולי פונטייפ.

• הוסף לסימניות
צבי, אני מצטער שהגופנים והשירות של פונטייפ לא ענה על ציפיותיך.
אין חברה שמסוגלת לרצות את כל לקוחותיה, וגם חברתינו אינה יוצאת מכלל זה.
כמו כן הפונטים מיועדים בעיקר לשימוש בתוכנות מקצועיות, אתה כאחד שעובד עם הגופנים בוורד זה מגביל את יכולת התמיכה שלנו בגופנים בשימוש בתוכנה זו. אמנם פיתחנו את הגופנים שיתמוך בוורד עד כמה שניתן, אך וורד אינה תוכנה שתומכת בכל הפונקציות של האופן טייפ.
במידה ואתה חש כי רמת הגופנים אינה עונה על ציפיותיך
נשלח לך טופס בו אתה מצהיר שאתה מוחק את שלושת הגופנים שרכשת, וכספך יוחזר לך.
פונטייפ אינה מתיימרת לענות על כל הצרכים של כל הלקוחות, אלא על חלק מצרכים של רוב הלקוחות.
בדקתי את הנושא של החבר שהזכרת, מדובר בפונט סת"ם ארי שכפונט סתם הוא קשה לניקוד בגלל התגים ואופי האות הקשה. שינינו באות חלק מבקשותיו עד גבול היכולת.

וכאן אני רוצה לעמוד ולהצהיר, כי שירות לקוחות בפונטייפ עומד מעל לכל. אנו משתדלים להעניק שירות ללקחות הרבה מעבר למחוייבותינו כחברה.
לקוחות רבים מקבלים שירות טיפוגרפי תוך כדי עבודתם כאשר פונטייפ הם היחידים שיכולים לתת מענה לבעיות הספיציפיות שעולות תוך כדי העבודה בפועל.
לקוחות מקבלים מפונטייפ עזרה גם בנושאים שאינם קשורים לטיפוגרפיה.\\
כמו כן לקוחות מקבלים מאיתנו ייעוץ טיפוגרפי, גם כאשר העצה היא להשתמש בפונט מסויים של חברה אחרת.
מה שאני מנסה לומר כאן, שלקוח שרוכש אצלינו מקבל גם חבר אמיתי שאפשר להיעזר בו גם בנושאים שאינם קשורים בדווקא בפונטים.

כמובן שכחברה אנו עוסקים בלהרוויח כסף למחייה, אנו אמנם לא עמותת חסד ללא מטרות רווח. אבל תמיד כשמתאפשר לי לעזור ללקוח, אם יש לי את הזמן והיכולת, אני משתדל לעשות כן.
לקוחות רוכשים מבינים עם הזמן שברכישתם הם מקבלים ערך מוסף לא רק מהפן המסחרי אלא גם מהפן האנושי.

במידה וכן תחליט להמשיך להיות לקוח של פונטייפ, תמצא שפונטיים לא רק מעונינת למכור לך פונטים, אלא מעוניית בהצלחה הפרטית של הלקוח.

אם לקוחות יואילו לספר לך על התנסותם איתנו, תבין שפונטייפ עושה ככל שביכולתה לתת ערך מוסך ללקוחותיה בכל מיני מישורים ולאו דוקא מתוך אינטרסים מסחריים.

כעת לעוד נקודה.
פונטייפ מבחינה טכנולוגית מסוגלת לפתור ללקוחתיה מגוון רחב של בעיות שמעצבים נתקלים בהם

ולסיום אני רוצה להצהיר שפונטייפ אינה רואה בפונטביט או מסטרפונט מתחרים.
אנו מציעים את גופנינו במחיר ששוה לכל נפש בצורה שכל אחד יוכל לרכוש גופן שמתאים לו בזמן שמתאים לו לצורך עבודה ספיציפית שעומדת על הפרק.
כאשר רכשת פונט שמתאים לך באותו רגע, הרי שקיבלת תמורה מלאה לגופן שרכשת.
חלק ממגמת פונטייפ הוא שינוי כל שיטת שיווק הגופנים לטובת ולרווחת הצרכן
בהמשך תראו במה המדובר.

חברת פונטייפ אינה עוד חברת גופנים שקיימת בשוק, חברת פונטייפ פועלת ע"מ להוסיף ערך מוסף בכל התחומי הטיפוגרפיה בארץ.

אנו פועלים לעבר היעד שכל מעצב באשר הוא יראה בפונטייפ חלק אינטרגלי בחייו כמעצב מי יותר ומי פחות.

כעת צבי, אם תואיל בטובך להעניק לנו את עצתך דוקא כלקוח עם טענות על פונטייפ, הצעות שיפור ויעול עניניות לחברת פונטייפ, אשמח לשמוע את תובנותיך.

• הוסף לסימניות
ההצעה לבטל את הרכישה אכן נדיבה, ישרה והגונה.
בכל אופן כפי שציינתי הפונטים שרכשתי סודרו על ידכם (ואם אזדקק ואראה דברים יפים אצלכם בשמחה ארכוש פונטים נוספים). הפונטים שלא סודרו הם אלא שרכש חבר שלי, אך אין זה ממש משנה, שכן רציתי להעלות את הבעיה העקרונית בעיניי.

אם אכן ישנה פתיחות להצעות ייעול, לדעתי הנכון הוא:
1. (הטוב ביותר אם אפשרי) לבחון את הניקוד גם בפונטים שאינם אקספרט, בדיקה ברמה בסיסית. פשוט לעבור בעין על שניים-שלושה עמודים של טקסט מנוקד, או צירופי ניקוד שמועדים לבעיות, ולפתור את הבעיות אם קיימות.
2. (אם הנ"ל אינו אפשרי) להציע פונט ברמת ביניים (באיכותו ובעלותו) בין הבסיסיים ובין האקספרט.
3. ליידע את הרוכש בצורה ברורה, שעלולות להופיע בעיות ניקוד בצורה של התנגשות עם אותיות אחרות (או פשוט לצרף לו דף עם טקסט מנוקד שכולל את הבעיות האפשריות).

מצורפת דוגמה לדברים שתיארתי.

עלו והצליחו.

קבצים מצורפים

• Untitled.jpg
    KB 17.3 · צפיות: 54

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה